bărbat evitând transpirația

Cauzele transpiratiei excesive și remedii

Tot ce trebuie să știi despre cum să tratezi transpiratia abundenta

Cauzele transpiratiei excesive și remedii

Transpirația este modalitatea corpului nostru de a ne răcori atunci când ne supraîncălzim. Se întâmplă atunci când depunem efort, mergem în zone cu climă caldă sau chiar după o ședință de yoga. Transpirația, în cele mai multe cazuri, este ceva complet normal. Iată cele trei funcții principale ale transpirației:

- Reglează temperatura corpului când ne încălzim
- Protejează organele vitale de supraîncălzire
- Menține homeostazia (37C) - temperatura la care corpul functionează optim
- Hidratează pielea


Ce inseamna cand transpiri mult?


femeie ținând în mână un spray de corp Nivea

Deci, ce înseamnă transpirația excesivă? Transpirația excesivă este transpirația corpului tău atunci când nu are nevoie să se răcească. Poate fi vorba de o afecțiune comună, ca o reacție la medicamente, ca răspuns la o afecțiune de sănătate sau aparent fără niciun motiv - chiar și atunci când nu îți este cald.

 

 

Care sunt cauzele transpiratiei excesive?

Există două tipuri principale de transpirație excesivă - primară și secundară. Fiecare are cauze diferite. Hiperidroza primară este ereditară și, adesea, o rudă va avea aceeași afecțiune sau o afecțiune similară. În afară de aspectul genetic, adesea nu există cauze evidente. Acest tip de transpirație este localizată în mod normal pe mâini, picioare și față.

Hiperhidroza secundară, totuși, are multe cauze cunoscute - boli de inimă, diabet, obezitate și anxietatea fiind câteva dintre ele. Acest tip de transpirație excesivă afectează întregul corp.

Hiperhidroza poate provoca, de asemenea, transpiratie excesiva noaptea. Efectele sunt foarte asemănătoare cu hiperhidroza secundară, dar se întâmplă în timp ce dormi.


Prevenirea transpirației excesive

Indiferent de cauză, a ști cum să oprești transpirația excesivă și cum să aplici tratamente se poate dovedi foarte util. Din fericire, dacă transpiri excesiv, există multe lucruri pe care le poți face – de la schimbarea hainelor pe care le porți, la dieta, la soluții farmaceutice și medicale:
 
Prevenirea transpirației excesive

1. Poartă haine largi, absorbante

Purtarea hainelor largi (cum ar fi tricourile supradimensionate) poate ajuta la minimizarea semnelor de hiperhidroză. Șosetele și benzile pentru transpirație ajută, de asemenea, la absorbția umidității și sunt ușor de schimbat pe parcursul zilei. În general, alegerea materialelor care permit circulația aerului, cum ar fi îmbrăcămintea din bumbac, în locul materialelor nerespirabile, poate fi de ajutor. Acest lucru este valabil și pentru pat. Dacă ai transpiratie excesiva noaptea, asigură-te că toată lenjeria de pat este din materiale cât mai naturale și poți deschide chiar și fereastra pentru a permite circulația aerului.

Prevenirea transpirației excesive

2. Răcorește-tecenter>

Încercarea de a te răcori poate ajuta, de asemenea, la reducerea transpiratiei excesive la subrat. Atunci când este foarte cald, este util să ai în apropiere un ventilator, precum și să te ferești de lumina directă a soarelui. Păstrarea produselor de îngrijire a pielii în frigider poate ajuta, de asemenea, deoarece acestea vor avea un efect de răcorire atunci când sunt aplicate pe piele.

Prevenirea transpirației excesive

3. Evită anumite mâncăruri și înlocuiește-le cu altele

Evitarea anumitor alimente despre care știi că pot crește nivelul de transpirație este, de asemenea, indicat. Deciziile de a evita alimentele picante (care conțin în mod normal capsaicină) și alcoolul pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de transpirație. Cofeina crește, de asemenea, transpirația din cauza impactului său asupra glandelor suprarenale. În schimb, există unele alimente care pot ajuta împotriva transpirației excesive. Uleiul de măsline bogat în antioxidanți și ceaiul verde calmant sunt lucruri bune pentru început.

De asemenea, este inteligent să mănânci mese mai mici. Porțiile mai mici și dese necesită mai puțină căldură generată din partea organismul ca parte a procesului de digestie.

Prevenirea transpirației excesive

4. Solții farmaceutice

Dincolo de soluțiile practice, există și soluții fără prescripție medicală disponibile, prin intermediul farmaciei locale. Majoritatea vor putea oferi tampoane de transpirație pe care să le plasezi în zonele deosebit de transpirate (cum ar fi zonele de la subrat), tablete fără prescripție medicală (cum ar fi salvia) și antiperspirante foarte puternice.

Trecerea de la un deodorant la un antiperspirant puternic este o ajustare mică, dar eficientă. Explorează gama noastră de antiperspirante NIVEA pentru a-l găsi pe cel perfect pentru tine.

Încearcă un antiperspirant puternic precum deodorantul spray NIVEA Dry Comfort, care este excelent pentru a ajuta la acoperirea mirosurilor nedorite timp de 48 de ore.

Folosirea unui antiperspirant blochează canalele sudoripare, ceea ce înseamnă că transpiri - dar nu va ajunge la suprafața pielii. În timp ce deodorantul nu afectează nivelul de transpirație, doar face ca transpirația să miros mai frumos.

Prevenirea transpirației excesive

5. Aplică un anti-perspirant înainte de culcare

Poate trece ceva timp până ce efectele unui antiperspirant bun să fie observate. Îți recomandăm să aplici antiperspirantul noaptea, deoarece nivelul de transpirație tinde să fie mai scăzut. Avem tendința de a transpira mai puțin noaptea, deoarece corpul nostru este mai puțin activ, așa că acesta este momentul perfect pentru ca ingredientele să aibă efect asupra canalelor sudoripare și să limiteze nivelul de transpirație.

Prevenirea transpirației excesive

6. Soluții medicale pe termen lung

Pentru transpirația excesivă severă, care este greu de gestionat, dincolo de soluțiile practice și farmaceutice, există câteva tratamente dispnibile pe termen lung. Deoarece transpirația excesivă provine din glandele sudoripare, acestea pot fi tratate medical. Medicii pot decide să trateze glandele cu iontoforeză - un curent electric blând prin intermediul unui tampon umed care oprește temporar glanda sudoripară.

Glandele sudoripare pot fi, de asemenea, tratate cu botox. Injecțiile la subraț sunt eficiente, deoarece botoxul împiedică neurotransmițătorii de sub braț să creeze la fel de multă transpirație. Pe lângă asta, este disponibilă o intervenție chirurgicală de îndepărtare a glandei sudoripare, care va elimina fizic problema.

   Asigură-te că vei consulta un doctor sau medicul tău de familie înainte de a lua în considerare oricare dintre aceste opțiuni pe termen lung.