ulei de curatare fata demachiere

ÎNGRIJIREA FEȚEI: CELE MAI FRECVENTE 10 GREȘELI

Demachierea și îngrijirea feței - deși par simplu de făcut, nu toată lumea știe care sunt etapele corecte de urmat pentru ca tenul să rămână sănătos și hidratat. Astfel că dacă ți-au apărut coșuri pe față sau nu îți explici de ce ai cearcăne dimineața, e bine să vezi dacă într-adevăr faci o curățare corectă și sănătoasă a pielii feței, în fiecare zi. Îți prezentăm aici cele mai frecvente 10 greșeli- verifică dacă le faci.

ÎNGRIJIREA FEȚEI PAS CU PAS- DE CE POȚI SĂ O FACI GREȘIT?

Să îți speli fața poate să pară un gest banal, dar nu este. Sunt multe greșeli pe care există riscul să le faci – fie pentru că ignori pașii corecți de urmat, fie pentru că alegi un demachiant nepotrivit ori un produs de curățare neeficient.
 

Să presupui că pașii de urmat pentru curățarea tenului sunt aceeași la toată lumea este o greșeală. Rutina de îngrijire trebuie să fie adaptată funcție de situație, de moment și de stilul tău de viață.  Pentru a avea o demachiere și o curățare a feței făcute corect, trebuie să fii atentă la fiecare etapă și să personalizezi funcție de nevoile pielii tale – de la ce demachiant folosești, la alegerea apei micelare sau a uleiului de curățare.

Apar greșeli și când vorbim de ordinea în care folosim produsele de îngrijire și curățare a feței. Spre exemplu, în cazul tonicul pentru față – fie nu îl folosim deloc, fie îl folosim inutil. Aici trebuie să ții cont de tipul produsului folosit pentru curățare. Dacă te speli cu un gel, e nevoie de tonic pentru a restabili nivelul optim de pH al pielii. Daca în schimb utilizezi apă micelară, tonicul nu mai este necesar.

Pe piață sunt o multitudine de produse de îngrijire a feței, așa că poți ușor să te pierzi în detalii sau să faci pași nepotriviți pielii tale. O greșeală frecventă este confundarea apei micelare cu tonicul. La fel de greșit este să faci demachiere pentru întreaga față cu un produs special pentru ochi ori cu un gel destinat curățării cu apă.

Pielea din jurul ochilor este extrem de delicată, motiv pentru care au fost create produse  dedicate.

Citește de fiecare data etichetele produselor și urmează intrucțiunile producătorului atunci când le folosești.

 

demachiere fata ulei de curatare

apa micelara demachiere ingrijire fata

UIȚI SĂ ÎNLĂTURI MACHIAJUL- GREȘEALA #1

E seară, copiii au adormit în sfârșit, treburile sunt oarecum așezate și tot ce vrei este să te bagi la somn. Sau poate ai ieșit cu prietenii, te-ai distrat, te întorci târziu și vrei să dormi.

Dușul poate că e ok să îl amâni pentru dimineață, demachierea însă nu.

Să te culci machiată este un lucru pe care nu trebuie să îl faci niciodată, având efect teribil asupra pielii. Îți expui pielea la formarea de coșuri și puncte negre. Porii nu pot respire liber pe parcursul nopții dacă sunt acoperiți, machiajul neîndepărtat fiind teren excelent pentru bacterii. Noaptea, pielea se regenerează- lucru pe care nu va putea sa îl facă dacă tenul este încărcat. Fără demachiere expui și zona ochilor. Rezidurile cosmetice pot pătrunde în ochi, provocând iritații și chiar inflamații.

Demachiarea nu trebuie să dureze mult! Însă pielea îți va fi recunoscătoare!

Un produs eficient care te ajută, mai ales dacă ești pe fugă sau vrei să mergi mai repede la somn, este apa micelară NIVEA MicellAIR® SKIN BREATHE.

 

NU DEMACHIEZI CORECT ZONA OCHILOR- GREȘEALA #2

Pentru ca rimelul și creionul de la ochi să se curețe bine, pune un tampon înmuiat cu demachiant pe pleoapa închisă și lasă-l câteva secunde astfel încât să dizolve machiajul. Abia apoi sterge ușor zona. Este important aici să nu faci mișcări de frecare puternice. Regulă valabilă și pentru față - nu apăsa și nu freca pielea în timpul demachierii.

 

apa micelara ingrijire fata

demachiere fata greseli

GREȘEALA #3 – CUREȚI FAȚA DE MAI MULTE ORI PE ZI

Ce e prea mult strică. Curățarea excesivă a feței poate să facă la fel de mult rău ca atunci când o neglijezi. Ar trebui să speli fața doar de două ori pe zi- dimineața și seara. Mai des de atât poate duce la senzație de uscăciune. În caz de ten gras, poate să accentueze secreția de sebum.

Dacă trebuie să te machiezi după amiază, dar nu vrei să pui fondul de ten fără să cureți înainte – poți folosi servețele de curățare.

 

GREȘEALA #4 – ALEGI PRODUSELE NEPOTRIVITE

Regula de aur în alegerea produselor de îngrijire a feței – ele trebuie să se potrivească tipului tău de piele. Când cumperi un demachiant, apa micelară  sau un gel de curățare, ține cont de specificul tău. Dacă ești în căutarea unui produs pe care să îl folosească mai mulți din casă(fiica, sora sau mama), asigură-te că alegi unul potrivit pentru toți. Un exemplu de astfel de produs , potrivit pentru mai multe tipuri de ten,  este apa micelară bifazică cu apă organică de trandafiri NIVEA MicellAIR®.

Dacă îți cunoști pielea, alege ce e mai potrivit pentru ea. Doar tu poți ști cel mai bine. Ce produse merg încercate? Iată câteva recomandări:

  • NIVEA MicellAIR® SKIN BREATHE - apă micelară hrănitoare pentru pielea sensibilă. Este un exemplu de produs care curăță eficient și foarte delicat în același timp. Datorită conținutului de panthenol și ulei de semințe de struguri, calmează și simptomele pielii sensibile.
  • Urban Skin Detox apă micelară – conține ceai verde și extract de alge, așa că nu doar curăță impuritățile, ci detoxifică pielea.
  • NIVEA Micellair Rose Care Gel de curățare - îndepărtează eficient murdăria și impuritățile pentru a-ți lăsa tenul curat și revigorat.
 

apa micelara demachiere ingrijire

ulei de curatare pentru ten sensibil

ÎNGRIJIREA FEȚEI DIMINEAȚA- SĂ TE SPELI CU APĂ CALDĂ E GREȘIT #5

Să te speli pe față dimineața cu apă caldă nu este o idee bună. Temperatura ridicată irită pielea și dilată mult capilarele. Poate să facă mult rău mai ales în caz de ten sensibil sau cuperozic. Nu e indicat nici pentru persoanele cu pielea grasă, pentru că poate intensifica secreția de sebum.

Fii atentă la apa fierbinte și când faci duș – nu îndrepta jetul de apă direct spre față.

Regula de aur aici- curățarea feței se face cel mai bine cu apă călduță, nici fierbinte, nici rece.

ÎNGRIJIREA FEȚEI SEARA - FRECI PREA PUTERNIC PIELEA #6

La demachiere și curățare, cheia este să nu folosești forța. Spre exemplu, cu un ulei de curățare poți îndepărta și cel mai rezistent machiaj, fără nici un pic de mișcări de frecare.

O curățare făcută prin mișcări puternice poate agresa pielea, ducând astfel la apariția de riduri.

Alege produsele potrivite, eficiente.

 

GRESELA #7 – ÎȚI STORCI SINGUR COȘURILE ACASĂ

Eliminarea coșurilor cu mânile este o altă procedură unde ești tentată să folosești forța - lucru deloc sănătos pentru față (cel puțin acasa – la salonul de cosmetică fiind altă situație).

Acasă poți încerca să elimini unele punctele negre. În cazul coșurilor aflate sub piele, e mai bine să eviți pentru că poți foarte ușor să iriți serios zona.

Oricum ai alege, asigură-te că ai mâinile spălate bine și dezinfectate. În caz contrar, atunci când îndepărtezi punctul negru de pe față, vei transfera o mulțime de bacterii în pori. Ai grijă pentru că o aparent simplă îndepărtare a unui coș poate declanșa multe alte erupții pe toată fața.

Nu folosi unghiile atunci când apeși. Riști să lași urme de care să nu scapi chiar și câteva zile.

demachiere ingrijire fata

demachiere fata

#8 CURĂȚAREA FEȚEI CU MĂNUȘĂ SAU MATERIAL NEIGIENIC

Folosirea de dischete sau materiale ecologice, reutilizabile atunci când îți cureți pielea a devenit o practică pentru mulți.  Dischetele de unică folosință sau servețele cosmetice au fost înlocuite în multe situații cu materiale de bumbac sau bureți refolosibili.

Alegerea sustenabilă este un lucru pozitiv, însă nu uita că  ele trebuie clătite bine cu detergent după fiecare demachiere și spălate la câteva zile. Dacă nu sunt suficient de curate, devin ușor mediu preferat de bacterii, ducând în timp la apariția acneei.

 

ÎNGRIJIREA FEȚEI- FOLOSIREA INCORECTĂ A TONICULUI #9

La începutul articolului am explicat pe scurt regulile de folosire a unei loțiuni tonice. Ea ajută la refacerea echilibrului natural al pielii.

Dacă utilizezi un gel sau loțiune de curățare, e nevoie să aplici tonic după aceea. El nu mai este necesar dacă la demachiere ai folosit apă micelară.

Tonicul nu trebuie folosit ca și demachiant. Îți permite să elimini resturile de reziduri rămase după spălare, dar nu are funcție de demachiere. El este un produs pe bază de apă, deci nu va dizolva eficient machiajul.

Cu toții facem greșeli. Nu îți face probleme dacă ai descoperit în articol reguli pe care ți s-a întâmplat să le încalci. De acum știi la ce să fii mai atentă.

 

NU PROTEJEZI TENUL DE RADIAȚIILE SOLARE -GRESEALA#10

O altă regulă de aur, dacă vrei ca pielea să rămână sănătoasă, protejează-te de radiațiile solare. Evită expunerea excesivă la soare, dar foarte important- aplică cremă cu factor de protecție solară(SPF). De asemenea, poți alege să protejezi zona feței purtând pălării, dar și ochelari de soare.

Pielea ta nu scapă de radiațiile UV nici pe timpul iernii. Aceasta este expusă radiațiilor UV intense când ești în vârf de munte la schi sau cu sania, cu atât mai mult fiindcă zăpada reflectă razele soarelui. Aceste radiații sunt la fel de intense ca cele din zilele fierbinți de vară. Crema de față NIVEA SUN pentru protecție solară îți poate fi de ajutor- pe lângă protecție, oferă și o senzație lejeră, fără urme uleioase.