Filtrează
Sortează

Soarele. Un cuvânt pe care îl asociem cu vara, cu distracția în aer liber, cu zilele la plajă... cu fericirea. Însă, cu toții știm că pe lângă un bronz frumos și o stare de bine, soarele poate avea și efecte neplăcute asupra pielii cum ar fi arsurile solare, sau semne de îmbătrânire. În această secțiune vei afla cum te poți bucura de soare fără ca pielea ta să aibă de suferit, de ce protecția solară este atât de importantă și cum să alegi un produs bun de protecție solară.


CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE REGULI DE PROTECȚIE SOLARĂ?

1. Protecția solară nu este doar pentru vacanța la mare

În parc, în oraș, la o plimbare scurtă sau în drum spre birou, e important să îți protejezi pielea. Radiațiile UV ajung oriunde, nu doar la plajă!

2. Reaplică protecția solară în mod constant

Dacă stai mai mult timp la soare, ține protecția solară la îndemână! Pentru a-și păstra eficiența, este recomandată reaplicarea ei la fiecare două ore sau chiar mai des dacă intri în apă sau te ștergi cu prosopul.

3. Folosește factorul de protecție solară potrivit pielii tale

Una dintre cele mai frecvente greșeli este să folosim o loțiune cu FPS mai mic de teamă că nu ne vom mai bronza. Chiar dacă folosești un produs cu FPS maxim, lumina ajunge în continuare la piele, însă efectele nocive ale radiațiilor UV sunt eliminate. Astfel, vei obține un bronz sănătos și de durată.

4. Aplică o cantitate suficientă de loțiune de protecție solară

Folosirea cantității corecte a produsului de protecție solară este la fel de importantă precum alegerea unui FPS corect. Pentru a obține efectul optim de protecție solară ar trebui să aplici 2mg/cm² de produs. Pentru un adult, acest lucru înseamna aproximativ 36 de grame (6 lingurițe).