două fete care folosesc produsele Nivea

Află ce este și care sunt beneficiile acidului glicolic pentru ten

Află tot ce trebuie să știi despre acidul glicolic și beneficiile sale pentru piele. Citește în continuare pentru a afla de ce este important să încorporezi acid glicolic în rutina de îngrijire a pielii.

Ce este acidul glicolic?

Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxilic (sau AHA) care este solubil în apă și este derivat din plante și alte resurse naturale, cum ar fi fructele, trestia de zahăr și laptele. AHA-urile sunt folosite în toate tipurile de produse de înfrumusețare, cum ar fi demachiante, toner sau exfoliante. Unul dintre beneficiile acidului glicolic este că are cea mai mică dimensiune a moleculelor dintre toate celelalte AHA, ceea ce înseamnă că este ușor de absorbit pentru piele. În forma sa pură, acidul glicolic este inodor și incolor.

Ce face acidul glicolic?

Acidul glicolic poate ajuta cu multe probleme ale pielii și este foarte eficient datorită dimensiunii mici a moleculei. Este cel mai puternic dintre toate AHA-urile, prin urmare trebuie utilizat cu grijă deoarece poate irita pielea dacă este folosit incorect.

Ce face acidul glicolic?

Pentru ce este folosit acidul glicolic în produsele de îngrijire a tenului?

Acidul glicolic este cel mai frecvent utilizat ca exfoliant în îngrijirea pielii. Ajută la curățarea celulelor moarte ale pielii pentru a ridica straturile mai strălucitoare ale pielii de dedesubt. Spre deosebire de alți exfolianți, cum ar fi scruburile de față, acidul glicolic nu necesită o frecare dură datorită capacității sale de a pătrunde în piele.

Este, de asemenea, un umectant, ceea ce înseamnă că atrage și leagă apa de celulele pielii; acest lucru poate ajuta la combaterea îmbătrânirii și a ridurilor, pe măsură ce îți umple pielea. De asemenea, acidul glicolic poate stimula producția de colagen, precum și de acid hialuronic în piele.

Ce face acidul glicolic?

Este acidul glicolic potrivit pentru toate tipurile de ten?

Acidul glicolic este cel mai eficient atunci când este utilizat pe piele normală, mixtă și grasă, totuși, dacă pielea ta este considerată mai sensibilă sau uscată, se recomandă să fii mai precaut atunci când utilizezi acest produs.

De asemenea, este important să reții că, datorită faptului că acidul glicolic îndepărtează în mod eficient straturile superioare ale pielii vechi, acest lucru vă lasă pielea mai vulnerabilă la forțele externe, cum ar fi vremea. Dacă există raze UV puternice, este important să fii atent cu straturile noi ale pielii la expunerea la soare, similar oricăror condiții meteorologice dure.

Ce face acidul glicolic?

Beneficiile acidului glicolic

Datorită proprietăților menționate anterior, acidul glicolic are multe beneficii pentru piele dacă este utilizat eficient:
 

1. Acnee

Datorită efectului de exfoliere al acidului glicolic, acesta poate ajuta la reducerea erupțiilor de acnee. Peelingul pielii duce la mai puțină acumulare de murdărie, deoarece curăță porii prin procesul de peeling, ceea ce duce la mai puține erupții. Acidul glicolic poate ajuta, de asemenea, pielea predispusă la acnee, creând o barieră care blochează umiditatea, mai degrabă decât uscarea pielii, ceea ce este foarte comun pentru produsele anti-acnee.

 

2. Hiperpigmentare și daune solare

Acidul glicolic este o soluție eficientă pentru hiperpigmentare, arsuri solare și melasmă, toate cauzate de expunerea la razele dăunătoare UV. Acidul glicolic este bogat în antioxidanți care ajută la vindecarea daunelor provocate de UV și luminează petele întunecate. Acest lucru se datorează proprietăților sale de exfoliere care dezlipesc vechile celule deteriorate ale pielii pentru a dezvălui pielea tânără de dedesubt.

 

3. Reduce ridurile

Aceste proprietăți de exfoliere impresionante ajută la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Este important de reținut că acidul glicolic nu îndepătează ridurile. Acidul glicolic stimulează, de asemenea, producția de colagen, ceea ce ajută la reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor.

 

4. Fire de păr sub piele

Pe măsură ce firele de păr închistate se formează din cauza părului care nu poate pătrunde prin suprafața pielii, exfolierea ajută la ajutarea firelor de păr să iasă la suprafață, îndepărtând acel strat de piele moartă. Acest lucru poate fi suplimentat în continuare prin curățarea pielii de murdărie și ulei.


Acidul glicolic si retinolul

Deoarece atât acidul glicolic, cât și retinolul sunt considerate a fi două dintre cele mai importante ingrediente atunci când vine vorba de încetinirea semnelor de îmbătrânire, apare, prin urmare, o întrebare frecventă dacă acidul glicolic se poate folosi împreună cu retinolul pentru a avea parte de toate beneficiile. Pe scurt, da, se poate, dar nu simultan. Aceasta este o soluție de îngrijire a pielii destul de extremă, care poate duce la iritația pielii. Ar trebui să începi prin a utiliza acid glicolic o dată pe săptămână.

Deoarece NIVEA are grijă de pielea ta, este important să reții că acidul glicolic pentru piele nu trebuie utilizat simultan cu alte soluții, cum ar fi retinolul sau vitamina A. Dacă intenționezi să le utilizezi pe ambele, fă acest lucru alternativ, consultându-ți și medicul dermatolog înainte de a face acest lucru.

femeie verificându-și pielea

Cum să folosești acidul glicolic și să îl introduci în rutina ta de îngrijire:

Ar trebui să începi cu un produs cu acid glicolic care are o concentrație de 10% sau mai puțin. Orice exces poate provoca iritații severe pentru piele; orice peste 20% nu este recomandat să fie folosit acasă.

Cum să folosești acidul glicolic și să îl introduci în rutina ta de îngrijire:

Cum să folosești acidul glicolic

Înainte de a aplica acid glicolic, trebuie să te asiguri că pielea nu are tăieturi sau răni deschise. Începe prin a îți spăla fața cu un demachiant ușor sau cu toner pentru a îndepărta orice grăsime sau uleiuri și aplică soluția de acid glicolic pe o dischetă de bumbac. Aplică soluția ușor pe față și evită zonele sensibile precum ochii, nările sau buzele. Dacă descoperi că acidul glicolic reacționează prost cu pielea ta sau curge spre una din zonele sensibile menționate, ar trebui să aplici pe zona afectată o soluție salină obișnuită. Reacția așteptată este ca după 3-5 minute, zona să înceapă să devină roșie. Ar trebui să clătești zona tratată cu apă sau cu o soluție neutralizantă pe o dischetă.

Cum să folosești acidul glicolic și să îl introduci în rutina ta de îngrijire:

Când să folosești acidul glicolic

Aplică acid glicolic înainte de a merge la culcare, dacă este posibil, deoarece acidul glicolic crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Aplicarea pe timp de noapte îți va oferi timp pentru ca pielea să se vindece peste noapte. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să iei măsuri de precauție cu o cremă hidratantă SPF dacă urmează să fii afară, indiferent de vreme.

Cum să folosești acidul glicolic și să îl introduci în rutina ta de îngrijire:

Cât de des să folosești acidul glicolic

Dacă dorești să te bucuri de beneficiile acidului glicolic, NIVEA îți recomandă să iei în considerare câteva dintre aceste sfaturi despre cum să îl încorporezi cel mai bine în rutina de îngrijire a pielii. Datorită puterii acidului glicolic, trebuie să începi încet când îl adăugați în rutină. NIVEA recomandă utilizarea unei cantități mici o dată pe săptămână pentru început. Dacă pielea ta reacționează bine la această soluție, atunci poți începe să o folosești mai regulat.

NIVEA oferă un produs care utilizează beneficiile acidului glicolic, anume Derma Skin Clear Chemical Exfoliator, oferind beneficiile acidului glicolic, acidului salicilic și niacinamidelor.

Deoarece NIVEA are grijă de pielea ta, este important să reții că acidul glicolic pentru piele nu trebuie utilizat simultan cu alte soluții, cum ar fi retinolul sau vitamina A. Dacă intenționezi să le utilizezi pe ambele, fă acest lucru alternativ, consultându-ți și medicul dermatolog înainte de a face acest lucru."