woman avoiding dark circles under eyes

Cum să scapi de cearcănele de sub ochi

Descoperă sfaturile experților NIVEA despre cum să scapi de cearcănele de sub ochi și câteva dintre cauzele și tratamentele pentru acestea.

Cum să scapi de cearcănele de sub ochi

Cu toții suferim cu ele din când în când: cearcănele sub ochi. Ceea ce cauzează cearcănele de sub ochi variază - de la nopți nedormite, la motive genetice. În acest articol poți citi despre ce cauzează cearcănele sub ochi, dar, desigur, și despre cum poți elimina cearcănele de sub ochi.

Ce sunt cearcănele sub ochi?

Cearcănele de sub ochi sunt de fapt efectul vizibil al vaselor de sânge care se întunecă atunci când corpul tău nu primește suficient oxigen sau umiditate. Nu este de mirare că ochii sunt primii afectați: pielea de sub ochi este foarte subțire, deoarece nu conține țesut gras. În schimb, acolo vei găsi multe vase de sânge și ganglioni limfatici. Dacă organismul nu primește suficient oxigen sau lichid, sângele curge mai lent și are o culoare mai închisă. Aceste vase de sânge sunt vizibile prin pielea fină, aproape transparentă, sub ochi. În funcție de tipul tău de piele, umbrele de sub ochi vor fi maronii sau albăstrui. În unele familii, cercurile întunecate sunt determinate genetic - ceea ce înseamnă că pielea foarte subțire din jurul ochilor este ereditară.
 
Citiți mai departe pentru tot ce trebuie să știți despre cum să scăpați de cearcănele sub ochi și tratamentul cearcănelor sub ochi.

Ce cauzează cearcănele sub ochi?

Ce cauzează cearcănele sub ochi?

Ceea ce cauzează cearcanele de sub ochi variază de la persoană la persoană. Ele apar adesea atunci când ai dormit prea puțin, dar există o mulțime de alte cauze pentru cearcănele din jurul ochilor.

Cearcănele de sub ochi sunt deosebit de frecvente la aceste grupuri de oameni:

- Cei cu nuanțe de piele mai închise sunt mai predispuși la hiperpigmentare
- Persoanele în vârstă au pielea mai subțire, care devine mai predispusă la cearcănele sub ochi
- Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi probleme cu tiroida

În timp ce unii oameni ar putea fi mai predispuși la aceasta decât alții, există multe cauze ale cearcanelor întunecate sub ochi și majoritatea dintre noi vom suferi de cearcăne sub ochi la un moment dat.

Să aruncăm o privire la ce cauzează cearcănele sub ochi:
woman ready to go out
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

1. Stilul de viață

Modul nostru de viață este adesea una dintre cele mai mari cauze ale cearcănelor sub ochi.  Nedormitul, alcoolul sau fumatul provoacă prea puțin oxigen în sânge - ceea ce poate duce la cearcăne sub ochi.
healthy diet to combat dark circles under eyes
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

2. Dieta

Dieta ta poate fi, de asemenea, una dintre cauzele cearcănelor sub ochi. Dacă mănânci nesănătos, vei avea adesea deficit de vitamine și minerale - primul semn al lipsei de vitamina C și zinc pot fi cercurile întunecate de sub ochi. Anemia prin deficit de fier, o afecțiune în care sângele este lipsit de celule roșii din sânge, poate provoca, de asemenea, cearcăne sub ochi.

Modificarea dietei poate reduce aspectul cearcănelor sub ochi. Alimentele bogate în vitamina K (afine, conopidă, rodie și roșii) pot ajuta la alungarea cercurilor întunecate de sub ochi. Alimentele bogate în vitamina E, cum ar fi migdalele, arahidele și semințele de floarea soarelui, vor ajuta, de asemenea, la reducerea cercurilor întunecate de sub ochi, în timp ce consumul de alimente încărcate cu fier, cum ar fi carnea roșie, leguminoasele, spanacul și crustaceele poate preveni anemia.
woman avoiding dark circles under eyes
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

3. Motivul medical

Cearcănele de sub ochi sunt adesea inofensive, dar pot avea și o cauză medicală, pe care ar trebui să o discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

Motivele medicale din spatele cercurilor întunecate de sub ochi includ:

  • Anemie (deficit de fier) - niveluri scăzute de fier în organism, ceea ce duce la o alimentare slabă cu sânge oxigenat la nivelul pielii, inclusiv sub ochi
  • Probleme cu tiroida - bolile tiroidiene pot crea retenție de lichide, în special în jurul ochilor, iar această umflare poate duce la cearcăne sub ochi
  • Psoriazisul sau eczema feței - aceste afecțiuni inflamează și irită pielea, ceea ce poate duce la înroșirea sau întunecarea pielii. De asemenea, tind să fie mâncărimi, iar frecarea zonei va agrava și mai mult cercurile întunecate de sub ochi
lavender
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

4. Alergii

Suferi de febra fânului și iti freci mult ochii? Frecarea frecventă provoacă iritații pielii sensibile și poate exacerba umbrele întunecate de sub ochi.
woman looking at her phone
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

5. Ecrane

Statul în fața computerului timp de ore îndelungate pune o mare presiune asupra ochilor și poate face ca vasele de sânge din jurul ochilor să se mărească, provocând uneori cearcăne sub ochi.
 
woman destressing
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

6. Stres sau anxietate

Cauze psihologice care stau la baza? Stresul la locul de muncă sau în viața personală sau anxietatea generală pot fi, de asemenea, motive pentru cearcănele sub ochi.
woman sleeping
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

7. Oboseala

Pentru mulți dintre noi, acesta este cel mai frecvent motiv pentru cearcănele sub ochi.

Nedormitul suficient poate face pielea plictisitoare și palidă, arătând țesuturi întunecate și vasele de sânge de sub piele. Lipsa de somn poate provoca, de asemenea, acumularea de lichid sub ochi, făcând ochii să pară umflați. Uneori, ceea ce par a fi cearcăne sub ochi pot fi umbre aruncate de pleoapele umflate. În schimb, somnul excesiv poate provoca și cearcăne sub ochi.

woman treating dark circles under eyes
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

8. Îmbătrânirea

Cearcănele de sub ochi sunt mai frecvente pe măsură ce îmbătrânim, pe măsură ce pielea devine mai subțire și își pierde țesutul adipos și, odată cu acesta, săritul și elasticitatea. Pielea mai subțire din jurul ochilor permite vaselor de sânge de sub piele să devină mai vizibile, iar zona să pară mai întunecată.

Ochii umflați se dezvoltă, de asemenea, pe măsură ce îmbătrânim și, din nou, ceea ce vedem ca cearcăne sub ochi poate fi umbra pleoapelor umflate aruncate sau scobituri sub ochi care se dezvoltă ca o parte normală a îmbătrânirii.
 
woman laughing
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

9. Deshidratare

Când corpul tău are lipsă de apă, pielea din jurul ochilor poate deveni plictisitoare, iar ochii tăi arată cădeți și scufundați din cauza apropierii apropiate a osului din jurul ochilor.
 
family playing on sofa
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

10. Genetica

Cearcănele de sub ochi pot fi moștenite. Studiile au descoperit că dacă cineva are cearcănele sub ochi, acestea pot apărea la alți membri ai familiei.
 
family at the beach
Ce cauzează cearcănele sub ochi?

11. Soarele

Pielea de pe pleoapele noastre este cea mai subțire din corp și, prin urmare, este deosebit de sensibilă la deteriorarea solară și la hiperpigmentare - care pot apărea sub ochi sub formă de cearcăne. Asigurați-vă că aplicați cremă de soare în zona delicată a ochilor pentru a evita cearcănele de sub ochi.
 
Acum că știm ce cauzează cearcănele sub ochi - cum scăpăm de ele?

Cum să scapi de cearcănele si pungile de sub ochi

Te întrebi cum să scapi de cearcănele de sub ochi? Nu iți face griji, poți preveni cercurile întunecate cu câteva trucuri simple. Pentru început, dormi suficient și bea multă apă. Remediile de casă și cremele speciale pentru ochi pentru cearcăne te pot ajuta, de asemenea, să scăpi de cearcănele de sub ochi sau să le camuflezi. Produsele specializate care conțîn ingrediente concepute pentru a viza cercurile întunecate de sub ochi vor ajuta, de asemenea, la revitalizarea pielii din jurul ochilor.

Cum să scapi de cercurile întunecate de sub ochi:

- Dormi mai mult și mai bine - unii experți cred că dormitul pe spate cu capul ușor ridicat vă ajuta la reducerea cercurilor întunecate de sub ochi
- Bea multă apă - pielea uscată este o cauză majoră a cearcănelor de sub ochi
- Reduceți consumul de cofeină - cafeaua, în special, poate fi deshidratantă și poate distruge cel mai mult pielea din jurul ochilor.
- Exerciții fizice - antrenamentul stimulează fluxul sanguin, ceea ce ajută la menținerea pielii sănătoase
- Poartă ochelari de soare în zilele însorite pentru a reduce hiperpigmentarea și pentru a ajuta la prevenirea apariției cearcănelor sub ochi
- Renunță la fumat - fumatul de țigări și inhalarea de fum pasiv agravează cearcănele
- Lucrați pentru a reduce nivelul de stres - obiceiurile unui stil de viață sănătos pot ajuta la scăderea apariției cearcănelor - aceasta include reducerea consumului de alcool și creșterea cantității de fructe și legume pe care le consumați

woman smiling without dark circles under eyes

Tratament pentru cearcănele de sub ochi - creme pentru ochi

femeie care aplică crema de ochi

Tratamentul pentru cearcănele de sub ochi include creme de ochi care pot ajuta la reducerea aspectului lor. Ele oferă pielii ingrediente importante care au un efect pozitiv asupra țesutului subțire de sub ochi. Vrei un look mai tânăr? Folosește apoi crema de ochi NIVEA Q10 Power Anti-Riduri. Această formulă conține aceleași ingrediente active ca și cele găsite în piele, ajutând la reducerea ridurilor și a cercurilor întunecate de sub sau din jurul ochilor.
Cellular Luminous630 Ser Anti-Pete Întunecate tratează trei cauze principale ale cearcănelor; pigmentare, piele deshidratată și piele umflată și plictisitoare pentru a reduce vizibil cearcănele întunecate de sub ochi.

 

Cum folosești crema de ochi? Tapotează ușor cremele de ochi în piele și nu freca: folosește vârful degetului și bateți din colțul interior al ochiului spre exterior.


Tratament pentru cearcănele sub ochi - cele mai bune remedii de casă pentru cearcăne

 

  • Ceaiul negru ajută la reducerea umflăturilor și eliberează antioxidanți în piele. Încearca să pui două plicuri de ceai rece pe ochii închiși timp de 10 minute. Acest lucru va ajuta la împrospătarea pielii și la reducerea cercurilor întunecate de sub ochi!

Tratament pentru cearcănele de sub ochi - cremă de zi nuanțată

Indiferent dacă cearcănele tale sunt determinate genetic sau că nu ai dormit suficient, un remediu miraculos pentru camuflarea cearcănelor sau pungile de sub ochi este corectorul. Corectorul este disponibil sub formă de stick sau că o cremă subțire. Alege de preferință o nuanță mai deschisă decât nuanța naturală a pielii sau machiajul pe care îl utilizezi. Regula este: o cantitate mică este suficientă pentru a ascunde cearcănele. Aplica corectorul direct sub ochi cu o pensula fina sau cu vârful degetelor și se întinde uniform.


Amesteca ușor culoarea corectorului cu nuanța pielii, astfel încât să nu se mai vadă cercurile contrastante.


Colagenul care hrănește pielea și acidul hialuronic hidratant sunt cheia pentru diminuarea cercurilor întunecate de sub ochi. Pielea subțire și pielea plictisitoare, deshidratată de sub ochi sunt însoțitorii obișnuiți ai cercurilor întunecate de sub ochi.