fete zâmbind

Află care sunt beneficiile niacinamidelor pentru piele

Tot ce trebuie să știi despre niacinamide

Ce este niacinamida și cum să o folosești

Beneficiile niacinamidei pentru piele includ prevenirea semnelor de îmbătrânire, calmarea iritațiilor & asigurarea hidratării
Descoperă sfaturile NIVEA cu privire la cele mai eficiente moduri de a o folosi în rutina ta de îngrijire a pielii.

Ce este niacinamida?

Niacinamida, cunoscută și sub numele de nicotinamidă sau vitamina B3, este o vitamină B solubilă în apă care joacă un rol important în multe aspecte ale funcțiilor vitale ale organismului, cum ar fi digestia și funcția cerebrală.
Pielea beneficiază, de asemenea, de utilizarea niacinamidei. Iată cum:
Ce face niacinamida pentru piele?

Efectele niacinamidei pentru piele:

 1. Restabilește bariera protectoare a pielii

  Niacinamida este cunoscută pentru faptul că întărește funcția de barieră defensivă a pielii, construiește proteine în piele și blochează umiditatea pentru a ține la distanță factorii de stres din mediul înconjurător, cum ar fi poluarea și razele UV ( folosește-o întotdeauna cu protecție solară pentru cea mai bună protecție).

 2. Anti-îmbătrânire

  Datorită capacității niacinamidei de a ajuta organismul să construiască cheratină (o proteină care ajută la menținerea unui aspect ferm și tânăr al pielii), este utilă în reducerea unor semne de îmbătrânire. Printre acestea se numără: liniile fine, ridurile și decolorarea pielii.

 3. Reduce hiperpigmentarea

  Niacinamida sporește luminozitatea pielii prin reducerea producției de melanină, care este cea care cauzează petele întunecate.
  Are, de asemenea, un efect antiinflamator, care poate ajuta la atenuarea roșeții de la afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi acneea

 4. Ajută în cazul acneei

  Niacinamida poate ajuta la reglarea cantității de ulei pe care o produc glandele sebacee, împiedicându-le să acționeze în exces. Excesul de ulei și celulele moarte ale pielii îți pot bloca porii. Această acumulare favorizează dezvoltarea bacteriilor care, la rândul lor, duc la apariția coșurilor.

Este niacinamida bună pentru acnee?

fata cu parul negru si cret

Absolut - Capacitatea niacinamidei de a regla producția de ulei și sebum ajută la prevenirea și minimizarea erupțiilor cutanate, fiind utilă în special pentru pielea grasă și predispusă la acnee.


Datorită proprietăților sale calmante și antiinflamatorii, niacinamida poate fi utilizată alături de multe tratamente împotriva acneei, pentru beneficii vizibile suplimentare pentru piele, cum ar fi textura îmbunătățită și roșeața atenuată.

 

Atunci când se tratează acneea, se obișnuiește să se utilizeze produse dure care îndepărtează bariera protectoare a pielii. Utilizarea Niacinamidei poate ajuta la refacerea barierei de protecție a pielii, lăsând-o să arate și să se simtă sănătoasă.

Cu toate acestea, niacinamida nu este un tratament pentru acnee de sine stătător. Pentru afecțiuni persistente legate de acnee, discută cu medicul tău cu privire la opțiunile de tratament.

 

Niacinamida poate provoca purificarea pielii?

Procesul de curățare a pielii este rezultatul creșterii ratei de reînnoire a celulelor pielii, cauzată de un ingredient sau de un produs, cum ar fi un acid exfoliant. Este o parte a procesului în care tot sebumul în exces și impuritățile vin la suprafața pielii, cauzând acnee sau zone uscate.
Niacinamida este un ingredient blând de îngrijire a pielii, care nu cauzează erupția pielii și nu provoacă acnee. Este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă.

Care este cel mai bun mod de a utiliza niacinamida?

Niacinamida este un ingredient foarte versatil, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Pentru a obține cele mai multe beneficii de la niacinamidă, se recomandă să o aplici local pe pielea curată, sub formă de cremă de zi, toner, soluție de spălare a feței, soluție de peeling sau serum.

Încearcă Tratamentul exfoliant pentru noapte NIVEA Derma Clear Skin, care vine cu o formulă foarte concentrată cu acid salicilic, glicolic și niacinamidă. Acesta stimulează eliminarea și reînnoirea celulelor vechi și deteriorate ale pielii și curăță porii - s-a dovedit că reduce vizibil imperfecțiunile și previne reapariția lor. 

Dacă ai pielea sensibilă, asigură-te că te consulți cu medicul tău înainte de a încerca un produs nou.

fată cu părul creț, zâmbitoare

Când să folosești niacinamida?

Niacinamida este potrivită pentru a fi aplicată în orice moment al zilei. Ordinea în care aplici niacinamida împreună cu celelalte produse de îngrijire a pielii, depinde de produsele pe care le folosești. 
Se recomandă să aplici produsele de la consistența cea mai fluidă la cea mai groasă pentru o absorbție optimă. Curățarea feței - serum - uleiuri - cremă hidratantă (cu SPF dacă este zi). 

La ce vârstă ar trebui să începeți să utilizați niacinamide?

Datorită diferitelor proprietăți, niacinamida poate fi utilizată pentru a ajuta la rezolvarea problemelor comune ale pielii în orice etapă a vieții.


Este niacinamida bună pentru pielea uscată?

S-a demonstrat că utilizarea regulată a niacinamidei stimulează proprietățile nutritive ale cremelor hidratante, făcând pielea mai rezistentă la pierderea de umiditate prin blocarea acesteia.
Pe lângă proprietățile hidratante, are un efect calmant asupra pielii, ceea ce o face o alegere bună pentru cei cu pielea uscată.
femeie cu părul scurt, zâmbitoare

În cât timp pot vedea rezultatele?

Studiile arată că, deși este posibil să observi îmbunătățiri imediat după ce ai început să folosești niacinamida, de obicei este nevoie de până la 8-12 săptămâni pentru schimbări vizibile. 

Niacinamida și alte ingrediente

Niacinamida poate fi utilizată în combinație cu diverse ingrediente și produse fără a provoca iritații (în funcție de nivelurile de concentrație).

Niacinamida și acidul salicilic:

Acidul salicilic este un exfoliant chimic și cel mai cunoscut BHA sau beta-hidroxi acid.

Deși acidul salicilic și niacinamida sunt eficiente pe cont propriu, există beneficii obținute prin colaborare dacă le folosești împreună în rutina ta. 

Fiind un exfoliant chimic, acidul salicilic poate face ca pielea să se simtă uscată, acesta fiind momentul în care niacinamida poate ajuta la echilibrarea oricăror efecte secundare ale acidului prin creșterea capacității pielii de a reține umiditatea, refacerea barierei cutanate și reducerea roșeții.

Loțiunea tonică NIVEA Derma Skin Clear a fost creată cu atenție, folosind niacinamida și acidul salicilic pentru a răspunde nevoilor tenului predispus la imperfecțiuni. Reechilibrează pielea și o hidratează fără să astupe porii. Poți observa o îmbunătățire vizibilă a pielii în doar 7 zile.

Niacinamida și vitamina C:

Vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant cunoscut mai ales pentru capacitatea sa de a reduce aspectul petelor întunecate și al hiperpigmentării, oferind în același timp luminozitate pielii.
Atunci când combinați vitamina C cu niacinamida în rutina de îngrijire a pielii, folosiți un duo puternic pentru tonifierea, iluminarea și strălucirea pielii.

Niacinamida și acidul hialuronic:

Acidul hialuronic, cunoscut și sub numele de hialuronan, este o substanță transparentă și lipicioasă care este produsă în mod natural de organismul tău, mai ales în piele, ochi și articulații. Funcția sa principală este de a reține apa pentru a menține țesuturile bine lubrifiate. Acidul hialuronic și niacinamida sunt ambele ingrediente pe bază de apă care își completează reciproc efectele hidratante și pot fi folosite împreună pentru a oferi pielii tale un aspect întinerit și tânăr, combinație perfectă pentru pielea uscată.

Niacinamida și retinolul:

Retinolul este o formă fără prescripție medicală de retinoid sau vitamina A. Vitamina A este un nutrient esențial de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru imunitate, vedere și comunicare celulară.
Retinolul este un ingredient puternic care poate da iritații mai ales atunci când este folosit pentru prima dată, Utilizarea retinolului alături de niacinamidă ajută să beneficiați de retinol cu mai puține efecte secundare, deoarece niacinamida calmează și protejează pielea.


Adaugă niacinamidele în rutina ta de îngrijire a pielii

Acum că știi despre efectele niacinamidei asupra pielii, poți începe să beneficiezi de ea cu gama inovatoare NIVEA Acne Range.

Această gamă de curățare a feței împotriva imperfecțiunilor acționează asupra pielii prin activarea procesului de reînnoire a pielii, eliminând celulele moarte și prevenind apariția imperfecțiunilor.

Combinând 8% acid salicilic și glicolic cu niacinamidă, aceste produse au fost  create pentru a susține pielea predispusă la acnee, îmbunătățind în același timp bariera de protecție a pielii.

Bucură-te de o piele vizibil mai clară în doar 7 zile.

femeie care aplică crema Nivea pe față