ingrediente

Ingrediente

A-E

1,2-HEXANEDIOL

1,2-Hexanediol acționează, de obicei, ca hidratant, umectant, solubilizant și agent de condiționare a pielii. Solubilizează ingrediente active lipofile. Acest ingredient se găsește foarte des în produse de îngrijire a pielii și a părului, parfumuri, articole de toaletă, machiaj și altele.

ACID DIN NUCĂ DE COCOS

Acidul din nucă de cocos este un amestec natural de acizi grași. Acesta conține acizi grași medii, derivați din uleiul de cocos (Nucifera). Acidul de nucă de cocos are aplicații  în produsele de îngrijire a pielii ca un agent tensioactiv / demachiant, emolient, emulsionant. Mai mult, hidratează pielea și o menține suplă și moale. Se absoarbe lent și rămâne proaspăt mai mult timp.

ACID LACTIC

Acidul lactic este un acid alfa-hidroxi, care aparține grupului de factori naturali de hidratare și are proprietăți hidratante și keratolitice. Acidul lactic are proprietăți hidratante. Acesta reduce exfolierea pielii și echilibrează valoarea pH-ului pielii. Mai mult, combate simptomele pielii uscate. Acidul lactic prezintă, de asemenea, efecte comedolitice. Inhibă formarea comedoanelor, ajutând pielea să se vărsă și astfel împiedică foliculii să se prindă. Prin urmare, combate simptomele acneice. Acizii alfa hidroxi (prescurtare: AHAs) este un grup de ingrediente ca de exemplu acidul lactic și acidul citric. AHA-urile se găsesc în fructe precum struguri și lămâi, precum și în trestia de zahăr și lapte. Adesea cunoscuți sub denumirea de acizi din fructe, aceștia sunt folosiți în concentrații mici pentru a accelera ușor procesul normal de exfoliere a pielii. Rezultatul este o vărsare de celule de suprafață uscată a pielii și un aspect îmbunătățit și senzație de piele.

ACID STEARIC

Acidul stearic este un acid gras incolor cu catenă lungă . Acest valoros acid gras saturat poate fi obținut și din surse vegetale, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în formulări naturale. În emulsii, acidul stearic este un stabilizator eficient, îngroșant și îndulcitor care contribuie la o textură bogată a produsului final. Acidul stearic ajută la crearea unei vopsele bogate care se simte catifelată. Această proprietate o face ideală pentru utilizarea în spume de bărbierit. În formulările de săpun, produse de curățare și șampoane, derivații Acidului Stearic funcționează ca agenți de îngroșare care ajută la întărirea formulelor în solide. De asemenea, ajută la eliminarea senzației subțiri și pline de săpunuri udate. Ca un balsam de protecție în formulările de șampon, acidul stearic lasă părul să fie moale, ușor și lustros.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM ACRYLATE COPOLYMER

Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer caracterizează polimerii sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea și stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în prezența filtrului UV, minerale sau săruri. Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer poate fi, de asemenea, utilizat pentru a reduce emulgatorul sau pentru a crea emulsii ușoare, fără emulsiferi.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER

Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymers caracterizează polimerii sintetici care sunt de obicei folosiți ca un agent de formare a filmului rezistent la apă în produsele cosmetice. Prin crearea unei pelicule subțiri flexibile, aceasta împiedică apa să îndepărteze produsul.

ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer caracterizează polimeri sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă, precum gelurile de duș sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în prezența filtrului UV, minerale sau săruri. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer formează geluri clare în apă cu comportament diferit. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer poate fi, de asemenea, utilizat pentru a reduce emulsionatorul sau pentru a formula emulsii ușoare, fără emulsiferi.

ACRYLATES/HYDROXYESTERS ACRYLATES COPOLYMER

Acrylates/Hydroxyesters Acrylates Copolymer ajută părul să își mențină stilul prin inhibarea capacității de a absorbi umezeala și împiedică în același timp încărcarea părului electrostatic. Formează o acoperire subțire pe piele, păr sau unghii. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

ACRYLATES/OCTYLACRYLAMIDE COPOLYMER

Acrylates/Octylacrylamide Copolymer ajută părul să își mențină stilul prin inhibarea capacității de a absorbi umezeala și împiedică în același timp încărcarea părului electrostatic. Formează o acoperire subțire pe piele, păr sau unghii. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

ACRYLATES/STEARETH-20 METHACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Crosspolymer este un polimer sintetic pentru formule apoase. Datorită modificării sale hidrofobe (iubitoare de grăsimi), Acrylates / Steareth-20 Methacrylate Crosspolimer este un polimer de îngroșare și stabilizare extrem de eficient, care creează o structură de gel în apă chiar și în prezența unor cantități mari de agenți tensioactivi.

ACRYLIC ACID/VP CROSSPOLYMER

Acrylic Acid/VP Crosspolymer face parte din grupa polimerilor sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni. Acrylic Acid/VP Crosspolymer lasă o senzație ușoară, nelipicioasă pe piele. Acest polimer este de asemenea utilizat pentru a suspenda pigmenții în produse de machiaj sau de protecție solară.

ALANINE / ALANINĂ

Ingredientul alanină aparține grupului de aminoacizi. Ajută la menținerea pielii în stare bună.

ALCOHOL

Alcoolul este folosit pentru a rezolva alte ingrediente. Alcoolul îmbunătățește senzația de prospețime în multe produse, cum ar fi creme de piele, creme de ras și produse de protecție solară.

ALCOHOL DENAT

Etanolul - numit și alcool etilic - utilizat în formulele noastre de îngrijrie este un ingredient pe bază de plante.
De zeci de ani este un ingredient obișnuit folosit în multe produse cosmetice și în frumusețe. Acționează ca solvent în loțiuni și creme, asigurându-se că loțiunea nu se separă. Indicele "Denat". înseamnă alcool denaturat. Acest etanol conține un denaturant pentru a-l face să aibă un gust rău. De ce: alcoolul se găsește și în băuturile alcoolice, precum vinul sau berea; în multe țări, băuturile alcoolice sunt foarte impozitate. Pentru a evita plata impozitelor pe băuturi pe alcool care nu este menit să fie consumat (adică pentru utilizare în produse cosmetice și de îngrijire personală), alcoolul trebuie denaturat.

ALCOOL DICHLOROBENZIL

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER / ALOE VERA

Aloe vera sau medicinală (Aloe vera), cunoscută și sub denumirea de Barbados aloe sau aloe arzătoare, este o specie vegetală din genul Aloe. Planta cu aloe vera a fost folosită medicamentos de mii de ani pentru a proteja, vindeca și calma pielea. Conținutul de umiditate al frunzei de aloe vera este în medie de 95%, care este blocat de un strat exterior ceros. Studiile au dovedit că gelul plantei de aloe vera poate oferi pielii umiditate și îl poate proteja de uscare în același timp. Frunzele de aloe vera secretă un gel limpede. Când spargeți o frunză din restul plantei, puteți aplica gelul pe pielea uscată, arsă de soare sau rănită.

ALPHA-ISOMETHYL IONONE - FLORAL VIOLET WOODY

Un ingredient iconic de parfum, cu o notă florală pudrată de violetă și orris și reminiscență de fructe de pădure roșii. Dă bogăție și note delicate de îngrijire unui buchet floral. Practic, este o traducere olfactivă a unei atingeri delicate.

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Aluminum Starch Octenylsuccinate este un amidon modificat hidrofob cu o afinitate ridicată la ulei sau sebum.

ALUMINIUM STEARATES

Aluminum Stearates reprezintă sarea de aluminiu a unui acid gras. Este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum creme sau loțiuni. Aluminum Stearates acționează ca o componentă de legare a apei, care dă consistență. Formează oleogeluri în formulări pe bază de ulei.

AMIDON DE TAPIOCA

Amidonul din Tapioca este un amidon natural granular extras din rădăcinile unei plante care se numește manioc. Pulberea de amidon de mărimea µm absoarbe cantități mari de lipide (uleiuri). Datorită acestui fapt, amidonul din Tapioca oferă o piele mai puțin grasă, ușoară și netedă atunci când este încorporată în emulsii precum creme sau loțiuni.  Amidon din tapioca este potrivit în special pentru matifierea produselor cosmetice.

AMINOETHYLAMINOPROPYL DIMETHICONE

Acest ingredient este un silicon. Are consistență sintetică și se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu texturi mai mult sau mai puțin groase. Siliconii sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea cheie a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajului o textură mătăsoasă, ușor de aplicat, superioră, precum și strălucire și delicatețe în șampoane și alte produse de îngrijire a părului. * Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer caracterizează polimeri sintetici care sunt utilizați de obicei pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în formulele fără emulsifianți. Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer construiește geluri cu comportament diferit în apă.

AMODIMETHICONE

Siliconii* sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă.
Siliconii sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului.
Proprietatea cheie a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea oferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, ușor de aplicat, superioară, precum și strălucire și delicatețe în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.*

* Pentru a identifica siliconii în produse, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimethicone", "cyclomethicone", "dimethiconol" and "amodimethicone".

 

AQUA / WATER

Apa este o substanță transparentă, fără gust, inodoră și aproape incoloră, care este principalul constituent al râurilor, lacurilor și oceanelor Pământului și a fluidelor majorității organismelor vii. Este vital pentru toate formele de viață cunoscute, chiar dacă nu oferă calorii sau nutrienți organici. Apa este folosită în aproape toate cremele, loțiunile și produsele de curățare.

ARACHIDIC ACID

Acidul arahidic este un acid gras saturat cu lanț lung care s-a găsit în untul de arahide și ciupercile anaerobe. Formulele care conțin acid arahidic au fost utilizate ca agenți tensioactivi la fabricarea săpunurilor și produselor cosmetice.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL / ARGAN OIL

Uleiul de Argan (denumit și Uleiul de sâmbure de Argania Spinosa) este un ulei presat la rece, extras din sâmburele arborelui Argan. Uleiul de argan conține acizi grași omega importanți, cum ar fi acidul oleic și linoleic, precum și fenoli, α-tocoferol și vitamina E.

ARGININE

Arginina se găsește și în hrișcă. În cosmetică poate fi utilizat ca agent de neutralizare. Aici arginina poate ajuta la neutralizarea acizilor și, astfel, la creșterea eficacității formulei. În formulele neutre este adesea folosit ca acid clorhidric sărat ("clorhidrat de arginină"). Arginina contribuie la hidratarea pielii.

ARGININE HCL

Arginina se găsește și în hrișcă. În cosmetică poate fi utilizat ca agent de neutralizare. Aici arginina poate ajuta la neutralizarea acizilor și, astfel, la creșterea eficacității formulei. În formulele neutre este adesea folosit ca acid clorhidric sărat ("clorhidrat de arginină"). Arginina contribuie la hidratarea pielii.

ASCORBIC ACID

Vitamina C este cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic. În corpul uman este implicat în multe procese și, prin urmare, este vital. Fructele și legumele sunt cei mai importanți furnizori, în special aici trebuie menționate citricele, pătrunjelul, ardeii, kiwi, broccoli.

AVENA SATIVA KERNEL FLOUR

Oat (Avena) este o plantă de până la un metru înălțime, cu o distribuție la nivel mondial (cu excepția tropicalelor). Principalele componente care se regăsesc în fructe sunt: carbohidrații, proteinele, grăsimile și flavonoidele.

BAMBUSA VULGARIS SHOOT EXTRACT

Bambusa Vulgaris Shoot Extract este un ingredient de origine vegetală. Ingredientul este utilizat mai ales în produsele de îngrijire a pielii pentru a menține pielea într-o stare bună.

BEHENYL ALCOHOL

Behenyl Alcohol este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, Behenyl Alcohol se numește alcool gras. Cu toate acestea, Behenyl Alcohol poate fi obținut și prin hidroliza ceară. Behenyl Alcohol este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum creme sau loțiuni. Behenyl Alcohol formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei, care dă consistență.

BENZETHONIUM CHLORIDE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea în produsele cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE).
Conservanții - precum acesta - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva stricării și contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării frecvente. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor.
Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme.
Bacteriile, drojdiile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale.
Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs.
Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt phenoxethanol și parabenii.

BENZOPHENONE-3

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care apar ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

BENZOPHENONE-4

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care apar ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

BENZYL ALCOHOL

Benzyl Alcohol nu este un parfum în sine, însă este folosit în unele produse ca solvent relevant pentru diferitele componente ale parfumului. Este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente de parfum disponibile pe piața parfumurilor. Deci, anumite produse pot fi fără parfum, deși conțin alcool benzilic.

BHT

BHT este un antioxidant utilizat în alimente și produse cosmetice. Multe ingrediente precum uleiurile naturale sau grăsimile ar deveni râncede dacă ar reacționa cu oxigenul din mediu. BHT poate proteja aceste ingrediente împotriva oxidării și le face să dureze mai mult.

BISABOLOL

Bisabololul este o componentă a uleiului esențial de mușețel natural (Matricaria chamomilla). În funcție de condițiile locului și de varietate, proporția de bisabolol în uleiul de mușețel poate fi de până la 50%.
Bisabololul joacă un rol relativ mare atât în produsele medicale, cât și în cele cosmetice. Cu toate acestea, pentru multe produse, bisabololul produs sintetic este preferat datorită purității sale ridicate. Bisabololul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante ale pielii.

BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-3

Bis-digliceril poliaciladipatul-2 este un emolient semisolid care servește în principal ca substitut de lanolină fără animale. Poate îmbunătăți rezistența la apă a formulelor cosmetice și are o bună aderență la piele. Ingredientul este cunoscut pentru compatibilitatea foarte bună a pielii, precum și pentru ca lasă o senzație plăcută pe piele. Bis-digliceril poliaciladipatul-2 este potrivit pentru produse pentru piele, soare și buze. Partea sa principală se bazează pe o sursă regenerabilă, bazată pe plante. O mică porțiune a moleculei este sintetică.

BIS-(ISOSTEAROYL/OLEOYL ISOPROPYL) DIMONIUM METHOSULFATE

Bis-(Isostearoyl/Oleoyl Isopropyl) Dimonium Methosulfate este un agent de condiționare cu beneficii legate de facilitarea pieptenării părului, îmbunătățește supleții și strălucirea acestuia.

BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care apar ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

BUTYL ACRYLATE/ETHYLTRIMONIUM CHLORIDE METHACRYLATE/STYRENE COPOLYMER

Butyl Acrylate/Ethyltrimonium Chloride Methacrylate/Styrene Copolymer este un agent de condiționare cu beneficii legate de facilitarea pieptenării părului, îmbunătățește supleții și strălucirea acestuia.

BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care apar ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

BUTYLENE GLYCOL

Butylene Glycol, un diol, este un fel de alcool care conține două grupări hidroxil. Fiind unul dintre cele mai utilizate ingrediente în produsele de îngrijire a pielii și de îngrijire personală, îți menține pielea hidratată. Butylene Glycol este utilizat ca solvent și agent de scădere a vâscozității, ceea ce face ca produsul să se simtă mai puțin gras și să fie mai ușor de aplicat. Butylene Glycol poate fi de origine naturală, derivat din vegetale sau sintetic din petrol.

BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE

Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate este esterul butilenglicolului și acidul caprilic / capric. Partea principală e consituită dintr-o sursă regenerabilă, bazată pe plante (ulei de nucă de cocos). O mică parte din moleculă este obținută prin intermediul materiei prime petrochimice. Oferă o senzație ușoară pe piele, uscată, non-grasă și este adesea folosită pentru produsele de îngrijire solară, deoarece este un solvent bun pentru filtrele UV.

BUTYROSPERMUM PARKI BUTTER / SHEABUTTER

Butyrospermum Parkii Butter (Untul de shea) este extractul cremos din nuca de shea din arborele de shea, care crește în Africa. A fost folosit în Africa de mulți ani pentru a îmbunătăți rezistența și strălucirea pielii și părului. Untul de shea este un super ingredient pentru piele. Conține niveluri naturale ridicate de vitamine A și E, care pot avea multe proprietăți vindecătoare. Ca și untul obișnuit, untul de shea se topește la temperatura corpului lăsând pielea cu o senzație fină și catifelată. Conține un complex de diferite lipide, acizi grași esențiali și nutrienți necesari producției de colagen și poate susține funcția naturală de protecție a pielii.

C12-15 ALKYL BENZOATE

C12-15 Alkyl Benzoate este un emolient sintetic, adecvat pielii. Este o componentă uleioasă, însă cu un caracter slab gras. Se aplică ușor pe piele, conferă o senzație de uscare a pielii și este un solvent valoros pentru multe ingrediente cosmetice.

C12-15 PARETH-4

C12-15 Pareth-3 funcționează ca agent tensioactiv și emulsifiant, permițând uleiului și apei să amestece și să stabilezeze acest tip de formulă.

C15-19 ALKANE

C15-C19 Alkane este un emolient petrochimic. Este un amestec de alcani liniari cu 15 până la 19 atomi de carbon în lanțul alchil. Oferă o senzație revigorantă, e ușor de aplicat și catifelează.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / BLACK TEA EXTRACT

Ceaiul negru este obținut din frunze de ceai ofilite și rulate, care sunt ulterior fermentate. Procesul de oxidare este astfel încheiat. Extractul este obținut printr-un proces blând, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Deoarece extractul de ceai negru conține cofeină, are un efect revigorant asupra pielii și conferă o senzație de piele proaspătă.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / GREEN TEA EXTRACT

Camellia Sinensis Leaf Extract este un extract de ceai verde derivat din frunze de Camellia sinensis. Extractul de ceai verde este bogat în antioxidanți naturali, care sunt cunoscute și pentru funcția de protecție a celulelor. Extractul de ceai verde este folosit și pentru efectul antioxidant care poate proteja pielea de efectul dăunător al radicalilor liberi.

CANDELILLA CERA

Candelilla Cera este o ceară vegetală purificată obținută din frunzele plantei candelilla, numită și Euphorbia cerifera sau Euphorbiaceae.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Caprylic/Capric triglyceride este un triester mixt derivat natural din uleiul de nucă de cocos și glicerină. Acest ulei are avantajul că este stabil împotriva oxidării. Caprylic/Capric triglyceride este un excelent agent de condiționare a pielii, îmbunătățind estetica produsului de îngrijire și având beneficii de hidratare și catifelare a pielii. Oferă o senzație plăcută pe piele și de aceea este adesea folosit în creme, loțiuni, produse pentru îngrijirea buzelor și protecție solară.

CAPRYLYL GLYCOL

Caprylyl Glycol este un aditiv multifuncțional, care acționează ca un agent de reglare și umezire a vâscozității. Este cunoscut pentru a oferi pielii o senzație plăcută și catifelată. Ingredientul oferă, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și se găsește des în formulele emulsiilor și a produselor de clătire.

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Caprylyl/Capryl Glucoside se formează prin reacția unui tip de alcool cu glucoza. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor, care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușilor, a feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, sunt chiar și agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și uneori sunt și emulgatori care permit amestecul de ulei și apă.

CARBOMER

Carbomerul se referă la polimeri sintetici care au la bază acid acrilic. E utilizat în mod uzual pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă și pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni. Polimerul oferă texturi cu un comportament de curgere diferit.

CELLULOSE GUM

Cellulose Gum este un polimer solubil în apă pe bază de celuloză naturală modificată. Cellulose Gum acționează ca agent de îngroșare în mai multe produse apoase atunci când este neutralizat. Poate forma geluri transparente sau poate crește consistența emulsiilor. Cellulose Gum este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, farmaceutice sau alimentare.

CERA MICROCRISTALLINA

Ingredientele* pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele purificate intens vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și fără gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

*Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral pe nume precum "paraffinum liquidum", "cera microcristallina", "ozokerite", "paraffin" and "synthetic wax".

CETEARETH-21

Ceteareth-20 este un compus sintetic care este sintetizat printr-un proces cunoscut sub numele de etoxilare. Aceasta este o reacție chimică în care se adaugă oxid de etilenă la un substrat format din alcool cetilic și alcool stearil. Ceteareth-20 funcționează ca agent tensioactiv și emulsifiant în produse cosmetice diferite și produse de îngrijire personală, inclusiv produse pentru hidratarea tenului, tratamente anti-îmbătrânire, balsamuri, produse de curățate, de protecție solară, exfolianți și tratamente pentru acnee.
Ca un emulgator cetearetth-20 reduce tensiunea de la suprafață, poziționându-se la interfața ulei / apă sau aer / apă, ceea ce are un efect stabilizator asupra emulsiei.

CETEARYL ALCOHOL

Cetearyl alcohol este un amestec de alcool cetilic (hexadecanol) și alcool stearyil (octadecanol).
Aceste două componente sunt adesea obținute din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, cei doi alcooli sunt numiți alcooli grași. Cu toate acestea, alcoolul cetilic (hexadecanol) și alcoolul stearyl (octadecanol) pot fi obținute și prin hidroliza substanțelor ceroase. Alcoolul cetylstearyl este utilizat în mulți compuși cosmetici, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura compușilor. Alcoolul Cetearyl formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei, care dă consistență.

CETYL ALCOHOL

Cetyl Alcohol este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, Cetyl Alcohol este denumit alcool gras. Cu toate acestea, alcoolul cetilic poate fi obținut și prin hidroliza substanțelor. Cetyl Alcohol este utilizat în multe produse cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și îmbunătățește textura formulelor de tip creme sau loțiuni. Cetyl Alcohol formează o masă albă solidă, care servește ca o componentă de legare a apei și responsabilă cu oferirea consistenței.

CETYL PALMITATE

Cetyl Palmitate este esterul alcoolului cetyl și al acidului palmitic. Este o substanță albă, cristalină, asemănătoare cu ceara și conferă pielii un aspect catifelat și neted. Este utilizat în principal ca agent de îngroșare sau emolient în produse cosmetice.

CETRIMONIUM CHLORIDE

Cetrimonium Chloride este o sare cuaternară de amoniu. Deoarece oferă părului o pieptănare mai ușoară și previne sau inhibă acumularea de electricitate statică, este utilizat pentru crearea balsamurilor de păr, a vopselelor și a culorilor.

CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT / CHAMOMILE

Proprietățile calmante ale florilor de mușețel sunt cunoscute dintotdeauna. Florile de mușețel au fost folosite ca plante medicinale încă din Egiptul antic. Extractul de floare de mușețel este produs printr-un proces blând de extracție, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Extractul de floare de mușețel este potrivit în special pentru utilizarea pe piele, pe baza proprietăților sale antiinflamatorii. Florile de mușețel conțin alfa bisabolol, care este eficient mai ales în vindecarea rănilor.

CHITOSAN

Acest ingredient este solid și nu este solubil în apă. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, acești polimeri siloxani pot fi utilizați în produse de baie, machiaj pentru ochi, machiaj, ruj, ojă, precum și produse de îngrijire a părului și a pielii.

CHONDRUS CRISPUS EXTRACT

Extractul de Chondrus Crispus, cunoscut și sub numele de Carrageenan, este un polimer anionic natural extras din alge marine roșii. În funcție de tip, extractul de Chondrus Crispus este solubil în apă rece sau fierbinte, poate îngroșa apa și poate forma geluri. În produsele cosmetice este folosit pentru îngroșarea produselor de curățare sau pentru stabilizarea emulsiilor. Extractul de Chondrus Crispus are, de asemenea, un profil senzorial specific care oferă o senzație plăcută pe piele.

CI 10317

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 11681

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 12491

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 14721

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 15851

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 15986

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 16036

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 17201

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 19141

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 28441

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 40801

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 42054

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 42091

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 45101

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 47006

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 60726

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 61571

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 73361

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 74161

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 75471

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77008

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77268:2

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77289

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77290

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77492

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77493

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77500

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77892

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CICLOMETICONĂ

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

CITRIC ACID

Alpha hydroxy acids (abbreviation: AHAs) este un grup de ingrediente ca acizii lactici și acizii citrici. AHA-urile se găsesc în fructe precum strugurii și lămâile, precum și în trestia de zahăr și lapte. Adesea cunoscuți sub denumirea de acizi din fructe, aceștia sunt folosiți în concentrații mici pentru a accelera ușor procesul normal de exfoliere a pielii. Rezultatele pot fi: descuamarea pielii, aspectul îmbunătățit și o senzație confortabilă la nivelul pielii.

CITRONELLOL - FLORAL ROSE CITRUS

Acest ingredient este prezent în Geranium, Rose și majoritatea florilor. El face parte din compoziția trandafirului natural pentru compunerea parfumului feminin și este, de asemenea, un element esențial pentru parfumul fougére masculin. Această materie primă aduce prospețime și o atingere naturală delicată oricărui produs.

CLORURA DE SODIU

Clorura de sodiu este unul dintre cele mai importante minerale pentru oameni și pentru animale. Cunoscută și sub denumirea de sare de masă, are un efect de reglare a vâscozității și de umflare. Clorura de sodiu construiește cristale incolore care formează o structură cubică de clorură de sodiu. Clorura de sodiu este, de asemenea, o componentă importantă a nutriției umane. Corpul unui adult conține aproximativ 150 până la 300 g de clorură de sodiu.

COCAMIDE DEA

Cocamida DEA este un lichid vâscos utilizat ca agent de spumare în șampoane și produse pentru baie. Ingredientul este obținut prin reacția dintre amestecul de acizi grași din uleiurile de cocos și dietanolamina. Literele „DEA” din cocamidă DEA reprezintă dietanolamida. Acest lucru nu trebuie confundat cu o substanță complet diferită, cu proprietăți foarte diferite numite dietanolamină, care este uneori cunoscută și sub denumirea de „DEA”. Dietanolamină este interzisă utilizarea produselor cosmetice în conformitate cu legislația produselor cosmetice. Cocamida DEA poate fi utilizată în siguranță în produsele cosmetice. Toate ingredientele cosmetice trebuie să fie sigure de utilizat, în conformitate cu legislațiile europene stricte privind siguranța. Siguranța cocamidei DEA nu a fost pusă în discuție de Comisia Europeană sau de comitetul său consultativ independent de expertiză, Comitetul științific pentru siguranța consumatorilor (SCCS).

COCAMIDOPROPYL BETAINE

Cocamidopropil betaina este un agent tensioactiv amfoteric ușor(Surfactant), care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Substanțele tensioactive (surfactanții) au mai multe funcții, inclusiv de agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori și să permită amestecul de ulei și apă.

COCO-BETAINE

Coco-Betaina este un agent tensioactiv ușor amfoteric(surfactant) care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv de agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă.

COCO-CAPRYLATE/CAPRATE

Coco-Caprylate / Caprate este un produs natural din alcoolul gras al nucilor de cocos. Produs din sâmbure sau din pulpa nucilor de cocos și amestecat cu acizi grași fracționați de origine vegetală. Este un agent emolient și de reîngrășare cu răspândire rapidă. Datorită senzației sale extrem de ușoare pe piele și răspândirii rapide, Coco-Caprylate / Caprate oferă o senzație elegantă pielii. Este inoxidabil și inodor. Cu acest profil emolient echilibrat, este o alegere excelentă pentru toate tipurile de îngrijire a pielii, îngrijirea bebelușilor, produse de masaj și multe altele.

COCO-GLUCOZIDA

Coco-Glucozida este formată prin reacția acizilor grași din uleiul de nucă cu glucoza. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor, care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușilor, a feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, inclusiv de  agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

COCOGLYCERIDES

Cocogliceridele provin din materii prime 100% regenerabile. Sunt obținute din uleiul vegetal de triglicerid preluat din uleiul de nucă de cocos / fructe de palmier. Acest emolient este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice pentru a menține pielea suplă, netedă și într-o stare bună.

COPERNICIA CERIFERA CERA

Copernicia Cerifera Cera este o ceară vegetală purificată obținută din frunzele tinere ale palmierului brazilian Copernicia Cerifera.

CREATINĂ

Creatina, un derivat al aminoacizilor organismului, joacă un rol central în furnizarea de energie celulară. Celulele își ating nivelurile fiziologice de Creatină prin biosinteza aminoacizilor arginină, glicină și metionină și / sau alternativ prin ingestia de carne și pește. Creatina joacă un rol esențial în aprovizionarea cu energie a corpului nostru, deoarece acționează ca o baterie care stochează, transportă și eliberează energie, ajutând să facă față cererii alternative de energie.

DECYL GLUCOSIDE

Decyl Glucoside este format prin reacția unui tip de alcool la glucoză. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușilor, curățarea feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, inclusiv: agenți de curățare pentru a dizolva murdăria; agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid; sporirea spumei; și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă.

DECYL OLEATE

Este un emolient derivat natural care lasă o senzație lipicioasă și moale pe piele.

DECYLENE GLYCOL

Decanediol (Decylene Glycol) este un ingredient hidratant cu proprietăți anti-bacteriene. Decilina Glicol face pielea moale și netedă.

DIAZOLIDINYL UREA

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepute pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării cu microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile, și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot pătrunde în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

DIBUTYL ADIPATE

Este un lichid gras sintetic, incolor, limpede, cu bune proprietăți de răspândire pe piele. Oferă pielii un aspect moale și neted și este potrivit în special pentru formule de îngrijire solară datorită capacităților sale excelente de solubilizare pentru filtrele UV cristaline.

DICAPRYLYL CARBONATE

Dicaprylyl Carbonate este un diester de alcool capililic (derivat natural din uleiul de palmier sau uleiul de sâmbure de palmier) și acid carbonic (din materie primă petrochimică). Dicaprylyl Carbonate este un emolient cu răspândire rapidă, uscat, non-gras. Acest ulei este adesea utilizat în exemplu în îngrijirea corporală, îngrijirea  feței, antiperspirante / deodorante, îngrijirea pentru bebeluși și protecția solară.

DICAPRYLYL ETHER

Dicaprylyl Ether poate fi derivat în mod natural (din ulei de palmier sau ulei de sâmbure de palmier) sau provenit din materie primă petro-chimică. Poate fi găsit de exemplu în produsele de hidratare / loțiuni pentru piele, protecție solară, tratamentul anti-îmbătrânire, crema pentru ochi și deodorante.

DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția spectrului larg.

DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE

Acționează ca un antioxidant și ajută la protejarea produselor cosmetice de deteriorarea chimică sau fizică indusă/produsă de lumină.

DIMETHICONE CROSSPOLYMER

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

DIMETHICONOL

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

DIMETICONA

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

DISODIUM COCOYL GLUTAMATE

Este un agent tensioactiv ușor bazat pe aminoacizi anionici. Produce o spumă fină și o curățare bună în produsele pentru păr și piele.

DISODIUM EDTA

EDTA și sărurile EDTA (de exemplu, Trisodium EDTA) sunt produse sintetic. Scopul principal în adăugarea acestui ingredient la produsele cosmetice este proprietatea excelentă a ionilor metalici de legare. Legarea ionilor metalici ajută la prevenirea deteriorării produselor cosmetice.

DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE

Disodium Laureth Sulfosuccinat este un agent tensioactiv anionic care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE

Disodium Lauryl Sulfosuccinate este un agent tensioactiv anionic care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

DISODIUM PEG-5 LAURYLCITRATE SULFOSUCCINATE

Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate este un agent tensioactiv anionic care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

DISTARCH PHOSPHATE

Fosfatul de distarh este un amidon natural modificat la care  se folosește de obicei amidon de porumb. Pulberea de amidon de mărimea µm absoarbe cantități mari de lipide (uleiuri). Datorită acestui fapt, Fosfatul de distarh poate oferi o senzație de piele mai puțin grasă, ușoară și netedă atunci când este încorporat în emulsii precum creme sau loțiuni. Fosfatul de distarh este potrivit în special pentru matifierea produselor cosmetice.

DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Disteardimonium Hectorit este un lut modificat lipofil, denumit și lut organic. Această materie primă îngroașă uleiurile și este folosită în aersoli, săpunuri sau produse de machiaj. Aceasta substanță stabilizează de asemenea emulsiile datorită proprietăților sale de îngroșare a uleiului.

DMDM HYDANTOIN

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

EDTA

EDTA și sărurile EDTA (de exemplu, Trisodium EDTA) sunt produse sintetic. Motivul principal în adăugarea acestui ingredient în produsele cosmetice este proprietatea excelentă a ionilor metalici de a se fixa. Fixarea ionilor metalici ajută la prevenirea deteriorării produselor cosmetice.

ETHYLHEXYL COCOATE

Ethylhexyl Cocoate este un ester emolient de înaltă calitate. O parte a moleculei se bazează pe o sursă regenerabilă, pe bază de plante (nucă de cocos), iar cealaltă parte este obținută prin materie primă petrochimică.
Ethylhexyl Cocoate este utilizat pe scară largă în aplicații cosmetice și poate produce o senzație de piele moale, care este utilizată în principal în formulările de îngrijire a feței și a corpului. 

ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

ETHYLHEXYL SALICYLATE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

ETHYLHEXYL TRIAZONE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

ETHYLPARABEN

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

ETILHEXIGLICERINA

Este un hidratant emolient și ușor care îmbunătățește senzația de piele a combinațiilor cosmetice. În plus, poate spori eficacitatea conservanților tradiționali și poate fi utilizat ca stabilizator antimicrobian în combinație cu alte ingrediente cosmetice. Etilhexiglicerina este o substanță aprobată la nivel mondial ca aditiv versatil și multifuncțional și este un dezodorizant foarte eficient. Etilhexiglicerina inhibă în mod fiabil creșterea și proliferarea bacteriilor cauzatoare de miros fără a influența flora pielii.

EXTRACT DE FRUNZE DE GINKGO BILOBA

Ginkgo, cunoscut și sub numele de copacul minune, a fost adus în Europa din Japonia acum 200 de ani. Extractul de frunze de ginkgo biloba este produs folosind un proces ușor de extracție, care este potrivit pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Extractul de frunze de Ginkgo biloba conține următoarele tipuri de ingrediente: flavonoide, bilobalide și ginkgolide. Extractele de frunze de ginkgo biloba sunt de asemenea cunoscute pentru proprietățile lor de îngrijire.

EXTRACT DE VESICULOSUS FUCUS

Extractul Fucus Vesiculosus este un extract din talpa uscată a algelor bladderwack. Algele bladderwrack, sunt un tip de alge brune (alge marine) care sunt comestibile. Extractul are o concentrație neobișnuit de mare de minerale, inclusiv sodiu și potasiu.


F-J

Fosfatul de amidon hidroxipropilic

Fosfatul de amidon hidroxipropilic este un poilmer modificat pe bază de amidon de porumb, care este de obicei utilizat pentru îngroșarea și stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în prezența mineralelor sau a sărurilor. Hidroxipropil de amidon fosfat oferă și loțiuni stabile creme cu o senzație de lumină și netedă a pielii.

GLICERINĂ/GLICEROL

Glicerolul este un umectant bine cunoscut în produsele cosmetice și de îngrijire personală. Este un lichid incolor, inodor, care este utilizat pe scară largă ca ingredient în aplicațiile cosmetice pentru a ține și a reține umiditatea. Glicerolul are trei grupe  de hidroxili (iubitoare de apă)  și hidrofil (oxigen-hidrogen) care sunt responsabile pentru solubilitatea sa în apă și natura higroscopică (ceea ce înseamnă că atrage apa din aer).

GLUCOSE / GLUCOZĂ

Glucoza este un zahar foarte cunoscut, care se găsește în formă naturală natural în fructe și în alte părți ale plantelor. Glucoza este cea mai abundentă monozaharidă, o subcategorie de carbohidrați. Glucoza este produsă în principal de plante și de majoritatea algelor în timpul fotosintezei din apă și dioxid de carbon, folosind energia din lumina soarelui. În produsele cosmetice, glucoza este utilizată ca agent de îngroșare neionic, de exemplu în produse pentru îngrijirea pielii.

GLUTAMAT DE STEAROIL DE SODIU

Acest ingredient este un emulsionant hipoalergenic, care este produs pe baza unui aminoacid, are proprietăți de curățare și îngrijire a pielii și ajută astfel la menținerea unei stări bune a pielii. PH-ul este similar cu cel al pielii, prin urmare, este foarte blând cu pielea. Acest ingredient este natural și ecologic.

GLYCERIN / GLICERINĂ

Glicerina (uneori numită glicerol) este un compus alcoolic natural care se găsește în toate țesuturile animale, vegetale și umane, inclusiv în piele și sânge. Glicerina este utilizată pe scară largă în produsele cosmetice și în cele de îngrijire personală și poate fi obținută din surse naturale (de exemplu, din soia, trestie sau zahăr din sirop de porumb) sau fabricată sintetic. Această formă sintetică este identică din punct de vedere chimic cu glicerina naturală și corpul le percepe pe ambele în același mod. Este un bine cunoscut umectant care previne pierderea apei din produse și piele, în plus protejează și contribuie la bună stare a pielii.

GLYCERYL CAPRATE

Glyceryl Caprylate este un agent de umectare pe bază de legume, cu acțiune puternică împotriva bacteriilor și a drojdiei. Ingredientul este un excelent potențiator pentru acizii organici și diferiți conservanți. Datorită structurii amfifile, acesta scade tensiunea superficială. Acest lucru poate duce la picături mai mici și emulsii mai stabile. La concentrații mai mari, poate reduce vâscozitatea emulsiilor.

GLYCERYL CAPRYLATE

Glyceryl Caprylate este un agent de umectare pe bază de legume, cu acțiune puternică împotriva bacteriilor și a drojdiei. Ingredientul este un excelent potențiator pentru acizii organici și diferiți conservanți. Datorită structurii amfifile, acesta scade tensiunea superficială. Acest lucru poate duce la picături mai mici și emulsii mai stabile. La concentrații mai mari, poate reduce vâscozitatea emulsiilor.

GLYCERYL ISOSTEARATE

Glyceryl Isostearate este un amestec de glicerină și acid izostearic care poate fi de origine naturală sau sintetică. Se adaugă la creme și loțiuni pentru a forma amestecuri omogene de ulei și apă. Nu numai că stabilizează emulsiile, ci influențează și consistența formulelor.

GLYCERYL OLEATE

Glyceryl Oleate este derivat din plante și are proprietăți emulsionante bune. Este adesea folosit pentru a amesteca și stabiliza apa și uleiul. În plus, lasă pielea netedă și suplă. 

GLYCERYL STEARATE

Glyceryl Stearate este un potențiator al consistenței și co-emulsionant pentru emulsiile O / W pe bază de legume. Este folosit ca stabilizator în creme și loțiuni de tipul celor cu ulei și apă, deoarece are vâscozitate și proprietăți de stabilizare a emulsiei. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, Glyceryl Stearate este utilizat pe scară largă și poate fi găsit în loțiuni, creme, pulberi, produse de curățare a pielii, baze și fundații pentru machiaj, rimel, fard de ochi, dermatograf, balsamuri de păr și clătire și produse pentru protecție solară.

GLYCERYL STEARATE CITRATE

GLYCERYL STEARATE CITRATE este un glicerildiester, format din glicerină și acizi grași derivați din uleiuri vegetale. Acest ingredient acționează ca emulgator hidrofil, fără PEG, emulsifiant anionic O / W și emolient. Este utilizat în creme, loțiuni, produse pentru îngrijirea bebelușilor, protecție solară și  produse de îngrijire solare.

GLYCERYL STEARATE SE

Glyceryl Stearate SE este un emulsionant natural (ajută amestecul de apă și ulei) și emolient. Glyceryl Stearate SE este o formă „auto-emulsionantă” a Glyceryl Stearate. De asemenea, conține o cantitate mică de sodiu și / sau potasiu. Stabilizează emulsiile și oferă o textură excelentă. Glyceryl Stearate acționează ca un lubrifiant pe suprafața pielii, ceea ce conferă pielii un aspect moale și neted. De asemenea, încetinește pierderea de apă din piele, formând o barieră pe suprafața pielii.

GLYCINE SOJA OIL / ULEI DE SOIA

Uleiul de soia este obținut din boabele de soia prin presare sau extracție, după care este de obicei rafinat. Bobul de soia este originar din China, dar nu au fost cunoscute până la sfârșitul secolului al XIX-lea când boabele de soia au ajuns în America. În secolul al XIX-lea a prins rapid, cu o cultivare extinsă. Prin conținutul ridicat de grăsimi și proteine, fasolea de soia a fost un aliment preferat în Asia de Est din cele mai vechi timpuri.
Lichidul limpede, de culoare galben-pal, semi-uscat, cu un miros slab, caracteristic, este un ulei obișnuit. 55-65% din uleiul de Soia cu glicină este format din mai mulți acizi grași nesaturați și este utilizat pe scară largă ca emoilent în produsele cosmetice.

GLYCOL

Glicolii sunt compuși organici aparținând clasei de alcooli. Glicolii sunt folosiți ca solvenți și agenți de scădere a vâscozității. Poate fi folosit și ca umectant care previne pierderea de umiditate din produse.

GLYCOL DISTEARATE

Glycol Stearate este o  ceară solidă de culoare alb-crem. Este un amestec de mono și pastă de etilen glicol și acid stearic. Datorită proprietăților opacifiante, Glycol Stearate este utilizat pentru a formula o mare varietate de băi cu bule, produse de îngrijire a părului și a pielii.

Glicolul pentilenic

Glicolul pentilenic este un umectant sintetic utilizat în produse cosmetice și de înfrumusețare, care este de asemenea utilizat în mod secundar ca solvent și conservant. Este solubil în apă și în ulei și poate avea proprietăți de sporire a umidității și proprietăți antimicrobiene. Glicolul pentilenic este un umectant sintetic utilizat în produse cosmetice și de înfrumusețare, care este folosit în mod secundar și ca solvent și conservant. Este solubil în apă și în ulei și poate avea proprietăți de legare a umidității și antimicrobiene.

GLYCYRRHETINIC ACID

Acidul gliciretinic este obținut din rădăcinile plantei chinezești de lemn dulce Glycerrhiza glabra. Acest ingredient poate proteja pielea de efectele dăunătoare cauzate de radiațiile UV la nivel celular și susține propriul mecanism de reparare a ADN-ului pielii. Acidul gliciretinic are proprietăți anti-oxidante, anti-microbiene și antiinflamatorii.

GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT

Acest ingredient este o aromă dulce care este extrasă din rădăcina de lichior. O puteți găsi în sudul Europei și în anumite părți din Asia, cum ar fi India. Nu are legătură botanică cu anasonul, anasonul stelar sau feniculul, care sunt surse de compuși aromatizanți similari.

GLYCYRRHIZA INFLATA ROOT EXTRACT

Extractul de rădăcină de Glycyrrhiza Inflata, numit și Licochalcone A, este derivat din rădăcinile plantei de lichior chinezească. Are proprietăți anti-iritante, anti-oxidante, anti-bacteriene și antiinflamatorii. Extractul de rădăcină Glycyrrhiza Inflata poate îmbunătăți starea pielii sensibilizate și iritate și protejează pielea împotriva radicalilor liberi induși de UV.

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Aceste substanțe sunt derivate din fasolea Guar și utilizate pe scară largă în produsele cosmetice ca îngroșători cum ar fi produsele de baie și de îngrijire a părului, deoarece conțin potențatorii de piele și de păr.

HAMAMELIS VIRGINIANA BARK/LEAF EXTRACT

Extractul de frunze de Hamamelis Virginiana se obține din prelucrarea la rece a frunzei plantei. Este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice și de îngrijire personală. Extractul de frunze de Hamamelis Virginiana este utilizat în formularea produselor pentru baie, produse de curățare, deodorante, balsamuri pentru păr, șampoane, produse de îngrijire a pielii, machiaj pentru ochi și loțiuni după bărbierit.

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL/ ULEI DE FLOAREA SOARELUI

Uleiul de semințe Helianthus Annuus este natural. Planta a fost domesticită pentru prima dată în America. Floarea-soarelui este denumirea comună pentru planta Helianthus cultivată  pentru uleiul și fructele sale comestibile. În plus, uleiul de floarea-soarelui conține Vitamina E. În aplicațiile cosmetice acționează ca un emolient pentru a da o senzație de piele netedă și plăcută.

HOMOSALATE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

HYDROGEN PEROXIDE

Peroxidul de hidrogen se adaugă produselor cosmetice și de îngrijire personală ca agent antimicrobian și ca agent oxidant. Funcția agenților antimicrobieni este de a ucide sau de a inhiba creșterea sau reproducerea microorganismelor. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, agenții oxidanți sunt folosiți pentru a forma coloranți în timpul vopsirii oxidative a părului și pentru a oxigenează petele de pe dinți pentru a albi și mai mult dinții.

HYDROGENATED CASTOR OIL

Uleiul de ricin hidrogenat, cunoscut și sub denumirea de ceară de ricin, este un produs al hidrogenării controlate a uleiului natural de semințe de ricin. Uleiurile au fost hidrogenate timp de mai multe decenii, pentru a-și prelungi perioada de valabilitate și a face uleiurile mai stabile. Uleiul de ricin hidrogenat este cu mult mai stabil în raft și nu se strică la fel de repede ca uleiul netratat. Uleiul de ricin hidrogenat este o substanță ceroasă, fragilă, cu punct de topire, care acționează ca emolient și ca îngroșător. Crește vâscozitatea cremelor, unguentelor și loțiunilor. Poate fi utilizat în aplicații cosmetice pentru emulsii netede și stabile.

HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES

Coco-gliceridele hidrogenate, cunoscute și sub denumirea de ulei de nucă de cocos hidrogenat, este o lipidă naturală a plantelor. Acest ulei este utilizat în produsele cosmetice ca agent de consistență a pielii și de îmbunătățire a consistenței.

HYDROGENATED POLYISOBUTENE

Polisobutena hidrogenată este un polimer produs sintetic, care este utilizat pentru a crește grosimea unei formule. În formulele cosmetice acționează și ca un lubrifiant pe suprafața pielii, ceea ce conferă pielii un aspect moale și neted.

HYDROXYETHYLCELLULOSE

Hidroxietilceluloza este un polimer neionic, solubil în apă, bazat pe celuloză derivată natural modificată. Acționează ca îngroșător în mai multe produse apoase, în special în prezența unor cantități mari de alcool. Poate forma geluri transparente sau crește consistența emulsiilor și produselor de curățare a pielii.

HYDROXYETHYL-CELLULOSE

Hidroxietilceluloza este utilizată pentru funcțiile sale de  stabilizare în emulsii. În plus, efectele de reglare a vâscozității sunt benefice pentru stabilitatea pe termen lung a produselor cosmetice.

IMIDAZOLIDINYL UREA

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

ISOCETETH-20

Isoceteth-20 este un eter de polietilenglicol produs sintetic din alcool izocetilic și funcționează ca un emulgator sau solubilizant, astfel încât poate integra ingrediente uleioase în produse pe bază de apă.

ISOHEXADECAN

Isohexadecanul este o hidrocarbură de înaltă puritate și un emolient cu bază  petrochimică. Oferă o senzație ușoară, netedă și protejează pielea de deshidratare

ISOPROPYL MYRISTATE

Isopropil Myristate este un emolient incolor și inodor. Este parțial alcătuit din acizi grași naturali, o porțiune mică din moleculă este obținută prin intermediul materiei prime petro-chimice. Poate face pielea netedă și suplă.

ISOPROPYL PALMITATE

Palmitatul izopropilic este esterul acidului palmitic și al alcoolului izopropilic. Partea principală se bazează pe o sursă regenerabilă, bazată pe plante (ulei de palmier și / sau de palmier). O mică parte din moleculă este obținută prin intermediul materiei prime petrochimice. Acest emolient este potrivit pentru piele, cu un efect de reumplere și revitalizare, lăsând pielea moale și suplă.

ISOPROPYL STEARATE

Stearatul de izopropil este esterul alcoolului izopropilic și al acidului stearic. Partea principală se bazează pe o sursă regenerabilă, bazată pe plante (ulei de palmier și / sau de palmier). O mică parte din moleculă este obținută prin intermediul materiei prime petrochimice. Esterii stearate acționează în principal ca lubrifianți pe suprafața pielii, ceea ce conferă pielii un aspect moale și neted.


K-O

LACTAT DE SODIU

Lactatul de sodiu este un acid alfa-hidroxi, care aparține grupului de factori naturali de hidratare și are proprietăți hidratante și, de asemenea, keratolitice. Lactatul de sodiu are proprietăți hidratante. Acesta reduce exfolierea pielii și echilibrează valoarea pH-ului pielii. Mai mult, combate simptomele pielii uscate. Lactatul de sodiu prezintă, de asemenea, efecte comedolitice. Inhibă formarea comedoanelor, ajutând pielea să se vărsă și astfel împiedică foliculii să se prindă.

LANOLIN

Lanolina este un produs secundar valoros al industriei lânii. Este o substanță naturală care este derivată din secreția de sebum a oilor. Lanolina este folosită pe scară largă în produse farmaceutice și cosmetice de ani buni. Aduce un efect eficient de hidratare, de înmuiere și vindecare asupra fisurilor pielii și a pielii uscate și pline.

LANOLIN ALCOHOL

Acest ingredient aparține unei clase de substanțe chimice, numite silicone. Silicoanele sunt rezistente la degradarea fizică, biologică, microbiologică și chimică în domeniul pregătirii, depozitării și utilizării în produse cosmetice și de îngrijire personală.

LAURAMIDOPROPYL BETAINE

Lauramidopropil betaina este un agent tensioactiv ușor amfoteric care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii.Surfactanții au diverse funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă.

LAURYL GLUCOSIDE

Lauryl Glucoside se formează prin reacția unui tip de alcool la glucoză. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor, care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușului, a feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenții de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă.

LAURYL HYDROXYSULTAINE

Lauryl Hydroxysultaine este un agent tensioactiv ușor. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori permițând amestecul de ulei și apă.

LEVULINAT DE SODIU

Acidul levulinic, precum și levulinatul de sodiu corespunzător (sarea de sodiu a acidului levulinic) sunt ambele utilizate în produsele de îngrijire personală și în cometicele certificate. Acidul levulinic poate fi preparat din sursa naturală  zaharoză. Este folosit ca agent de condiționare a pielii în produse cosmetice pentru a menține pielea sănătoasă.

LEVULINIC ACID

Acidul levulinic, precum și levulinatul de sodiu (sarea de sodiu a acidului levulinic) sunt ambele utilizate în produsele de îngrijire personală, de asemenea în produsele cosmetice certificate. Acidul levulinic poate fi preparat din sursa naturală de zaharoză. Este folosit ca agent de condiționare a pielii în produse cosmetice pentru a menține pielea sănătoasă.

LIMONENE - CITRUS FRESH HERBAL

Acest ingredient este prezent pe scară largă în uleiurile esențiale, de la proporții mari (portocale, lămâie, var etc.) până la cele inferioare (mărar, cimbru, carasă etc.). Limonenul poate fi găsit literalmente peste tot, inclusiv în băuturi (suc de portocale, coca cola etc.). Are un aspect citric spumos, care dă un sentiment proaspăt, suculent și curat.

LINALOOL - FLORAL FRESH LAVENDAR

Această materie primă este prezentă în multe uleiuri esențiale naturale, în proporții diferite, de la mari (lavandă, busuioc, bergamotă etc.) la scăzute (trandafir, geraniu, floare de portocal, diverse legume sau brânzeturi, mentă etc.). Când vizitați și câmpurile sale de lavandă, sunteți expus la linalool. Acest ingredient, cu caracterul său floral și versatil, este folosit în mod obișnuit și este esențial pentru proiectarea inimilor florale. 

MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL / ULEI DE SEMINȚE DE MACADAMIA

Macadam este un tip de plante din familia arborilor de argint (Proteaceae). Este cunoscută în principal pentru fructele sale, nuca de macadamie, cele două specii de macadamia integrifolia și macadamia tetraphylla și se găsește doar în Queensland, New South Wales și subtropical, în estul Australiei.
Părțile plantelor utilizate de la macadamie sunt, de exemplu, fructele sau semințele. În plus, macadamia conține un conținut ridicat de grăsimi (în majoritate acizi grași mono- și polinesaturați) și vitamina B. Macadamia este utilizată în produse cosmetice în principal ca ulei de bază grasă.

MAGNOLIA OFFICINALIS BARK EXTRACT / EXTRACT DE MAGNOLIE

Extractul de scoarță al plantei Magnolia Officinalis, care conține magnolol și honokiol, stimulează celulele pielii pentru sinteza adiponectinei și creșterea cantității și dimensiunii celulelor care furnizează volum. Poate fi un ingredient eficient pentru ajustarea modificărilor dependente de vârstă ale structurilor pielii faciale. Mai mult, are proprietăți anti-oxidative și anti-microbiene.

MALPIGHIA GLABRA FRUIT JUICE

Fructele Glabra Malpighia sunt denumite și cireș de barbados sau acerola.
Acerola este un arbust sau arbore mic, care este originar din America Centrală, nordul Americii de Sud, Mexic și Caraibe.
Fructul este similar cu o cireașă și are o culoare roșie profundă când este copt. Este folosit în produsele cosmetice, deoarece fructul este o sursă bogată de vitamina C.

MALTODEXTRIN

Maltodextrina este un polizaharid care este de asemenea utilizat ca aditiv alimentar. Maltodextrina este ușor digerabilă, fiind absorbită la fel de rapid ca glucoza și poate fi dulce moderat. Este produs din amidon vegetal prin hidroliză parțială și se găsește de obicei sub formă de pulbere igroscopică albă, uscată prin pulverizare. Principalele funcții în aplicațiile cosmetice sunt emulsiile de legare și stabilizare.

MENTHA AQUATICA EXTRACT / EXTRACT DE MENTA DE APĂ

Extractul de mentă de apă este produs folosind un proces de extracție ușor, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Produsele cu mentă de apă au o ușoară proprietate revigorantă și răcoritoare.

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

METHYLISOTHIAZOLINONE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

METHYLPARABEN

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

METHYLPROPANEDIOL

Metilpropanediolul este un glicol organic sintetic care funcționează ca un solvent. Într-o formulă cosmetică, poate îmbunătăți absorbția ingredientelor în piele. De asemenea, are proprietăți de hidratare pronunțate, care pot lăsa un aspect neted, de rouă pe piele.

MIPA-LAURETH SULFATE

Mipa-Laureth Sulfate este un agent tensioactiv aionic care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii.Surfactanții au diverse funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, care să permită ulei și apa să se amestece. 

MYRISTIC ACID

Acidul Myristic este un acid gras saturat care apare în mod natural în unele alimente, cum ar fi nucsoara, uleiul de palmier, uleiul de nucă de cocos și untul. Acidul miristic purificat apare ca un solid dur, cristalin, alb sau galben fad.

MYRISTYL ALCOHOL

Alcoolul Myristyl este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, alcoolul Myristil se numește alcool gras. Alcoolul Myristyl  este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum creme sau loțiuni. Myristyl Alcool formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei, care dă consistență.

N-BUTYLPARABEN

Acest ingredient aparține Parabenilor. Parabenii sunt conservanți care îți păstrează produsele cosmetice proaspete, astfel încât să le poți folosi în siguranță. Fără conservanți precum parabeni, multe produse cosmetice - în special cele care conțin apă - s-ar strica la scurt timp după ce le-ați deschis. Parabenii îți oferă siguranța că loțiunea ta de corp, crema de față sau alt produs preferat rămân proaspete în ziua în care ai deschis-o prima dată.

NELUMBIUM SPECIOSUM FLOWER EXTRACT

Floarea de lotus a avut multă vreme o semnificație religioasă importantă pentru multe culturi asiatice și este văzută ca un simbol al purității, al naturii nealterate, al fertilității și al dragostei. Extractul de flori de lotus este produs folosind un proces de extracție blând, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Florile de lotus au un efect natural de mărgele, numit și efect de lotus. Poseda o suprafata de auto-curatare, ceea ce duce la scurgerea apei sub forma de margele si astfel curatarea suprafetei de orice particule de murdarie. Produsele cu extract de flori de Lotus sunt cunoscute pentru proprietățile sale ușoare astringente și calmante.

OCTOCRYLENE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

OCTYLACRYLAMIDE/ACRYLATES/BUTYLAMINOETHYL METHACRYLATE COPOLYMER

Acest ingredient ajută părul să-și mențină stilul prin inhibarea capacității părului de a absorbi umezeala și împiedică părul să se încarce electrostatic. Formează o protecție subțire pe piele, păr sau unghii. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți foarte diferite.

OCTYLDODECANOL

Acest ingredient se bazează pe o materie primă regenerabilă bazată pe plante și poate fi obținut și din materie primă petrochimică. Este utilizat pe scară largă ca emolient în produsele cosmetice, cu abilitate de penetrare bună și proprietăți bune de dizolvare pentru filtre și pigmenți UV, potrivit pentru cremă, loțiune, deodorant și machiaj. Face pielea netedă și suplă.

OENOTHERA BIENNIS OIL

Uleiul de Oenothera Biennis este unul dintre uleiurile vegetale naturale care pot fi considerate ca sursa de acizi grași Omega-6 din alimente. Este derivat din planta  Primula. În produsele cosmetice poate întări bariera pielii prin refacerea pielii cu acizi grași esențiali, lipide și poate hidrata și calma pielea uscată și scalpul.

OLEIC ACID

Acidul oleic este un acid gras monosaturat și o componentă majoră a membranei fosfolipidelor din pielea umană. Este un acid gras regenerabil, pe bază de legume, care acționează ca un emolient în produsele de îngrijire personală. Acidul oleic este de obicei utilizat în săpunuri, creme și aplicații pentru loțiuni.

ORYZA SATIVA EXTRACT

Orezul negru își are originea în China. Este cunoscut și sub denumirea de orez interzis, deoarece, în trecut, era o raritate, rezervată exclusiv împăratului și familiei sale. Extractul de orez negru este produs folosind un proces de extracție ușor, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Extractul de orez negru conține numeroase oligoelemente și minerale, în special fier și proteine.

OVĂZ COLOIDAL

Ovăzul coloidal este ovăzul măcinat fin. Se știe că ameliorează iritațiile minore ale pielii. Atunci când fulgii de ovăz sunt folosiți în produsele cosmetice și de îngrijire personală, acesta poate fi, de asemenea, numit „Masă de sâmbure Avena Sativa (Ovăz)”.

OZOKERITE

Ingrediente * pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele extrem de purificate vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și lipsite de gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

* Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral, cu nume precum „ paraffinum liquidum”, „ cera microcristallina”, „ ozokerite” , „parafină” și  „ceară sintetică”.

P-T

P-ANISIC ACID

Acidul p-anizic este un solid cristalin alb, care se găsește natural în anason. Anasonul este o plantă mediteraneană din familia pătrunjelului, cultivată pentru semințele sale aromate, care sunt folosite în medicina naturală și la gătit. Acest ingredient este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice.

Palmatul hidratat de gliceril PEG-200

Palmatul hidratat de gliceril PEG-200 este derivat parțial de la o origine naturală (ulei de palmier) și parțial sintetic. Palmatul hidratat de gliceril PEG-200 este un emulsionant foarte ușor și utilizat în mod obișnuit pentru creșterea vâscozității în gelurile de duș sau în șampoane.

PALMITAMIDOPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Clorura de Palmitamidopropyltrimonium este o sare cuaternară de amoniu. Deoarece oferă părului capacitatea de a fi mai ușor pieptănat și previne sau inhibă acumularea de electricitate statică, este utilizat în formularea balsamurilor de păr, a vopselelor și a culorilor.

PARAFINĂ

Ingrediente * pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele extrem de purificate vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și lipsite de gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

* Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral, cu nume precum „ paraffinum liquidum”, „ cera microcristallina”, „ ozokerite” , „parafină” și  „ceară sintetică”.

PARAFINĂ LICHIDĂ

Ingrediente * pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele extrem de purificate vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și lipsite de gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

* Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral, cu nume precum „ paraffinum liquidum”, „ cera microcristallina”, „ ozokerite” , „parafină” și  „ceară sintetică”.

PEG -7 ULEI DE RICIN HYDROGENAT

Uleiul de ricin hidrogenat PEG-7 este un derivat de polietilen glicol produs sintetic din uleiul de ricin hidrogenat, care funcționează în formula cosmetică ca ingredient pentru parfum; Agent de condiționare a pielii - Emolient; Surfactant - agent emulsionant. Uleiurile minerale pe care le folosim în produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.

PEG/PPG-17/18 DIMETHICONE

Dimeticona PEG / PPG-17/18 aparține unei clase de polimeri siliconici, care este produs pe cale sintetic[. Silicoanele sunt rezistente la degradarea chimică, fizică, biologică și microbiologică, astfel încât sunt utilizate într-o gamă largă de produse cosmetice și de îngrijire personală.
PEG / PPG-17/18 Dimeticona este un emulgator și ajută la formarea de amestecuri stabile între lichide imiscibile, cum ar fi apă și ulei, modificând tensiunea interfațială dintre ele. 

PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE

PEG / PPG-18/18 Dimeticona aparține unei clase de silicoane. Silicoanele sunt rezistente la degradarea chimică, fizică, biologică și microbiologică în domeniul pregătirii, depozitării și utilizării în produse cosmetice și de îngrijire personală.

PEG-3 DISTEARATE

PEG-3 DISTEARATE ajută la formarea emulsiilor prin reducerea tensiunii de suprafață a substanțelor care urmează a fi emulsionate și ajută alte ingrediente să se dizolve într-un solvent în care acestea nu s-ar dizolva în mod normal. Mai mult, poate fi utilizat în geluri și șampoane de duș pentru a da formulei un aspect bogat și perlat

PEG-7 GLYCERYL COCOATE

PEG-7 Glyceryl Cocoate acționează ca un lubrifiant pe suprafața pielii, ceea ce conferă pielii un aspect moale și neted. De asemenea, ajută la formarea emulsiilor prin reducerea tensiunii de suprafață a substanțelor care trebuie emulsionate.

PEG-12 DIMETHICONE

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

PEG-45/DODECYL GLYCOL COPOLYMER

Copolimerul PEG-45 / Dodecyl Glycol este un polimer metilen din polioximetilen, produs în mod sintetic, care acționează în produse de  îngrijire și curățare , ca un stabilizator de emulsie, agent de condiționare a pielii, emolient. Protejează pielea de deshidratare.

PERSEA GRATISSIMA OIL

Acest ulei, extras din fructul Persea americana, avocado. Acest ulei comestibil presat este utilizat atât ca ingredient, cât și ca ulei de gătit și este apreciat în industria cosmetică, datorită proprietăților de reumplere și hidratare. Uleiul de avocado a fost folosit încă din vremurile aztecilor și este încă utilizat pe scară largă în produsele cosmetice în zilele noastre. Absorbția sa rapidă pe piele, o lasă moale și suplă. Mai mult, avocado-ul  este lăudat de experți în nutriție și îngrijire a pielii, datorită abundenței lor în vitamine, nutrienți, proteine, antioxidanți și  grăsimi sănătoase.

PHENOXYETHANOL

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

POLIZEARAT DE SUCROZĂ

Polistirat de Sucroză constă în zaharoză, cunoscut și sub denumirea de zahăr de masă, care este combinat cu acidul stearic, un acid gras care este obținut din grăsimi și uleiuri vegetale. Polistiratul este utilizat în produse cosmetice ca balsam de piele și emulsionant. Acționează ca un emulsionant O / W și oferă beneficii precum blândețe, textură catifelată și hidratare.

POLYGLYCERYL-2 CAPRATE

Acest ingredient este utilizat ca un emulsificator blând, pe bază de plante, care lasă pielea moale și suplă.

POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE

Poligliceril-3 Diizostearate este un diester construit dintr-un poliglicerol cu trei unități de glicerol și două unități de acid izostearic. Ambele, poliglicerolul și acidul izostearic sunt derivate 100% vegetale. Acest ingredient este un emolient eficient și emulsionant pentru formularea de apă în ulei. Este foarte blând și ușor pe piele, ceea ce îl ideal în produsele destinate zonelor sensibile ale pielii. Poligliceril-3 Diizostearat este potrivit atât pentru formulările de piele cât și pentru păr.

POLYGLYCERYL-3 DISTEARATE

Poligliceril-3 Distearatul acționează ca un emulsionant non-ionic O / W. Este utilizat în produsele de îngrijire a soarelui, a bebelușului, a culorii și a corpului și a feței pentru emulsii cu concentrație mare de uleiuri naturale și filtre UV.

POLYGLYCERYL-4 DIISOSTEARATE/POLYHYDROXYSTEARATE/SEBACATE

Polyglyceryl-4 Diisostearate / Polyhydroxystearate / Sebacate este un diester produs sintetic dintr-un un amestec de acizi izostearici, polihidroxiestearici și sebacici cu poliglicerină-4. În cosmetică este utilizat ca agent emulsiv, stabilizator de emulsie, agent tensioactiv pentru formularea cremelor și loțiunilor W / O, îngrijire solară și cosmeticele de culoare. Oferă senzație de piele rapidă și poate oferi un aspect plăcut și non-gras.

POLYQUATERNIUM-10

Polyquaternium-10 este un polimer pe bază de celuloză. Atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a părului, acesta poate reduce energia electrică statică. Îmbunătățește aspectul și senzația părului, prin creșterea corpului părului, suplețe sau luciu, sau prin îmbunătățirea texturii părului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.

POLYQUATERNIUM-4

Polyquaternium-4 este un polimer pe bază de celuloză. Atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a părului, acesta poate reduce energia electrică statică. Îmbunătățește aspectul și senzația părului, prin creșterea  volumului părului, suplețea sau luciul, sau prin îmbunătățirea texturii părului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.

POLYQUATERNIUM-47

Polyquaternium -47 este un polimer sintetic, care este utilizat în produsele de styling pentru a crea și fixa coafura.

POLYQUATERNIUM-68

Polyquaternium -68 este un polimer sintetic, care este utilizat în produsele de styling pentru a crea și fixa coafura.

POLYQUATERNIUM-7

Polyquaternium -7 este un polimer sintetic, care este adesea folosit în gelurile de duș pentru a îmbogăți senzațiile senzoriale în timpul aplicării. În șampoane îmbunătățește senzația părului după aplicare, precum și îmbunătățirea capacității de combatere.

POLYSILICONE-15

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

PPG-14 BUTYL ETHER

PPG-14 Butyl Ether este un ingredient sintetic care menține pielea într-o stare bună și dă o senzație de piele netedă. "PPG-" înseamnă derivat (polipropilenglicol). Materiile prime pe bază de PPG au o istorie lungă în domeniul produselor cosmetice și farmaceutice. Acestea au o bună tolerabilitate a pielii, dar nu sunt biodegradabile.

PROPYLENE GLYCOL

Propilenul glicol este obținut de obicei din ulei mineral, dar poate fi, de asemenea, obținut din materiale pe bază de plante. În produsele cosmetice este folosit ca umectant și balsam în șampoane, creme de piele și loțiuni pentru corp.

PROPYLPARABEN

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / ALMOND OIL

Uleiul de migdale este presat la rece din sâmburele de migdale coapte - fructul dulce, decojit al migdalului - și apoi rafinat. Uleiul de aur cu aroma sa blândă, dulce, de nucă a fost folosit în medicina și îngrijirea pielii timp de mai multe secole. Nu numai că migdalele sunt delicioase, hrănitoare și foarte sănătoase - uleiul presat din ele este tolerat pe toate tipurile de piele, în special pe pielea uscată și sensibilă. Uleiul de migdale are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați (90 la sută). În plus, uleiul conține și 20-30 la sută acid linoleic, o substanță care apare în mod natural în pielea umană.

PSIDIUM GUAJAVA FRUIT EXTRACT

Extractele de guava sunt produse folosind un proces de extracție ușor, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Fructul de guava este o boabă exotică care este cultivată în țările tropicale și subtropicale. Guava aparțin unei clase de pomi fructiferi antici și sunt cunoscuți sub denumirea de superfructe. Guava este bogat în vitamina C, fier și calciu. Vitamina C este, de asemenea, denumită în mod obișnuit ca și Acidul ascorbic. Acidul ascorbic este utilizat ca antioxidant și ajustator de pH într-o mare varietate de formulări cosmetice.

PUDRĂ DE CĂRBUNE

Pudra de cărbune este materialul uscat, carbonos, obținut prin încălzirea substanței organice. Este un material microporos cu o proprietate excelentă de absorbție pentru suprafața sa. Este utilizat pentru curățarea pielii și este utilizat pe scară largă în produsele pentru tipurile de piele grasă și acneică.

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Uleiul de semințe Ricinus Communis este un ulei care nu se usucă, obținut din semințele de Ricinus communis cu o proporție mare de acizi grași polinesaturați, care oferă uleiului o consistență lichidă. Este folosit ca un emolient eficient, menține pielea într-o stare bună și ca un hidratant și lubrifiant non-comedogenic într-o varietate de creme, loțiuni și produse pigmentate.

SILICA

Silica cunoscută și sub denumirea de dioxid de siliciu este o pulbere fină de origine minerală. Este utilizat în formularea cosmetică ca îngroșare activă în uleiuri sau emulsii. În plus, silica oferă un efect de matifiere asupra pielii, atunci când este utilizat în emulsie datorită proprietăților sale de adsorbție a uleiului. În funcție de gradul de silica este utilizat și ca abraziv.

SILICA DIMETHYL SILYLATE

Silice Dimethyl Silylate este o silice pirogenică hidrofobă. Silice Dimethyl Silylate este o materie primă sintetică care respinge apa și poate reduce aderența emulsiilor bogate. Oferă o senzație de ten mai puțin grasă. Formulele pe bază de ulei pot fi îngroșate cu sililat de dimetil sililat.

SIMETHICONE

Silicoanele * sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă. Silicoanele sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea principală a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, răspândită, luxoasă, precum și strălucire în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre , aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

 

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBA SEED OIL

Uleiul de semințe Simmondsia Chinensis este o ceară lichidă naturală, provenită din semințe de jojoba. Fructul de jojoba,asemănător măslinelor, este cunoscut și sub numele de coffeeberry. Esterul de ceară cu lanț drept conține o legătură dublă, care definește caracterul său lichid. Datorită faptului, faptul că uleiul nu devine rancid și s-a dovedit a fi hrănitor pentru piele face din acesta un candidat optim pentru o gamă largă de aplicații cosmetice, de ex. Creme de față, Loțiuni pentru corp, uleiuri hrănitoare și balsamuri de păr. Uleiul de semințe Simmondsia Chinensis este ușor de tăiat, aburizează rapid și are o senzație plăcută de piele.

SODIUM BENZOATE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

SODIUM CETEARYL SULFATE

Sodium Cetearyl Sulfate este un agent tensioactiv care aparține grupului de sulfați alchilici, utilizat în produsele cosmetice și de îngrijire personală. Sulfatul de Cetearyl de sodiu este sarea de sodiu a unui amestec de cetil și stearyl sulfat. Este o pulbere albă până la slab galbenă. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, Sodium Cetearyl Sulfate este utilizat în formularea produselor de îngrijire a părului, inclusiv șampon, demachiante pentru piele și alte produse de îngrijire a pielii.

SODIUM COCOAMPHOACETATE

Sodium Cocoamphoacetate este un agent tensioactiv anionic. Curăță pielea și părul ajutând apa să se amestece cu ulei și murdărie, astfel încât aceste substanțe să poată fi clătite. Ca co-surfactant, crește, de asemenea, capacitatea de spumare sau stabilizează spumele.

SODIUM COCOATE

Cocoatul de sodiu este sarea acidului gras din nucă de cocos. Este utilizat în principal pentru fabricarea săpunurilor.

SODIUM COCOYL ISETHIONATE

Sodium Cocoyl Isethionate este un agent tensioactiv anionic. Curăță pielea și părul ajutând apa să se amestece cu ulei și murdărie, astfel încât aceste substanțe să poată fi clătite.

SODIUM HYALURONATE/ HIALURONATUL DE SODIU

Hialuronatul de sodiu, este sarea de sodiu a acidului hialuronic polizaharidic al organismului (Hyaluron). Este disociat în acid hialuronic, care îndeplinește, în funcție de dimensiunea sa moleculară, rolurile specifice în biologia pielii. Acidul hialuronic cu greutate moleculară mică; activează sinteza acidului hialuronic al pielii, în straturi epidermice mai adânci, îmbunătățind umplerea ridurilor și încetinind formarea de noi linii și riduri. Acidul hialuronic cu o greutate moleculară mare poate lega până la 1000 de ori greutatea moleculară și funcționează ca hidratant.

SODIUM METHYLPARABEN

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

SODIUM PALM KERNELATE

Sodium Palm Kernelate are la bază ulei de sâmbure de palmier și este adesea folosit pentru fabricarea săpunului. Are proprietăți bune de spumare și emulsionare.

SODIUM SALICYLATE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea produselor cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE). Conservanții - precum cel căutat aici - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării continue. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor. Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme. Bacteriile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale. Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs. Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt fenoxetanolul și parabenii.

SODIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE/ Amidon de sodiu Octenilsuccinat

Amidon de sodiu Octenilsuccinat este un amidon lipofil modificat, cu o afinitate ridicată la ulei sau sebum. De obicei amidonul de porumb este folosit ca sursă naturală. Amidon de sodiu Octenilsuccinat se dizolvă și în apă rece și stabilizează emulsiile.

SODIUM STEARATE

Sărurile acestea sunt utilizate în general pentru proprietățile lor de lubrifiere. De asemenea, ajută la împiedicarea emulsiilor să se separe în ulei și componentele lor lichide. Sărurile Stearate cresc grosimea porțiunii de lipide (ulei) din produse cosmetice și de îngrijire personală și reduc aspectul clar sau transparent al produselor finite.

SODIUM TALLOWATE

Sodium Tallowate este o sare de grăsime derivată din țesutul de oaie sau bovin. Acest ingredient poate funcționa și ca săpun.

SODIUM XYLENE SULFONATE/ Sodiul de xilen sulfonat

Sodiu de xilen sulfonat este un agent tensioactiv anionic care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

SORBITOL

Sorbitolul este un alcool din zahăr natural cunoscut pentru calitățile lui de a menține pielea hidratată prin prevenirea pierderii umidității naturale a pielii. De asemenea, poate ajuta la îngroșarea produselor și la asigurarea unei texturi bune.

SQUALANE

Squalane este un ulei ramificat, transparent și inodor, care poate fi utilizat ca o componentă de îngrijire în emulsii, bețișoare și paste. Partea principală a moleculei este derivată din uleiul de măsline. Squalane a fost introdus ca emolient în anii '50. Squalane apare în mod natural în pielea noastră. Este o componentă majoră a sebumului cutanat la aproximativ 15%. Sebumul protejează pielea de uscare și formează filmul hidrolipid pe piele. Deci squalanul protejează pielea de pierderea umidității, poate duce la o piele mai bine hidratată și face pielea moale și suplă. Deoarece squalanul este o parte inerentă a pielii, pielea are o tolerabilitate ridicată la squalane.

STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE/Stearamidopropil Dimetilamina

Stearamidopropil Dimetilamina este utilizat în balsamuri și tratamente. Îmbunătățește aspectul și senzația părului, prin creșterea corpului părului, suplețe sau luciu, sau prin îmbunătățirea texturii părului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.

STEARETH-2

Steareth-2 este un eter de polietilenglicol produs sintetic de acid stearic. Este un compus cerat. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, Steareth-2 este utilizat în formularea produselor de curățare și curățare a pielii, precum și deodorante și produse pentru păr. Când este adăugat la produsele cosmetice și de îngrijire personală, Steareth-2 reduce forțele interactive între moleculele altor lichide, astfel încât se formează o emulsie. Dacă un ingredient precum Steareth-2 nu este adăugat la unele produse de îngrijire personală, ingredientele din produs se vor separa.

STEARETH-20

Steareth-20 este un polietilen glicol eter al acidului stearic. Este un compus cerat folosit în produsele cosmetice și de îngrijire personală, precum bronzul, pielea, ochii și produsele pentru păr.
Când este adăugat la produsele cosmetice și de îngrijire personală, Steareth-20 reduce forțele interactive dintre moleculele diferitelor lichide, astfel încât se formează o emulsie. Dacă un ingredient precum Steareth nu este adăugat la unele produse de îngrijire personală, ingredientele din produs se vor separa.

STEARETH-21

Steareth-21 este un compus sintetic, ceros, și este un eter de polietilenglicol din acid stearic. În produsele cosmetice și de îngrijire personală, Steareth-21 este utilizat în formularea unei mari varietăți de produse cosmetice și de îngrijire personală, inclusiv machiaj, loțiuni, deodorante, parfum, piele, ochi și produse pentru îngrijirea părului.

STEARYL ALCOHOL

Alcoolul Stearyl este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, alcoolul Stearyl se numește alcool gras. Cu toate acestea, alcoolul Stearyl poate fi obținut și prin hidroliza cearei. Alcoolul Stearyl este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum creme sau loțiuni. Acesta formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei și a creșterii consistenței. 

SULFAT DE LAUR DE SODIU

Sulfatul de laureat de sodiu este un alcool etoxilat ce funcționează ca un agent tensioactiv anionic. Datorită proprietăților sale eficiente de curățare, spumare și îngroșare, este utilizat în principal în produsele de curățare precum băi cu bule, geluri de duș și șampoane.

SYNTHETIC BEESWAX /Ceară de albine sintetică

Ceara de albine sintetică este un amestec de uleiuri esențiale de ester și parafină și ceară concepute pentru a imita proprietățile fizice și cosmetice ale cearei de albine naturală. Poate fi un înlocuitor „vegan” pentru ceara de albine naturală. Este utilizat ca agent de condiționare a pielii în diferite produse cosmetice, inclusiv creme, loțiuni, îngrijire solară, machiaj, coafură și îngrijire a părului.

SYNTHETIC WAX / CEARĂ SINTETICĂ

Ingrediente * pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele extrem de purificate vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și lipsite de gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

* Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral, cu nume precum „ paraffinum liquidum”, „ cera microcristallina”, „ ozokerite” , „parafină” și  „ceară sintetică”.

TALC

Talcul este o materie primă de origine minerală. Această pudră albă fină oferă o senzație de piele de catifea uscată. Talcul absoarbe uleiul și respinge apa. Datorită acestui fapt, este de obicei, cunoscut ca ingredient principal în pulberile pentru bebeluși.

TETRASODIUM EDTA

EDTA și sărurile EDTA (de exemplu, Trisodium EDTA) sunt produse sintetice. Scopul principal în adăugarea acestui ingredient la produsele cosmetice este proprietatea excelentă a ionilor metalici de legare. Legarea ionilor metalici ajută la prevenirea deteriorării produselor cosmetice.

THEOBROMA CACAO SEED BUTTER / UNT DE CACAO

Untul de semințe de cacao Theobroma (numit și unt de cacao), este grăsimea de culoare cremă, extrasă din semințele de cacao (fasole de cacao) din Africa de Vest, Malaezia, Brazilia, America Centrală, India, Sri Lanka. Este utilizat pe scară largă pentru a adăuga și aduce aroma, mirosul și netezimea ciocolatei, dar este binecunoscut și pentru produsele cosmetice. Untul de cacao este una dintre cele mai stabile grăsimi naturale. Se topește la temperatura corpului și se folosește pentru a menține pielea hidratată, netedă, moale și suplă.

TILIA TOMENTOSA EXTRACT

Extractul de Tilia Tomentosa, denumit și extract de floare de Linden, este produs folosind un proces de extracție ușor în mai multe etape, care permite păstrarea în mod optim a ingredientelor sale naturale. Produsele cu extract de floare de Linden au un ușor efect calmant asupra pielii uscate și sensibile.

TITANIUM DIOXIDE (NANO)

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.

TOCOFERIL / VITAMIN E

Vitamina E se găsește în mod natural în unele alimente, adăugată la altele și disponibilă ca supliment alimentar. „Vitamina E” este denumirea colectivă a unui grup de compuși solubili în grăsimi, cu activități antioxidante distincte.
Vitamina E care există în mod natural există în opt forme chimice (alfa, beta-, gamma- și delta-tocoferol și alfa-, beta-, gamma- și delta-tocotrienol) care au niveluri diferite de activitate biologică. Tocoferolul Alpha- (sau α-) este singura formă care este recunoscută pentru a satisface cerințele umane.

TOCOPHEROL ACETATE/ Acetatul de tocoferil

Acetatul de tocoferil, cunoscut și sub numele de acetat de vitamina E, este o formă sintetică de vitamina E. Vitamina E are un efect antioxidant și netezitor în preparatele cosmetice, reduce deteriorarea UV a pielii, previne petele de vârstă și îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina E se găsește în mod natural în unele alimente și este disponibilă ca supliment alimentar. „Vitamina E” este denumirea colectivă a unui grup de compuși solubili în grăsimi, cu activități antioxidante distinctive în produsele cosmetice de prtectare
Vitamina E care există în mod natural există în opt forme chimice (alfa, beta-, gamma- și delta-tocoferol și alfa-, beta-, gamma- și delta-tocotrienol) care au niveluri diferite de activitate biologică. Tocoferolul Alpha- (sau α-) este singura formă care este recunoscută pentru a satisface cerințele umane. Acetatul de Tocoferol este un derivat sintetic al vitaminei naturale E.

TRIDECETH-12

Trideceth acționează ca un emulsionant și stabilizează amestecurile de uleiuri și apă

TRIDECETH-15

Trideceth acționează ca un emulsionant și stabilizează amestecurile de uleiuri și apă

TRIDECETH-3

Trideceth acționează ca un emulsionant și stabilizează amestecurile de uleiuri și apă

TRIDECETH-6

Trideceth acționează ca un emulsionant și stabilizează amestecurile de uleiuri și apă

TRISODIUM EDTA

EDTA și sărurile EDTA (de exemplu, Trisodium EDTA) sunt produse sintetice. Scopul principal în adăugarea acestui ingredient la produsele cosmetice este proprietatea excelentă a ionilor metalici de legare. Legarea ionilor metalici ajută la prevenirea deteriorării produselor cosmetice.

TURAT DE COCOIL DE SODIU METODIL

Turat de Cocoil de Sodiu Metodil este un agent tensioactiv care este utilizat în principal pentru fabricarea săpunurilor.


U-Z

UBIQUINONE

Ubiquinona, cunoscută sub numele de Coenzima Q10, este o moleculă pe care fiecare celulă din corpul nostru o produce singură. Ajută la transformarea nutrienților și a oxigenului în energie pe care celulele corpului le pot folosi și acționează ca un anti-oxidant. Fără Q10 nu ar funcționa prea mult în corpurile noastre - nicio celulă nu poate supraviețui fără Q10. Numele Q10 provine din structura sa moleculară specială: Q10 este o biomoleculă în formă de inel care este înrudită structural cu Vitamina K și E. Structura tipică a inelului Quinone este o caracteristică specifică a unei clase de molecule, din care Q10 (Ubiquinona) este biologic unul foarte proeminent. Prin procesele de fermentare a drojdiei, același Q10 (Q10 identic al pielii) care apare în organism poate fi produs astăzi biotehnologic și este integrat în produsele noastre de îngrijire a feței NIVEA Q10.

ULEI DE CASTOR HIDROGENAT PEG-2

ULEIUL DE CASTOR HIDROGENAT PEG-2 este o combinație de polietilen glicol sintetic (PEG) cu ulei de ricin natural, care este un ulei vegetal obținut prin presarea semințelor plantei de ulei de ricin (Ricinus communis). Are un miros gras ușor. Funcționează ca un emulsionant, agent tensioactiv și parfum. Uleiul de ricin hidrogenat PEG-40 poate fi adăugat la formula cosmetică pentru a ajuta picăturile să rămână dispersate. Acest lucru îmbunătățește consistența unui produs, ceea ce permite o distribuție uniformă a beneficiilor de îngrijire a pielii topice.

ULEI DE RAPIȚĂ HIDROGENAT

Uleiul de rapiță hidrogenat este un produs din ulei de rapiță printr-o hidrogenare controlată a uleiului natural. Uleiurile au fost hidrogenate timp de mai multe decenii, pentru a-și prelungi perioada de valabilitate și a fi mai stabile. Uleiul de rapiță hidrogenat este cu mult mai stabil în raft și nu va se va râncezi la fel de repede ca uleiul netratat. Un exemplu obișnuit de ulei hidrogenat este margarina. Uneori Uleiul de rapiță este descris și în literatură cu numele Canola oil. Canola provenea din prescurtarea: "Can.O., L-A" (Canadian Oilseed, Low-Acid). Ambele uleiuri sunt similare, dar uleiul de Canola conține mai puțin acid erucic decât uleiul de rapiță. În aplicațiile cosmetice acționează ca agent de condiționare a pielii.

ULEI DE RICIN PEG-40

ULEI DE CASTOR PEG-40 este o combinație de polietilenglicol sintetic (PEG) cu ulei de ricin natural, care este un ulei vegetal obținut prin presarea semințelor plantei de ulei de ricin (Ricinus communis). Are un miros gras ușor. Funcționează ca un emulsionant, agent tensioactiv și parfum. Uleiul de ricin hidrogenat PEG-40 poate fi adăugat la formula cosmetică pentru a ajuta picăturile să rămână dispersate. Acest lucru îmbunătățește consistența unui produs, ceea ce permite o distribuție uniformă a beneficiilor de îngrijire a pielii topice.

ULEI DE SEMINTE VITIS VINIFERA

Uleiul de semințe Vitis Vinifera este unul dintre uleiurile vegetale naturale care pot fi considerate ca surse de acizi grași Omega-6 și vitamina E în alimente. Este derivat din semințele de struguri care sunt un produs secundar al industriei alimentare și a băuturilor (suc, vin). Oferă hidratare și moliciune produselor de îngrijire a pielii și joacă un rol important în întărirea și restabilirea funcției de barieră a pielii prin refacerea pielii cu acizi grași esențiali și lipide.

UNDECYLENAMIDOPROPYL BETAINE

Acest ingredient este un agent tensioactiv ușor amfoteric, care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenții de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă. În plus, Undecyleneamidopropyl Betaine are proprietăți antimicrobiene și ajută la combaterea matreții.

VEGETABLE OIL/ ULEI VEGETAL

Uleiul vegetal se mai numește și ulei de Olus în Europa. Este o emolientă clară, foarte stabilă, 100% naturală, care este o alternativă vegetală pentru uleiurile minerale. Este un amestec de înaltă calitate de trigliceride naturale derivate din uleiul de canola (rapiță). Este folosit în mod obișnuit ca un emolient care dă o piele bogată, intensă și de lungă durată.

VP/EICOSENE COPOLYMER

Copolimerul VP / Eicosen ajută părul să își păstreze stilul prin inhibarea capacității părului de a absorbi umezeala. Formează o înveliș subțire pe piele, păr sau unghii. De asemenea, este utilizat pentru a ține împreună ingredientele unei tablete comprimate și ajută la distribuirea sau la suspendarea unui solid insolubil într-un lichid. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

VP/HEXADECENE COPOLYMER / Copolimerul VP / Hexadecen

Copolimerul VP / Hexadecen ajută părul să își păstreze stilul prin inhibarea capacității părului de a absorbi umezeala. Formează un înveliș subțire pe piele, păr sau unghii. De asemenea, este utilizat pentru a ține împreună ingredientele unei tablete comprimate și ajută la distribuirea sau la suspendarea unui solid insolubil într-un lichid. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

VP/VA COPOLYMER

Copolimerul VP / VA ajută părul să își păstreze stilul prin inhibarea capacității părului de a absorbi umezeala. Formează un înveliș subțire pe piele, păr sau unghii. De asemenea, este utilizat pentru a ține împreună ingredientele unei tablete comprimate și ajută la distribuirea sau la suspendarea unui solid insolubil într-un lichid. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

XANTHAN GUM / GUMĂ XANTHAN

Guma Xanthan este un biopolimer denumit și polizaharidă. Guma Xanthan este o materie primă de origine naturală, ea este produsă prin fermentarea bacteriană a Xanthomonas campestris cu glucoză (porumb) și proteine (soia). Guma Xantan se umflă în soluție apoasă și crește vâscozitatea. Guma Xanthen creează geluri translucide sau transparente și în emulsii precum creme sau loțiuni Guma Xanthan este utilizată pentru a îmbunătăți stabilitatea.

ZINC OXIDE (NANO)

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizare în produsele cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (anexa VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva deteriorării solare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt formate din particule minuscule care apar dintr-un fel de scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura protecția în spectru larg.