ingrijirea-tenului

Întrebări despre îngrijirea tenului?

1. DE CE ESTE HIDRATAREA ATÂT DE IMPORTANTĂ PENTRU TEN?
Apa joacă un rol important în aspectul sănătos al pielii. Stratul cornos conține aproximativ 10 până la 30% apă, iar straturile mai profunde chiar mai mult. Pielea cu un echilibru optim de hidratare este suplă și netedă, iar funcția sa de barieră este intactă. Hidratarea insuficientă poate duce la o piele aspră și palidă. De asemenea, pielea uscată își poate pierde elasticitatea și pot apărea micro-fisuri care pot duce la deteriorarea funcției de barieră. Din cauza acestui fapt, hidratarea este foarte importantă pentru o piele sănătoasă, bine echilibrată. Produsele NIVEA pentru îngrijirea tenului ajută la hidratarea și hrănirea pielii tale.

2. CE PRESUPUNE ÎNGRIJIREA EFICIENTĂ A TENULUI USCAT?
Cel mai bun mod de a îngriji pielea uscată este un bun echilibru între curățare blândă, hidratare și hrănire. Produsele NIVEA pentru ten uscat sunt special concepute pentru a satisface aceste nevoi. Poți găsi pe fiecare produs recomandările pentru tipurile de ten. Produsele de curățare NIVEA pentru ten uscat elimină delicat și complet machiajul și impuritățile. În același timp ele au formule blânde, ce respectă echilibrul de hidratare al pielii. Produsele NIVEA Care oferă pielii hidratare intensivă și lipide. Acestea sprijină bariera protectoare proprie a pielii și ajută la prevenirea pierderii de apă. Mai mult, ele hrănesc pielea, pentru un aspect neted și sănătos al tenului. NIVEA oferă produse speciale pentru pielea uscată, de exemplu NIVEA Cremă nutritivă de zi pentru ten uscat și ten sensibil, NIVEA Lapte Demachiant Delicat sau NIVEA spumă de curățare delicată pentru ten uscat și sensibil.

3. CE FACTORI POT DUCE LA USCAREA TENULUI?
Stratul cornos al pielii (Stratum corneum) este acoperit de un film hidro-lipidic. Împreună, acestea formează o barieră de protecție, care este responsabilă pentru protecția împotriva infecțiilor bacteriene, menținând totodată echilibrul de hidratare al pielii. Deteriorarea acestei bariere poate provoca deshidratarea pielii. Atât  factorii interni, cât și cei externi pot fi responsabili pentru pielea uscată. Factorii externi sunt influențele climatice, cum ar fi vântul, aerul cald, umiditatea scăzută a aerului, temperaturile ridicate sau scăzute și radiațiile UV. Mai mult decât atât, stilul de viață joacă de asemenea un rol important, de exemplu utilizarea excesivă a produselor agresive de curățare, precum și unele medicamente, stresul, aportul insuficient de lichide și anumite obiceiuri alimentare. Factorii interni, cum ar fi influențele hormonale, bolile sau îmbătrânirea pielii pot reprezenta cauzele unui ten uscat.

4. DE CE TREBUIE SĂ FOLOSESC PRODUSE SPECIALE DE CURĂȚARE?
Curățarea este primul pas în menținerea frumuseții naturale și aspectului sănătos al pielii. Produsele de curățare a tenului NIVEA eliberează pielea delicat și complet de machiaj, sebum și impurități, fără a usca sau ataca stratul protector acid. Acestea respectă, de asemenea, nevoile specifice ale diferitelor tipuri de ten. Astfel, tenul este pregătit pentru următoarele etape din rutina de îngrijire.

5. CE POT FACE ÎN PRIVINȚA PORILOR LĂRGIȚI DE PE TEN?
Primul pas ar fi curățarea zilnică pentru a elimina excesul de sebum cu produse de spălare care se clătesc, urmată de folosirea unei loțiuni tonice în funcție de tipul de ten. În plus, se poate folosi o mască de curățare profundă a feței sau un scrub facial de 1-2 ori pe săptămână. Din gama NIVEA pentru îngrijirea tenului, recomandăm produsele hidratante cu textură ușoară.

6. CÂT DE DES AR TREBUI SĂ FOLOSESC PRODUSE PENTRU EXFOLIEREA TENULUI?
Pentru tenul normal, mixt sau predispus la imperfecțiuni, un exfoliant facial poate fi folosit de 1-2 ori pe săptămână pentru a potența efectele purificatoare ale produselor de curățare a tenului. Cu ajutorul unui produs NIVEA pentru peeling, sebumul și impuritățile vor fi spălate delicat dar eficient, iar celulele moarte ale pielii vor fi îndepărtate printr-o ușoară prelucrare mecanică a stratului superior al pielii. NIVEA oferă produse speciale de exfoliere, cum ar fi Gel de curățare scrub NIVEA pentru curățare zilnică sau Gelul de curățare NIVEA 3în1 pentru tenul predispus la acnee.
Persoanele cu tenul sensibil nu ar trebui să folosească prea des produse de peeling și trebuie să se asigure că produsul este special conceput pentru tipul lor de ten.

7. CARE ESTE BENEFICIUL FOLOSIRII UNEI LOȚIUNI TONICE PE LÂNGĂ DEMACHIANT?
Produsele de curățare eliberează pielea delicat dar eficient de machiaj, sebum și impurități. Noua apă micelară ajută, în plus, la îndepărtarea ușoară a rimelului solubil în apă. Loțiunea tonică ajută în special la purificarea tenului. Aceasta elimină reziduurile rămase, împrospătează și hidratează tenul. NIVEA loțiune tonică pentru ten uscat sau sensibil are proprietăți calmante, în timp ce Loțiunea tonică NIVEA pentru ten normal și mixt are un efect de matifiere. În general, loțiunea tonică oferă pielii o senzație minunată de curățare profundă și de revigorare.

8. CARE ESTE BENEFICIUL FOLOSIRII UNUI PRODUS SPECIAL PENTRU PIELEA DIN JURUL OCHILOR?
Pielea din jurul ochilor este foarte specială în comparație cu alte zone ale tenului. Pielea din jurul și de sub ochi este foarte subțire și are țesutul adipos subcutanat mai slab. Este foarte sensibilă și reacționează la schimbările din organism, în special cele legate de modificările retenției sau distribuției apei. Din cauza acestei sensibilități, rezultatele acestor modificări pot fi în primul rând observate în zona din jurul ochilor, sub formă de cearcăne sau linii fine. Produsele NIVEA pentru îngrijirea ochilor, cum ar fi NIVEA Q10 Cremă de ochi anti-rid, sunt foarte blânde, fără parfum, ajută la prevenirea ridurilor și diminuează cearcănele, oferind o piele mai fină și cu aspect strălucitor.

9. DE CE AR TREBUI FOLOSITE CREMELE SPECIALE DE NOAPTE?
Seara și peste noapte, atunci când pielea este mult mai relaxată, procesul de regenerare celulară se accelerează. Din acest motiv, susținerea procesului de regenerare este cea mai importantă funcție pentru un produs de noapte, alături de hidratarea și îngrijirea tenului. Prin urmare, ar trebui să oferi tenului tău creme speciale pentru această ocazie. În plus față de efectul de regenerare mai mare al produselor de îngrijire pentru noapte, compoziția lor diferă de cea a produselor de îngrijire pentru zi prin faptul că acestea nu oferă protecție UV, care nu este necesară pe parcursul nopții.

10. CARE SUNT CAUZELE ÎMBĂTRÂNIRII PREMATURE A TENULUI?

Există mai multe motive care influențează îmbătrânirea prematură. Cel mai important factor îl reprezintă radiațiile UV din lumina soarelui, dar și alte influențe externe, precum un stil de viață nesănătos sau stresul psihologic, pot avea un efect asupra îmbătrânirii premature. Acești factori provoacă creșterea radicalilor liberi la nivelul pielii, care sunt principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. NIVEA oferă produse speciale de îngrijire a tenului, cu FPS, cum ar fi NIVEA cremă hidratantă de zi cu PFS 15 sau NIVEA Q10 Plus cremă de zi anti-rid cu FPS 15.


11. CREMA DE ZI TREBUIE SĂ AIBĂ PROPRIETĂȚI DE PROTECȚIE SOLARĂ?

Factorul de stres primar pentru îmbătrânirea prematură a pielii este radiația UV din lumina soarelui. Prin urmare, produsele NIVEA pentru îngrijirea tenului cu filtre UV pot ajuta la reducerea influenței radiațiilor ultraviolete asupra tenului. În general, efectul principal al unei creme hidratante este de a crește conținutul de apă din piele, ceea ce va face pielea să arate luminoasă și relaxată. O cremă hidratantă care conține filtre UV protejează suplimentar pielea împotriva razelor UVA / UVB. Deoarece nivelurile de protecție variază în funcție de diferitele produse NIVEA pentru îngrijirea tenului, verifică întotdeauna datele de pe ambalaj pentru a achiziționa exact produsul cu FPS-ul dorit. Produsele NIVEA pentru îngrijirea tenului cu FPS, de exemplu NIVEA cremă hidratantă de zi cu FPS 15, protejează zilnic pielea de razele solare. În cazul în care ai nevoie de produse speciale de îngrijire solară, de exemplu atunci când mergi la plajă sau să înoți, poți alege din produsele NIVEA Sun special concepute în acest sens.


12. VARA ȘI IARNA TREBUIE SĂ FOLOSESC GAME DIFERITE DE ÎNGRIJIRE A PIELII?
Afecțiunile tenului pot varia în funcție de schimbările de sezon. În timpul iernii, pielea este în mod normal mai uscată comparativ cu perioada de vară. Chiar dacă tipul de piele poate varia în cursul anului, schimbările la nivel de reacții pot fi mai mari sau mai mici. Dacă ai găsit o gamă de îngrijire optimă pentru tenul tău pe tot parcursul anului, nu este nevoie să folosești o altă gamă de produse. Cu toate acestea, dacă simți că pielea ta nu este îngrijită suficient sau nu are parte de suficientă hidratare, este indicat să treci în sezonul rece la un produs mai bogat și mai hidratant, cum ar fi NIVEA cremă hidratantă de zi sau NIVEA cremă nutritivă de zi.

13. CE ÎNSEAMNĂ „NON-COMEDOGENIC”?
Produsele sunt numite "non-comedogenice" atunci când s-a dovedit că acestea nu blochează porii care ar putea dezvolta comedoane. Numeroși factori pot juca un rol în formarea punctelor negre. Un factor potențial este excesul de sebum, care duce la o blocare a glandelor sebacee și astfel stimulează pielea să formeze puncte negre. Produsele non-comedogenice de curățare și de îngrijire a pielii sunt în mod special concepute pentru tenul predispus la imperfecțiuni (în principal, tenul gras și mixt).

AI ȘI ALTE ÎNTREBĂRI?

Te rugăm să folosești formularul de contact.

 

CONTACTEAZĂ-NE

product-stage-bg