crema protectie solara

ALEGE CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ POTRIVITĂ PENTRU TEN

Fața ta este expusă la radiații solare mai des decât orice altă parte a corpului, motiv pentru care ai nevoie de îngrijire cu protecție solară. Poți fi sigură că îi dai tenului tău îngrijirea de care are nevoie dacă folosești creme de față special concepute pentru tenul tău.

TENUL TĂU ARE NEVOIE DE O PROTECȚIE SOLARĂ SPECIALĂ

Pielea din zona feței este destul de subțire și sensibilă, astfel că șansele ca aceasta să se bronzeze excesiv, să se ardă sunt mai mari decât în restul corpului. Pentru a preveni arsurile solare, ridurile timpurii este nevoie să aplici o cremă de față cu factor de protecție, care să acționeze împotriva UV, dar care să asigure și hidratarea necesară pentru ten. 

 

 

Nasul, fruntea, buzele, urechile fac parte din așa-numitele “terase solare”, acele zone ale pielii pe care razele UV le “lovesc” direct. Zona feței este cea mai predispusă la arsuri solare, motiv pentru care este indicat să aplici cremă de față cu factor de protecție solară(FPS sau SPF) special concepută pentru ten, îngrijirea de care are nevoie fiind diferită de pielea de pe restul corpului tău.

 
crema solara SPF
protectie solara SPF
protectie solara NIVEA

CE ÎNSEAMNĂ O CREMĂ PROTECȚIE SOLARĂ BUNĂ PENTRU FAȚĂ?

Cremele de care tenul are nevoie sunt cele care combină protecția UV cu îngrijirea, hidratarea, astfel încât tu să te poți bucura de ore de stat la soare fără griji.

Mai jos poți descoperi cele mai îndrăgite creme în comunitatea NIVEA:

 

TENUL ARE NEVOIE DE MAI MULTĂ PROTECȚIE

Pielea feței este deosebit de delicată și are nevoie de umiditate din exterior, mai ales în zilele însorite.

Este o parte ce diferă de la o persoană la alta, ce se comportă altfel față de pielea de pe restul corpului– unii oameni tind să aibă tenul gras, alții uscat sau sensibil. Astfel, fiecare are nevoie de îngrijire adecvată, personalizată.

Dacă ai tenul gras, poți afla de aici cum să îl îngrijești în timpul verii : https://www.nivea.ro/sfaturi/piele-frumoasa/cum-ingrijesti-tenul-gras-in-timpul-verii

În zona feței porii sunt mai mari, tind să se astupe și se pot forma puncte negre ori coșuri.

Este cel mai des expusă la factori externi ca: frig, căldură, lumina soarelui, poluare. Aceștia, dar mai ales arsurile solare, pot favoriza și îmbătrânirea prematură a pielii – pete de pigment sau riduri.

 

BENEFICIILE CREMEI DE FAȚĂ CU FPS

Factorul de protecție solară (FPS sau SPF) acționează precum o folie de protecție pentru piele, împotriva razelor solare. 

O cremă cu FPS poate proteja fața de radiațiile UV însă textura ei nu este una care să asigure îngrijirea potrivită pentru ten, ea fiind adaptată în primul rând nevoilor pielii de pe picioare, brațe, burtă sau spate. 

Cremele de față cu SPF de la NIVEA au un nivel ridicat de protecție împotriva efectelor negative ale expunerii la soare, textura lor este una ușoară, special adaptată pentru pielea fină și sensibilă. 

 
crema fata SPF

 

 

Filtrele UVA/UVB integrate protejează pielea de arsurile solare și de îmbătrânirea tenului.

Acționează împotriva deshidratării cauzate de expunerea tenului la radiațiile UV.

Sunt ușor de aplicat pe piele, se absorb repede și nu lasă senzația de ten gras sau lipicios.

Estompează aspectul lucios al pielii feței, fiind ideale pentru tipurile de ten gras și mixt. Nu au parfum astfel că sunt perfecte pentru pielea extem de sensibilă. 

 
protectie solara NIVEA

PROTECȚIE SOLARĂ DE ÎNCREDERE PENTRU FIECARE TIP DE PIELE:

CREMĂ ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE PENTRU FAȚĂ

Crema de față cu SPF nu numai că protejează tenul împotriva arsurilor solare, însă reduce și riscul de îmbătrânire prematură a pielii feței. Astfel, te protejezi de riduri și de apariția petelor pigmentare.

Studiile indică că razele directe de soare sunt, în 80% dintre cazuri, factor favorizant al apariției semnelor de îmbătrânire prematură a pielii. Asta datorită prezenței în număr ridicat a razelor UVA. Deși nu conduc imediat la arsuri solare ori alte simptome dureroase, ele pătrund adânc în piele unde duc la formarea radicalilor liberi. Aceștia sunt compuși chimici agresivi care, în număr mare, pot provoca leziuni.

În multe astfel de cazuri este afectată capacitatea naturală de regenerare a pielii, procesul de îmbătrânire a tenului este accelerat – riduri timpurii, pete de pigment, elasticitatea pielii scade încet.

Cremele de protecție solară împotriva petelor pigmentare și cremele de zi cu SPF sunt produse eficiente împotriva acestui proces. 

 

FILTRU UV: POSIBIL CEL MAI EFICIENT AGENT ANTI-ÎMBĂTRĂNIRE

 

 

Indiferent că este soare sau frig, iarnă sau vară, filtrele UV din cremele de protecție solară, cremele de față cu SPF resping sau absorb radiațiile UVA și UVB, protejând astfel nu doar de arsuri solare, ci și de riduri premature, printre altele.

Aici poți afla cum să calculezi indicele UV din zona ta:

https://www.nivea.ro/sfaturi/uv-calculator

 
UVB UVA

CREMĂ DE SOARE PENTRU FAȚĂ SAU ESTE SUFICIENTĂ CREMA DE ZI CU SPF?

Prin urmare, protecția UV pentru față nu trebuie să lipsească mai ales în zilele însorite.

Ambele variante de cremă sunt concepute pentru protecție împotriva radiațiilor UV.  Crema de zi cu SPF are în principal o funcție hrănitoare. 

Dacă au același factor, ele protejează la fel de bine. Condiția este ca stratul să fie aplicat suficient de gros. 

crema FPS protectie solara

De reținut că protecția solară este păstrată dacă aplicați în mod regulat crema( aproximativ la fiecare 1-2 ore). În acest caz, crema de protecție solară pentru față vine cu un avantaj- recipientul stil tub este mai practic pentru utilizarea în deplasare).

Crema de soare pentru față este ideală în zilele însorite pentru ca este adaptată tuturor nevoilor pielii tenului.

Crema de zi cu SPF sau machiajul cu SPF sunt ideale pentru utilizarea de zi cu zi. Protecția lor este suficientă pentru ten în caz de șederi mai scurte la soare-  de exemplu când mergi la cumpărături sau ieși afară în pauza de prânz.

Dacă însă vrei să stai mai mult la soare cel mai bine este să folosești o protecție solară pentru față, cu SPF ridicat( 30-50, în funcție de tipul de piele). Doar așa știi sigur că tenul tău este protejat în mod optim de arsuri solare și îmbătrânire prematură. Aceste creme de protecție solară pentru față pot fi folosite și în rutina de zi cu zi. Au efect de matifiere, sunt ușor de aplicat, nu lasă senzația și aspectul de ten uleios sau urme albe, dar cel mai important – oferă cea mai bună protecție.

 

SFATURI PENTRU ZILE DE SOARE

Prima zi de plajă a anului? Înainte a aplica crema de protecție solară pe față, verifică termenul de valabilitate al produsului.

Aici poți să afli cum alegi factorul de protecție: https://www.nivea.ro/sfaturi/protectie-solara/factorul-protectie-solara.