femeie care se uită la ridurile ochilor

Cum previi ridurile de sub ochi?

Citește ghidul nostru despre tot ceea ce trebuie să știi despre riduri sub ochi, eliminarea ridurilor de sub ochi și tratamente.

CUM PREVII RIDURILE DE SUB OCHI?

În timp ce ridurile de sub ochi reflectă o viață bine trăită, nu-i nimic neobișnuit în a vrea să știi cum să le previi sau să înveți cum să reduci aspectul lor.

Sunt mai mulți factori care pot duce la apariția unor riduri sub ochi sau să le facă mai prononțate. Așadar, citește mai departe pentru a afla mai multe despre riduri, eliminarea ridurilor de sub ochi și tratamente.

RIDURI SUB OCHI

Ce sunt aceste linii fine din jurul ochilor și de ce apar semnele de îmbătrânire mai întâi aici? Îmbătrânirea este de fapt cea mai comună cauză a apariției ridurilor și liniilor fine sub ochi, dar stilul de viață poate juca, de asemenea, un rol.

Apariția ridurilor sub ochi este foarte comună odată cu înaintarea în vârstă și nu este ceva care să te îngrijoreze. Cu toate acestea, există modalități de a preveni apariția prematură a ridurilor de sub ochi, cât și tratamente și remedii pentru ridurile de sub ochi, pe care le vom explora mai jos.

Femeia zâmbește riduri sub ochi

PREVENIREA RIDURILOR DE SUB OCHI

Deși îmbătrânirea este cea mai mare cauză a ridurilor de la ochi, stilul de viață și alți factori joacă un rol important în apariția acestora. Acești factori includ:

- Lumina UV - de la soare sau saloanele de bronzat, de exemplu
- Fumatul
- Mișcările repetitive - cum ar fi zâmbetul și încruntatul, și chiar poziția în care dormi
- Poluarea - aerul toxic și vremea (vântul, de exemplu) pot duce la apariția prematură a ridurilor de sub ochi

Acum că știi ce cauzează ridurile de sub ochi, cum le poți preveni? Citește cele top 5 sfaturi pentru a preveni ridurile de sub ochi și a elimina liniile fine.

1) Poartă ochelari de soare pentru a evita mijirea ochilor când ești afară - acest lucru poate cauza riduri sub ochi.
2) Dormi pe spate - dormitul pe burtă sau pe o parte poate pune presiune pe față și duce cu timpul la formarea ridurilor de sub ochi.
3) Rezistă tentației de a-ți freca ochii pe parcursul zilei, chiar și dacă ești obosit.
4) Evită să tragi de pleoape stunci când aplici eyeliner.
5) Fă controale regulate la oftalmolog pentru a evita mijirea ochilor în mod inutil.

CE POATE FI DE AJUTOR ÎN ELIMINAREA RIDURILE DE SUB OCHI?

Deși ridurile de sub ochi pot părea încăpățânate, există modalități prin care le poți elimina. Avem pentru tine 5 sfaturi pentru a ști cum să previi ridurile de sub ochi:
riduri sub ochi
 1. NU MAI FUMA
  Fumatul este unul dintre cei mai mari factori care influențează cât de repede îmbătrânește pielea din jurul ochilor. Fumul de țigară determină eliberarea unei enzime care descompune colagenul. Acesta este necesar pentru a menține aspectul pielii ferm și tânăr. Reducerea fecvenței fumatului este un prim pas bun pentru a renunța în totalitate.
 2. ADOPTĂ O DIETĂ SĂNĂTOASĂ
  Cea mai bună dietă pentru a preveni apariția ridurilor de sub ochi este una bogată în fructe și legume proaspete. Consumul de alimente bogate în acizi grași Omega-3, cum ar fi peștele sau avocado, ajută la menținerea pielii suple și tinere.
 3. NU STA PREA MULT TIMP ÎN SOARE
  Razele UVA din expunerea excesivă la soare pot accelera procesul de îmbătrânire și pot favoriza apariția de riduri sub ochi. Folosește întotdeauna o cremă de protecție solară bună pe față pentru a te proteja împotriva acestor raze UV dăunătoare.
 4. HIDRATEAZĂ-TE
  Este vital să bei suficientă apă pe parcursul zilei pentru a menține celulele pielii hidratate. Deoarece pielea din jurul ochilor este atât de subțire și delicată, când se deshidratează, ridurile și liniile fine tind să se formeze mai repede. Iată un motiv bun pentru a-ți păstra sticla de apă mereu la îndemână!
 5. ODINIHNEȘTE-TE SUFICIENT
  Nu numai că opt ore de somn pe noapte te fac să te simți mai proaspăt și mai energizat, dar au și un efect major asupra pielii și ridurilor. Pe măsură ce te bucuri de puțină odihnă atât de necesară, hormonii sunt eliberați și ajută la menținerea pielii din jurul ochilor mai elastică.

 

ELIMINAREA RIDURILOR DE SUB OCHI

Ridurile de sub ochi sunt foarte frecvente și fiecare spune o poveste și este o parte din tine, dar dacă încerci să le atenuezi, există modalități de a diminua aspectul ridurilor de sub ochi. În timp ce cremele sau loțiunile nu vor elimina ridurile, acestea pot ajuta la reducerea aspectului liniilor fine, precum și la ameliorarea cearcănelor care pot face ca ridurile ochilor să pară mai pronunțate.
ELIMINAREA RIDURILOR DE SUB OCHI

CREMA SAU SERUMUL DE OCHI ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE SUNT ESENȚIALE

Asigură-te că rutina ta de îngrijire a feței include o cremă de ochi anti-îmbătrânire care reduce aspectul cearcănelor, atenuând semnele de oboseală și de ternitate - reducând în același timp în mod vizibil ridurile din jurul ochilor prin hidratarea acestei zone sensibile. De asemenea, este ușor de absorbit și netezește liniile fine.

Deoarece zona din jurul ochilor este mai subțire și mai puțin grasă decât alte părți ale pielii, cremele specializate ajută la reducerea ridurilor și la întărirea pielii din zona ochilor. Cremele bune pentru ridurile de sub ochi hidratează, luminează și netezesc în timp ce vizează pungile și cearcănele care pot accentua liniile fine.
crema de ochi sub ochi
NIVEA Q10 CREMA DE OCHI
ELIMINAREA RIDURILOR DE SUB OCHI

CEA MAI BUNĂ CREMĂ PENTRU RIDURI SUB OCHI:

Zona din jurul ochilor poate fi deosebit de sensibilă. Crema de ochi Anti-Rid NIVEA Q10 Power este delicat formulată pentru a reduce ridurile și pentru a întări rezistența pielii împotriva deshidratării și a deteriorării - sporind în același timp strălucirea pielii. Asigură-te că tapotezi crema de ochi, în loc să o freci, pe pielea de sub și din jurul ochilor - apoi o netezești până când este absorbită.

CE ESTE BUN PENTRU RIDURILE DIN JURUL OCHILOR?

O bună rutină de îngrijire a pielii este într-adevăr punctul de plecare atunci când ne gândim la modul de prevenire a ridurilor de la nivelul ochilor.
CE ESTE BUN PENTRU RIDURILE DIN JURUL OCHILOR?

CURĂȚARE BLÂNĂ ȘI DELICATĂ:

Dacă nu se face în mod corespunzător, procesul de curățare poate fi foarte dur pentru tenul tău delicat și poate contribui la subțierea prematură a pielii. O rețetă pentru dezastru atunci când vine vorba de prevenirea ridurilor de sub ochi.

Folosește un demachiant care este foarte delicat cu pielea sau șervețele demachiante, dacă preferi asta. Întotdeauna fii cât mai delicată cu tehnica de demachiere - nu trage de piele. Produsele de curățare NIVEA sunt blânde și eficiente pentru a nu necesita frecare constantă în vederea îndepărtării chiar și a celui mai dificil machiaj.
CE ESTE BUN PENTRU RIDURILE DIN JURUL OCHILOR?

HIDRATAREA

În timp ce tratamentele specifice pentru ridurile de sub ochi promovează anti-îmbătrânire în jurul acestei zone fragile a pielii, o cremă hidratantă bună și nutritivă va pune bazele acestui pas, asigurându-se în același timp că și fața ta este bine îngrijită. Aplică ușor crema hidratantă în jurul zonei ochilor - frecarea și tragerea pot deteriora zona și agrava ridurile de sub ochi.

TRATAMENTE ȘI REMEDII PENTRU RIDURILE DE SUB OCHI

Care sunt cele mai bune tratamente și remedii pentru ridurile de sub ochi? Citește ghidul nostru pentru 3 modalități de tratare a acestora.

O CREMĂ BUNĂ PENTRU OCHI

Folosește o cremă de ochi plină de ingrediente care combat ridurile. O cremă bogată va menține hidratarea, combătând ridurile care se dezvoltă pe pielea deshidratată. 

MASAJUL FACIAL

Masajul și exercițiile faciale pot ajuta la stimularea fluxului sangvin și la promovarea drenajului limfatic pentru a detensiona și tonifia zona.

Oferă-ți un masaj facial atunci când îți aplici crema de ochi o dată sau de două ori pe săptămână. Aplică o cantitate mică și netezește în jurul orbitei, tapotând crema în pielea din jurul ochilor, lucru despre care se spune, de asemenea, că stimulează drenajul limfatic și reduce cearcănele.

FELII DE CASTRAVETE

Cei care vor să știe cum să prevină ridurile ochilor cu un buget redus au răspunsul chiar în frigider. Feliile de castravete pot ajuta - cel puțin temporar - la reducerea ridurilor ochilor datorită conținutului ridicat de apă. Hidratarea intensă dată de castraveți poate ajuta la restabilirea supleței și a fermității naturale a pielii, ceea ce va atenua ridurile de sub ochi.