Protecția solară pentru copii

Soarele ne face fericiți: în special pe copii. Tocmai de aceea, o protecție solară suficientă este necesară pentru a preveni apariția arsurilor solare.

Protecție de încredere și îngrijire

Pielea copiilor - este extra sensibilă și are nevoie de protecție

Bebelușii și copiii foarte mici au nevoie de extra protecție împotriva radiațiilor solare, deoarece pielea lor este mult mai subțire și sensibilă decât pielea adulților. În primii ani de viață mecanismele proprii de protecție ale pielii împotriva radiațiilor UV nu sunt încă dezvoltate: pielea nu formează încă pigmenți protectori împotriva radiațiilor. Mai mult, regenerarea pielii nu funcționează încă la fel ca la un adult în primii ani de viață. Chiar și copiii de peste trei ani au nevoie de protecție specială sub soare deoarece arsurile solare la vârste foarte fragede sunt principala cauză pentru formarea cancerului de piele în perioada adultă. Descoperă toate produsele solare NIVEA destinate pielii sensibile a copiilor aici.

Cea mai bună protecție solară pentru copii

Cea mai bună protecție solară pentru copii este la umbră. De aceea, bebelușii nu ar trebui să petreacă timp sub soarele arzător în primele 12 luni de viață.
Dermatologii recomandă să nu expuneți bebelușii și copiii de până la 3 ani pentru perioade lungi de timp sub razele directe ale soarelui. Află mai multe despre protecția solară pentru bebeluși aici.

Cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, aceștia au nevoie de protecție împotriva radiațiilor UV cu ajutorul hainelor potrivite și a unei creme cu factor foarte ridicat de protecție. Materialele cu țesătură deasă oferă cea mai de încredere protecție, iar piesele de îmbrăcăminte cu protecție specială UV sunt extrem de practice. Acestea au fost concepute prima dată în Noua Zeelandă și Australia, dar acum sunt larg răspândite pe glob. Pot fi tricouri, pantaloni, cămășuțe sau chiar și costume de baie. Sunt extrem de ușoare și se usucă foarte repede - fiind astfel ideale pentru vacanțele în zone mediteraneene, orice activitate în afara casei și în special bune pentru bebeluși și copiii foarte mici.

 

Ar trebui de asemenea să folosiți pentru copii creme de protecție solară cu factor de protecție 30 - chiar și mai bine, 50+ - precum Spray-ul de protecție solară NIVEA SUN cu FPS 50+. Pentru cei mici, în special, recomandăm produsele rezistente la apă ce le permit să se distreze și să fie protejați chiar și când înoată sau se bălăcesc; puteți alege Loțiunea NIVEA SUN Swim & Play.

Cum să îi îmbrăcăm potrivit la soare

Vara, copiii mici nu vor altceva decât să își dea jos hăinuțele și să alerge goi peste tot - în special la plajă sau la piscină. Indiferent cât de mare ar fi tentația să îi lăsăm, trebuie să ne asigurăm că cei mici poartă hăinuțele potrivite sub radiațiile nocive ale soarelui.

Piese de îmbrăcăminte esențiale pentru zilele însorite

De ce au nevoie sub soare:

  • O pălărie ce acoperă nu doar capul, ci și gâtul, urechile și fața.
  • Tricouri și pantalonași largi confortabile și care oferă aerisire. Hăinuțele cu protecție UV sunt recomandate. Factorul de protecție UV al acestora ar trebui să fie de minimum 30.
  • Tricourile UV sunt ideale pentru perioade mai lungi sub soare, în special pentru copiii care se joacă mai mult timp lângă apă.
  • Sandale ce acoperă partea superioară a labei piciorului, deoarece acesta este extrem de sensibilă la soare.
  • O pereche de ochelari de soare cu protecție UV.


Ce cremă de protecție solară este potrivită pentru copii?

Protecția solară pentru copii

Este important să aplicați o cremă de protecție solară potrivită pe zonele corpului ce nu pot fi protejate suficient de bine de către haine. Deoarece pielea copiilor nu se poate proteja de radiațiile UV, decât pentru câteva minute, întotdeauna trebuie aplicat un produs de protecție solară cu ceva timp înainte de a ieși din casă, preferabil cu factor de protecție 50+. Folosiți creme de protecție solară ce conțin filtre UVA și UVB și care sunt dezvoltate special pentru pielea sensibilă a copiilor. Când mergeți la plaja folosiți produse rezistente la apă, waterproof, și aveți grijă să reaplicați produsul după fiecare baie. Toate produsele NIVEA SUN Kids sunt concepute în acest mod.

Protecție solară suficientă pentru copii

La plajă este destul de dificil să aplicați o cremă de protecție solară copiilor deoarece sunt agitați și singurul lucru pe care și-l doresc este să construiască castele de nisip.

Distracție la soare

Cu cât este mai distractiv să aplici produsul, cu atât copiii vor adora să îl folosească. Spre exemplu, produsele colorate sunt disponibile pentru a stimula nevoia de joacă a copiilor.

La amiză - ne jucăm la umbră sau facem o pauză

Între 11 a.m. și 3 p.m. atât copii cât și adulții ar trebui să evite soarele complet, deoarece radiațiile solare au cel mai înalt nivel de intensitate în acest interval. Ar trebui, astfel, să găsiți o zonă umbrită sau să stați în casă. Parasolarele și umbrarele creează zone suficient de mari de umbră pentru ca cei mici să se joace în siguranță în timpul celei mai călduroase perioade din zi. Dar copiii au nevoie de hăinuțele potrivite și protecție solară chiar și la umbră. În timpul unei vacanțe la mare profită de  dimineți și după-amieze pentru joaca la malul mării - nu doar că este mai sănătos, ci și mai distractiv!