femeie care folosește crema de corp Nivea

De ce este uleiul de jojoba bun pentru piele?

Descoperă principalele 6 beneficii ale uleiului de Jojoba și cum să-l integrezi în rutina ta de îngrijire a pielii

CE ESTE ULEIUL DE JOJOBA?

Uleiul de jojoba este produs în mod natural din semințele plantei Chinesis (Jojoba), un arbust originar din Arizona, California și Mexic. Uleiul de jojoba este compus aproape în întregime din ceară pură, steroli și vitamine, datorită acestei compoziții este acum cel mai frecvent utilizat în îngrijirea feței și a părului. Uleiul de jojoba poate fi aplicat direct pe piele în multe scopuri diferite și este în mod obișnuit amestecat cu alte ingrediente benefice pentru cremele de îngrijire a tenului și a corpului.

UTILIZĂRI ALE ULEIULUI DE JOJOBA

femeie zâmbind

Uleiul de jojoba este folosit în mod popular în multe rutine de îngrijire a pielii, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și poate fi un remediu pentru pielea uscată, pete și multe altele.

Pielea uscată
Uleiul de jojoba este un hidratant atât de eficient, deoarece este capabil să acționeze la fel cum o fac uleiurile naturale ale pielii noastre. Datorită naturii ceroase a uleiului de Jojoba, acesta acționează, de asemenea, ca un strat protector deasupra pielii care blochează umiditatea, protejând în același timp pielea de forțele externe. 

Blesteme
Această natură ceroasă a uleiului de Jojoba este benefică și pentru porii înfundați, datorită faptului că este foarte asemănătoare cu sebumul pe care corpul îl produce în mod natural. Acesta poate ajuta la normalizarea producției naturale de ulei a pielii, funcționează în același mod ca și sebumul, hidratând pielea fără să astupe porii. 

Înroșirea
Uleiul de jojoba este antiinflamator și posedă proprietăți de vindecare, astfel încât poate fi foarte benefic pentru cei care suferă de probleme inflamatorii ale pielii, cum ar fi rozaceea sau chiar arsurile solare. 


PRINCIPALELE 8 BENEFICII ALE ULEIULUI DE JOJOBA

1. Hidratează pielea

Uleiul de jojoba este un ingredient umectant, ceea ce înseamnă că atrage apa din aer către stratul superior al pielii, asigurându-se că aceasta se menține hidratată. De asemenea, nu se evaporă, așa cum fac multe creme hidratante în timp - acest lucru este foarte important, deoarece asigură protecție și hidratare de lungă durată pentru stratul superior al pielii. 

2. Echilibrează producția naturală de ulei

Deoarece uleiul de jojoba este atât de asemănător cu uleiul produs în mod natural de organism, poate ajuta la echilibrarea producției naturale de sebum. Prea mult sebum poate duce la o piele grasă sau predispusă la imperfecțiuni, acest lucru poate fi evitat prin utilizarea uleiului de Jojoba. Deoarece structura moleculară este atât de asemănătoare, uleiul de Jojoba este capabil să imite sebumul natural al organismului, iar acesta își reduce apoi producția naturală ca reacție.

3. Antioxidanți

Uleiul de Jojoba conține vitamina E naturală, un antioxidant bine cunoscut. Acest lucru înseamnă că ajută la prevenirea deteriorării pielii cauzate de radicalii liberi, cum ar fi poluarea. De asemenea, stimulează tenul pielii prin descurajarea oxidării unor lucruri precum uleiul, ceea ce ajută la prevenirea porilor înfundați și a petelor.

4. Efect antiinflamator și calmant

Acest lucru se datorează faptului că uleiul de jojoba conține antioxidantul vitamina E, care are proprietăți antiinflamatorii și este utilizat în mod obișnuit pentru a trata pielea iritată, arsă de soare sau uscată. Combinația dintre vitamina E și ulei ajută la calmarea pielii și favorizează vindecarea rănilor.

5. Proprietăți antibacteriene

Uleiul de jojoba conține proprietăți care ajută la uciderea anumitor bacterii și ciuperci, împiedicându-le să pătrundă în piele, acest lucru poate ajuta la tratarea și protejarea pielii predispuse la imperfecțiuni.

6. Promovează producția de colagen

Antioxidanții din uleiul de Jojoba pot încuraja, de asemenea, producția de colagen. Colagenul este esențial pentru elasticitatea pielii, iar stimularea producției de colagen poate ajuta la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Colagenul se reduce în mod natural în timp, ceea ce se poate observa vizual pe față pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, acest lucru duce la linii și riduri vizibile.

7. Calmează arsurile solare

Deoarece uleiul de jojoba este foarte bun la hidratarea pielii, este cunoscut ca fiind eficient pentru arsurile solare - proprietățile de vindecare din ulei calmează pielea și ajută la prevenirea descuamării pielii. Deși este întotdeauna recomandat să folosești o cremă de protecție solară SPF30+ atunci când ești în contact cu razele UV ale soarelui pentru a evita arsurile solare și deteriorarea pielii. 

8. Ajută la vindecarea cicatricilor

Acest lucru se datorează conținutului bogat de vitamina E din uleiul de jojoba, în același mod, ajută la vindecarea rănilor și, de asemenea, ajută la iluminarea petelor întunecate ale pielii datorită calităților sale de reparare a pielii.


CUM SĂ FOLOSEȘTI ULEIUL DE JOJOBA PENTRU ÎNGRIJIREA PIELII

Uleiul de jojoba este folosit în diverse moduri, în rândul unei serii de produse pe care le poți introduce în rutina ta de îngrijire a pielii.
femeie care aplică ulei de jojoba la duș

Îngrijirea feței
Pentru utilizarea uleiului de jojoba ca hidratant, aplică-l pe pielea curată și masează-l ușor. Se recomandă să fie aplicat atât dimineața, cât și seara.

NIVEA Soft este o cremă revigorantă universală care îți lasă pielea moale și suplă. Formula sa ușoară, cu vitamina E și ulei de jojoba, se absoarbe rapid și este perfectă pentru toate tipurile de piele, fie că este vorba de piele grasă, uscată, sensibilă sau normală. Aplică generos crema pe față, pe corp sau pe mâini și maseaz-o în piele.

Cremă hidratantă pentru corp
Utilizarea uleiului de Jojoba în cadrul loțiunii de corp poate fi eficientă pentru toate tipurile de piele, pur și simplu aplică zilnic loțiunea de corp pe tot corpul.

Loțiunea de corp cu flori de cireș&ulei de Jojoba oferă o hidratare profundă timp de peste 24 de ore, fără senzație de grasime. Ingredientul special uleiul de jojoba ajută la calmarea pielii iritate și uscate, transformând-o într-o piele netedă și radiantă. Este suficient să aplici zilnic loțiunea de corp pe tot corpul pentru a observa efectul.

Cremă de duș
Pentru a utiliza crema de duș cu ulei de Jojoba, umezește-ți bine pielea, apoi aplică crema de duș pe tot corpul și maseaz-o. Ar trebui să termini prin clătirea cremei de duș rămase și să usuci pielea prin tamponare.

Gelul de duș Coconut & Jojoba Oil este formulat cu vitamina C și E și ulei de Jojoba, pentru a lăsa pielea fină la atingere și pentru o senzație de piele catifelată de lungă durată. 
Parfumul de ulei de Jojoba și nucă de cocos este aprobat dermatologic pentru toate tipurile de piele și lasă pielea cu o senzație de prospețime.

Tratament împotriva imperfecțiunilor
Dacă folosești uleiul de Jojoba pentru tratarea petelor, acest lucru trebuie făcut după ce ți-ai curățat pielea. Pur și simplu aplică câteva picături pe zona în cauză și lasă uleiul să fie absorbit de piele.

Poate fi combinat cu multe alte ingrediente

Poți amesteca uleiul de Jojoba cu o mulțime de alte ingrediente, acesta fiind considerat unul dintre cele mai bune uleiuri purtătoare. Acest lucru înseamnă că poți amesteca alte uleiuri esențiale cu uleiul de Jojoba pentru a obține beneficiile ambelor produse de îngrijire a pielii.