schimbarile-tenului-in-timpul-menopauzei

SCHIMBĂRILE TENULUI ÎN TIMPUL MENOPAUZEI

DESCOPERĂ SFATURI DESPRE CUM SĂ-ȚI PĂSTREZI TENUL FRUMOS!

DESPRE MENOPAUZĂ

Pe parcurs ce înaintezi în vârstă, încrederea și înțelepciunea cresc, însă acest lucru nu este valabil pentru multe dintre nivelurile hormonale. În timpul menopauzei, nivelurile mai scăzute de estrogen au un impact mare asupra pielii. Mai puțini estrogeni fac să fii predispusă la subțierea, încetinirea și ridarea tenului. Din fericire, poți ameliora unele dintre efectele îmbătrânirii legate de ten, având grijă de nevoile specifice ale tenului tău.
menopauza

 

 

Menopauza provoacă multe modificări ale pielii. Corpul tău nu mai produce atât de mult colagen. Pierzi niște grăsimi sub piele și elasticitatea pielii scade. Acest lucru, combinat cu uscăciunea cauzată de modificări hormonale, poate provoca  - în special în jurul gâtului, liniei maxilarului și a obrajilor - apariția liniilor fine și a ridurilor. 


SFATURI

Chiar dacă menopauza provoacă schimbări la nivelul pielii, poți diminua efectele având grijă de tenul tău prin câțiva pași simpli. Descoperă-i mai jos!CURĂȚĂ-ȚI TENUL

Curățarea este un pas important pentru îngrijirea pielii - mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru că tenul devine mai uscat, are nevoie de extra hidratare. Astfel, utilizarea unui produs de curățare potrivit pentru pielea mai uscată este esențială. Deci, optează pentru o formulă cremoasă care hidratează în loc de produse cu formule dure, care pot afecta nivelul de hidratare.
bufeuri menopauza
sfaturi menopauzaHIDRATEAZĂ, HIDRATEAZĂ, HIDRATEAZĂ

După menopauză, pielea devine mai uscată, deoarece glandele uleioase nu sunt la fel de active. Încearcă să oferi tenului hidratare cu o cremă intensivă, mai grasă. Sari peste dușurile lungi și fierbinți și aplică crema hidratantă în timp ce pielea ta este încă umedă. Acest lucru ajută la creșterea hidratării.

FOLOSEȘTE PROTECȚIE SOLARĂ

Chiar dacă cancerul de piele și ridurile sunt cauzate de cantitatea de soare pe care ați primit-o în anii 20, 30 și 40, trebuie totuși să vă protejați pielea. De ce? Pentru că pielea poate avea o protecție naturală mai mică decât atunci când erai mai tânără. Așadar, căută un SPF cu spectru larg de 30 sau mai mult și folosește-l în fiecare zi.

REDU RIDURILE

Pe măsură ce nivelul hormonilor scade odată cu înaintarea în vârstă, acest lucru îți poate schimba calitatea pielii și poate agrava ridurile. Ridurile pot fi mai evidente atunci când tenul este uscat, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă. Folosește în fiecare zi o cremă hidratantă pe față, pe linia maxilarului și pe gât și căută produse de îngrijire a pielii concepute pentru a ajuta la combaterea liniilor fine și a ridurilor care să ducă la un aspect mai luminos în general. Poți avea încredere în tratamentele antirid, pentru că au formule mai puternice în comparație cu cremele de zi și de noapte și pătrund în straturile profunde ale pielii. În plus, le poți alege pe cele potrivite nevoilor tenului tău: pete pigmentare, hidratare, riduri adânci sau chiar lipsa fermității și volumului.
antioxidanti
bufeuri

OFERĂ ÎNGRIJIRE SPECIALĂ PETELOR PIGMENTARE

Petele pigmentare sunt puternic influențate de schimbările hormonale. În timpul menopauzei, producția de melanină este stimulată în exces și astfel, apar petele pigmentare. În plus, în asociere cu înaintarea în vârstă când producția de melanină nu mai este la fel de unitară și regulată, apariția petelor pigmentare este extrem de probabilă. Vestea bună: o poți combate prin folosirea rutinei Luminous630 Antispot. Crema de zi cu FPS50 și serumul tratament acționează pe două planuri: reglează producția de melanină și reduc intensitatea și mărimea petelor pigmentare existente. Rezultatele sunt vizibile după 4 săptămâni și se amplifică pe măsură ce continui rutina.
 


AI GRIJĂ DE MÂINILE TALE

Partea din spate a mâinilor poate pierde hidratare, colagen și grăsime în timpul menopauzei. Acest lucru poate face venele mai evidente și pielea mai încrețită. În plus, pielea ta poate părea transparentă și osoasă. Pentru a reduce aspectul ridurilor, folosește adesea cremă hidratantă pentru mâini.

Recomandarea noastră: crema antirid q10 3-în-1 pentru îngrijirea mâinilor, care reduce ridurile și semnele de îmbătrânire. Pe lângă asta, protejează-le de soare și poartă mănuși când lucrezi la casă sau la curte.

pete pigmentare
q10URMEAZĂ O DIETĂ BOGATĂ ÎN ANTIOXIDANȚI

Colagenul conferă pielii aspectul tânăr și fermitatea. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, la fel și colagenul din piele. Consumul de alimente cu antioxidanți te poate ajuta să îți faci pielea mai puternică din interior spre exterior. Alege fructe și legume viu colorate (își iau culoarea din acești compuși sănătoși) și încearcă să incluzi fiecare culoare a spectrului.

FII ECHILIBRATĂ

Stresul îți poate face pielea mai uscată și mai sensibilă. De asemenea, poate declanșa afecțiuni precum psoriazisul. Și dacă ești stresată, s-ar putea chiar să uiți rutina de îngrijire a pielii. Încearcă yoga, meditația și alte tehnici de reducere a stresului pentru a fii mereu relaxată și liniștită.DORMI SUFICIENT

Somnul suficient ajută pielea să aibă un aspect revitalizat. Somnul poate ajuta la prevenirea cearcănelor sub ochi și, de asemenea, oferă restului corpului o șansă de reîncărcare. Lipsa somnului poate afecta nivelul hormonilor și metabolismul, deci este foarte important să dormi între 7-9 ore pe noapte și să te odihnești cât mai bine.

premenopauza