picioarele

Cum tratezi pielea uscată pe picioare

Picioarele tale îți poartă toată greutatea în fiecare zi, așa că nu este de mirare că picioarele uscate sunt atât de frecvente. Urmează sfaturile NIVEA despre cum să tratezi pielea uscată pe picioare și cum să ai grijă de picioarele tale pentru a preveni pielea uscată.

CUM TRATEZI PIELEA USCATĂ PE PICIOARE

Pentru a ști cum să tratezi picioarele uscate, este important să știi și care sunt cauzele. Există multe cauze pentru pielea uscată pe picioare. A avea picioarele uscate poate fi cauza a ceva evident, cum ar fi stilul tău de viață, o dietă proastă, multe plimbări și exerciții fizice sau pur și simplu o rutină necorespunzătoare de îngrijire a picioarelor. Săpunurile, gelurile de duș, căldura și umiditatea pot duce, de asemenea, la apariția unor zone uscate, îngroșate sau crăpate pe picioare. Pielea uscată pe picioare poate fi iritantă, cu mâncărimi, tensionată și poate chiar dureroasă, dar, deși este o pacoste, rareori este dăunătoare.

Urmează sfaturile NIVEA despre cum să tratezi pielea uscată pe picioare, despre cauzele pielii uscate pe picioare și vei simți în sfârșit o alinare.
Cauzele pielii uscate pe picioare

De ce ai picioarele atât de uscate?

Picioarele uscate și tălpile crăpate sunt mai frecvente decât pielea uscată din alte părți ale corpului nostru, deoarece acestea nu au glande uleioase, în special pe tălpile picioarelor. Lipsa de sebum duce la deshidratare, una dintre cele mai importante cauze ale pielii uscate. Picioarele, în schimb, se bazează pe glandele sudoripare pentru a rămâne hidratate.

De asemenea, piciorul este supus unei presiuni constante toată ziua, din cauza faptului că stăm în picioare, mergem, facem exerciții fizice și purtăm întreaga greutate a corpului nostru. Acest lucru poate cauza formarea de piele dură, uscată și caloasă pe punctele de presiune din picioare, ceea ce reprezintă una dintre cauzele pielii uscate pe picioare. Acest lucru poate fi deosebit de proeminent dacă stai în picioare mai des decât o persoană obișnuită sau dacă faci multe exerciții fizice sau începi un nou regim de exerciții fizice, ceea ce duce la apariția picioarelor dureroase și crăpate.

Este important să folosești o bună îngrijire a picioarelor prin aplicarea unei loțiuni hidratante pentru picioare. Ar trebui să încerci întotdeauna să previi pielea uscată pe picioare, mai degrabă decât să aștepți să o tratezi. Astfel, folosirea unei creme hidratante în fiecare seară, în cadrul unei rutine, va ajuta la tratarea pielii uscate pe picioare. Dacă dezvolți piele crăpată pe picioare, încearcă să folosești o loțiune hrănitoare de două ori pe zi, o dată după baie sau duș și o dată înainte de culcare pentru a rehidrata picioarele uscate.
picioarele femeii

6 CAUZE PENTRU PIELEA USCATĂ PE PICIOARE

1. APA FIERBINTE

Dușurile și băile făcute în apă foarte fierbinte pot elimina umiditatea din picioare, lăsându-le uscate și deshidratate. Cu cât stai mai mult timp în cadă sau la duș, cu atât uscăciunea va fi mai gravă; dacă pielea picioarelor și a mâinilor devine încrețită, știi că ai stat prea mult timp sub apă. Fă duș sau baie cu apă călduță pentru a evita uscarea picioarelor și ai grijă la săpunurile dure și la gelurile de duș care, de asemenea, pot deshidrata pielea. Asigură-te că îndepărtezi tot excesul de săpun înainte de a ieși din baie sau duș pentru a preveni uscarea pielii picioarelor.

2. DAUNE UVA/UVB

Dacă petreci perioade lungi de timp la soare poți ajunge să îți usuci picioarele. Picioarele sunt în special predispuse la daunele provocate de soare și de razele UV, deoarece sunt o zonă în care oamenii tind să uite să aplice cremă de protecție solară, dar pielea subțire și delicată de pe partea superioară a picioarelor este expusă în mod special la elemente. Data viitoare când îți pui o pereche de sandale într-o zi însorită, nu uita să aplici și cremă de protecție solară.

3. VREMEA RECE

Condițiile meteorologice reci din timpul iernii privează pielea de umiditate, lăsând-o deshidratată. În plus, sistemele de încălzire interioară reduc umiditatea din aer în timpul lunilor de iarnă, ceea ce usucă și mai mult picioarele. Îngrijirea pielii pe timp de iarnă este o parte importantă când vine vorba de îngrijirea personală. Ar trebui să acorzi o atenție deosebită picioarelor tale în timpul iernii și să îți îmbunătățești nivelul de hidratare.

4. AFECȚIUNI ALE PIELII

Picioarele pot fi predispuse la uscăciune și erupții cutanate din cauza anumitor afecțiuni ale pielii, din cauza frecării provocate de pantofi și șosete și a numeroaselor glande sudoripare ale picioarelor. Afecțiunile pielii includ:

- Piciorul atletului: o infecție fungică care poate apărea dacă picioarele sunt umede sau stau în șosete transpirate pentru perioade lungi de timp
- Eczema: o afecțiune frecventă a pielii, eczema provoacă mâncărimi și uscăciune a pielii care, odată cu scărpinarea, devine solzoasă sau începe să se descuameze
- Psoriazis: o afecțiune autoimună, psoriazisul face ca celulele pielii să se înmulțească mai repede decât în mod normal. În loc să se desprindă în mod regulat, așa cum fac celulele normale ale pielii, acestea se acumulează, ceea ce creează erupții și leziuni care provoacă mâncărimi, dureri și sunt inestetice.

Dacă simți că te confrunți cu una dintre aceste afecțiuni ale pielii, îți recomandăm să ceri sfatul unui dermatolog sau al medicului tău de familie.

5. CĂLDURA ȘI UMEZEALA

Picioarele care stau în adidași sau pantofi închiși pot să se încălzească și să transpire, mai ales atunci când este umiditate. Deși picioarele nu au glande sebacee, ele au o mulțime de glande sudoripare - mai multe decât orice altă parte a corpului, de fapt. Un mediu cald, umed și închis va extrage umezeala din piele și va provoca fricțiune și iritații care pot duce la crăparea pielii picioarelor.

6. STATUL ÎN PICIOARE PERIOADE LUNGI DE TIMP

Statul în picioare prea mult timp sau purtarea unor pantofi nepotriviți exercită o presiune constantă asupra picioarelor și poate provoca fricțiuni. Această fricțiune sau presiune poate duce la piele uscată pe picioare și crăpături. Alergarea sau alte antrenamente de mare intensitate, în special, pot duce la crăpături dureroase ale picioarelor. Înmuierea regulată a picioarelor și acordarea unei atenții deosebite pentru a hidrata zonele afectate vor ajuta la ameliorarea pielii uscate de pe picioare cauzată de exerciții fizice sau de perioade lungi de stat în picioare.

ÎNGRIJIREA PICIOARELOR USCATE

Cu o bună rutină de îngrijire a pielii, a ști cum să tratezi picioarele uscate nu trebuie să fie o luptă grea și îți poți menține picioarele uscate, în formă și sănătoase.

Adoptarea unei rutine regulate va ajuta la prevenirea picioarelor crăpate sau la formarea de piele uscată.

Tratament pentru picioare uscate: Cele mai bune remedii naturiste pentru a scăpa de pielea uscată pe picioare

Îngrijirea picioarelor te poate ajuta să le păstrezi netede și fără calusuri. Celulele moarte ale pielii se acumulează pe picioarele neglijate, ceea ce poate forma zone groase și crăpate pe călcâie sau pe tălpi. Acestea pot deveni, în timp, inconfortabile și pot face ca mersul pe jos să devină dureros și dificil.

Atunci când ai grijă de pielea uscată de pe picioare, este important să stabilești o rutină bună care să includă o curățare țintită, precum și hidratarea. Transpirația și murdăria pot rămâne blocate în celulele moarte, ceea ce poate atrage bacteriile și mirosurile și poate provoca uscarea pielii picioarelor.

Iată un ghid pas cu pas despre cum să scapi de pielea uscată pe picioare și să previi formarea ei:

Pasul 1: Curăță picioarele uscate

Pentru a trata pielea uscată pe picioare, spălați cu grijă picioarele cu un gel de duș hidratant. Este important să îndepărtezi murdăria, celulele moarte ale pielii și bacteriile care se pot acumula. Obișnuiște-te să te speli pe picioare în timp ce faci baie sau duș în fiecare zi, amintindu-ți să te speli și între degetele de la picioare. Folosind un gel de duș hidratant, vei dubla beneficiile, îndepărtând celulele moarte ale pielii și murdăria de peste zi și oferindu-le picioarelor tale o hidratare reconfortantă pentru a preveni uscăciunea.  

Pentru o igienizare în profunzime, care poate ajuta cu adevărat la îndepărtarea pielii uscate de pe picioare, încearcă o baie de picioare săptămânală - sau chiar mai regulată. 

Înmuierea picioarelor în apă caldă nu numai că ajută la desprinderea pielii uscate, dar poate acționa, de asemenea, pentru a preveni pielea uscată prin stimularea circulației sângelui la picioare. Înmuierea picioarelor poate fi deosebit de benefică pentru a viza probleme specifice, deoarece îți permite să adaugi ingrediente care te pot ajuta, inclusiv:
Oțet 
Săruri Epsom
Uleiuri esențiale, cum ar fi menta sau lavanda

Nu ai nevoie de o baie pentru picioare specializată - un vas pentru spălat va fi suficient. Pur și simplu umple-l cu apă caldă și adaugă orice ingredient specializat pe care îl dorești. Înmoaie-ți picioarele timp de până la 15-20 de minute (sau până când apa se răcește).

picioarele femeii

Picioarele femeii

După ce faci baie sau îți înmoi picioarele, folosește o pilă pentru picioare sau o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă de pe picioarele uscate și a dezvălui noile straturi de piele mai fină de dedesubt. Înmoaie piatra ponce în apă caldă înainte de a o folosi. După ce te-ai uscat cu prosopul, masează ușor piatra ponce pe piele prin mișcări circulare timp de două sau trei minute și clătește-te apoi. După ce ai terminat de exfoliat pielea crăpată de pe picioare, cel mai bine este să folosești o loțiune foarte hidratantă, noua piele mai moale ar trebui să absoarbă crema hidratantă mai repede și mai bine decât pielea uscată. Laptele de Corp NIVEA Rish Nourishing 5 în 1 îngrijie completă este deosebit de bun pentru picioarele exfoliate, care pot fi mai sensibile decât de obicei. Îmbogățit cu ulei de avocado, hidratează pielea uscată de pe picioare, lăsând o piele netedă, hidratată și cu un aspect sănătos.

Pasul 3: Hidratează-ți picioarele uscate

Gama noastră de Loțiuni de corp NIVEA lucrează în armonie cu microbiomul pielii - un "strat invizibil" de bacterii de pe corpul tău - pentru a ajuta la menținerea și repararea acestei bariere naturale a pielii. Acestea acționează deosebit de bine asupra picioarelor, deoarece rețin umiditatea, astfel încât să nu se poată evapora cu ușurință, făcând ca picioarele tale să fie mai puțin predispuse la crăpături. Aplică loțiunea de corp pe picioare și gambe după duș sau baie, masând călcâiele și tălpile picioarelor, care sunt mai predispuse la uscăciune și crăpături.

Pasul 4: Mască de noapte pentru picioare

Pentru o hidratare bogată și profundă a picioarelor, ia în considerare o mască de noapte pentru picioare. Pur și simplu aplică o loțiune hidratantă bogată și pune-ți o pereche de șosete de bumbac înainte de a merge la culcare. Dimineața ar trebui să te trezești cu o piele mai moale și mai hidratată. 

Unii experți au recomandat mierea ca remediu natural pentru pielea uscată pe picioare. O poți folosi pe post de scrub pentru picioare după o baie - trebuie doar să o masezi pe zonele afectate. Alternativ, o poți aplica ca o mască de noapte pentru picioare, protejând așternuturile folosind șosete.

TOP SFATURI DESPRE CUM SĂ SCAPI DE PIELEA USCATĂ PE PICIOARE

- Prevenția este mai bună decât tratamentul! Asigură-te că ai o dietă și o rutină bună pentru îngrijirea pielii, deoarece acestea te vor ajuta să împiedici uscarea pielii.

- Asigură-te că bei suficientă apă - lipsa hidratării va avea un impact asupra pielii tale. În mod specific, deshidratarea va stimula pielea uscată pe picioare.

- Crește circulația la nivelul picioarelor; prin îmbunătățirea dietei, făcând mai multe exerciții fizice, nefumând și îmbunătățind postura picioarelor.

- Folosește un umidificator pentru a opri uscarea aerului din jurul tău. Dacă aerul se usucă prea mult, poate duce la uscarea pielii.

- Încearcă să faci duș și baie cu apă călduță în loc de apă fierbinte. Dacă temperatura este prea ridicată, va duce la uscăciune și adesea la dureri ale pielii.

- Folosește produse concepute pentru a oferi hidratare pielii și evită orice produs care conține prea mult alcool etilic.
afara la soare
piciorul femeii

Piciorul femeii

Există tentația de a încerca să scarpini pielea descuamată de pe picioare. Poate provoca mâncărimi și disconfort, dar scărpinatul poate duce la răspândirea bacteriilor și poate duce, de asemenea, la crăpături ale pielii de pe picioare și tăieturi. 

Răspândirea bacteriilor poate provoca pete, infecții și dureri de picioare. În loc să te scarpini, aplică o fașă rece pentru a calma mâncărimile de la picioare sau curăță-te ușor, exfoliază-te și hidratează-te.
 
 
Picioare uscate și alegerea șosetelor
 
Porți (probabil) șosete aproape toată ziua, iar dacă ai pielea uscată pe picioare, ar putea însemna că bacteriile care contribuie la uscarea pielii sunt transferate pe șosete și invers. Asigură-te că porți tot timpul șosete curate și respirabile pentru a evita pielea crăpată de pe picioare. După ce faceți exerciții fizice, ar trebui să îți schimbi șosetele dacă nu poți face imediat un duș și nu purta niciodată din nou șosete fără să le speli mai întâi.
Având șosete care permit picioarelor să respire, poți preveni și contribui la tratarea pielii uscate de pe picioare. Șosetele din bumbac sunt mai ușoare și mai răcoroase decât cele sintetice și ajută la stoparea mirosului neplăcut.