Crema de zi vs. crema de noapte

Pielea ta are propriul ei bioritm. În timpul zilei aceasta are nevoie de hidratare și protecție, iar noaptea are nevoie de susținere pentru procesul ei natural de regenerare a celulelor.

Crema de zi, Hidratare și protecție

NIVEA - acțiune complementarăZiua, încă de când te trezeşti, eşti foarte activă şi te afli într-o continuă mişcare, fie că mergi la birou sau la shopping, în oraş cu prietenele sau la o întâlnire. Fiecare zi este o adevărată provocare pentru tenul tău. De aceea, are nevoie de protecție și de hidratare, în funcție de tipul tău de piele. Pentru a descoperi crema de zi care ți se potrivește, trebuie în primul rând să-ți cunoști tipul de ten și nevoile lui. 


În plus, indiferent de vremea de afară, crema ta de zi trebuie să conțină factor de protecție solară – acesta îți protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare, printre care și îmbătrânirea prematură. 


Crema de noapte, Regenerare în timp ce dormi


După ce adormi însă, pielea ta începe procesul de regenerare celulară. Știai că acesta se desfășoară într-un ritm mai accelerat decât în timpul zilei? Acest lucru se datorează faptului că hormonii, cei care care ne controlează metabolismul, se reproduc mult mai rapid în timpul somnului, având un efect pozitiv asupra pielii. 

Noaptea, corpul nostru produce, printre altele, melatonină. Aceasta asigură un somn adânc și odihnitor pe de-o parte, dar este și un antioxidant foarte puternic care compensează deteriorarea tenului. Ceea ce înseamnă că pielea ta va arăta cu atât mai frumoasă cu cât dormi mai mult. Somnul este cel mai bun sfat împotriva îmbătrânirii pielii. 

Spre deosebire de cremele de zi, cremele de noapte nu conțin factor de protecție solară. De aceea nu ar trebui să folosești niciodată o cremă de zi în timpul nopții și viceversa. Factorul de protecție al unei creme de zi este de prisos în timpul nopții, iar tenul are nevoie de o hidratare mult mai intesă. Reține că este foarte important să aplici crema de noapte cu aceeași precizie ca și aplicarea unei creme de zi. 

cremă de zi și cremă de noapte
Nivea Q10 Plus

Cum să aplici crema, făcând masaj anti-rid

Utilizarea cremelor


Pielea noastră este un indicator important al vârstei pe care o avem. Din păcate, nu putem evita urmele pe care trecerea timpului le lasă pe tenul nostru, însă putem reduce anumite efecte, stimulând activitatea celulelor  pielii prin utilizarea cremelor si aplicarea unui masaj facial anti-rid.

Coenzima Q10, un ingredient propriu pielii, este esențială pentru a ne energiza și proteja tenul împotriva stresului oxidativ. Odată cu trecerea timpului, cantitatea coenzimei Q10 scade, motiv pentru care suntem nevoite să o procurăm din surse externe: produse de îngrijire și alimente.


Pe lângă demachierea și hidratarea tenului, elemente cheie ale sănătății tenului, trebuie să ținem cont și de modul în care aplicăm crema. 

APLICAREA CREMEI ANTI-RID
Pentru ca ingredientele active din cremele NIVEA Q10 să fie absorbite în mod optim de către pielea ta, este foarte important ca înainte de aplicarea acesteia – atât dimineața, cât și seara –  să masezi corect tenul. Specialiștii NIVEA confirmă faptul că masajul facial, făcut zilnic, întârzie apariția ridurilor.  

REALIZAREA CORECTĂ A MASAJULUI ANTI-RID

Pentru a lupta împotriva ridurilor,  aplică diferit crema pe fiecare zonă a feței. Sunt recomandate mișcările circulare, ascendente, pe care le realizăm cu vârful degetelor în momentul aplicării cremei.

Este important să începi masajul anti-rid al feței din zona obrajilor prin mișcări circulare, dinspre nas spre urechi. Apoi, continuă masajul frunții, din centrul acesteia spre tâmple, și apoi cu masajul gâtului, cu mișcări de sus în jos. Repetă mișcările uşor pentru o îngrijire completă şi nu uita că şi pielea ta are nevoie de puţin face aerobic! 

Este atât de simplu să ai grijă de tenul tău alături de gama anti-rid NIVEA Q10 plus!

Aplicarea cremei