ten gras rutina tenului gras ingrijirea fetei

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA TENULUI GRAS

Tenul gras este poate cel mai comun tip de ten. În articolul de mai jos vei afla ce este tenul gras, cum îl recunoști și cum îi oferi cea mai bună îngrijire, pentru a fi mereu curat și luminos.

CE ESTE TENUL GRAS?

Tenul gras este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de ten. Acest tip de ten este caracterizat de o piele care produce mai mult sebum decât este necesar. Mantaua acidă naturală a pielii, adică bariera de protecție, se dezechilibrează din cauza producției excesive de sebum. Bacteriile ajung să pătrundă în pori și să conducă la inflamarea pielii  și implicit la apariția de coșuri și puncte negre. Iar acesta este motivul pentru care tenul gras este adesea un ten acneic.

CUM RECUNOȘTI UN TEN GRAS?

  • Pielea este lucioasă: Sebumul formează o peliculă uleioasă pe piele.
  • Porii măriți: Când pielea produce prea mult sebum, porii se dilată și devin vizibili.
  • Ten palid: Din cauza circulației lente a sângelui, tenul pare tern.
  • Coșuri în zona T: Fruntea, nasul și bărbia sunt predispuse la acnee.

TEN GRAS: CAUZE

Cum ajungi să ai un ten gras? Am vorbit deja despre pielea care produce sebum în exces, dar există mai multe motive pentru care glandele sebacee au o activitate sporită. Iată cauzele posibile pentru care tenul tău este gras:

  • Predispoziție genetică
  • Stres
  • Fluctuații hormonale
  • Un stil de viață nesănătos
  • Clima
  • Curățarea agresivă a feței
acnee ten gras rutina tenului gras

CUM ÎNGRIJEȘTI CORECT UN TEN GRAS PREDISPUS LA ACNEE?

Ce poți face atunci când ai un ten gras? Să-i acorzi mai multă atenție și o rutină de îngrijire specială. Producția de sebum trebuie controlată astfel încât pielea să lucească mai puțin și să previi apariția acneei enervante. Tenul gras poate fi un ten frumos, cu îngrijirea potrivită. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului gras:

BEA SUFICIENTĂ APĂ

Fiecare tip de ten are nevoie de hidratare, inclusiv tenul gras. O piele deshidratată va produce mai mult sebum, în efortul de a compensa pierderea de apă. Așadar, asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. 
ingrijirea fetei curatarea fetei ten gras

MENȚINE-ȚI PIELEA HIDRATATĂ

O prejudecată des întâlnită este că o cremă hidratantă sau un ser nu vor face decât să îngrașe și mai mult tenul. Așa cum spuneam, pielea deshidratată produce mai mult sebum decât în mod normal. O modalitate ușoară de a ține sub control excesul de sebum este să îți păstrezi pielea hidratată. O cremă de zi ușor hidratantă este ideală pentru menținerea umidității pielii. 
rutina tenului gras curatarea fetei acnee

FOLOSEȘTE SERVEȚELE MATIFIANTE

Acestea sunt mai cunoscute și sub denumirea de șervețele anti-strălucire. Sunt fabricate dintr-o hârtie specială și făcute să absoarbă excesul de sebum pentru a preveni apariția acneei, dar și pentru a reîmprospăta tenul. 

BENEFICIILE TENULUI GRAS

Chiar dacă la prima vedere nu pare, tenul gras are și beneficii.  În primul rând, este predispus la mai puține riduri. Pielea grasă este de obicei mai groasă, ceea ce-i oferă un plus de elasticitate. 

AI GRIJĂ DE TENUL GRAS CU PRODUSELE POTRIVITE

Tenul gras are nevoie de o rutină de îngrijire specifică, atât dimineața, cât și seara. Iată câteva produse NIVEA care sunt perfecte pentru curățarea și îngrijirea feței.

CURĂȚARE EFICIENTĂ ȘI CORECTĂ

Curățarea feței este importantă pentru fiecare tip de ten, dar mai ales pentru tenul gras. Prin curățare, îndepărtezi impuritățile și reduci șansa de apariție a punctelor negre și a cosurilor. Sfatul nostru este să introduci în rutina de îngrijire apa micelară NIVEA NATURALLY GOOD, deoarece asigură o curățare delicată, care îți lasă tenul catifelat și matifiat.
 

FOLOSEȘTE O CREMA DE ZI ȘI O CREMĂ DE NOAPTE

Așa cum spuneam, tenul gras are nevoie de o hidratare adecvată.  De aceea, îți recomandăm să folosești o cremă de zi și o cremă de noapte pentru a-ți menține pielea hidratată pe tot parcursul zilei. Îți propunem cremă de zi NIVEA Anti-rid Q10 Power și crema de noapte NIVEA Naturally Good cu ulei de argan organic.