protectia-solara

Întrebări despre protecția solară?

AICI GĂSEȘTI RĂSPUNSURILE LA CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI.

TOP ÎNTREBĂRI

1. CUM SE BRONZEAZĂ PIELEA?

Razele UV stimulează celulele de pigmentare ale pielii să genereze pigmenți bruni de melanină, ca o măsură defensivă. Melanina este produsă în mod natural de corp pentru a absorbi radiațiile UV și a lupta împotriva radicalilor liberi. Producția de melanină este răspunsul nostru natural de protecție la lumina soarelui. Este important să știi că ușurința cu care cineva se bronzează este strâns legată de predispoziția sa către arsuri solare și îmbătrânire prematură.

 

2. CE ÎNSEAMNĂ FACTORUL DE PROTECȚIE SOLARĂ (FPS)?

FPS indică intervalul de timp în care poți sta la soare fără să faci arsuri solare, în funcție de abilitățile de auto-protecție ale pielii tale (de exemplu: poți sta 10 minute la soare fără să te arzi, prin urmare, un produs cu FPS 10 ar multiplica acest "timp de auto-protecție" cu 10 = 100 minute). Protecția solară depinde, de asemenea, de tipul de piele. Și cel mai important: protecția solară a unui produs se aplică în întregime doar în cazul în care se folosește o suficientă cantitate de produs. Se recomandă 2 mg / cm2 pentru o singură aplicare, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 1 deget de produs pentru față sau 2-3 linguri de produs pentru corpul unui adult.

 

3. CARE ESTE CANTITATEA CORECTĂ CE TREBUIE APLICATĂ?

Protecția solară oferită de un produs de îngrijire variază în funcție de cantitatea aplicată. Prin urmare, produsul de protecție solară ar trebui aplicat cu generozitate pe toate zonele pielii. Părțile corpului adesea omise sunt ceafa, partea de sus a pieptului și spatele picioarelor. Aplicarea corectă a produselor de protecție solară este unul dintre factorii cheie pentru o protecție eficientă împotriva soarelui: aplică întotdeauna produsul înainte de expunerea la soare, pentru a te asigura că ești protejată încă de la început. O singură aplicare reprezintă, în medie, 2-3 linguri de produs pentru adulți. Aplică din nou la fiecare 2 ore și întotdeauna după înot, după ștergerea cu prosopul și după ce transpiri.

 

4. COPIII AU NEVOIE DE PRODUSE DE PROTECȚIE SOLARĂ DIFERITE FAȚĂ DE ADULȚI?

Copiii sunt deosebit de sensibili la leziunile pielii cauzate de razele UV. Pielea lor delicată este încă vulnerabilă și, în cazul copiilor foarte mici, funcțiile naturale de protecție la nivelul pielii lor nu sunt pe deplin dezvoltate. Grosimea completă a pielii și capacitatea de pigmentare nu sunt dezvoltate în totalitate decât în adolescență. Frecvența arsurilor solare din copilărie este legată de cancerul de piele la vârste mai înaintate, prin urmare, copiii ar trebui să folosească produse de protecție solară cu FPS mare și foarte mare. Mai mult decât atât, copiii adoră să se bălăcească și să înoate. Acest lucru scade capacitatea proprie de protecție UV a pielii lor și spală într-o anumită măsură filtrele UV. Pentru a menține nivelul de protecție solară cât mai mult posibil, loțiunile și spray-urile noastre pentru copii sunt dezvoltate cu proprietăți de "extra rezistență la apă", iar gama SUN Kids Swim & Play are proprietăți de rezistență la expunerea prelungită la apă. Ca o extensie a testului pentru "extra rezistență la apă", care prevede ca subiecții să intre în apă de 4x20 min, în conformitate cu standardul european privind aprobarea produselor cosmetice, definiția noastră pentru rezistență prelungită la apă înseamnă că subiecții intră în apă de 6x20 minute după aplicarea produsului, iar în urma acestui proces, protecția solară se menține la peste 50% din valoarea inițială.

 

5. POT CREȘTE NIVELUL DE PROTECȚIE SOLARĂ PRIN REAPLICAREA CREMEI CU PROTECȚIE SOLARĂ?

Efectul protector nu va crește odată cu reaplicarea. Prin urmare, este important să aplici un produs cu factor de protecție ridicat încă de la început. Aplicarea regulată după ștergerea cu prosopul, înot, etc și cel puțin o dată la 2 ore va contribui la menținerea nivelului de protecție ales.

 

6. CE ÎNSEAMNĂ REZISTENT LA APĂ?

Pentru testarea rezistenței la apă, în Europa există un standard general acceptat, care a fost aprobat de către Cosmetics Europe (organizație de top în industria de cosmetice). Conform acestui standard, toate produsele noastre de protecție solară rezistente la apă au fost testate la institute externe independente și au trecut testele de rezistență la apă. Subiecții implicați în test au făcut baie de 2 x 20 min. (rezistent la apă) sau 4x20 (extra rezistent la apă) după aplicarea produsului, iar apoi protecția solară rămasă s-a menținut la peste 50% din valoarea inițială. Prin urmare, rezistența la apă nu înseamnă protecție solară pentru un timp nelimitat.

 

7. POT FOLOSI ÎN CONTINUARE PRODUSUL DE PROTECȚIE SOLARĂ DE ANUL TRECUT SAU VA FI MAI PUȚIN EFICIENT?

Îți garantăm eficiența produsului timp de 12 luni de la deschidere. În cazul în care produsul a fost depozitat în condiții normale, la temperatura camerei și nu arată sau miroase ciudat, acesta poate fi folosit și în sezonul următor. Valabilitatea produsului este indicată de factori precum instabilitatea fizică (separarea emulsiei), schimbări ale parfumului și ale culorii produsului. Părerea larg răspândită conform căreia eficiența produselor de protecție solară scade în timp și numai produsele noi oferă o protecție completă nu este adevărată.

 

8. POT FOLOSI CREMA CU PROTECȚIE SOLARĂ ÎN COMBINAȚIE CU ORICE PRODUS NIVEA PENTRU ÎNGRIJIREA CORPULUI SAU TENULUI?

Poți, la prima aplicare din zi a cremei de protecție solară NIVEA, însă trebuie să aștepți 15 până la 30 minute înainte de aplicarea produsului NIVEA pentru corp sau ten. În acest fel, este menținută eficiența produsului de protecție solară, a filtrelor UVA / UVB.

 

9. CARE SUNT PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU ALERGIILE SOLARE?

Alergiile solare sunt cauzate de stresul oxidativ ca urmare a radicalilor liberi induși de UV în celulele pielii. Acest lucru face ca sistemul imunitar să aibă o reacție exagerată și să provoace procese inflamatorii și numeroase simptome alergice. De cele mai multe ori sunt afectate persoanele cu piele sensibilă, deci în jur de 20% din populație. Acest lucru nu este neapărat periculos, dar este foarte neplăcut pentru toți cei din jur. Putem evita alergiile la soare prin folosirea unui sistem UVA / UVB echilibrat, care să ofere în special protecție ridicată UVA. În plus, agenții activi de protecție celulară din produs, cum ar fi vitamina E, pot ajuta la întărirea rezistenței pielii la expunerea la soare. Pentru nevoile tale de îngrijire a pielii în combinație cu diferite niveluri de protecție solară, îți oferim un portofoliu larg de loțiuni și spray-uri de protecție solară. Pentru persoanele cu pielea sensibilă recomandăm produsele NIVEA SUN Protect & Sensitive.

 

10. CE POT FACE ÎN LEGĂTURĂ CU PETELE GALBENE DE PE HAINE, CAUZATE DE PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE SOLARĂ?

Produsul conține filtre UV diferite, care protejează pielea împotriva radiațiilor UVA și UVB. Filtrele UVA, în special, au tendința de a provoca pete galbene. Apariția petelor crește în cazul în care hainele intră în contact cu pielea înainte ca produsul să fie complet absorbit. În astfel de cazuri, hainele trebuie să fie prespălate fără nici un fel de detergent la 30° C, urmat de un ciclu normal de spălare, cu un detergent lichid, la o temperatura de 30° C. În cazul în care petele nu s-au luat în totalitate și sunt încă vizibile după spălare, îți recomandăm să lași materialul să se înmoaie într-o soluție cu acid citric (50 g acid citric în 1L apă) timp de o oră. Atenție la țesăturile delicate și mai ales la nasturii de sidef, care pot fi deteriorați de acidul citric. Te rugăm să testezi produsul într-o zonă ascunsă a hainei înainte de utilizarea efectivă. Alternativ, petele se pot trata cu un produs normal pentru îndepărtarea petelor de rugină pentru materiale, în conformitate cu instrucțiunile produsului. Apoi se spală cu detergent lichid la 30° C. În general, evită înălbitorii, produsele Oxi-action precum și detergenții pulbere și spălarea la temperaturi ridicate. Atenție: acidul citric este puțin periculos în cazul contactului cu pielea (iritant, sensibilizant), cu ochii (iritant), în caz de ingerare și inhalare (iritant). Contactul cu pielea poate produce inflamații și apariția de vezicule. Apariția leziunilor depinde de suprafața de contact. Din acest motiv, îți recomandăm să porți mănuși de protecție atunci când folosești acid citric și să nu inhalezi praf de acid citric.

 

11. DE CE NU MĂ BRONZEZ LA FEL DE MULT ATUNCI CÂND FOLOSESC CREME CU PROTECȚIE SOLARĂ?

Mulți oameni cred că loțiunile cu factor de protecție solară ridicat (FPS) previn bronzarea și de aceea folosesc produse cu FPS mai mic. Dar te vei bronza chiar dacă folosești protecție solară mai mare. Bronzul va apărea în ceva mai mult timp, dar va fi mai blând cu pielea ta. Produsele cu un factor de protecție solară ridicat protejează împotriva arsurilor solare și a îmbătrânirii premature a pielii indusă de razele UV.

 

12. CARE ESTE DURATA DE VALABILITATE A PRODUSELOR NIVEA?

Toate produsele NIVEA nedeschise au o durată de valabilitate dovedită de 30 de luni de la data fabricației, cu excepția cazului în care au o dată de expirare sau de utilizare specifică. Expunerea la căldură și lumină poate, după un timp, să ducă la o anumită instabilitate a structurii de bază a produsului. Sfatul nostru ar fi să renunți la toate produsele vechi care au aspect granulat, apos, sunt decolorate sau al căror miros s-a schimbat.


AI ȘI ALTE ÎNTREBĂRI?

Te rugăm să folosești formularul de contact.

 

CONTACTEAZĂ-NE