Arsuri solare? Ce remedii rapide există?

Cea mai bună metodă împotriva arsurilor solare? Prevenția! Află aici câteva sfaturi utile, în caz că ai uitat să aplici loțiunea de protecție solară.

Soluții de urgență pentru arsurile solare

După plajă

Spray-ul de după plajă NIVEA calmează și răcorește pielea după plajă.

Prea mult soare – kit de prim-ajutor

Dacă simți că ai stat prea mult în soare, mută-te la umbră imediat. Ai grijă să te răcorești și să te hidratezi! Apa pierdută în timpul plajei trebuie recuperată, pentru a-ți putea păstra nivelul de hidratare la un nivel adecvat pe tot parcursul expunerii la soare. Imediat ce simți că ai abuzat de statul la soare, adăpotește-te la umbră, fă un duș călduț și relaxează-te. Răsfață-ți pielea cu o lotiune de după plajă de la NIVEA. E indicat să folosești o loțiune și nu o cremă grasă, deoarece loțiunile se aplică mult mai ușor, se absorb mai repede și au un efect calmant asupra pielii.
 

Cum îți poți ajuta pielea să se regenereze?

Arsurile solare sunt de obicei arsuri de gradul întâi; cazurile de arsuri de gradul doi sunt foarte rare. Însă, indiferent de gravitatea arsurilor solare, un lucru este cert: numărul de cazuri în care copiii suferă de arsuri este strâns legat la apariția cancerului la maturitate. De aceea, este atât de important să eviți arsurile solare, încă de la o vârstă fragedă.

Ajută-ți pielea să se regenereze cu loțiuni de după plajă. Loțiunile hidratante conțin ingrediente naturale precum aloe vera, ce ajută la regenerarea pielii și o lasă catifelată. Încearcă să eviți pentru câteva zile expunerea la soare, până când arsurile dispar. 

Prim-ajutor de la natură

Știai că, poți preveni inflamarea dar și calma eficient pielea cu o compresă de bumbac sau tifon înmuiat în apă rece? Aceasta are un efect revigorant și anti-inflamator.

De asemenea, compresele cu uleiuri de plante sau ceai verde rece pot ajuta la calmarea arsurilor solare: adaugă câteva picături de ulei de mușețel sau gălbenele pe compresa rece.

Pentru o eficiență sporită, păstrează compresele cel puțin o oră, două și ai grijă să te protejezi de soare după apariția arsurilor. Dacă arsurile persistă, nu te speria. Poate dura până la o săptămână până când pielea se va vindeca complet.

Una din cele mai optime soluții pentru a te bucura de soare, în special dacă ai pielea sensibilă, este să te asiguri că îți iei toate măsurile de prevenție și siguranță. Alegerea protecției solare potrivite este esențială și îți oferă libertatea de a lua tot ce e mai bun din soare, precum vitamina D și serotonină.

Dacă aplici crema de protecție solară potrivită și respecți câteva principii de bază, te poți bucura liniștită de timpul petrecut în soare și, de asemenea, poți obține un bronz frumos și sănătos. Cum aplici corect protecția soalră?  Despre asta am vorbit într-un alt articol.

Datorită numeroaselor beneficii, aloe vera este un ingredient special, pe care pielea îl adoră. Conținând până la 95% apă, această plantă are proprietăți puternice de hidratare și ajută la ameliorarea iritațiilor și arsurilor solare. Este un ingredient foarte bun și în menținerea bronzului, oferindu-i îngrijirea delicată de care pielea ta are nevoie.

Loțiunea de după plajă NIVEA SUN conține extract de pro-melanină, ce reușește să întrețină bronzul auriu și cu un aspect sănătos. Are o formulă ușoară, ce activează procesul natural de bronzare al pielii și hidratează și catifelează pielea. Alege-ți aliatul potrivit în îngrijirea de după plajă, în funcție de nevoile și tipul pielii tale.

 
Mușețel

Ceai de mușețel calmant

O compresă cu ceai rece de mușețel poate calma pielea în zonele afectate.
product-stage-bg

Care sunt zonele corpului cele mai vulnerabile

Din păcate, te poți arde oriunde pe corp, însă sunt câteva zone care sunt expuse în mod special radiațiilor UV. Acest fapt se datorează poziției lor greu de protejat și sensibilității lor ridicate.

“Capcanele soarelui” – zonele corpului ce au nevoie de extra protecție

Care sunt aceste așa zise “capcane ale soarelui”? Zona feței, în special vârful nasului, buzele, fruntea, zona ochilor și pomeții.

Tenul este cel mai expus la soare, și cel mai des expus. Mai mult, pielea feței este mult mai subțire decât pielea de pe restul corpului, ceea ce înseamnă că are și o sensibilitate mai mare. De aceea, pentru ten este indicat să folosiți o cremă cu un grad de protecție solară ridicat.

Asigură-te că folosești o cremă FPS special dezvoltată pentru pielea sensibilă și nu uita să aplici crema FPS în fiecare zi! Folosește crema pe toate suprafețele mai sensibile ale corpului, precum: zona superioară a pieptului, gâtul, laba piciorului, umerii și urechile

 
pălăria de soare

Nu uita de scalp!

Și acesta se arde mult mai rapid decât alte zone. Poartă pălăria preferată când ieși la plimbare și încearcă să acoperi zonele sensibile cu haine.