protectie dupa plaja

CUM ÎNGRIJIM FAȚA ȘI PIELEA CORPULUI DUPĂ EXPUNEREA LA SOARE

Cum poți ajuta pielea să se regenereze după expunere îndelungată la soare? După o zi de stat la soare, pielea ta are nevoie de atenție. Prin aplicare unei creme After Sun, specială pentru față și corp, nu doar că ajuți la regenerare, dar te și asiguri că bronzul obținut durează mai mult.

ÎNAPOI LA PLAJĂ? EXTRA ÎNGRIJIRE PENTRU PIELEA FEȚEI DUPĂ EXPUNEREA LA SOARE

Pielea expusă la soare are nevoie de îngrijire specială, de umiditate, pentru a rămâne frumoasă și sănătoasă. Îți explicăm aici cum statul la soare îți poate afecta pielea și de ce protecția solară, dar și o cremă din gama After Sun sunt necesar a fi folosite, atât pentru corp, dar în special pentru ten.
 
ingrijire dupa plaja

CE FOLOSEȘTI PENTRU TEN?

Pentru zona feței, poți folosi atât loțiuni de protecție după soare, cât și creme intens hidratante. 
Nu uita însă că , după ce vii de la plaja, e nevoie să speli fața pentru a îndepărta sarea rămasă din apă, urmele de nisip, transpirația și urmele de grăsime. Ideal este să folosești un gel de curățare și un toner delicat cu pielea.
 

ÎNTREȚINE UMIDITATEA ȘI PROSPEȚIMEA PIELII DUPĂ SOARE

Cu o îngrijire a feței făcută corect după expunerea la soare, pielea, ce poate rămâne uscată sau roșie, va recupera rapid aspectul hidratat și sănătos. Cum se diferențiază loțiunile sau spray-urile  After Sun pentru tenul iritat de soare:

  • Au o consistență plăcută, ceea ce face ușoară aplicarea pe tenul iritat și sensibil.
  • Conțin mai multă apă și mai puține grăsimi, ceea ce sporește senzația de răcorire atunci când umezeala dispare.
  • Îngrijirea cu o crema sau loțiune de tip After Sun asigură tenului o umiditate intensă și protejează împotriva uscăciunii.
  • Ingredientele precum uleiul de avocado și aloe vera pe care produsele After Sun le conțin vă ajută de asemenea tenul.

IMPORTANT: Spray-urile și loțiunile după plajă nu trebuie să înlocuiască protecția solară. Ele asigură hidratarea necesară și împrospătează, dar nu protejează pe termen lung de efectele radiațiilor UV. Pentru acestea din urmă, e nevoie de protecție specială solară pentru față

 

PROTECȚIA SOLARĂ ȘI ÎNGRIJIREA DUPĂ PLAJĂ

Aplicarea unei creme de protecție înainte de a sta la soare este esențială. O astfel de cremă protejează împotriva asurilor solare, a îmbătrânirii induse de radiații, a afectării celulelor pielii - care în cel mai rău caz pot provoca cancer de piele.

Soarele, sarea și clorul din apă, particulele de nisip sunt, de asemenea, factori de stres pentru piele. Tocmai de aceea, este importantă îngrijirea adecvată atât în timpul  expunerii la soare, cât și după plajă – pentru a obține un bronz uniform, dar mai ales pentru a păstra pielea sănătoasă.

LA CE EXPUI  PIELEA ÎN TIMP CE FACI PLAJĂ

Soarele bronzează pielea, dar o și supune la stres: vasele de sânge se dilată, pielea se încălzește și se înroșește. Razele UV, transpirația, clorul sau apa sărată și vântul elimină grăsimile de protecție suplimentare și umezeala de pe piele. Prin urmare, pielea rămâne adesea cu aspect dur și tensionat după plajă. 

ESTE POTRIVITĂ O CREMĂ DUPĂ PLAJĂ ÎN CAZ DE ARSURI SOLARE?

Produsele After Sun au proprietăți de răcorire și hidratare, oferind o senzație de piele îngrijită în caz de arsuri solare ușoare. Însă dacă după expunerea la soare, pielea ta este roșie și prezintă exfolieri, este indicat să aplici doar apă( un duș rece) sau comprese umede. Dacă aspectul ți se pare că nu este unul sănătos, consultă un medic.

 
after sun crema

CUM AJUTĂ DUȘUL PIELEA EXPUSĂ LA SOARE

Soarele îți poate da o stare de bine și un bronz frumos. În același timp însă, radiațiile UV pot fi factor de stres pentru piele, chiar dacă nu există asiguri solare.

După expunerea la soare, un duș te poate ajuta să recapeți rapid senzația de răcorire. Loțiunile și cremele After Sun sunt disponibile și ca variante la duș. Le poți aplica în timp ce faci duș, pe pielea umedă, și astfel obții senzație maximă de răcorire și îngrijire. 

protectie solara dupa plaja

RUTINA DE ÎNGRIJIRE DUPĂ O ZI LA SOARE

Chiar dacă te-ai protejat cu cremă de soare: După plajă, pielea ta are nevoie de multă umiditate, astfel încât să rămână frumoasă, sănătoasă și bronzul să dureze mai mult. Părul are și el nevoie și de îngrijire adecvată. Află aici ce poți să faci după pentru îngrijire solară până la capăt.
dus dupa plaja crema
4 sfaturi de urmat după expunerea la soare

Fă un dus rece

Rutina de îngrijire după o zi la mare sau la piscina în aer liber trebuie să înceapă sub duș. Aici îndepărtezi crema de protecție solară folosită prin aplicare unui gel de duș, elimini clorul rămas pe piele, sarea sau particulele de nisip. Clătirea cu apă la temperatură mică face ca efectul de răcorire să fie plăcut. 
 
ingrijire dupa bronzare
4 sfaturi de urmat după expunerea la soare

FII BLÂNDĂ CU PIELEA

Dacă pielea este uscată, ușor înroșită, evită exfolierea. După duș folosește un prosop cu textură moale și tamponează ușor.
protectie dupa bronz
4 sfaturi de urmat după expunerea la soare

APLICĂ LOȚIUNE AFTER SUN

Dușul trebuie să fie urmat de aplicarea unei creme/loțiuni de tip After Sun. Pentru că sunt emulsii pe bază de ulei și apă, sunt extrem de ușor de distribuit uniform pe piele, asigură umiditatea și au efect de răcorire. Ideal este să le aplici pe pielea curată și umedă.
 
ingrijire par plaja
4 sfaturi de urmat după expunerea la soare

ÎNGRIJIREA PĂRULUI DUPĂ PLAJĂ

Părul poate căpăta aspect de uscat din cauza radiațiilor UV, a căldurii și apei sărate. După ce stai la plajă, curățirea și îngrijirea părului trebuie să facă parte din rutina ta. Utilizează șampoane și balsamuri hidratante pentru a reveni fragilitatea  și ruperea firului de păr.

PROTECȚIE ȘI BRONZ: SFATURI PENTRU O VARĂ SĂNĂTOASĂ

Cum te bucuri de soare, ești atentă la bronz, dar și la protecție? Aici vei găsi întrebări și răspunsuri despre tipurile de piele, bronzul și protecția solară potrivite pentru fiecare.
 
after sun soare crema protectie

CE TIP DE PIELE AM?

Ești tipul Nordic au mai mult tipul mediteranean? Fă testul și află ce protecție solară este potrivită pentru pielea ta.
crema dupa plaja after sun

BRONZUL SĂNĂTOS EXISTĂ

Bronzarea fără arsuri solare nu este un basm, dar pentru aceasta pielea trebuie să se obișnuiască încet cu soarele. Citește aici cum să faci acest lucru și ce ar trebui să eviți.
protectie solara

VALABILITATEA UNEI CREME AFTER SUN

Indiferent ce cremă este – de protecție solară, de aplicat după plajă - ea are valabilitate o perioadă determinată de timp. Cremele și loțiunile de tip After Sun pot fi folosite 12 luni de la momentul deschiderii.