Curățarea perfectă pentru ten

Curățarea tenului, pentru un ten frumos

Demachiere și curățare, tonifiere, hidratare: descoperă de ce fiecare pas este important și ce produse de îngrijire să folosești în funcție de tipul tău de ten!

CURĂȚAREA TENULUI, RITUALUL ZILNIC DE CURĂȚARE

Îngrijirea zilnică a tenului înseamnă curățare, tonifiere și hidratare: urmează acești 3 pași pentru o piele frumoasă și radiantă în fiecare zi.
Curățare facială

Curățarea tenului: de două ori pe zi?

Este esențial să îți cureți tenul și dimineața, pentru că pielea se regenerează pe parcursul nopții, iar curățarea de dimineața îndepărtează celulele moarte acumulate pe piele în timpul somnului.

Învață cum să îndepărtezi corect machiajul pentru o curățare eficientă a tenului

Curățarea de seară este foarte importantă, mai ales pentru că genele se pot rupe, iar reziduurile de machiaj pot cauza apariția petelor roșii pe piele. Pentru a îndepărta complet mascara și machiajul ochilor în general, este indicat să folosești un produs special pentru această zonă, ca Demachiantul pentru ochi de la NIVEA, care dizolvă rapid machiajul și protejează genele. Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare.

Cel mai bun demachiant pentru tine depinde de machiajul pe care-l folosești. Fardul de ochi și dermatograful pot fi îndepărtate cu un demachiant fără ulei, în timp ce mascara rezistentă la apă se îndepărtează cu un demachiant pe bază de ulei ca Demachiantul pentru ochi bifazic. Machiajul de pe obraji, nas, frunte și bărbie poate fi îndepărtat ușor cu șervețele demachiante sau cu apă micelară.

Este important să știi și că trebuie să îți cureți tenul zilnic, chiar dacă nu folosești machiaj. Printr-o curățare corectă a tenului vei îndepărta praful, transpirația și uleiurile produse de ten în exces pe parcursul zilei și vei preveni apariția iritațiilor sau a coșurilor.

Al doilea pas după demachiere: tonifierea. Produsele pentru tonifierea tenului îndepărtează rezidurile solubile în apă ca transpirația, praful și urmele produselor de curățare.

Sfat: Nu folosi doar un toner pentru îngrijirea feței - pentru că el doar reîmprospătează și calmează pielea, pregătind-o pentru hidratare. De asemenea, alege unul potrivit pentru nevoile specifice ale tenului tău.


CURĂȚAREA PENTRU FIECARE TIP DE TEN: TIPS & TRICKS

Fiecare ten este diferit și are nevoile sale. Am sumarizat mai jos câteva sfaturi despre cum să-ți alegi produsele de îngrijire potrivite dacă ai un ten uscat, gras, sensibil sau mixt.
ten normal si mixt

Ten normal și mixt

Ten normal
Tenul normal se confruntă rareori cu pete roșii și zone uscate. Ca să păstrezi această senzație plăcută pentru mai mult timp, este recomandat să folosești produse de curățare hidratante cu formule delicate, ca lapte demachiant, geluri de curățare sau Loțiunea Micelară Delicată pentru Ten Normal. Iar dacă ești pe fugă, alege șervețelele demachiante ca Șervețelele Demachiante Revigorante cu Vitamina E ce curăță ușor chiar și mascara rezistentă la apă, hidratând în același timp.

Ten mixt
Tenul mixt se remarcă prin pomeți uscați și zona T cu exces de sebum. Cele mai recomandate produse sunt cele care hidratează zonele uscate fără a le încărca. Dacă ai un ten mixt, îți recomandăm să folosești un produs de curățare care îngrijește delicat pielea, ca Laptele Demachiant Hrănitor Creme Care, care îți curăță delicat și îți îngrijește tenul. 

Tenul uscat și sensibil

Ten uscat

Tenul uscat produce uleiuri în cantități mai mici și îi lipsește hidratarea. Dacă folosești produse de îngrijire nepotrivite, pot apărea iritații sau zone foarte uscate. Astfel, dacă ai acest tip de ten, îți recomandăm un produs pentru demachiere care și hidratează, ca Loțiunea Micelară Delicată pentru Ten Uscat cu ulei natural de migdale. Folosește doar produse tonifiante fără alcool, pentru că alcoolul usucă pielea și mai tare.

Ten sensibil

Tenul sensibil se poate irita foarte ușor și de aceea are nevoie de îngrijire specială. Alege un produs demachiant ușor, cu textură delicată și ingrediente calmante. De exemplu, Loțiunea Micelară Delicată pentru Ten Sensibil cu dexpanthenol, ulei din semințe de struguri și tehnologie micelară reduce considerabil cele trei semne ale pielii sensibile: roșeață, încordare, tendință de uscare. Mai mult decât atât, curăță în profunzime și hidratează.

Curățarea tenului - Sfaturi de îngrijire de la NIVEA

Piele delicată

Ai grijă de tenul tău

Tenul este mai sensibil decât restul pielii: evită mișcările viguroase cu prosopul și nu folosi apă prea fierbinte. Iar când vine vorba de mascara sau alt machiaj, îndepărtează-l încet și delicat cu o dischetă demachiantă.

Ten gras și matur

Ten gras

De cele mai multe ori, tenul gras are tendința de a acumula impurități și tocmai de aceea curățarea lui are un rol esențial. Un produs antibacterian ca Gelul de Curățare Scrub Pure Effect cu extract de magnolie și acid lactic previne apariția punctelor negre și curăță în profunzime porii, pentru un ten curat și catifelat. Regula de bază pentru tenul gras: evită folosirea produselor uleioase!

Ten matur

Tenul matur are nevoie de îngrijire specială. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, el devine mai uscat, mai subțire și mai puțin elastic. Prin urmare, are nevoie de hidratare mai intensivă - chiar și în timpul curățării. Pentru a îngriji tenul matur așa cum are nevoie, recomandăm folosirea produsele de curățare cu ingrediente anti-aging și efecte de regenerare: Laptele Demachiant Anti-Rid Q10 Plus îndepărtează machiajul și curăță în profunzime, fără să usuce tenul.


IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE SCRUB-URI

Scrub-uri, măști și alte tratamente

Ultimul pas al rutinei de îngrijire pentru ten: un scrub delicat. Însă alege-l cu grijă: unele produse conțin ingrediente ca micro-particule dure și sare, care afectează porii. Stratul superior al pielii devine catifelat după îndepărtarea celulelor moarte, iar circulația pielii este stimulată, determinând reînnoirea celulelor. Însă cea mai importantă regulă când vine vorba de exfoliere este: mai puțin înseamnă mai mult. Pentru că stratul superior al pielii acționează ca o barieră naturală, exfolierea prea frecventă poate afecta stratul protector al pielii. Dacă ai tenul uscat, folosește un scrub maxim o dată pe săptămână. Dacă ai un ten normal, îți recomandăm Gelul de Curățare Scrub Pure Effect de 2 sau de 3 ori pe săptămână. Poți afla mai multe despre exfolierea tenului și efectele ei aici.

Cel mai bun moment al zilei pentru scrub

Sfatul nostru: cel mai bine e să folosești un scrub seara, pentru că atunci pielea are suficient timp să se refacă peste noapte și te vei trezi cu un ten radiant și reîmprospătat.

Exfoliază-ți tenul ca la carte. Iată cum să o faci

  • Înainte să folosești un scrub, curăță și tonifiază tenul.
  • Masează delicat tenul, evitând zona ochilor și a buzelor.
  • Acordă atenție timpului de aplicare.
  • La final, clătește cu apă călduță din belșug.

product-stage-bg