barba

CUM STIMULEZI CREȘTEREA BĂRBII: SFATURI UTILE

Vrei să afli cum îți poți ajuta barba să crească mai repede și să devină mai deasă? Citește articolul și descoperă sfaturi reale, dar și informații despre cele mai răspândite mituri.

CE STIMULEAZĂ CREȘTEREA BĂRBII?

Dacă vrei ca barba ta să crească mai repede, trebuie să știi că nu este un regim minune, dar cu puțină atenție și îngrijirea potrivită, îți poți ajuta barba să devină mai deasă.

SFATURI

Pentru a stimula creșterea bărbii, un stil de viață sănătos ajută în primul rând. De asemenea, poți stimula creșterea bărbii printr-o rutină corectă de îngrijire. Dacă pielea ta este îngrijită cum trebuie, barba poate crește mai ușor.

Iată de ce trebuie să ții cont:

 1. Asigură-te că faci mișcare regulat, mănânci bine și dormi suficient. Acești factori cresc în mod natural nivelul de testosteron - și acest lucru stimulează creșterea bărbii.
 2. Revitalizează-ți fața o dată pe săptămână cu un exfoliant ușor.
 3. Urmează o rutină de îngrijire corectă a pielii și hidratează-ți fața dimineața și seara.
 4. Fă o pauză de la bărbierit: în ciuda unor afirmații, bărbieritul constant nu îți va stimula creșterea bărbii.

cum iti cresti barba

TESTOSTERONUL INFLUENȚEAZĂ CREȘTEREA BĂRBII

Hormonul de testosteron este direct responsabil și influențează foarte mult creșterea bărbii și aspectul acesteia.


4 SFATURI PENTRU O BARBĂ DEASĂ

Testosteron? Exfoliant? Cremă de față? Îți explicăm simplu tot ce este în spatele acestor sfaturi, ce este important de ținut cont și cum îți poți stimula creșterea bărbii.
ingrijire barba NIVEA

ESENȚIAL: BEA SUFICIENTĂ APĂ

Ai grijă să bei suficientă apă în fiecare zi. În acest mod, pielea ta va fi hidratată, iar procesul de creștere a bărbii va fi accelerat. Ca o regulă de bază: consumă cel puțin 1.5 litri pe zi.

1. AJUTĂ-ȚI CORPUL SĂ PRODUCĂ TESTOSTERON

Testosteronul este hormonul care stimulează creșterea bărbii. Iar un stil de viață echilibrat îl ajută să acționeze la capacitate maximă.

 • Urmează o dietă sănătoasă cu suficiente proteine și acizi grași nesaturați. Le poți găsi în alimente precum pește, nuci, ouă, produse lactate, fulgi de ovăz sau avocado.
 • Totodată, antrenamentul de forță stimulează circulația sângelui în corp, construirea mușchilor și nivelul de testosteron. În plus, sportul te menține în formă!
 • Somnul suficient și liniștea sunt esențiale pentru funcțiile vitale ale corpului și sunt, de asemenea, importante pentru creșterea bărbii. Asta pentru că hormonii de stres și lipsa somnului au un efect negativ asupra producției de testosteron.

Sfat: Atât fumatul, cât și consumul excesiv de alcool îți pot afecta nivelul de testosteron - și, astfel, creșterea bărbii.

2. EXFOLIAZĂ-ȚI PIELEA

Cu un peeling îndepărtați fulgii de piele vechi și ușurați creșterea părului prin barbă prin piele. În plus, circulația sângelui și reînnoirea celulelor pielii sunt stimulate.

 • Alegeți un exfoliant ușor și masați-l pe pielea feței umezite o dată pe săptămână. Alternativ, puteți utiliza un gel de spălare ușor.
 • Folosiți și exfoliantul de pe gât.
 • Apoi clătiți fața și gâtul cu apă călduță și uscați pielea.

cum sa faci sa iti creasca barba

ingrijire barba

ESENȚIAL: BEA SUFICIENTĂ APĂ

Ai grijă să bei suficientă apă în fiecare zi. În acest mod, pielea ta va fi hidratată, iar procesul de creștere a bărbii va fi accelerat. Ca o regulă de bază: consumă cel puțin 1.5 litri pe zi.


3. AI GRIJĂ DE PIELEA TA

Pentru a susține pielea în funcțiile sale naturale, este important să o menții bine hidratată în orice moment. Pielea uscată se usucă și devine aspră. În plus, celulele moarte de la suprafața pielii pot înfunda porii. Acest lucru face dificilă creșterea bărbii într-un mod uniform. Prin urmare, este important să ai grijă de piele și să aplici cremă în mod regulat - mai ales după un peeling.

Atunci când îți alegi crema de față, acordă atenție tipului de piele și alege-o pe cea potrivită, creată special pentru tipul tău de piele.4. NU TE BĂRBIERI DES

Pentru a-ți stimula creșterea bărbii, ar trebui să-ți lași barba să crească o vreme. Faptul că bărbieritul des îți ajută barba să fie mai puternică și închisă la culoare este un mit. Firul de păr devine într-adevăr mai rigid, dar barba nu este mai deasă după ce te razi. Așa că dă-i timp și așteaptă până crește în mod natural.

cresterea barbii


REMEDII MINUNE SAU MITURI - CARE REMEDII POT STIMULA CREȘTEREA BARBULUI?

Înainte de a-ți pune muștar și usturoi pe față și a cheltui mulți bani pe preparate, iată o prezentare generală a efectelor agenților tipici de creștere a bărbii.

REMEDII PENTRU CREȘTEREA BARDULUI: CE FUNCȚIONEAZĂ?

Majoritatea produselor pentru creșterea bărbii conțin ingrediente active precum biotină, silice sau chiar testosteron. În general, aceste preparate ar trebui să ofere corpului minerale și vitamine care să stimuleze creșterea bărbii. Adesea, totuși, acest lucru poate fi realizat și printr-un stil de viață.

Iată o mică prezentare generală a remediilor tipice de creștere a bărbii pentru ingestie:

 • Biotina este o vitamină B și este implicată în multe procese metabolice. Este importantă pentru o creștere sănătoasă a bărbii. Doza zilnică necesară este acoperită în mod normal de o dietă echilibrată. Prin urmare, nu s-a dovedit încă dacă un aport suplimentar are un efect pozitiv.
 • Silica este un supliment alimentar cu un conținut ridicat de siliciu. Se spune că previne ruperea unghiilor și părul casant. Cu toate acestea, un efect pozitiv al preparatelor de silice asupra creșterii bărbii nu a fost încă dovedit și se bazează doar pe valori empirice.

Iată și câteva remedii tipice de creștere a bărbii pentru aplicare:

 • Remediile de creștere a bărbii cu medicamentul minoxidil sunt utilizate împotriva căderii părului cauzată genetic. De asemenea, promit că vor ajuta și cu lipsa de creștere a bărbii. În ciuda unor rapoarte cu experiențe pozitive, există, de asemenea, un risc de efecte secundare nedorite, cum ar fi reacții alergice, probleme cardiovasculare sau creșterea părului în locuri nedorite.
 • Uleiul de ricin se obține din semințele arborelui de ricin și se spune că stimulează creșterea părului atunci când este utilizat extern. Uleiul de ricin asigură multă hidratare și ajută la alimentarea foliculilor de păr cu substanțe nutritive. Acest lucru face părul existent mai rezistent. Cu toate acestea, nu ajută la creșterea mai multor fire de păr.  
 • Se spune că muștarul și usturoiul sunt folosite ca măști de păr pentru a stimula creșterea părului. Ambele plante conțin ingrediente active care pot stimula circulația sângelui în piele. Nu este suficient dovedit însă dacă usturoiul sau muștarul stimulează creșterea bărbii.

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE