femeie care folosește bakuchiol

Ce este Bakuchiol? Utilizări și beneficii pentru piele

Descoperă beneficiile Bakuchiol pentru piele, inclusiv cum să îl folosești și să îl asociezi cu alte ingrediente.

Ce este Bakuchiol?

Se vorbește despre Bakuchiol ca despre un ingredient activ natural anti-îmbătrânire care este la fel de puternic ca Retinolul, dar mai blând cu pielea. Derivat din semințele plantei Babchi, numită și Psoralea Corylifolia. Are potențialul de a crește producția de Colagen* și de a stimula reînnoirea celulară, ajutând la minimizarea semnelor de îmbătrânire. 

Uleiul de bakuchiol a fost utilizat în mod tradițional în medicina indiană și chineză, dar crește rapid în popularitate pe măsură ce oamenii optează pentru mai multe ingrediente de origine vegetală în rutinele lor de îngrijire a pielii. Creșterea popularității poate fi, de asemenea, legată de cea a Retinolului, deoarece acesta oferă multe dintre aceleași avantaje fără potențialele iritații - ceea ce îl face mai potrivit pentru utilizarea pe pielea sensibilă.

Bakuchiol este adesea integrat atât în rutinele de îngrijire anti-îmbătrânire de dimineață, cât și în cele de seară, de obicei asociat cu ingrediente hidratante sau plumbuitoare, cum ar fi acidul hialuronic.

*teste in vitro


bakuchiol
Bakuchiol vs. Retinol

Care este diferența dintre Bakuchiol și Retinol?

Bakuchiol și Retinol sunt în mod obișnuit văzute ca înlocuitori unul altuia datorită beneficiilor lor similare, acestea incluzând:

 

 1. Reducerea liniilor fine și a ridurilor
 2. Potențialul de a ajuta în cazul acneei, deși sunt necesare mai multe studii în acest domeniu
 3. Netezirea nuanțelor neuniforme ale pielii
 4. Stimularea producției de colagen

Diferențele dintre Bakuchiol și Retinol sunt următoarele:

1. Prietenia vegană: 
Deși ambele pot proveni din surse non-animale, Retinolul poate fi ocazional derivat din gălbenușul de ou sau din uleiul din ficat de pește - ceea ce îl face nepotrivit pentru utilizarea vegană. Deoarece Bakuchiol este de origine vegetală, formulele de produse care îl conțin pot fi potrivite pentru vegani (cu condiția ca toate celelalte ingrediente și metoda de producție să fie, de asemenea, vegane).

2. Utilizarea în timpul sarcinii: 
Se recomandă evitarea utilizării Retinolului și a oricărui alt Retinoid în timpul sarcinii, din cauza impactului potențial asupra dezvoltării copilului. În prezent, riscul utilizării Bakuchiol în timpul sarcinii este considerat neglijabil. Cu toate acestea, vă rog să vă consultați cu medicul dumneavoastră dacă intenționați să utilizați Bakuchiol în timpul sarcinii.

3. Mai bine tolerat de pielea sensibilă: 
Retinolul este cunoscut ca fiind potențial iritant pentru piele - provocând uscăciune sau roșeață. Proprietățile calmante ale Bakuchiol reduc aceste riscuri de iritare, făcându-l mai potrivit decât Retinol pentru pielea sensibilă. Cu toate acestea, niciun ingredient nu este niciodată complet lipsit de riscul oricărei iritații.


8 Beneficii ale Bakuchiol pentru piele

Beneficiile bakuchiolului sunt în principal anti-îmbătrânire. Următoarele sunt câteva dintre beneficiile cheie ale Bakuchiolului pentru față și piele:

 1. Stimulează producția de colagen:
  În funcție de formulă, Bakuchiol are potențialul de a stimula producția de colagen de tip I și VII. Unele formulări NIVEA au potențialul de a face acest lucru în doar 4 ore, deși acest lucru poate varia de la produs la produs.

  *teste in vitro pe celule cutanate
 2. Stimulează reînnoirea celulară:
  Bakuchiol ajută la creșterea schimbului și reînnoirii celulelor, favorizând un ten mai radiant.
 3. Reduce liniile fine și ridurile:
  Utilizarea regulată a Bakuchiol poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire, inclusiv a liniilor fine și a ridurilor - chiar și a celor adânci, ajutând pielea să pară mai tânără..
 4. Îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii:
  Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde în mod natural capacitatea de a se repoziționa și poate începe să se lase. Produsele care conțin Bakuchiol pot ajuta la stimularea colagenului, prin urmare, pot crește potențial fermitatea și redefini contururile.
 5. Combate îmbătrânirea și roșeața din cauza fotografierii:
  Fotoîmbătrânirea este procesul de îmbătrânire prematură a pielii din cauza expunerii la soare. Structura Bakuchiol ajută la reducerea impactului fotoîmbătrânirii și poate ajuta, de asemenea, la calmarea roșeții.
 6. Reduce petele întunecate și netezește tenul:
  Unele studii au arătat că Bakuchiol poate avea capacitatea de a estompa petele întunecate și de a îmbunătăți tonusul pielii.
 7. Proprietăți antioxidante:
  Datorită acțiunii sale antioxidante, Bakuchiol poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, compuși instabili care pot deteriora celulele pielii și accentua semnele de îmbătrânire prematură.
 8. Reducerea potențială a imperfecțiunilor de pe pielea cu acnee:
  Unele studii au arătat că proprietățile antioxidante, antibacteriene și antiroșeață ale uleiului Bakuchiol pot reduce și calma anumite simptome ale acneei ușoare, cum ar fi coșurile.

Prezentare generală a informațiilor

Bakuchiol

Beneficii:Stimulează producția de colagen, reduce semnele de îmbătrânire, îmbunătățește aspectul pielii, tonifică pielea, conferă elasticitate și este un antioxidant.

Aplicare: Vizează semnele de îmbătrânire, inclusiv ridurile și pierderea elasticității

Utilizare: Serumurile, cremele hidratante și măștile de față care conțin Bakuchiol pot fi adăugate atât în rutina de îngrijire a pielii de dimineața, cât și de seara

Caracteristici speciale: Cunoscut în mod obișnuit ca o alternativă vegetală la Retinol, cu un risc mai mic de a provoca iritații

Cum se utilizează Bakuchiol?

Rutina de îngrijire a pielii NIVEA cu Bakuchiol și acid hialuronic

Cel mai simplu mod de a folosi Bakuchiol este să adopți o rutină de îngrijire a tenului care include produse ce conțin această substanță. Fiind un ingredient delicat, este potrivit pentru utilizarea zilnică atât dimineața, cât și seara, fiind folosit cel mai frecvent în rutinele anti-îmbătrânire. Se asociază bine cu ingrediente precum acidul hialuronic pentru a forma un duo anti-îmbătrânire puternic.

Urmează rutina de mai jos, cu produse din gama NIVEA Cellular Expert Lift, care conțin Bakuchiol pur, acid micro și macro hialuronic, pentru a stimula producția de colagen a pielii și a redefini contururile feței: 

*teste in vitro

femeie care folosește crema NIVEA

1. Curăță
Este important să-ți începi rutina prin curățarea feței, pentru a îndepărta orice urmă de machiaj, poluare sau resturi de sebum care, altfel, s-ar putea acumula și ar putea cauza un exces de grasime. Curățarea pregătește, de asemenea, fața pentru ultimii pași din rutina dumneavoastră. Găsește gelul de curățare a feței ideal pentru pielea ta în gama de produse de curățare NIVEA Cleanser.

 

2. Aplică serumul
Serumul Cellular expert lift cu efect pe 3 zone conține cea mai concentrată formulă cu Bakuchiol pur dintre toate produsele NIVEA. Pentru utilizare pe față, gât și decolteu, serul pătrunde în profunzime în piele acționând pentru a oferi imediat un efect de lifting, reducând vizibil ridurile și ridicând contururile. Utilizarea regulată în timp ajută la îmbunătățirea vizibilă a elasticității pielii și la fortificarea structurii acesteia.

 

3. Hidratează-ți pielea
Asigură-te că nu ratezi etapa de hidratare din rutina ta. Hidratarea feței cu produse care combină hidratarea cu efectele anti-îmbătrânire este o modalitate bună de a vă proteja împotriva uscăciunii și de a încuraja reînnoirea celulelor.

Aplică o cremă hidratantă pentru a oferi pielii tale o hidratare maximă cu crema de zi antirid Cellular Expert Lift FPS30.

Pentru rutina de îngrijire a pielii de seară, poți folosi în schimb crema de noapte antirid Cellular Expert Lift.

4. Aplică FPS (Factor de protecție solară)
Asigură-te că aplici întotdeauna FPS pe față la sfârșitul rutinei de îngrijire a pielii de dimineață, pentru a oferi pielii tale o protecție completă împotriva razelor UV. 

5. Măști de față săptămânale
Acestea pot fi integrate în rutina ta săptămânală pentru a oferi beneficii specifice pentru piele. Masca șervețel Cellular Expert Lift completează rutina ta avansată anti-îmbătrânire cu Bakuchiol, având o formulă puternică cu infuzie de ser care stimulează colagenul, remodelează, plesnește și netezește pielea. Pentru rezultate optime, utilizați de două ori pe săptămână.


Rezumat

Bakuchiol Rezumat

Adesea menționat ca fiind alternativa mai blândă pe bază de plante la Retinol, Bakuchiol oferă numeroase beneficii anti-îmbătrânire pentru piele. Cel mai adesea infuzat în creme hidratante și serumuri și asociat cu ingrediente precum acidul hialuornic, acesta reprezintă un plus minunat pentru orice rutină de îngrijire a pielii. 

Așadar, dacă ești în căutarea unui ingredient nou și proaspăt pe care să îl adaugi în rutina ta pentru a întineri pielea, Bakuchiol ar putea fi răspunsul tău. Produsele NIVEA Cellular Expert Lift au drept activ anti-îmbătrânire Bakuchiol în formulele create cu grijă pentru a stimula producția de colagen, reducând vizibil ridurile, ridicând și restructurând pielea.

Întrebări frecvente

Ce este Bakuchiol și care este diferența față de Retinol?

Bakuchiol este o alternativă naturală, pe bază de plante, la Retinol, cunoscută pentru blândețea sa asupra pielii sensibile. Derivat din planta Babchi, acesta oferă beneficii anti-îmbătrânire similare cu Retinolul, cu un risc mai mic de efecte nedorite.

Poate fi utilizat Bakuchiol împreună cu Retinol?

Bakuchiol și Retinol pot funcționa împreună, deoarece Bakuchiol are proprietăți calmante și stabilizatoare, care ar putea crește toleranța pielii la Retinol. Împreună ar putea fi utilizate pentru a ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire.

Poate fi utilizat Bakuchiol împreună cu acidul hialuronic?

Da, Bakuchiol se asociază excepțional de bine cu alte ingrediente anti-îmbătrânire, cum ar fi acidul hialuronic. Acidul hialuronic ajută la fixarea umidității și la umplerea pielii, în timp ce Bakuchiol funcționează ca un activ anti-îmbătrânire, ajutând la stimularea producției de colagen. Atunci când sunt combinate, beneficiile lor anti-îmbătrânire pot fi sporite, ajutând pielea să pară vizibil mai tânără și să se simtă mai suplă.

Pot amesteca Bakuchiol cu vitamina C?

Poți folosi Bakuchiol și Vitamina C împreună, cu unele precauții. Dacă folosești două produse diferite care conțin aceste ingrediente, așteaptă câteva minute între fiecare aplicare pentru a da timp produsului să pătrundă în piele și pentru a evita o potențială interacțiune între produse.

Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, aceste ingrediente pot ajuta la reducerea liniilor fine, a ridurilor și a hiperpigmentării, îmbunătățind în același timp textura și tonusul pielii.

Care sunt beneficiile Bakuchiol în îngrijirea pielii?

Bakuchiolul oferă numeroase beneficii anti-îmbătrânire pentru piele și ajută la netezirea tonusului acesteia. Este, de asemenea, un puternic antioxidant și antiroșeață, protejând pielea de radicalii liberi.

Poate fi folosit Bakuchiol în fiecare zi?

Da, Bakuchiol poate fi utilizat zilnic atât în rutina de dimineață, cât și în cea de seară. Cu toate acestea, atunci când introduci orice ingredient nou în rutina ta de îngrijire a pielii, ascultă întotdeauna cum reacționează pielea ta. Bakuchiol este un ingredient blând, dar dacă apare iritația, consultați un specialist pentru sfaturi suplimentare. Toleranța la Bakuchiol a produselor NIVEA a fost testată sub control dermatologic și poate fi folosită pentru toate tipurile de piele.

Poate fi folosit Bakuchiol în timpul sarcinii?

În prezent, Bakuchiol nu a demonstrat niciun impact negativ asupra sarcinii, dar, deoarece datele referitoare la oameni nu sunt încă disponibile, este necesar să fim precauți. Dacă dorești să folosești Bakuchiol în timpul sarcinii, cere întotdeauna sfatul medicului tău, pentru a cântări riscurile și beneficiile.

Cum poate fi încorporat Bakuchiol într-o rutină de îngrijire a pielii?

Cel mai simplu mod de a utiliza Bakuchiol este să adaugi în rutina ta produse de îngrijire a pielii, cum ar fi serumuri, uleiuri, măști de față și creme hidratante care îl conțin. Aplică-le după curățare, de preferință dimineața și seara, pentru rezultate optime.