Femeile care folosesc bakuchiol

Bakuchiol în îngrijirea pielii

Află despre bakuchiol în îngrijirea pielii

BAKUCHIOL ÎN ÎNGRIJIREA PIELII

Identificarea celor mai naturale și sănătoase ingrediente din produsele de înfrumusețare a devenit o parte a rutinei noastre de îngrijire a pielii. Cu toții am descoperit uimitorul retinol, renumit pentru gama largă de beneficii pe care le oferă pielii tale. Cu toate acestea, din păcate, poate fi iritant pentru pielea sensibilă. De aceea suntem încântați să introducem bakuchiol [pronunțat- Bak-ooh-chi-ol] - un nou ingredient pe bază de plante care devine rapid o alternativă populară.

Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre beneficiile uleiului de bakuchiol și de ce oamenii îl aleg în locul retinolului.

BAKUCHIOL - CE ESTE

Uleiul de Bakuchiol provine din planta Babchi, numită și Psoralea Corylifolia. Uleiul de Bakuchiol a fost folosit în mod tradițional în medicamentele indiene și chinezești, dar crește rapid în popularitate pe măsură ce oamenii caută înlocuitori pe bază de plante. Caracteristicile sale pe bază de plante și antibacteriene fac ca serumurile și uleiurile de Bakuchiol să fie mai blânde decât retinolul și mai potrivite pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii precum eczema, psoriazisul, dermatita sau pielea sensibilă.
 
Dar care este diferența dintre Bakuchiol și retinol?

Fă cunoștință cu alternativa naturală a retinolului!

BAKUCHIOL VS. RETINOL

Este esențial să înțelegem dezbaterea „bakuchiol vs retinol” atunci când vrem să înțelegem beneficiile uleiului de bakuchiol. Bakuchiolul și retinolul sunt comparate datorită beneficiilor comune:

1. Ajută la combaterea liniilor fine și a ridurilor
2. Poate preveni și atenua acneea
3. Poate combate tonurile neuniforme ale pielii
4. Stimulează crearea mai multor tipuri de colagen

Dar care sunt diferențele reale?

POTRIVIT PENTRU VEGANI

Una dintre cele mai semnificative diferențe dintre Bakuchiol și retinol este faptul că este potrivit și pentru vegani. Retinolul este un tip de retinoid obținut din gălbenuș de ou și ulei de ficat de pește. Deși acest lucru este mai des întâlnit atunci când este utilizat în alimente, unele forme de retinol cosmetic pot folosi în continuare această practică. Cu toate acestea, deoarece Bakuchiol este pe bază de plante, toate serumurile și uleiurile de bakuchiol sunt potrivite pentru persoanele vegane.

ÎNGRIJIREA PIELII ÎN TIMPUL SARCINII

Cea mai mare diferență dintre Bakuchiol și retinol este capacitatea de a folosi uleiul de bakuchiol în condiții de siguranță în timpul sarcinii. Este recomandat să nu utilizezi retinol în timpul sarcinii, din cauza efectelor pe care le poate avea asupra copilului în curs de dezvoltare. Diferența chimică dintre retinol și Bakuchiol este suficient de semnificativă pentru a presupune că nu vor exista probleme cu utilizarea bakuchiolului pentru îngrijirea pielii în timpul sarcinii. Cu toate acestea, asigură-te că discuți cu un medic dacă nu ești sigură de efectele uleiului în timpul sarcinii.

PIELE SENSIBILĂ

În ciuda tuturor beneficiilor aparente, persoanele cu pielea sensibilă constată că retinolul le poate irita pielea - provocând uscăciune și roșeață. Accelerând schimbarea celulară, Bakuchiol lucrează pentru a îți calma și vindeca pielea, evitând iritația, oferind aceleași beneficii ca și retinolul. Acest lucru îi conferă un avantaj puternic în dezbaterea Bakuchiol vs retinol.

ALTE BENEFICII ALE BAKUCHIOLULUI ÎN ÎNGRIJIREA PIELEI

Acum știm ce este bakuchiol și cum diferă de retinol; care sunt beneficiile bakuchiolului în îngrijirea pielii? Bakuchiol este un antioxidant puternic, ingredientul principal în orice rutină eficientă de îngrijire a pielii. Antioxidanții, inclusiv Bakuchiolul, au capacitatea de a preveni semnele îmbătrânirii, de a lumina tenul și de a oferi mult mai multe beneficii pielii tale. Am evidențiat beneficiile cheie ale utilizării Bakuchiolului în rutina de îngrijire a pielii;

1. PREVENIREA ACNEEI CU BAKUCHIOL

Acneea poate fi cauzată și agravată de radicalii liberi. Ca antioxidant, uleiul de bakuchiol reduce efectul pe care acești radicali liberi îl au asupra pielii, atenuând impactul asupra pielii sensibile care este mai predispusă la acnee.
 
Uleiul de Bakuchiol este, de asemenea, un antiinflamator, care ajută la combaterea acneei roșii, umflate și inflamate.

2. COMBATE SEMNELE ÎMBĂTRÂNIRII

Serumurile și uleiurile Bakuchiol ajută la accelerarea regenerării celulare și la stimularea producției de colagen în piele. Colagenul este o proteină care mărește elasticitatea pielii, permițându-i să revină la forma originală. Adăugarea Bakuchiolului la rutina de îngrijire a pielii poate combate această pierdere de colagen și poate ajuta pielea să arate mai tânără ca niciodată! Încearcă Crema de zi Antirid Cellular Expert Lift FPS30, care mărește producția de colagen a celulelor cu +48% în doar 4 ore - cheia pentru o piele care arată mai tânără.

3. COMBATE PATELE ÎNTUNECATE ȘI O NUANȚĂ NEUNIFORMĂ A TENULUI

Spre deosebire de retinol, Bakuchiol face pielea mai puțin sensibilă la razele dăunătoare ale soarelui. Uleiul de Bakuchiol reduce efectul pe care radicalii liberi, cum ar fi poluarea și daunele solare, îl au asupra pielii. Acești radicali liberi pot provoca o producție dezechilibrată de melanină, ceea ce duce la hiperpigmentare și la o nuanță neuniformă a tenului. Protejând pielea, produsele cu bakuchiol pot preveni și chiar îmbunătăți aspectul petelor întunecate și al tonurilor neuniforme ale pielii.

Datorită creșterii în popularitate, nu a fost niciodată mai ușor să adaugi Bakuchiol în rutina de îngrijire a pielii. De la serumuri și uleiuri de bakuchiol, până la măști de față și creme hidratante, toate devin produse esențiale în rutinele oamenilor.

Fiind un produs blând și natural, poți începe să folosești ulei de bakuchiol începând cu vârsta de 24-25 de ani, de doua ori pe zi - perfect dimineața înainte de hidratare și seara înainte de a aplica orice serum.

Îți recomandăm să aplici produse cu ulei de bakuchiol după ce fața este curată și uscată.

Uleiul de bakuchiol funcționează bine alături de alte ingrediente hidratante, precum squalanul. Spre deosebire de retinol, acesta poate fi utilizat în siguranță cu alte produse din rutina ta de îngrijire a pielii, inclusiv retinolul în sine, deoarece proprietățile calmante ale bakuchiolului permit retinolului să funcționeze mai bine și crește toleranța pielii la acest ingredient bine studiat. Cu toate acestea, nu este indicat să-l folosești împreună cu acidul glicolic, deoarece ar putea modifica formula. Deși bakuchiolul nu provoacă sensibilitate la soare, așa cum o face retinolul, îți recomandăm să aplici întotdeauna protecție solară înainte de a expune pielea la soare.
 
Încarca Crema de noapte antirid NIVEA Cellular Expert Lift pentru o experiență completă a bakuchiolului.