ingrediente

Ingrediente

A-E

1,2-HEXANEDIOL

1,2-Hexanediol acționează, de obicei, ca hidratant, umectant, solubilizant și agent de condiționare a pielii. Solubilizează ingrediente active lipofile. Acest ingredient se găsește foarte des în produse de îngrijire a pielii și a părului, parfumuri, articole de toaletă, machiaj și altele.

ACID DIN NUCĂ DE COCOS

Acidul din nucă de cocos este un amestec natural de acizi grași. Acesta conține acizi grași medii, derivați din uleiul de cocos (Nucifera). Acidul de nucă de cocos are aplicații  în produsele de îngrijire a pielii ca un agent tensioactiv / demachiant, emolient, emulsionant. Mai mult, hidratează pielea și o menține suplă și moale. Se absoarbe lent și rămâne proaspăt mai mult timp.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM ACRYLATE COPOLYMER

Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer caracterizează polimerii sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea și stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în prezența filtrului UV, minerale sau săruri. Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer poate fi, de asemenea, utilizat pentru a reduce emulgatorul sau pentru a crea emulsii ușoare, fără emulsiferi.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER

Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymers caracterizează polimerii sintetici care sunt de obicei folosiți ca un agent de formare a filmului rezistent la apă în produsele cosmetice. Prin crearea unei pelicule subțiri flexibile, aceasta împiedică apa să îndepărteze produsul.

ACRYLATES/HYDROXYESTERS ACRYLATES COPOLYMER

Acrylates/Hydroxyesters Acrylates Copolymer ajută părul să își mențină stilul prin inhibarea capacității de a absorbi umezeala și împiedică în același timp încărcarea părului electrostatic. Formează o acoperire subțire pe piele, păr sau unghii. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

ACRYLATES/OCTYLACRYLAMIDE COPOLYMER

Acrylates/Octylacrylamide Copolymer ajută părul să își mențină stilul prin inhibarea capacității de a absorbi umezeala și împiedică în același timp încărcarea părului electrostatic. Formează o acoperire subțire pe piele, păr sau unghii. Un copolimer este un polimer preparat prin combinarea unor compuși chimici relativ mici numiți monomeri într-o moleculă foarte mare care are proprietăți diferite.

ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer caracterizează polimeri sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă, precum gelurile de duș sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în prezența filtrului UV, minerale sau săruri. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer formează geluri clare în apă cu comportament diferit. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer poate fi, de asemenea, utilizat pentru a reduce emulsionatorul sau pentru a formula emulsii ușoare, fără emulsiferi.

ACRYLATES/STEARETH-20 METHACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Crosspolymer este un polimer sintetic pentru formule apoase. Datorită modificării sale hidrofobe (iubitoare de grăsimi), Acrylates / Steareth-20 Methacrylate Crosspolimer este un polimer de îngroșare și stabilizare extrem de eficient, care creează o structură de gel în apă chiar și în prezența unor cantități mari de agenți tensioactivi.

ACRYLIC ACID/VP CROSSPOLYMER

Acrylic Acid/VP Crosspolymer face parte din grupa polimerilor sintetici care sunt de obicei folosiți pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni. Acrylic Acid/VP Crosspolymer lasă o senzație ușoară, nelipicioasă pe piele. Acest polimer este de asemenea utilizat pentru a suspenda pigmenții în produse de machiaj sau de protecție solară.

ALCOHOL

Alcoolul este folosit pentru a rezolva alte ingrediente. Alcoolul îmbunătățește senzația de prospețime în multe produse, cum ar fi creme de piele, creme de ras și produse de protecție solară.

ALCOHOL DENAT

Alcoolul este folosit pentru a rezolva alte ingrediente. Alcoolul îmbunătățește senzația de prospețime în multe produse, cum ar fi creme de piele, creme de ras și produse de protecție solară.Etanolul - numit și alcool etilic - utilizat în formulele noastre de îngrijrie este un ingredient pe bază de plante.
De zeci de ani este un ingredient obișnuit folosit în multe produse cosmetice și în frumusețe. Acționează ca solvent în loțiuni și creme, asigurându-se că loțiunea nu se separă. Indicele "Denat". înseamnă alcool denaturat. Acest etanol conține un denaturant pentru a-l face să aibă un gust neplăcut. De ce: alcoolul se găsește și în băuturile alcoolice, precum vinul sau berea; în multe țări, băuturile alcoolice sunt  impozitate. Pentru a evita plata impozitelor pe băuturi pe alcool care nu este menit să fie consumat (adică pentru utilizare în produse cosmetice și de îngrijire personală), alcoolul trebuie denaturat.

ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER / ALOE VERA

Aloe vera sau medicinala Aloe Vera, cunoscută și sub denumirea de Barbados(ensis?) aloe sau aloe arzătoare, este o specie vegetală din familia Aloe. Planta de aloe vera a fost folosită în scop medicinal de mii de ani pentru a proteja, vindeca și calma pielea. Conținutul umed al frunzei de aloe vera este în medie de 95%, care este blocat de un strat exterior ceros. Studiile au dovedit că gelul plantei de aloe vera poate oferi pielii hidratare și îl poate proteja de uscare în același timp. Frunzele de aloe vera secretă un gel limpede. Când spargeți o frunză din restul plantei, puteți aplica gelul pe pielea uscată, arsă de soare sau cu leziuni.

ALPHA-ISOMETHYL IONONE - FLORAL VIOLET WOODY

Un ingredient iconic de parfum, cu o notă florală de violetă și orris și reminiscență de fructe de pădure roșii. Dă bogăție și note delicate de îngrijire unui buchet floral. Practic, este o traducere olfactivă a unei atingeri delicate.

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Aluminum Starch Octenylsuccinate este un amidon modificat hidrofob cu o afinitate ridicată la ulei sau sebum.

ALUMINIUM STEARATES

Aluminum Stearates reprezintă sarea de aluminiu a unui acid gras. Este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum cea a cremelor sau a loțiunilor. Aluminum Stearates acționează ca o componentă de legare a apei, care dă consistență. Formează oleogeluri în formulări pe bază de ulei.

AMINOETHYLAMINOPROPYL DIMETHICONE

Acest ingredient este un silicon. Are consistență sintetică și se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu texturi mai mult sau mai puțin groase. Siliconii sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului. Proprietatea cheie a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea conferă produselor precum cremele sau machiajului o textură mătăsoasă, ușor de aplicat, superioră, precum și strălucire și delicatețe în șampoane și alte produse de îngrijire a părului. * Pentru a identifica silicoanele în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimeticona", "ciclometiconă", "dimeticonol" și "amodimeticonă".

AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer caracterizează polimeri sintetici care sunt utilizați de obicei pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă sau pentru stabilizarea emulsiilor precum creme sau loțiuni, în special în formulele fără emulsifianți. Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer construiește geluri cu comportament diferit în apă.

AMODIMETHICONE

Siliconii* sunt ingrediente sintetice care se prezintă sub formă de uleiuri și geluri cu o textură mai mult sau mai puțin groasă.
Siliconii sunt ingrediente sintetizate din siliciu, un compus mineral găsit din abundență în natură ca silice, principalul constituent al nisipului.
Proprietatea cheie a uleiurilor de silicon în produsele cosmetice este netezirea: Acestea oferă produselor precum cremele sau machiajul o textură mătăsoasă, ușor de aplicat, superioară, precum și strălucire și delicatețe în șampoane și alte produse de îngrijire a părului.

* Pentru a identifica siliconii în produse, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Pot fi găsite sub denumiri precum "dimethicone", "cyclomethicone", "dimethiconol" and "amodimethicone".

AQUA / WATER

Apa este o substanță transparentă, fără gust, inodoră și aproape incoloră, care este principalul constituent al râurilor, lacurilor și oceanelor Pământului și a fluidelor majorității organismelor vii. Este vital pentru toate formele de viață cunoscute, chiar dacă nu oferă calorii sau nutrienți organici. Apa este folosită în aproape toate cremele, loțiunile și produsele de curățare.

ARACHIDIC ACID

Acidul arahidic este un acid gras saturat cu lanț lung care s-a găsit în untul de arahide și ciupercile anaerobe. Formulele care conțin acid arahidic au fost utilizate ca agenți tensioactivi la fabricarea săpunurilor și produselor cosmetice.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL / ARGAN OIL

Uleiul de Argan (denumit și Uleiul de sâmbure de Argania Spinosa) este un ulei presat la rece, extras din sâmburele arborelui Argan. Uleiul de argan conține acizi grași omega importanți, cum ar fi acidul oleic și linoleic, precum și fenoli, α-tocoferol și vitamina E.

ARGININE

Arginina se găsește și în hrișcă. În cosmetică poate fi utilizat ca agent de neutralizare. Aici arginina poate ajuta la neutralizarea acizilor și, astfel, la creșterea eficacității formulei. În formulele neutre este adesea folosit ca acid clorhidric sărat ("clorhidrat de arginină"). Arginina contribuie la hidratarea pielii.

ARGININE HCL

Arginina se găsește și în hrișcă. În cosmetică poate fi utilizat ca agent de neutralizare. Aici arginina poate ajuta la neutralizarea acizilor și, astfel, la creșterea eficacității formulei. În formulele neutre este adesea folosit ca acid clorhidric sărat ("clorhidrat de arginină"). Arginina contribuie la hidratarea pielii.

ASCORBIC ACID

Vitamina C este cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic. În corpul uman este implicat în multe procese și, prin urmare, este vital. Fructele și legumele sunt cei mai importanți furnizori, în special aici trebuie menționate citricele, pătrunjelul, ardeii, kiwi, broccoli.

AVENA SATIVA KERNEL FLOUR

Ovăzul (Avena) este o plantă de până la un metru înălțime, cu o distribuție la nivel mondial (cu excepția tropicalelor). Principalele componente care se regăsesc în fructele ei sunt: carbohidrații, proteinele, grăsimile și flavonoidele.

BAMBUSA VULGARIS SHOOT EXTRACT

Bambusa Vulgaris Shoot Extract este un ingredient de origine vegetală. Ingredientul este utilizat mai ales în produsele de îngrijire a pielii, pentru a menține pielea într-o stare bună.

BEHENYL ALCOHOL

Behenyl Alcohol este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, Behenyl Alcohol se numește alcool gras. Cu toate acestea, Behenyl Alcohol poate fi obținut și prin hidroliza ceară. Behenyl Alcohol este utilizat în multe formule cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura formulelor precum creme sau loțiuni. Behenyl Alcohol formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei, care dă consistență.

BENZETHONIUM CHLORIDE

Acest ingredient aparține grupului de conservanți, permis pentru utilizarea în produsele cosmetice și face parte dintr-o listă pozitivă (anexa V la Regulamentul privind produsele cosmetice UE).
Conservanții - precum acesta - sunt concepuți pentru a proteja produsele cosmetice. Aceste ingrediente joacă un rol esențial în păstrarea produselor cosmetice în siguranță împotriva deteriorării și contaminării de către microorganisme în timpul depozitării și utilizării frecvente. Acest lucru este important pentru siguranța consumatorilor.
Siguranța produselor reprezintă prioritatea numărul 1 pentru industria cosmetică și, prin urmare, furnizăm produse care au fost formulate pentru a preveni contaminarea de microorganisme.
Bacteriile, drojdiile și mucegaiurile sunt întotdeauna prezente pe pielea noastră, în aerul din jurul nostru și chiar în apa pe care o bem. Acestea pot intra în produse în timpul utilizării normale.
Contaminarea produselor, în special a celor utilizate în jurul ochilor și pe piele, poate provoca probleme semnificative, dacă nivelul de contaminare este ridicat. Conservanții pot preveni aceste probleme prin oprirea înmulțirii microorganismelor în produs.
Cei mai folosiți conservanți în produsele noastre sunt phenoxethanol și parabenii.

BENZOPHENONE-3

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care acționează ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura un spectru larg de protecție.

BENZOPHENONE-4

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care acționează ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura un spectru larg de protecție.

BENZYL ALCOHOL

Benzyl Alcohol nu este un parfum în sine, însă este folosit în unele produse ca solvent relevant pentru diferitele componente ale parfumului. Este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente de parfum disponibile pe piața parfumurilor. Deci, anumite produse pot fi fără parfum, deși conțin alcool benzilic.

BHT

BHT este un antioxidant utilizat în alimente și produse cosmetice. Multe ingrediente precum uleiurile naturale sau grăsimile ar deveni râncede dacă ar reacționa cu oxigenul din mediu. BHT poate proteja aceste ingrediente împotriva oxidării și le face să dureze mai mult.

BIS-(ISOSTEAROYL/OLEOYL ISOPROPYL) DIMONIUM METHOSULFATE

Bis-(Isostearoyl/Oleoyl Isopropyl) Dimonium Methosulfate este un agent de condiționare cu beneficii legate de facilitarea pieptenării părului, îmbunătățește suplețea și strălucirea acestuia.

BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care acționează ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura un spectru larg de protecție.

BUTYL ACRYLATE/ETHYLTRIMONIUM CHLORIDE METHACRYLATE/STYRENE COPOLYMER

Butyl Acrylate/Ethyltrimonium Chloride Methacrylate/Styrene Copolymer este un agent de condiționare cu beneficii legate de facilitarea pieptenării părului, îmbunătățește suplețea și strălucirea acestuia.

BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE

Acest ingredient aparține grupului de filtre UV (UV înseamnă ultraviolete), fiind permis pentru utilizarea produselor cosmetice din UE și este înscris pe lista pozitivă a filtrelor UV (conform anexei VI la Regulamentul privind produsele cosmetice). Filtrele UV sunt ingrediente esențiale care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare și previn riscurile de cancer de piele, precum și arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția petelor. În general, există două tipuri de filtre UV: filtrele organice absorb razele UVA și UVB și transformă energia în căldură. Pe de altă parte, filtrele minerale sunt particule minuscule care acționează ca un scut pe piele și reflectă în principal radiațiile UVB și mai puțin radiațiile UVA. Fiecare filtru UV oferă un tip specific de protecție împotriva radiațiilor UV, motiv pentru care produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a pielii zilnice cu SPF sunt de obicei compuse dintr-o combinație de filtre diferite pentru a asigura un spectru larg de protecție.

BUTYLENE GLYCOL

Butylene Glycol, un diol, este un fel de alcool care conține două grupări hidroxil. Fiind unul dintre cele mai utilizate ingrediente în produsele de îngrijire a pielii și de îngrijire personală, îți menține pielea hidratată. Butylene Glycol este utilizat ca solvent și agent de scădere a vâscozității, ceea ce face ca produsul să se simtă mai puțin gras și să fie mai ușor de aplicat. Butylene Glycol poate fi de origine naturală, derivat din vegetale sau sintetic din petrol.

BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE

Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate este esterul butilenglicolului și acidul caprilic / capric. Partea principală e consituită dintr-o sursă regenerabilă, bazată pe plante (ulei de nucă de cocos). O mică parte din moleculă este obținută prin intermediul materiei prime petrochimice. Oferă o senzație ușoară pe piele, uscată, non-grasă și este adesea folosită pentru produsele de îngrijire solară, deoarece este un solvent bun pentru filtrele UV.

BUTYROSPERMUM PARKI BUTTER / SHEABUTTER

Butyrospermum Parkii Butter (Untul de shea) este extractul cremos din nuca de shea din arborele de shea, care crește în Africa. A fost folosit în Africa de mulți ani pentru a îmbunătăți rezistența și strălucirea pielii și părului. Untul de shea este un super ingredient pentru piele. Conține în mod natural un nivel ridicat de vitamina A și E, care pot avea multe proprietăți vindecătoare. Ca și untul obișnuit, untul de shea se topește la temperatura corpului, lăsând pielea cu o senzație fină și catifelată. Conține un complex de diferite lipide, acizi grași esențiali și nutrienți necesari producției de colagen și poate susține funcția naturală de protecție a pielii.

C12-15 ALKYL BENZOATE

C12-15 Alkyl Benzoate este un emolient sintetic, adecvat pielii. Este un component uleioas, însă are cu un caracter slab gras. Se aplică ușor pe piele, conferă o senzație de uscare a pielii și este un solvent valoros pentru multe ingrediente cosmetice.

C12-15 PARETH-4

C12-15 Pareth-3 funcționează ca agent tensioactiv și emulsifiant, permițând uleiului și apei să amestece și să stabilezeze acest tip de formulă.

C15-19 ALKANE

C15-C19 Alkane este un emolient petrochimic. Este un amestec de alcani liniari cu 15 până la 19 atomi de carbon în lanțul alchil. Oferă o senzație revigorantă, e ușor de aplicat și catifelează.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / BLACK TEA EXTRACT

Ceaiul negru este obținut din frunze de ceai ofilite și rulate, care sunt ulterior fermentate. Procesul de oxidare este astfel încheiat. Extractul este obținut printr-un proces blând, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Deoarece extractul de ceai negru conține cofeină, are un efect revigorant asupra pielii și conferă o senzație de piele proaspătă.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / GREEN TEA EXTRACT

Camellia Sinensis Leaf Extract este un extract de ceai verde derivat din frunze de Camellia sinensis. Extractul de ceai verde este bogat în antioxidanți naturali, care sunt cunoscute și pentru funcția de protecție a celulelor. Extractul de ceai verde este folosit și pentru efectul antioxidant care poate proteja pielea de efectul dăunător al radicalilor liberi.

CANDELILLA CERA

Candelilla Cera este o ceară vegetală purificată obținută din frunzele plantei candelilla, numită și Euphorbia cerifera sau Euphorbiaceae.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Caprylic/Capric triglyceride este un triester mixt derivat natural din uleiul de nucă de cocos și glicerină. Acest ulei are avantajul că este stabil împotriva oxidării. Caprylic/Capric triglyceride este un excelent agent de condiționare a pielii, îmbunătățind estetica produsului de îngrijire și având beneficii de hidratare și catifelare a pielii. Oferă o senzație plăcută pe piele și de aceea este adesea folosit în creme, loțiuni, produse pentru îngrijirea buzelor și protecție solară.

CAPRYLYL GLYCOL

Caprylyl Glycol este un aditiv multifuncțional, care acționează ca un agent de reglare și umezire a vâscozității. Este cunoscut pentru a oferi pielii o senzație plăcută și catifelată. Ingredientul oferă, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și se găsește des în formulele emulsiilor și a produselor de clătire.

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Caprylyl/Capryl Glucoside se formează prin reacția unui tip de alcool cu glucoza. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor, care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușilor, a feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, sunt chiar și agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și uneori sunt și emulgatori care permit amestecul de ulei și apă.

CARBOMER

Carbomerul se referă la polimeri sintetici care au la bază acid acrilic. E utilizat în mod uzual pentru îngroșarea formulelor pe bază de apă și pentru stabilizarea emulsiilor, precum cremele sau loțiunile. Polimerul oferă texturi cu un comportament de curgere diferit.

CELLULOSE GUM

Cellulose Gum este un polimer solubil în apă pe bază de celuloză naturală modificată. Cellulose Gum acționează ca agent de îngroșare în mai multe produse apoase atunci când este neutralizat. Poate forma geluri transparente sau poate crește consistența emulsiilor. Cellulose Gum este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, farmaceutice sau alimentare.

CERA MICROCRISTALLINA

Ingredientele* pe bază de uleiuri minerale sunt grăsimi de origine fosilă. Ingredientele purificate intens vin în diferite forme (uleiuri, geluri ...) și sunt incolore, inodore și fără gust. Cel mai cunoscut ulei mineral utilizat în produsele cosmetice este paraffinum liquidum.
Există două tipuri: uleiuri sintetice minerale, care sunt perfect pure din producția lor, și uleiuri minerale din produse petrochimice. Acestea din urmă sunt uleiuri minerale rafinate, care sunt obținute după purificarea materialelor fosile, cum ar fi cărbunele, țițelul sau gazele naturale. Uleiurile minerale din produsele noastre cosmetice sunt de calitate farmaceutică și, prin urmare, sunt foarte pure.
Proprietatea principală a acestui grup de ingrediente este de a proteja pielea de deshidratare. În plus, aceste ingrediente îmbunătățesc calitatea texturilor și sunt eficiente pentru curățare și pentru eliminarea machiajului.

*Pentru a identifica aceste ingrediente în produsele noastre, aruncați o privire la lista de ingrediente de pe ambalaje. Puteți identifica cu ușurință ingredientele pe bază de ulei mineral pe nume precum "paraffinum liquidum", "cera microcristallina", "ozokerite", "paraffin" and "synthetic wax".

CETEARETH-21

Ceteareth-20 este un compus sintetic care este sintetizat printr-un proces cunoscut sub numele de etoxilare. Aceasta este o reacție chimică în care se adaugă oxid de etilenă la un substrat format din alcool cetilic și alcool steril. Ceteareth-20 funcționează ca agent tensioactiv și emulsifiant în produse cosmetice diferite și produse de îngrijire personală, inclusiv produse pentru hidratarea tenului, tratamente anti-îmbătrânire, balsamuri, produse de curățate, de protecție solară, exfolianți și tratamente pentru acnee.
Ca un emulgator cetearetth-20 reduce tensiunea de la suprafață, poziționându-se la interfața ulei / apă sau aer / apă, ceea ce are un efect stabilizator asupra emulsiei.

CETEARYL ALCOHOL

Cetearyl alcohol este un amestec de alcool cetilic (hexadecanol) și alcool stearyil (octadecanol).
Aceste două componente sunt adesea obținute din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, cei doi alcooli sunt numiți alcooli grași. Cu toate acestea, alcoolul cetilic (hexadecanol) și alcoolul stearyl (octadecanol) pot fi obținute și prin hidroliza substanțelor ceroase. Alcoolul cetylstearyl este utilizat în mulți compuși cosmetici, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și textura compușilor. Alcoolul Cetearyl formează o masă albă solidă care servește ca o componentă de legare a apei, care dă consistență.

CETYL ALCOHOL

Cetyl Alcohol este adesea obținut din grăsimi sau uleiuri vegetale. Din acest motiv, Cetyl Alcohol este denumit alcool gras. Cu toate acestea, alcoolul cetilic poate fi obținut și prin hidroliza substanțelor. Cetyl Alcohol este utilizat în multe produse cosmetice, deoarece crește stabilitatea emulsiilor și îmbunătățește textura formulelor de tip creme sau loțiuni. Cetyl Alcohol formează o masă albă solidă, care servește ca o componentă de legare a apei și responsabilă cu oferirea consistenței.

CETYL PALMITATE

Cetyl Palmitate este esterul alcoolului cetyl și al acidului palmitic. Este o substanță albă, cristalină, asemănătoare cu ceara și conferă pielii un aspect catifelat și neted. Este utilizat în principal ca agent de îngroșare sau emolient în produse cosmetice.

CETRIMONIUM CHLORIDE

Cetrimonium Chloride este o sare cuaternară de amoniu. Deoarece oferă părului o pieptănare mai ușoară și previne sau inhibă acumularea de electricitate statică, este utilizat pentru crearea balsamurilor de păr, a vopselelor și a culorilor.

CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT / CHAMOMILE

Proprietățile calmante ale florilor de mușețel sunt cunoscute dintotdeauna. Florile de mușețel au fost folosite ca plante medicinale încă din Egiptul antic. Extractul de floare de mușețel este produs printr-un proces blând de extracție, care este optim pentru a permite păstrarea ingredientelor naturale. Extractul de floare de mușețel este potrivit în special pentru utilizarea pe piele, pe baza proprietăților sale antiinflamatorii. Florile de mușețel conțin alfa bisabolol, care este eficient mai ales în vindecarea rănilor.

CI 10317

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 11681

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 12491

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 14721

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 15851

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 15986

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 16036

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 17201

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 19141

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 28441

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 40801

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 42054

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 42091

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 45101

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 47006

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 60726

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 61571

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 73361

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 74161

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 75471

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77008

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77268:2

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77289

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77290

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77492

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77493

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77500

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CI 77892

Prescurtarea CI înseamnă Index de culori. Numărul suplimentar descrie o culoare specifică, de ex. CI 42090 este o culoare albastră.
Culorile sunt utilizate în produsele cosmetice decorative, precum și pentru formulele de îngrijire a pielii.

CITRIC ACID

Alpha hydroxy acids (pe scurt, AHA) este un grup de ingrediente ca acizii lactici și acizii citrici. AHA-urile se găsesc în fructe precum strugurii și lămâile, precum și în trestia de zahăr și lapte. Adesea cunoscuți sub denumirea de acizi din fructe, aceștia sunt folosiți în concentrații mici pentru a accelera ușor procesul normal de exfoliere a pielii. Rezultatele pot fi: descuamarea pielii, aspectul îmbunătățit și o senzație confortabilă la nivelul pielii.

CITRONELLOL - FLORAL ROSE CITRUS

Acest ingredient este prezent în Geranium, Rose și majoritatea florilor. El face parte din compoziția trandafirului natural pentru compunerea parfumului feminin și este, de asemenea, un element esențial pentru parfumul fougére masculin. Această materie primă aduce prospețime și o atingere naturală delicată oricărui produs.

COCAMIDE DEA

Cocamida DEA este un lichid vâscos utilizat ca agent de spumare în șampoane și produse pentru baie. Ingredientul este obținut prin reacția dintre amestecul de acizi grași din uleiurile de cocos și dietanolamina. Literele „DEA” din cocamidă DEA reprezintă dietanolamida. Acest lucru nu trebuie confundat cu o substanță complet diferită, cu proprietăți foarte diferite numite dietanolamină, care este uneori cunoscută și sub denumirea de „DEA”. Dietanolamină este interzisă utilizarea produselor cosmetice în conformitate cu legislația produselor cosmetice. Cocamida DEA poate fi utilizată în siguranță în produsele cosmetice. Toate ingredientele cosmetice trebuie să fie sigure de utilizat, în conformitate cu legislațiile europene stricte privind siguranța. Siguranța cocamidei DEA nu a fost pusă în discuție de Comisia Europeană sau de comitetul său consultativ independent de expertiză, Comitetul științific pentru siguranța consumatorilor (SCCS).

COCAMIDOPROPYL BETAINE

Cocamidopropil betaina este un agent tensioactiv amfoteric ușor(Surfactant), care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Substanțele tensioactive (surfactanții) au mai multe funcții, inclusiv de agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori și să permită amestecul de ulei și apă.

COCO-BETAINE

Coco-Betaina este un agent tensioactiv ușor amfoteric(surfactant) care este utilizat în șampoane și produse de curățare a pielii. Surfactanții au multe funcții, inclusiv de agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori, permițând amestecul de ulei și apă.

COCO-CAPRYLATE/CAPRATE

Coco-Caprylate / Caprate este un produs natural din alcoolul gras al nucilor de cocos. Produs din sâmbure sau din pulpa nucilor de cocos și amestecat cu acizi grași fracționați de origine vegetală. Este un agent emolient și de reîngrășare cu răspândire rapidă. Datorită senzației sale extrem de ușoare pe piele și răspândirii rapide, Coco-Caprylate / Caprate oferă o senzație elegantă pielii. Este inoxidabil și inodor. Cu acest profil emolient echilibrat, este o alegere excelentă pentru toate tipurile de îngrijire a pielii, îngrijirea bebelușilor, produse de masaj și multe altele.

COCO-GLUCOZIDA

Coco-Glucozida este formată prin reacția acizilor grași din uleiul de nucă cu glucoza. Rezultatul este un agent tensioactiv ușor, care este utilizat pe scară largă în îngrijirea bebelușilor, a feței și a corpului. Surfactanții au multe funcții, inclusiv de  agenți de curățare pentru a dizolva murdăria, agenți de suspendare pentru a împiedica particulele solide să se separe de un produs lichid, să sporească spuma și ca emulgatori care să permită amestecul de ulei și apă.

COCOGLYCERIDES

Cocogliceridele provin din materii prime 100% regenerabile. Sunt obținute din uleiul vegetal de triglicerid preluat din uleiul de nucă de cocos / fructe de palmier. Acest emolient este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice pentru a menține pielea suplă, netedă și într-o stare bună.

COPERNICIA CERIFERA CERA

Copernicia Cerifera Cera este o ceară vegetală purificată obținută din frunzele tinere ale palmierului brazilian Copernicia Cerifera.


F-J


K-O

OVĂZ COLOIDAL

Ovăzul coloidal este ovăzul măcinat fin. Se știe că ameliorează iritațiile minore ale pielii. Atunci când fulgii de ovăz sunt folosiți în produsele cosmetice și de îngrijire personală, acesta poate fi, de asemenea, numit „Masă de sâmbure Avena Sativa (Ovăz)”.


P-T


U-Z