Jojoba NIVEA

BENEFICIILE ULEIULUI DE JOJOBA

Proprietățile uleiului de jojoba sunt uimitoare, iar beneficiile sale nenumărate, mai ales pentru piele și păr. Descoperă-i secretele!

DESCOPERĂ BENEFICIILE ULEIULUI DE JOJOBA PENTRU PIELEA TA

Ulei de jojoba

 

 

1. Hidratează intens. Proprietățile hidratante sunt unele dintre cele mai apreciate beneficii pentru piele ale uleiului de jojoba, mai ales datorită faptului că nu este foarte diferit de sebumul natural pe care pielea îl produce. Tocmai de aceea, oferă o hidratare care nu încarcă pielea, ci vine în completarea beneficiilor substanțelor secretate de aceasta.

2. Are beneficii antibacteriene. Uleiul de jojoba este un antibacterian, antiviral și antifungic natural, ceea ce îl face potrivit pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele. 

 

3. Are proprietăți antioxidante. Uleiul de jojoba conține vitamina E, un cunoscut antioxidant natural. Datorită acesteia, când e aplicat pe piele împiedică acțiunea dăunătoare a impurităților din mediu. În același timp, pielea ta devine mai sănătoasă pentru că uleiul de jojoba previne oxidarea substanțelor cum este sebumul, prevenind astfel aparița porilor dilatați și a coșurilor.

4. Echilibrează secreția de sebum și nu înfundă porii. Pentru că uleiul de jojoba este asemănător cu sebumul secretat de pielea ta, atunci când îl aplici ea crede că a produs deja îndeajuns sebum, prevenind astfel apariția excesului. Dacă n-ai fi crezut, e adevărat: uleiul de jojoba face minuni pentru tenul gras!

Ulei de jojoba beneficii
Ulei de jojoba pentru par

5. Ajută la vindecarea rănilor. Beneficiile uleiului de jojoba nu se opresc aici: studiile arată că acesta formează o peliculă protectoare pe pielea rănită, ajutând la repararea celulelor afectate

6. Are proprietăți anti-inflamatorii, fiind folosit de foarte mult timp pentru a calma pielea uscată sau sensibilă, dar și mâncărimile. De ce? Pentru că o hidratează intens cu substanțe nutritive care o calmează instant.

7. Calmează pielea afectată de arsuri solare – proprietățile calmante ajută la diminuarea efectului arsurilor provocate de expunerea la soare, iar vitamina E absoarbe razele UVB și creează o peliculă protectoare împotriva acestora. 

8. Reduce ridurile datorită proprietăților hidratante care le decolorează. Studiile arată că uleiul de jojoba face pielea mai suplă pe termen lung.

9. Ajută la vindecarea cicatricilor datorită conținutului de vitamina E, care așa cum ajută la vindecarea rănilor, are proprietăți reparatoare și pentru cicatricile de pe piele. 


DE UNDE VINE ULEIUL DE JOJOBA?

Ulei de jojoba pentru ten

 

Uleiul de jojoba este produs din semințele de jojoba, plantă care crește de obicei în Arizona, California și Mexic. Semințele de jojoba au forma asemănătoare cu cele de cafea, dar au dimensiuni mai mari.

 

Indigenii americani au descoperit uleiul de jojoba și i-au găsit utilizări benefice pentru păr și piele, dar și pentru conservarea pielii animalelor. Se credea chiar că este foarte sănătos să fie băut de către femeile însărcinate, lucru pe care îl făceau și cei care plecau la vânătoare, pentru a-și controla foamea.

 

Uleiul de jojoba este astăzi cel mai utilizat ulei datorită minunilor pe care le poate face cu pielea. Mai mult decât atât are și câteva beneficii extra atunci când e folosit într-un mod diferit față de cel obișnuit.


4 MODURI DIFERITE ÎN CARE POȚI FOLOSI ULEIUL DE JOJOBA

Beneficiile uleiului de jojobaUleiul de jojoba pentru piele

Pentru că seamănă cu sebumul secretat de pielea noastră, uleiul de jojoba este un hidratant excelent. Nu încarcă porii și nu lasă reziduuri de grăsime – oferă pielii tale tot ce are nevoie în cel mai natural mod posibil!Uleiul de jojoba pentru păr

Cea mai naturală grijă pentru părul tău – nu doar că îl hidratează intens și îl păstrează sănătos și strălucitor, însă uleiul de jojoba are și proprietăți anti-inflamatorii care îți protejează în același timp și scalpul.
Jojoba pentru ten NIVEA
Ulei de jojoba NIVEA pentru tenUleiul de jojoba pentru buze

Consistența ceroasă a uleiului de jojoba formează o barieră protectoare peste buzele uscate sau crăpate pentru a le menține hidratarea, făcându-le moi și catifelate din nou, chiar și la cele mai scăzute temperaturi.Uleiul de jojoba pentru ten

Uleiul de jojoba conține vitamina E, un ingredient natural anti-îmbătrânire ce ajută la reducerea apariției ridurilor și a liniilor fine. Mai mult, îl poți folosi și ca pe un demachiant hipo-alergenic pentru ten și ochi – ce îți poți dori mai mult?

Ulei de jojoba pentru ten si par