Pielea sensibilă are nevoie de mai multă protecție

Pielea sensibilă are nevoie de protecție specială atunci când este expusă la soare. Aici vei găsi sfaturi utile pentru a te bucura în siguranță de fiecare clipă la soare .

PIELEA SENSIBILĂ ȘI SOARELE

Pielea sensibilă are nevoie de protecție specială atunci când este expusă la soare – și nu doar în timpul verii sau în bătaia directă a razelor solare. Cu o îngrijire adecvată chiar și persoanele cu pielea deschisă se pot bucura de soare.

PIELEA SENSIBILĂ – PROTECȚIE SOLARĂ SPECIALĂ

Sensibilitatea la soare poate avea multe cauze. Copiii au nevoie de o protecție solară mai intensă decât adulții pentru că pielea lor nu este încă dezvoltată și, de aceea, este mai sensibilă. Află mai multe despre protecția solară pentru copii.
 
Persoanele cu pielea deschisă – care, în general, au părului blond sau roșcat, pistrui și ochi albaștri - ar trebui să ia protecția solară foarte în serios. La fel de mare grijă ar trebui să acorde și pacienții cu acnee sau eczeme, a căror piele este foarte afectată de medicație și este de obicei extrem de sensibilă la soare.
 
În principiu, nu ar trebui să uităm că: cu cât pielea este mai afectată de radiațiile UV, cu atât este mai mare potenţialul pentru deteriorarea ulterioară a pielii.
O protecție solară eficientă pentru pielea sensibilă ar trebui să protejeze și împotriva radiațiilor UVA și UVB. Razele de undă lungă UVA penetrează adânc în țesut și distrug colagenul, care este esențial pentru elasticitatea pielii. Acest lucru face ca razele UVA să fie principala cauză pentru îmbătrânirea prematură a pielii. Cu toate că razele de undă scurtă UVB intră mai puțin adânc în piele, ele sunt foarte agresive și pot provoca rapid arsuri. 
 
Protejează pielea sensibilă

PROTEJEAZĂ PIELEA SENSIBILĂ ÎN TIMPUL EXPUNERII LA SOARE

Persoanele cu pielea deschisă sau cele care suferă de alergie la soare, au pielea mai predispusă la deteriorări induse de lumină.

SOARELE NU STRĂLUCEȘTE DOAR ÎN PISCINĂ

Pielea sensibilă la soare trebuie protejată nu numai în timpul vacanței de vară sau sub cerul albastru însorit. Cu toate că este mai bine să te afli la umbră, nici acolo nu ești protejat de arsurilor provocate de soare. Radiațiile UVA există aproape întotdeauna - chiar și când cerul este înnorat.
 
Chiar și o mică înnorare lasă 90% din radiațiile UV să treacă, în timp ce zăpada poate reflecta până la 80% din radiațiile UV. Și chiar și în jumătate de metru de apă radiațiile UV sunt de 40%. Prin urmare:  trebui să te protejezi oricând te afli în aer liber.
 
Ori de câte ori poți, evită expunerea directă la soare și în special soarele puternic de la orele amiezii. Nu lăsa niciodată copiii la joacă sau la grădiniță fără protecție solară - iar dacă te numeri printre persoanele care sunt sensibile la soare și stau în aer liber prin natura muncii lor - nu uita să folosești regulat cremă de protecție și haine adecvate. Chiar și când faci o plimbare vara sau stai la o cafenea aplică protecție - soarele arde rapid pielea neprotejată.
 

BINE PROTEJAT DE-A LUNGUL VERII

Scopul final atunci când ai o piele sensibilă este să o protejezi de soare și să eviți arsurile. Ține minte: chiar și o mică roșeață indică un exces de soare și o primă problemă a pielii.
Nu uita pălăria de soare

NU UITA PĂLĂRIA DE SOARE

În zilele de vară, nu ai voie să uiți ochelarii de soare și pălăria, care este de preferat să aibă un cozoroc mare și să protejeze gâtul. În acest fel, pielea sensibilă a feței este întotdeauna la umbră.

PROTECȚIE SPECIALĂ PRIN HAINE SPECIALE

Fii precaută și nu lăsa razele soarele să-ți atingă prea mult pielea. Scapă de bustierele cu bretele și poartă tricouri, ce acoperă decolteul și umerii. Cea mai bună protecție îți este oferită de materialele cu țesătură deasă, foarte practică fiind îmbrăcămintea specială cu protecție UV. Aceasta provine din Noua Zeelandă și Australia, dar se poate găsi pretutindeni. Poți găsi pantaloni, cămăși și tricouri, dar există și costume de baie pentru piscină. Sunt foarte ușoare și se usucă repede - cea mai bună îmbrăcăminte pentru o vacanță în sud, pentru toate activitățile în aer liber și pentru bebeluși.
 

Bucură-te de soare

BUCURĂ-TE DE SOARE - CU PROTECȚIA ADECVATĂ

Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să folosească un factor de protecție de cel puțin 30 - chiar 50, cum este NIVEA SUN Protect & Sensitive Spray de protecție solară FPS 50+. Pentru copii vorbim întotdeauna de un factor de protecție 50+  cum este NIVEA SUN Swim & Play Loțiune pentru copii. Îți recomandăm  - mai ales pentru copii - produse rezistente la apă care se alătură distracției în timpul înotului și bălăcirii și care asigură protecție în același timp.

IAR ȘI IAR: APLICĂ BINE CREMA PE TOT CORPUL

Produsele de plajă oferă o protecție efecientă împotriva arsurilor provocate de soare și previn deteriorarea pielii pe termen lung. Ele trebuie să se adapteze nevoilor pielii tale sensibile și delicate.
Loțiunile de plajă pentru piele sensibilă (spre exemplu NIVEA SUN Protect & Sensitive Loțiune protecție solară ) nu conțin parfum, coloranți sau conservanți. Ele sunt compatibile, iar riscul de alergii solare este redus.

S-au dezvoltat produse speciale pentru pielea sensibilă a copiilor (ex.NIVEA SUN Protect & Sensitive Spray pentru copii ) care se absorb rapid și sunt ușor de aplicat. Ce trebuie să faci: să reaplici protecția o dată la două ore! Acoperă bine cu cremă toate zonele unde poate ajunge soarele - în special nasul, umerii, partea superioară a labei piciorului și partea superioară a antebrațelor.

Află tot ce ar trebui să știi despre protecția solară.

NIVEA SUN