Apa micelara

CE APĂ MICELARĂ SĂ ALEG PENTRU TIPUL MEU DE TEN?

Este atât de eficientă în îndepărtarea machiajului dintr-o singură mișcare și îți lasă pielea curată și fresh, de fiecare dată. Dar cum știi care este cea mai bună apă micelară pentru tipul tău de piele?

Fiecare femeie este diferită și fiecare tip de ten, la rândul său, are nevoie de o îngrijire care să i se potrivească. Cu siguranță trendul apelor micelare te-a prins și pe tine și cauți cea mai bună cale de a o integra în rutina ta de frumusețe: pentru că îndepărtează impuritățile rapid, elimină resturile de machiaj și lasă pielea curată și catifelată, fără să trebuiască să o clătești.

Ce este apa micelară și care e secretul ei? E vorba de micele, particule solubile în apă, care captează impuritățile și le elimină prin combinarea cu particulele de apă. Dar apele micelare nu sunt toate la fel: în funcție de compoziția lor, pot sau nu să fie potrivite pentru îngrijirea tipului tău de ten. 
Nu e deloc dificil să îți dai seama care dintre ele poate fi cel mai bun aliat al tău!

Tipuri de piele

Ce este apa micelara

Cum ar trebui să îngrijesc tenul uscat?

Pielea uscată are metodele ei să te anunțe că are anumite lipsuri și de obicei există două cauze pentru care o simți astfel: fie are un deficit de sebum, fie este deshidratată și poți simți imediat efectele.

Uneori, se întâmplă ca tenului tău să le resimtă pe amândouă, iar pielea devine și mai sensibilă la factorii externi. De aceea, e clar că e nevoie să aplici mai des câteva obiceiuri de îngrijire esențiale.

  • Aplică o dată pe săptămână un scrub natural (pe bază de cafea, zahăr sau mălai) pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și a o lăsa să respire.
  • Bea cât mai multă apă, pentru a te asigura că pielea este hidratată din interior.
  • Ia mereu cu tine în geantă șervețele micelare, pentru a-ți reîmprospăta tenul de fiecare dată când simți nevoia.
  • Curăță tenul dimineața și seara cu un produs de curățare care îți calmează pielea. Apa micelară concepută special pentru pielea uscată o hidratează intens, o împrospătează și o lasă fresh și catifelată. Apa micelară delicată pentru ten uscat de la NIVEA poate fi o soluție pentru tine dacă îți dorești un produs care să curețe rapid impuritățile și să îți lase tenul curat și hidratat.

CARE SUNT RUTINA DE ÎNGRIJIRE ȘI APA MICELARĂ SUNT POTRIVITE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ?

Poluarea, stresul, oboseala și variațiile de temperatură sunt toți factori care pot dăuna peliculei hidrolipidice care îți protejează pielea. Tenul tău devine mult mai sensibil la agresiunile mediului exterior și îți și arată asta prin roșeață, uscare și senzația de piele strânsă. De aceea, este foarte important ca rutina ta de îngrijire să refacă această peliculă protectoare a pielii prin hidratare intensă și curățare delicată. 

Sfatul nostru? Investește în dischete de curățare lavabile, care sunt mai puțin abrazive decât dischetele obișnuite din bumbac. Curăță pielea cu blândețe, prin mișcări circulare, din interiorul spre exteriorul feței și încearcă să folosești mereu produse cu un număr limitat de ingrediente, de preferat fără parfum.

Așa cum este și apa micelară delicată pentru ten sensibil de la NIVEA – fără parfum, fără coloranți, fără parabeni, care îndepărtează machiajul și impuritățile cu ușurință și calmează pielea, fără să necesite clătire. 

Apa micelara se clateste

Apa micelara NIVEA

Cum aleg un demachiant potrivit pentru tenul mixt spre gras?

Tenul mixt este cel mai des întâlnit și se manifestă prin piele grasă în zona T (frunte, nas și bărbie) și normală sau uscată în rest. De multe ori e dificil să găsești rutina perfectă care să îmbine soluțiile de îngrijire pentru pielea grasă și pentru cea uscată, însă există câteva obiceiuri de care te poți ține ca să fii sigură că respecți cele mai importante reguli.

  • E bine să eviți loțiunile demachiante care conțin prea mult ulei.
  • Dimineața și seara (fără nicio excepție), curăță pielea cu un demachiant delicat, așa cum e apa micelară și tapotează apoi tenul cu o dischetă îmbibată în loțiune tonică.
  • Evită să utilizezi săpunuri sau produse foarte abrazive, pentru că pot dăuna serios tenului.

  • Poți, totuși, să folosești periodic scruburi naturale delicate și să aplici și măști hidratante care să refacă pelicula hidrolipidică din zonele foarte uscate.
  • Sub nicio formă să nu uiți de hidratare: bea cât mai multă apă, pentru că lipsa apei și lipidelor din piele duce la secretarea a și mai mult sebum, cauzând și mai multă strălucire inestetică și evidențierea imperfecțiunilor.
  • Folosește o cremă hidratantă mai degrabă bogată în apă decât în lipide.

Rutina ta de îngrijire devine și mai simplă când folosești apa micelară potrivită. Ai nevoie de una care să purifice și să matifieze tenul, curățându-l fără să-l încarce, așa cum e Apa Micelară Urban Skin Detox. Formula 3 in 1 îmbogățită cu extract de ceai verde detoxifiază pielea, îndepărtează excesul de sebum și o lasă catifelată și matifiată. 

Tipuri de piele si apa micelara

Ce este apa micelara NIVEA

Ești o norocoasă și ai pielea normală: cum îi menții echilibrul?

Dacă ai tenul normal, înseamnă că pielea ta este îndejuns de sănătoasă ca să se apere de factorii externi care-i pot dăuna. Trebuie, totuși, să îi păstrezi echilibrul natural și să alegi o rutină de îngrijire care să nu îi afecteze stratul hidrolipidic. Cel mai bine e să asiguri pielii o hidratare ușoară, iar în timpul iernii, ca să eviți uscarea ei, să folosești o cremă de față mai bogată. În plus, ar fi ideal ca o dată pe săptămână să aplici un scrub natural pentru un plus de strălucire, iar măștile de față sunt ingredientul secret pentru o rutină de îngrijire eficientă!

Cât despre curățarea tenului normal, apa micelară este alegerea cea mai bună! Ca să te asiguri că îndepărtezi toate impuritățile pielii, folosește una bifazică, așa cum e Apa Micelară Waterproof Micellair Skin Breathe de la NIVEA. Extractul de ceai negru cu proprietăți anti-inflamatorii calmează pielea, iar machiajul (chiar și cel waterproof) și impuritățile sunt îndepărtate cu ușurință, în câteva secunde. 

ALTERNATIVA APEI MICELARE ATUNCI CÂND EȘTI PE FUGĂ SAU ÎN VACANȚĂ

Atunci când ești în vacanță, poți folosi cu încredere șervelele demachiante de la NIVEA astfe încât tenul tău să fie curat și pregătit pentru hidratare.