Arsuri solare? Ce remedii rapide există

Cel mai bun sfat când vine vorba de arsuri solare? Evită-le! Dar dacă ai uitat să aplici loțiune de protecție solară, este important să acționezi rapid. Află aici câteva sfaturi utile în caz de urgență.

Care sunt zonele corpului cele mai vulnerabile

Din păcate, te poți arde oriunde pe corp, însă sunt câteva zone care sunt expuse în mod special radiațiilor UV. Acest fapt se datorează poziției lor greu de protejat și sensibilității lor ridicate.

"Capcanele soarelui" - zonele corpului ce au nevoie de extra protecție

Așa zisele "capcane ale soarelui" includ zona feței, în special vârful nasului, buzele, zona ochilor, fruntea și pomeții. Pielea feței este expusă la soare în fiecare zi. În plus, tenul nostru este mult mai subțire decât pielea de pe restul corpului și, în consecință, mult mai sensibil. Din acest motiv are nevoie de un nivel mult mai ridicat de protecție solară. În vacanța de vară, asigură-te că folosești o cremă de protecție solară special dezvoltată pentru pielea sensibilă, iar zi de zi folosește o cremă de față cu protecție solară. Alte zone ale corpului ce se ard mult mai rapid sunt zona superioară a pieptului, gâtul, laba piciorului, umerii, urechile și scalpul. Pe lângă loțiunile cu factor de protecție solară ridicată o metodă bună de protecție împotriva radiațiilor UV periculoase este să acoperim aceste zone cu haine.

Nu uita să-ți acoperi capul!

Când te expui direct radiațiilor solare, cel mai important este să-ți acoperi capul. Acest lucru este cu atât mai important pentru copii.


Soluții de urgență pentru arsurile solare

După plajă

Spray-ul de după plajă NIVEA calmează și răcorește pielea după plajă.

Prea mult soare - kit de prim-ajutor

Când ai stat prea mult la soare, soluția este să te răcorești, să bei multe lichide și, bineînțeles, să te muți la umbră imediat. Plaja este una din principalele cauze ale deshidratării. Apa pierdută trebuie recuperată astfel încât să îți păstrezi același nivel de hidratare pe tot parcursul expunerii la soare. Imediat ce ai realizat că ai abuzat de soare ar trebui să te adăpostești la umbră, să faci un duș călduț și să te relaxezi pentru o perioadă bună de timp. Este cel mai indicat să îți calmezi pielea expusă la soare cu o loțiune de după plajă de la NIVEA. În loc de o cremă grasă este important să folosești o loțiune de după plajă ce se aplică mut mai ușor, se absoarbe mai repede și calmează pielea.

Notă: dacă suferi de arsuri solare severe, bășici, amețeli și/sau dureri severe consultă de urgență un doctor!

Cum îți poți ajuta pielea să se regenereze?

Arsurile solare sunt de obicei arsuri de gradul întâi; foarte rar există cazuri de arsuri de gradul doi. Chiar dacă arsurile solare sunt severe sau nu, un lucru este cert: numărul de cazuri în care copiii suferă de arsuri solare este strâns legat de apariția cancerului la maturitate. Aceștia trebuie protejați astfel încât să se evite arsurile solare cu desăvârșire. Ajută-ți pielea să se regenereze cu loțiuni de după plajă. Loțiunile hidratante conțin ingrediente naturale precum aloe vera, catifelând pielea și ajutând la regenerarea acesteia. Evită expunerea la soare pentru câteva zile până când roșeața, respectiv arsurile dispar.

Prim-ajutor de la natură

Pentru a preveni inflamarea și pentru calmarea eficientă a pielii expuse la soare poți folosi o compresă de bumbac sau tifon înmuiată în apă rece.

Aceasta are un efect răcoritor și anti-inflamator. Compresele cu uleiuri de plante sau ceai verde rece pot de asemenea să ajute la calmarea arsurilor solare: adaugă câteva picături de ulei de mușețel sau gălbenele pe compresa rece. Este important să păstrăm compresele una sau două ore și să ne protejăm de soare și a doua zi după apariția arsurilor. Poate dura până la o săptămână până când o arsură solară se poate vindeca complet.

Ceai de mușețel calmant

O compresă cu ceai rece de mușețel poate calma pielea în zonele afectate.