femeie care aplică serul Nivea

Utilizarea acidului salicilic

Acidul salicilic este un ingredient activ care este excelent pentru a curăța pielea predispusă la imperfecțiuni.

CE ESTE ACIDUL SALICILIC?

Acidul salicilic este un ingredient activ de îngrijire a pielii care exfoliază, controlează producția excesivă de sebum (ulei) și menține porii curați. Este excelent pentru pielea predispusă la imperfecțiuni și poate îmbunătăți și reîmprospăta pielea în doar 7 zile, cu o utilizare zilnică.

Se găsește în mod obișnuit în produsele de curățare și de tratare a petelor, dar poate fi găsit și în produsele de machiaj prietenoase cu acneea și în șamponul anti-mătreață.

Acidul salicilic este disponibil în diferite concentrații, fiecare concentrație fiind concepută pentru un scop specific. Acidul salicilic cu concentrație mai mare este utilizat ca agent de peeling, care poate reduce aspectul acneei, al melasmei și al petelor întunecate, în timp ce concentrațiile mai mici pot fi utilizate zilnic în produsele de curățare și în tonere. 

Dacă ai dat click pe acest articol, atunci sunt șanse mari să te fi întrebat: ce este acidul salicilic și care este utilizarea acidului salicilic? Acest ghid acoperă o gamă largă de subiecte legate de acidul salicilic, inclusiv: cum să folosești acidul salicilic, dacă acidul salicilic este un BHA, dacă acidul salicilic agravează acneea înainte de a o ameliora și multe altele.

Citește mai departe pentru a descoperi beneficiile acestui minunat ingredient activ și află dacă Acidul salicilic poate contribui la îmbunătățirea regimului tău de îngrijire a pielii.


femeie cu o mască de ser Nivea

ESTE ACIDUL SALICILIC UN BHA?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care este posibil să le fi văzut circulând: este acidul salicilic un BHA? Acidul salicilic este, într-adevăr, un tip de acid Beta Hidroxi (BHA), care sunt compuși organici utilizați în mod obișnuit în produsele cosmetice. Deși numele său ar putea sugera că acidul salicilic este în întregime artificial, acesta apare în mod natural în plante precum salcia, datorită capacității sale naturale de a favoriza exfolierea, ceea ce ajută la protejarea plantei de infecțiile bacteriene. 

Produsele de îngrijire a pielii tind să folosească acid salicilic sintetic, dar această formă este aprobată de industria cosmetică și de FDA și este susținută pentru proprietățile sale de combatere a imperfecțiunilor. 

Acum știi cum să răspunzi dacă cineva te întreabă: Acidul salicilic este un BHA? S-ar putea să te întrebi: Acidul salicilic este bun pentru acnee? Citește mai departe pentru a afla mai multe.

LA CE ESTE BUN ACIDUL SALICILIC?

Datorită proprietăților sale exfoliante naturale, acidul salicilic este excelent pentru tratarea simptomelor acneei ușoare, cum ar fi punctele negre, punctele albe și coșurile. Acidul salicilic pătrunde adânc în piele, unde descompune celulele moarte care, altfel, ar fi înfundat porii. Dar la ce mai este bun acidul salicilic? Iată 5 beneficii principale ale acidului salicilic:

La ce este bun acidul salicilic?

1: Protejează împotriva bacteriilor acneice

Este acidul salicilic bun pentru acnee? Absolut. Bacteriile acneice se dezvoltă în medii lipsite de oxigen, motiv pentru care porii înfundați sunt mediul perfect de reproducere a acestora. Acidul salicilic îndepărtează excesul de ulei și celulele moarte ale pielii din porii înfundați, ceea ce face ca mediul să fie mai puțin potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru în sine nu va elimina în întregime bacteriile, dar cu siguranță va avea un impact dacă ești predispus la pielea cu imperfecțiuni. Dacă cineva te întreabă ""este acidul salicilic bun pentru acnee?"" - asigură-te că îi împărtășești acest fapt util. 

Este posibil să observi o ușoară creștere a imperfecțiunilor atunci când folosești pentru prima dată acidul salicilic și să te întrebi dacă înrăutățește acneea înainte de a o ameliora. Continuă să citești, deoarece vom aborda acest aspect și multe altele mai departe în acest ghid.

La ce este bun acidul salicilic?

2. Exfoliază

Adesea vândut ca agent de exfoliere, acidul salicilic slăbește ușor celulele din stratul cel mai exterior al pielii pentru a purifica pielea și a îndepărta celulele moarte fără a provoca iritații.

La ce este bun acidul salicilic?

3: Calmează inflamația

Acidul salicilic conține o substanță chimică numită salicină, care are proprietăți antiinflamatorii. Atunci când este aplicat pe piele, acesta poate reduce roșeața și durerile cauzate adesea de acnee, dar și de arsurile solare. Desigur, când vine vorba de arsurile solare, cel mai bine este să le previi cu totul, utilizând un SPF eficient în fiecare zi.

La ce este bun acidul salicilic?

4: Reduce producția și secreția de ulei

Acidul salicilic poate inhiba glandele sebacee care produc sebum (ulei). Reușește acest lucru prin străpungerea barierei de grăsime a pielii și eliminând excesul de ulei care, altfel, ar putea bloca porii și ar putea provoca acnee.

La ce este bun acidul salicilic?

5: Împiedică formarea acneei

Pe lângă faptul că pătrunde în profunzimea porilor, acidul salicilic poate, de asemenea, să mențină porii curați atunci când este folosit ca parte a unei rutine zilnice de îngrijire a pielii. Menținând porii curați, acidul salicilic previne reapariția punctelor albe și a punctelor negre, datorită eliminării excesului de ulei sau a celulelor moarte ale pielii necesare pentru un mediu lipsit de oxigen.

Utilizarea acidului salicilic

Pot să folosesc acid salicilic în fiecare zi?

Este bine să folosești acidul salicilic ca parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii. Făcând acest lucru, vei contribui la menținerea pielii tale clare și reîmprospătate, limitând în același timp producția excesivă de ulei. Cu toate acestea, atunci când începeți cu orice nou exfoliant sau ingredient de exfoliere a pielii, îți recomandăm să o iei mai ușor, limitând utilizarea la două ori pe săptămână în primele câteva săptămâni.

femeie zâmbitoare, ținând în mână un ser Nivea

Utilizarea acidului salicilic

Acidul salicilic provoacă erupții?

Purificarea, în contextul îngrijirii pielii, înseamnă o rată crescută de reînnoire a celulelor pielii. Acest proces poate avea loc atunci când un ingredient activ, cum ar fi acidul salicilic, intră în contact cu pielea, expunând un nou strat de celule cutanate dedesubt. Odată cu aceasta, tot felul de alte lucruri care cauzează apariția coșurilor sunt scoase la suprafață împreună cu celulele pielii, inclusiv excesul de ulei și celulele moarte ale pielii care, în caz contrar, ar fi înfundat porii. 

Ca urmare, poate apărea un nou val de coșuri. Cu toate acestea, spre deosebire de o reacție proastă la un produs nou - care poate provoca erupții în zone ale pielii în care de obicei nu apar - coșurile de purificare se formează în zonele obișnuite și au tendința de a dispărea mai repede decât în mod normal.

Deși este posibil ca purificarea să nu apară, este normal să îți faci griji dacă acest lucru se întâmplă. S-ar putea chiar să te întrebi dacă acidul salicilic înrăutățește acneea înainte de a o ameliora? Citește mai departe pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Utilizarea acidului salicilic

Pot utiliza acid salicilic și niacinamidă împreună?

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de îngrijirea pielii se concentrează pe utilizarea combinată a diferitelor produse. Te-ai întrebat vreodată dacă poți folosi acid salicilic și niacinamide împreună? Ei bine, putem spune cu siguranță că da - este bine să folosești acid salicilic și niacinamidă în același timp. 

De fapt, cele două ingrediente se completează reciproc și pot fi deosebit de eficiente pentru pielea grasă. Acidul salicilic are sarcina de a pătrunde adânc în piele pentru a elimina excesul de ulei și celulele moarte ale pielii, în timp ce niacinamida oferă un val de hidratare hrănitoare. Împreună, aceste două ingrediente pot lăsa pielea purificată, mai clară și hidratată, ceea ce le face o alegere ideală pentru o rutină zilnică de îngrijire a pielii.

femeie ținând în mână o cremă de față Nivea

Utilizarea acidului salicilic

Acidul salicilic înrăutățește acneea înainte de a o ameliora?

Deși acidul salicilic acționează bine împotriva acneei și a bacteriilor care o provoacă, procesul de purificare poate agrava inițial simptomele acneei. Acest proces potențial alarmant nu ar trebui să dureze mai mult de 6 săptămâni și merită așteptarea, deoarece pielea ta ar trebui să apară mai curată și mai luminoasă decât înainte. 

Dacă durează mai mult de 6 săptămâni sau dacă ai impresia că te confrunți cu o reacție neplăcută în loc de purificare, încetează să mai folosești produsul și consultă imediat un dermatolog.


CUM SĂ FOLOSEȘTI ACIDUL SALICILIC?

Modul în care ar trebui să utilizezi salicilicul depinde în mare măsură de tipul de produs - concentrațiile mai mari sunt cel mai bine folosite cu moderație. În timp ce altele, cum ar fi cele din gama NIVEA Derma Skin Clear, sunt formulate pentru utilizare zilnică. Mai jos este ghidul nostru pas cu pas despre cum să folosești acidul salicilic.
 
 
Modul în care ar trebui să utilizezi salicilicul depinde în mare măsură de tipul de produs - concentrațiile mai mari sunt cel mai bine folosite cu moderație. În timp ce altele, cum ar fi cele din gama NIVEA Derma Skin Clear, sunt formulate pentru utilizare zilnică. Mai jos este ghidul nostru pas cu pas despre cum să folosești acidul salicilic.

1.) Curăță

Începe prin a te spăla pe față cu un produs de curățare delicat, dar eficient, cu acid salicilic, cum ar fi Gelul de curățare NIVEA Derma Skin Clear. Acesta va îndepărta orice machiaj și impurități, curățând în același timp porii în profunzime pentru a preveni reapariția petelor. Masează-l ușor pe fața umedă, având grijă să eviți zona sensibilă a ochilor, apoi clătește-l.

2.) Tonifică

Continuă curățarea prin aplicarea delicată a unui toner cu acid salicilic. Loțiunea tonică NIVEA Derma Skin Clear este o opțiune fantastică, deoarece va reechilibra nivelul pH-ului pielii și va îndepărta orice exces de ulei, machiaj sau murdărie, fără a mai astupa porii. De asemenea, acesta îți va pregăti pielea pentru hidratare.

3.) Scrub

Pentru a obține un ten și mai curat, schimbă cleanser-ul cu un scrub cu acid salicilic în 2-3 dintre rutinele tale zilnice de noapte. Scrub-ul anti-imperfecțiuni NIVEA Derma Skin Clear poate desfunda porii și rafina pielea fără să o usuce, așa că este ideal pentru tipurile de ten gras. Ca și în cazul produsului de curățare, nu trebuie decât să masezi scrubul pe fața umedă și să clătești ușor. 

4.) Exfoliază

Încheie rutina zilnică de noapte cu un exfoliant chimic, cum ar fi Tratamentul exfoliant pentru noapte NIVEA Derma Skin Clear. Această formulă purificatoare antibacteriană combină acidul salicilic, niacinamida și acidul glicolic pentru a susține procesul natural de reînnoire a pielii, oferind în același timp o piele vizibil mai curată în doar 7 zile.

COMPLETAREA RUTINEI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI CU ACID SALICILIC

Gama NIVEA Derma Skin Clear poate fi folosită atât în rutina de îngrijire de dimineață, cât și în cea de seară și, la fel ca în toate rutinele, cel mai bine este să închei cu o cremă hidratantă hrănitoare. Crema hidratantă de zi pentru ten normal cu SPF15 este completarea perfectă, deoarece îți trezește pielea la viață, respectând în același timp nivelul natural de hidratare. Pentru noapte, aplică Crema de noapte Naturally Good cu ulei de argan organic, care îți lasă pielea suplă, netedă și regenerată.


Este posibil să observi câteva usturimi foarte ușoare atunci când folosești pentru prima dată acid salicilic, dar acest lucru este complet normal și de așteptat. Cu toate acestea, atunci când folosești orice produs nou pentru prima dată, îți recomandăm să ceri părerea unui profesionist și să testezi doar pe o mică suprafață de piele înainte de a aplica cantități mai mari. Și, bineînțeles, evită întotdeauna să folosești acid salicilic pe pielea iritată.

femeie zâmbind

GAMA DE PRODUSE NIVEA DERMA SKIN CLEAR

Pielea predispusă la imperfecțiuni, deși este complet naturală, poate fi dificil de controlat și poate avea un impact asupra stimei de sine. NIVEA are grijă de pielea ta. Așa că, dacă sunt lucruri pe care vrei să le îmbunătățești, NIVEA te poate ajuta.

Gama inovatoare NIVEA Derma Skin Clear este formulată cu gândul la o piele mai curată și mai fină. Folosește combinația clarificatoare de acid salicilic și niacinamidă pentru a desfunda porii și pentru a reduce aspectul punctelor albe și al punctelor negre prin utilizarea regulată. Dacă pielea ta este predispusă la imperfecțiuni și erupții, această gamă de înaltă calitate ar putea fi soluția pe care o căutai.

Ca întotdeauna, consultă un dermatolog înainte de a încerca orice produs nou de îngrijire a pielii și respectă întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.