femeie care zâmbește

Ce este coenzima Q10?

Citește ghidul nostru despre tot ce trebuie să știi despre coenzima Q10 și despre beneficiile acesteia pentru piele, precum și despre produsele noastre cu Q10.

Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10, cunoscută sub numele de CoQ10, este un antioxidant vital produs în mod natural de către organism. În îngrijirea pielii, acesta joacă un rol esențial în menținerea unei pieli sănătoase și cu aspect tânăr. Coenzima Q10 ajută la protejarea pielii de efectele nocive ale radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire și pot duce la apariția ridurilor și a liniilor fine. În plus, Q10 ajută la producerea colagenului și a elastinei, proteine esențiale care mențin pielea fermă și rezistentă, ceea ce îl face un ingredient valoros în multe produse de îngrijire a pielii împotriva îmbătrânirii.

Cum funcționează Coenzima Q10?

Coenzima Q10 (CoQ10) funcționează ca o componentă crucială în procesul de producere a energiei celulare, în special în cadrul mitocondriilor, denumite adesea ""centralele"" celulelor. 

Iată cum funcționează Coenzima Q10:

Producerea de energie: 
Coenzima Q10 este vitală pentru procesul de producere a energiei în celule, inclusiv în celulele pielii. Aceasta ajută la transferul de electroni între enzime, ajutând la transformarea nutrienților în energie celulară. Această energie este crucială pentru diferite funcții ale celulelor pielii.
tânără care aplică crema de față Nivea Q10

Apărarea antioxidantă: 

Coenzima Q10 acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant. Ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători generați în timpul producției de energie. În acest fel, Q10 ajută la protejarea celulelor, inclusiv a celulelor pielii, împotriva daunelor, care pot contribui la îmbătrânire și la alte probleme ale pielii.

 

Producția de colagen și elastină: 

Coeznima Q10 joacă, de asemenea, un rol în sinteza colagenului și a elastinei, proteine esențiale pentru menținerea structurii și elasticității pielii. Colagenul contribuie la fermitatea pielii, în timp ce Elastina îi permite acesteia să se întindă și să își recapete forma. Q10 susține producția acestor proteine, favorizând o piele mai sănătoasă și cu un aspect mai tânăr.

 

Repararea celulelor: 

Coenzima Q10 ajută, de asemenea, la procesele de reparare celulară. Ajută la menținerea sănătății generale a celulelor, permițându-le să funcționeze în mod optim și să se refacă mai eficient în urma deteriorărilor. Acest lucru poate

fi deosebit de benefic pentru celulele pielii expuse la factorii de stres din mediul înconjurător, cum ar fi radiațiile UV și poluarea.

În produsele de îngrijire a pielii, coenzima Q10 este adesea utilizată local pentru a oferi aceste beneficii direct la nivelul pielii. Capacitatea sa de a susține producția de energie celulară, de a acționa ca antioxidant și de a promova producția de colagen și elastină îl face un ingredient valoros în diverse produse anti-îmbătrânire și de întinerire a pielii.


5 beneficii ale coenzimei Q10 pentru piele

 1. Protecție antioxidantă puternică:
  Coenzima Q10 este un antioxidant puternic care ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători. Acești radicali liberi sunt generați de factori precum radiațiile UV, poluarea și stresul și pot duce la îmbătrânirea prematură și deteriorarea pielii.
 2. Stimulează producția de colagen:
  Coenzima Q10 poate stimula producția de colagen, ajutând la menținerea elasticității pielii și la reducerea aspectului ridurilor, promovând în cele din urmă un ten mai tânăr.
 3. Reduce aspectul ridurilor:
  Capacitatea Q10 de a stimula producția de colagen și proprietățile sale antioxidante lucrează împreună pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor. Utilizarea regulată a coenzimei Q10 poate ajuta la netezirea și întărirea pielii, oferindu-ți un aspect mai tânăr și mai radiant.
 4. Îmbunătățește hidratarea pielii:
  Coenzima Q10 poate contribui la îmbunătățirea hidratării pielii prin susținerea barierei naturale de hidratare a pielii. Acest lucru înseamnă că pielea ta reține umiditatea mai eficient, lăsând-o mai suplă și mai luminoasă.
 5. Combate semnele de îmbătrânire:
  Beneficiile multifațetate ale coenzimei Q10 o fac bună pentru ținta anti-îmbătrânire. Ajutând stresul de tip oxidativ, stimulând colagenul și îmbunătățind hidratarea pielii, CoQ10 vă poate ajuta să vă mențineți un aspect mai tânăr pentru mai mult timp.
Prezentarea generală a informațiilor

Informații despre Q10:

Beneficii: Coenzima Q10 acționează ca un antioxidant puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi care pot deteriora celulele pielii și accelera îmbătrânirea.

Aplicare: Q10 se găsește în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi serurile și cremele. Aplicarea sa direct pe piele poate ajuta la îmbunătățirea aspectului, a texturii și a sănătății generale a acesteia.

Utilizare: Q10 este adesea utilizat în rutinele de îngrijire a pielii pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, pentru a promova producția de colagen și pentru a menține elasticitatea pielii.

Caracteristici speciale: Q10 este potrivit pentru diferite tipuri de piele și poate fi integrat atât în rutinele de îngrijire a pielii de dimineață, cât și de seară.

Cum să încorporezi NIVEA Q10 în rutina ta de îngrijire a pielii

Încorporarea coenzimei Q10 în rutina de îngrijire a pielii poate fi un pas benefic pentru a promova o piele mai sănătoasă și cu un aspect mai tânăr. Iată un ghid despre cum să o faceți:

Curățarea: Începe cu pielea curată. Folosește un produs de curățare delicat pentru a îndepărta machiajul, murdăria și impuritățile. Acest lucru îți pregătește pielea pentru a absorbi mai bine coenzima Q10 din produsele alese.
femeie care folosește crema antirid Nivea Q10

Serum: Aplică un serum, concentrându-te pe zonele în care dorești să abordezi probleme specifice, cum ar fi liniile fine sau tonusul neuniform al pielii.

Hidratați-vă: Alege o cremă hidratantă care hidratează eficient pielea pentru a menține o hidratare adecvată a pielii și pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului general al pielii.

Cremă de zi anti-rid Q10 power pentru fermitate cu FPS 30 oferă protecție antirid timp de 24 de ore împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și de factorii de stres din mediul înconjurător, menținând pielea hrănită și plină de energie pe tot parcursul zilei.

În timpul nopții, este benefic să ajuți procesul de întinerire a pielii prin folosirea unei creme de noapte. Cremă de noapte anti-rid regeneratoare Q10 Power este realizată cu formula NIVEAs Q10 și creatină care ajută la regenerarea pielii în timp ce dormi, stimulează producția de colagen și umple pielea de energie pentru a neutraliza daunele produse în timpul zilei.

Cremă de ochi: Dacă aveți probleme cum ar fi cearcănele sau umflăturile, luați în considerare utilizarea unei creme pentru ochi. Cremă de ochi anti-rid Q10 Power  este îmbogățită cu coenzima Q10 cu dublă acțiune, pentru a reduce ridurile și a revitaliza zona ochilor. Este formulată pentru a hidrata și revitaliza instantaneu pielea, oferind un aspect vizibil mai proaspăt și mai tânăr în doar 2 săptămâni.

Tratament specific : Încheie cu Serumul anti-rid Q10 Targeted Wrinkle Filler care oferă un efect instantaneu de umplere a ridurilor. Datorită formulei sale unice, acesta poate fi folosit la sfârșitul rutinei și poate oferi o reducere a ridurilor cu până la 50% în doar 4 săptămâni.

NIVEA se adresează unei game variate de nevoi de îngrijire a pielii prin intermediul seriei Q10, oferind gama Q10 Power pentru o îngrijire completă a pielii, inclusiv a celei sensibile, precum și gama Q10 60+, adaptată pentru pielea matură. Pentru a promova o piele radiantă, cu aspect sănătos, explorează gama Q10 Energy, care combină Q10 cu vitamina C, care iluminează pielea.

 

Q10 și alte ingrediente pentru îngrijirea pielii

Q10 vs. Retinol: O metodă blândă de îngrijire a pielii

Retinolul este binecunoscut pentru proprietățile sale remarcabile împotriva îmbătrânirii. Cu toate acestea, Q10 oferă o alternativă mai blândă, cu propriul set de beneficii:

Beneficii vizate: Retinolul se concentrează în primul rând asupra liniilor fine, ridurilor și problemelor legate de acnee. Q10, pe de altă parte, este mai versatil, oferind beneficii generale pentru sănătatea pielii prin protejarea împotriva stresului de tip oxidant.

Compatibilitate:
Pentru cei care doresc să utilizeze atât Retinol, cât și Q10, acestea se pot completa reciproc în mod eficient. Proprietățile antioxidante ale Q10 ar putea ajuta la contracararea radicalilor liberi generați de Retinol, reducând potențialul de iritație.

femeie blondă zâmbind
Q10 și acidul hialuronic: Perechea perfectă de hidratare

Acidul hialuronic este renumit pentru capacitatea sa de a hidrata și întineri pielea. Atunci când sunt asociate cu Q10, acestea creează o combinație eficientă pentru o rutină de îngrijire a pielii bine închegată:

Stimularea hidratării:
Acidul hialuronic este un magnet de hidratare, capabil să atragă și să rețină apa în piele. Q10, între timp, susține funcția celulelor pielii și ajută la menținerea unui echilibru sănătos de hidratare, ceea ce le face o pereche perfectă pentru a te asigura că pielea ta rămâne hidratată și tânără.

Măsuri de prevenție:
Proprietățile antioxidante ale Q10 protejează pielea de factorii de stres din mediul înconjurător, în timp ce acidul hialuronic menține hidratată bariera pielii. Împreună, acestea acționează pentru a preveni semnele premature de îmbătrânire.

Absorbție îmbunătățită:
Aplicarea unui ser cu acid hialuronic înainte de un produs care conține Q10 poate ajuta la îmbunătățirea absorbției Q10, asigurând că acesta pătrunde mai profund în piele..
Q10 și vitamina C: Un duo dinamic pentru o piele radiantă

Vitamina C pentru ten este cunoscută pentru efectele sale iluminatoare și antioxidante. Atunci când sunt combinate cu Q10, acestea creează o sinergie care îmbunătățește sănătatea și aspectul general al pielii dumneavoastră:

Antioxidant de mare putere:
Atât Q10, cât și vitamina C sunt antioxidanți puternici și pot neutraliza eficient radicalii liberi care pot duce la îmbătrânirea prematură. Atunci când sunt utilizate împreună, acestea oferă o protecție dublă împotriva daunelor provocate de mediul înconjurător.

Producția de colagen:
Vitamina C stimulează producția de colagen, contribuind la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea aspectului ridurilor. Q10 susține acest proces prin furnizarea de energie esențială pentru celulele pielii, îmbunătățind efectul general.

Luminozitate:
Vitamina C ajută la estomparea petelor întunecate și la uniformizarea tonusului pielii, în timp ce sprijinul energetic celular al Q10 asigură un ten radiant.
Gama NIVEA Q10 Energy combină Q10 cu beneficiile vitaminei C, simplificându-ți rutina de îngrijire a tenului prin oferirea ambelor substanțe într-un singur produs.


Încorporarea Q10, a acidului hialuronic și a vitaminei C în rutina ta de îngrijire a tenului te poate ajuta să obții un ten echilibrat, radiant și tânăr. 
Rezumat

Q10 în îngrijirea pielii - La pachet

Coenzima Q10 este un antioxidant natural esențial, care joacă un rol important în obținerea unei pieli cu aspect tânăr prin susținerea producției de colagen și elastină. Printre beneficiile sale se numără asigurarea unei protecții anti-îmbătrânire, contribuind la reducerea ridurilor și la îmbunătățirea hidratării.

Întrebări frecvente despre Q10

Ce este coenzima Q10 (CoQ10)?

Q10 este un antioxidant prezent în mod natural în organism. Acesta joacă un rol vital în producția de energie la nivel celular și este cunoscut și pentru beneficiile sale pentru piele.

Care sunt beneficiile coenzimei Q10 pentru piele?

Q10 poate ajuta la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi, stimulează producția de colagen, reduce aspectul ridurilor, îmbunătățește hidratarea pielii și promovează un ten mai luminos.

Cum pot încorpora coenzima Q10 în rutina mea de îngrijire a pielii?

Puteți include Q10 în rutina de îngrijire a pielii folosind produse precum serumuri, creme hidratante și creme pentru ochi care conțin Q10. Acestea ar trebui aplicate după curățare și înainte de a aplica crema de protecție solară în timpul zilei.

Coenzima Q10 este sigură pentru toate tipurile de piele?

Coenzima Q10 este, în general, sigură pentru toate tipurile de piele, dar este recomandat să consulți un dermatolog sau un specialist în îngrijirea pielii pentru sfaturi personalizate și pentru a se asigura că este compatibilă cu tipul tău de piele și cu orice afecțiune existentă.

Pot obține suficientă coenzima Q10 din dieta mea?

Deși CoQ10 este prezent în cantități mici în unele alimente, cum ar fi peștele, organele și nucile, este posibil să nu fie suficient pentru a oferi toate beneficiile pentru piele. Aplicarea topică a CoQ10 în produsele de îngrijire a pielii este adesea recomandată pentru beneficii specifice.

Cât timp este nevoie pentru a vedea rezultate de la produsele de îngrijire a pielii Coenzima Q10?

Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, dar cu o utilizare consecventă, poți începe să observi îmbunătățiri în ceea ce privește hidratarea și textura pielii în decurs de câteva săptămâni până la câteva luni.

Coenzima Q10 poate fi utilizată împreună cu alte ingrediente de îngrijire a pielii?

CoQ10 poate fi utilizat în siguranță cu multe alte ingrediente de îngrijire a pielii, inclusiv acidul hialuronic, vitamina C și retinol. Cu toate acestea, este esențial să respecți instrucțiunile produsului și să fii precaut dacă ai pielea sensibilă.

Coenzima Q10 este benefică doar pentru scopuri anti-îmbătrânire?

În timp ce CoQ10 este bine cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire, acesta poate fi benefic pentru piele și în ceea ce privește hidratarea.

Unde pot găsi produse de îngrijire a pielii cu Coenzima Q10?

Poți găsi produse Q10 pentru îngrijirea pielii în gama de produse NIVEA dedicată Q10, care este disponibilă în multe farmacii, supermarketuri și magazine online.