Ochi umflati

Tot ce trebuie să știi despre ochii umflati, cum să previi și să tratezi pungile de sub ochi.

Ochii umflati: metode de prevenție și remedii pentru ochi umflati

Există foarte multe cauze ale ochilor umflați: ieșirile nocturne, probleme în dragoste, prea mult timp petrecut cu ochii pe ecranele dispozitivelor electronice, lipsa somnului, o dietă proastă și deshidratarea. Suntem aici pentru a te ajuta cu sfaturi despre cum să eviți pungile de sub ochi și câteva remedii calmante pentru atunci când pur și simplu nu reușești să scapi de ele.

PUNGI SUB OCHI?

CAUZE PENTRU OCHI UMFLATI

Pleoapele tale au pielea foarte subțire, iar țesutul de dedesubt este lax și moale. Nu produce mult sebum, dar are multe vase de sânge și vase limfatice - și toate acestea rețin lichid. O mulțime de lichid se mișcă aici într-un spațiu foarte mic. Când ești bine odihnit, acestea nu se observă. Dar când ai petrecut o noapte prin oraș, corpul nu suferă doar de lipsa somnului, ci și de lipsa de lichide, oxigen și minerale. Prin urmare, lichidul limfatic este reținut în țesutul din jurul ochilor, făcându-i să pară umflați. În plus, lipsa permeabilității în pereții vaselor, predispoziția genetică și îmbătrânirea pielii pot contribui, de asemenea, la apariția regulată a pungilor sub ochi și a sacilor lacrimali.
Femeie care folosește cremă de ochi

LIPSA SOMNULUI

Există multe motive pentru lipsa somnului. Ar putea fi din cauza unei ieșiri târzii sau a renumitelor nopți nedormite care vin odată cu maternitatea.

Nu putem ajuta neapărat cu lipsa somnului, dar aceste sfaturi te vor instrui cum să scapi de ochii umflați și să arăți din nou proaspăt și plin de viață dimineața.

Ca proaspătă mamă, somnul este important pentru amândoi. Încearcă și dormi când copilul tău doarme - dar acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut.
 
Când ieți în oraș, încearcă să bei cel puțin un pahar de apă cu fiecare cocktail sau pahar de vin. Acest lucru îți menține corpul plin de lichide și diluează efectele deshidratante ale alcoolului.
A doua zi, amintește-ți să bei mai multă apă sau suc proaspăt pentru a menține corpul bine hidratat.


Ce ajută împotriva ochilor umflati

REMEDII RAPIDE PENTRU OCHI UMFLATI

Rezultatul unui somn insuficient sunt ochii umflați și cearcănele. Nu îți face griji, avem câteva sfaturi excelente pentru recuperarea rapidă și îngrijirea pe termen lung a cearcănelor de sub ochi.
Crema de ochi Nivea Q10 Plus

APLICĂ CEVA RECE

O soluție rapidă și calmantă pentru ochii umflați este să aplici ceva rece și liniștitor pe zonă. Tratează-ți ochii cu o mască rece de castraveți - aceasta nu numai că reduce umflăturile, ci și eliberează umiditatea în același timp. Dacă nu ai suficient timp dimineața sau nu ai un castravete la îndemână, pune câteva linguri în congelator peste noapte și apoi aplică-le timp de câteva minute pe fiecare ochi.
Femeie zâmbind

MASEAZĂ OCHII

Puțin masaj face minuni. Masează ușor zonele umflate cu o cremă antirid. Aplică cu mișcări circulare din exterior spre interior și tamponează ușor, dacă este necesar. Q10 răcorește și împrospătează pielea, permițând în același timp lichidelor limfatice să se scurgă încet. Ai grijă de ochii tăi și nu apăsa prea tare!

Descoperă crema noastră de ochi anti-rid Q10 Power pentru a combate ochii umflați.
Femeie care bea apă

BEA APĂ

Dacă ai consumat multă energie cu o seară înainte, asigură-te că o recapeți din nou. Bea cel puțin doi litri de apă pe parcursul zilei. Și după o petrecere, înainte de a merge la culcare, bea încă un pahar mare cu apă. Acest lucru nu numai că îți curăță rinichii, dar te poate ajuta și la atenuarea durerilor de cap din dimineața următoare.
Femeie care stă pe patul ei

DORMI

Somnul este momentul în care corpul tău se regenerează cel mai mult. Durata ideală este de șapte ore, timp suficient pentru ca umflăturile de sub ochi să înceapă să dispară. Somnul este și mai reconfortant atunci când temperatura camerei este corectă și poziția ta de dormit este confortabilă, reducând stresul din corpul tău.
Temperatura din dormitor nu trebuie să fie mai mare de 18 grade Celsius. Oferă-le ochilor tăi mici momente de odihnă și în timpul zilei. Este suficient să petreci câteva minute cu ochii închiși.

CULCĂ-TE CU FAȚA CURATĂ

DEMACHIEREA TE AJUTĂ SĂ FII FRUMOASĂ

Femeie care își curăță fața

Momentul în care fața ta demachiată atinge perna rece este un sentiment greu de egalat. În plus, să mergi la culcare nedemachiată este cea mai mare greseală ce ține de îngrijirea tenului. Resturile de machiaj astupă porii și pot provoca coșuri. Cu produse de demachiere gata de utilizat, cum ar fi șervețelele demachiante, îndepărtarea machiajului ochilor este rapidă și ușoară. Șervețelele de curățare a tenului NIVEA au o formulă fără parfum pentru o curățare delicată și în profunzime a pielii sensibile. Îndepărtează machiajul și chiar și mascara rezistentă la apă.


SFATURI DE MACHIAJ PENTRU OCHI UMFLATI

Femeie care aplică crema de ochi
 1. Nu încerca să acoperi zonele umflate cu corector, deoarece acest lucru doar va accentua zona.
 2. Nu folosi un fard de ochi viu colorat, fiindcă doar va scoate în evidență pleoapele umflate.
 3. Aplică o cantitate mică de rimel pe marginile genelor și folosește un creion de ochi închis pentru a desena o linie înclinată în sus - acest lucru va face să pară că ochii sunt mai mari.
 4. Adaugă o pată de culoare cu niște ruj.
 5. Pentru fețele palide, poți folosi și un blush delicat pentru a oferi un aspect mai proaspăt.
 6. Folosește o cremă de ochi pentru a reduce aspectul de ochi umflați acolo unde este necesar.

ÎNGRIJIRE DELICATĂ PENTRU OCHI FRUMOȘI

RIDURI ÎN JURUL OCHILOR

Ochii umflati pot duce la îmbătrânire prematură și la apariția ridurilor.

CREME DE OCHI

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă, așa că este important să folosești creme speciale pentru ochi pentru a reduce aspectul umflat sau ridurile.

Alternativ, plasarea feliilor de castraveți peste ochi și odihna poate ajuta, de asemenea, la reducerea ochilor umflați.

Femeie cu ochii închiși

CUM SĂ PREVII RIDURILE DIN JURUL OCHILOR

 • Poartă ochelari de soare pentru a evita îngustarea ochilor când ești afară - acest lucru poate provoca riduri sub ochi.
 • Dormi pe spate – dormitul pe burtă sau pe o parte poate pune presiune pe față și poate încuraja formarea ridurilor oculare.
 • Rezistă nevoii de a te freca la ochii pe tot parcursul zilei, chiar dacă ești obosită.
 • Evită să înitnzi pleoapa atunci când aplici eyeliner.
 • Fă-ți teste oftalmologice regulate pentru a evita mijirea în mod inutil.
 • Acordă-ți timp să te recuperezi. Odată ce ai petrecut, poate fi tentant să ieși din nou. Timpul și odihna îți vor lăsa corpul să se refacă pentru a reduce ochii umflați, cearcănele și ridurile ochilor.