Hidratarea zilnică

Iubeşte-ţi pielea: sfaturi pentru utilizarea cremei de zi

Faţa ta este expresia personalităţii. Asigură-te că arată proaspătă pe durata întregii zile cu ajutorul rutinei tale de frumuseţe, deoarece o faţă strălucitoare deschide toate uşile.

RUTINA DE FRUMUSEŢE DE DIMINEAŢĂ

În fiecare zi, viaţa ta se schimbă şi are propriul ritm. Acesta este motivul pentru care tenul tău preţuieşte ritualul zilnic de frumuseţe. Trebuie să îi acorzi timpul cuvenit, mai ales dimineaţa când te afli sub presiunea timpului. Tenul tău are nevoie de multă hidratare şi protecţie împotriva factorilor dăunători pe întreaga durată a zilei.

Cum să-ţi începi ziua frumos

  1. Curăţare
  2. Tonifiere
  3. Îngrijirea ochilor
  4. Hidratare cu crema de zi

Alegerea produsului de curăţare potrivit fiecărui tip de ten

În acest articol de sfaturi NIVEA este vorba despre curăţarea corectă a tenului. Vezi acum!

Modul japonez de curăţare: o pânză de spumă

Femeile japoneze preferă curăţarea tenului cu ajutorul spumei. Aceasta curăţă adânc şi este totuşi blândă cu tenul. Aşa funcţionează: La început, înmoaie pânza deasă în apă. Mai apoi, aplică produsul de curăţare pe pânză. Următorul pas: freacă produsul de pânză până ce se formează o spumă care trece prin pânză. Culege spuma de pe pânză şi aplic-o pe ten. Surprinzător, poţi obţine un efect similar şi cu Spuma de curățare delicată NIVEA.

Pânza de spumă

Îngrijire înainte de începerea ritualului: curăţare şi tonifiere

Curăţarea tenului este întotdeauna primul pas în îngrijirea tenului, chiar şi dimineaţa, deoarece pielea se regenerează pe timpul nopţii. Celulele moarte trebuie întotdeauna înlăturate. Abia după aceasta, elementele nutritive din cremă îşi vor face efectul în totalitate. Foloseşte un lapte demachiant delicat cu ingrediente hidratante precum Laptele demachiant NIVEA pentru ten normal cu ulei de migdale şi Hydra IQ. Al doilea pas după curăţare este tonifierea. Aplică o loțiune tonifiantă pe o dischetă de bumbac. Acesta va înlătura urmele rămase de la laptele de curăţare şi va pregăti terenul pentru crema de zi. Tenul tău este revigorat şi strălucitor, pregătit de aplicarea cremei de zi.


Îngrijire perfectă noaptea şi ziua

O curăţare corectă a tenului are grijă de acesta 24 de ore din 24. Tot ce îţi trebuie este o cremă de ochi, o cremă de zi şi una de noapte - toate potrivite tipului tău de ten.

Ziua a început: acordă atenţie tenului tău

Fiecare zi este o provocare pentru tenul tău. Acesta este motivul pentru care are nevoie de protecţie şi hidratare. Cu cât îţi organizezi mai conştiincios ritualul, cu atât tenul va fi mai relaxat şi echilibrat. Pentru a găsi crema de zi potrivită, este important să cunoşti care sunt tipurile de ten şi zonele sensibile ale acestuia. Zona din jurul ochilor este un caz special: pielea din această zonă este foarte subţire şi solicitată de clipirile ochilor şi frecarea acestora cu mâinile.

Şi dacă tenul tău arată obosit şi şters? Foarte simplu: foloseşte o cremă cu un ton închis precum BB Cream 5 în 1 de la NIVEA. Aceasta are o pigmentaţie deschisă care se potriveşte culorii naturale a tenului și oferă o hidratare revigorantă. Petreci mult timp în aer liber în timpul zilei? Atunci foloseşte o cremă cu un factor de protecţie solară. Aceasta va proteja tenul de soare şi va preveni îmbătrânirea acestuia.

Îngrijirea ochilor

Aplică ușor crema de ochi, prin tapotare

Crema de ochi previne ridurile formate de uscarea tenului şi liniile de expresie formate de la râs și zâmbit. Aplicarea corectă a cremei: tapotează uşor zona de sub ochi cu degetul dinspre interior către colţul ochiului.

HIDRATAREA DEPINDE DE TIPUL TĂU DE TEN

Pentru a alege crema ideală pentru tenul tău este important să cunoşti ce tip de ten ai. Fiecare are un tip de ten diferit, iar acesta se schimbă în timp. Totuşi, tenul poate fi încadrat în cinci categorii. Află ce tip de ten ai şi care este crema care ţi se potriveşte cel mai bine.

Care este crema de zi potrivită tenului tău?

Tenul mixt

Tenul mixt

Arată în felul următor: lucios şi tinde să acumuleze impurităţi în zona T. Zona obrajilor este normală spre uscată. Pentru a avea grijă de ambele zone, alege crema de zi hidratantă NIVEA cu FPS 15, care oferă protecţia ideală pentru tenul mixt.

Ten uscat

Ten uscat

Aşa arată: mai puţin elastic, predispus la mâncărimi şi uşor iritabil. Foloseşte o cremă bogată cu uleiuri naturale precum crema hrănitoare NIVEA cu FPS 15

Tenul normal

Tenul normal

Arată în felul următor: fin, are o circulaţie bună, este elastic şi fără probleme. Sfat: mai presus de toate, tenul normal are nevoie de protecţie şi hidratare. Poţi înlătura celulele moarte cu ajutorul unui scrub. 

Tenul cu imperfecțiuni

Tenul cu imperfecțiuni

Arată în felul următor: tinde să producă mai mult sebum şi este predispus la iritaţii. Tenul cu imperfecțiuni poate fi şi o cauză a schimbărilor hormonale. Sfat: utilizează un gel anti-bacterial precum gelul anti-imperfecțiuni de la NIVEA. Află aici mai multe despre tenul cu imperfecțiuni.

Tenul sensibil

Tenul sensibil

Aşa arată: uscat, roşiatic, întins şi sensibil. Sfat: utilizează o cremă hidratantă calmantă fără parfum. Crema de zi pentru ten sensibil NIVEA cu extract de lemn dulce şi Ulei din seminţe de struguri hidratează intensiv şi reduce simptomele tenului sensibil.

Somnul de frumuseţe

Tenul tău are un bioritm specific zilei şi altul specific nopţii. În timpul zilei are nevoie de protecţie şi hidratare, iar noaptea are nevoie de susţinere pentru procesul natural de regenerare. Din acest motiv, crema de zi şi cea de noapte trebuie să fie într-o coordonare perfectă. Deoarece pe perioada nopţii toate resursele sunt alocate regenerării, crema de noapte are un efect hidratant mai puternic şi este bogată în ingrediente active.

În contrast cu crema de zi, cea de noapte nu are factor de protecţie solară. Din acest motiv nu ar trebui să foloseşti crema de zi noaptea, FPS-ul fiind inutil în această perioadă. Aplică crema de noapte cu aceeaşi atenţie cu care o aplici pe cea de zi. Află aici mai multe despre alegerea cremei de noapte potrivite.

Crema de zi

Aşa se aplică corect crema de zi

Cu crema de zi corectă îţi vei proteja tenul de influenţele dăunătoare din mediul înconjurător, vei avea o bază perfectă pentru make-up şi vei evita problemele specifice tenului.


PENTRU TENUL MATUR: CREMĂ ANTIRID

Odată ce ajungi la 30 de ani producţia proprie pielii de colagen şi acid hialuronic începe să scadă. În plus, pielea ta nu mai stochează la fel de multă hidratare. Bineînţeles, nu putem stopa acest proces, dar cu ajutorul cremei antirid potrivite putem să-l amânăm considerabil.

Exerciţii pentru ten

Ten tânăr şi tonic - cine nu şi-ar dori? Tenul tău va rămâne întins pentru o perioadă mai lungă de timp în funcţie de predispoziţia ta, nutriţie şi stilul de viaţă. Totuşi, îngrijirea atentă şi constantă a tenului poate reduce considerabil semnele de îmbătrânire. Pe măsură ce trec anii, devine din ce în ce mai important să stimulezi tenul cu cremă specială antirid.

În produsele Q10 Plus agenţii proprii pielii precum coenzima Q10 ajută la regenerarea tenului. Formula specială cu acid hialuronic şi extract de magnolie din NIVEA Cellular Anti-Age accelerează reînnoirea celulelor şi regenerarea tenului. Prin simpla aplicare a produsului tău anti-îmbătrânire poţi acţiona împotriva ridurilor, folosindu-l în toate zonele.

Ten matur

Ten matur