despre creatina cosmetica

CARE ESTE ROLUL CREATINEI ÎN ÎNGRIJIREA PIELII?

Pielea tânără și strălucitoare este dorința fiecărei femei, însă odată cu procesul de îmbătrânire, tenul urmează aceeași cale. Deși fenomenul nu poate fi evitat, există anumite ingrediente în produsele de îngrijire care ajută la păstrarea unui aspect mai tânăr al tenului atât timp cât este natural posibil.

Creatina este o substanță produsă natural în corpul tău, care joacă un rol important în reducerea semnelor de îmbătrânire, însă care există în cantități din ce în ce mai mici odată cu trecerea timpului. Iată de ce creatina a devenit un ingredient esențial în anumite produse de îngrijire!
 


CE ESTE CREATINA ȘI CUM ACȚIONEAZĂ?

Creatina este un acid organic azotat, format din trei aminoacizi L-arginină, glicină și L-metionină. Este produs în ficat, rinichi și pancreas și ajută la furnizarea de energie către celulele din întregul corp.

Găsindu-se în mod natural în compoziția pielii tale, creatina acționează ca un rezervor de energie și este importantă pentru „alimentarea” și funcționarea normală a celulelor. La fel ca în cazul multor uleiuri, proteine și acizi, producția de creatină a corpului scade odată cu îmbătrânirea. De aceea, aplicarea externă pe piele a acestei substanțe este importantă, pentru a ajuta pielea să-și mențină capacitatea de a oferi beneficii anti-îmbătrânire odată cu maturizarea. 

 
creatina tratament fata
ce este creatina

ESTE CREATINA BENEFICĂ PENTRU PIELEA TA?

Putem să-ți răspundem fără ezitare: DA. Așa cum oferă energie corpului tău, același proces are loc și când este aplicată pe ten.

✓ Cremele și loțiunile de față care conțin creatină ajută în procesul de regenerare și reparare a celulelor, contribuind astfel la reducerea semnelor de îmbătrânire și minimizarea liniilor fine și a ridurilor – iar tu obții tenul strălucitor pe care ți-l dorești!

✓ Colagenul este o componentă importantă a pielii, în special dacă vorbim de procesul de îmbătrânire, oferind tenului aspectul neted și tânăr pe care ți-l dorești. Odată cu furnizarea de energie către celulele pielii, depozitele de colagen încep să se epuizeze, iar tenul își pierde din elasticitate și capătă un aspect de „piele căzută”. 

✓ Creatina ajută, de asemenea, la tratarea hiper-pigmentării, datorită regenerării celulare care aduce la suprafață noi celule ale pielii. 

✓ Produsele de îngrijire care conțin creatină nu ajută doar la reducerea semnelor de îmbătrânire, ci au și abilitatea de a crește conținutul de apă din celule. Astfel, atunci când nivelul de lichid intracelular începe să scadă, acesta este suplimentat de acțiunea creatinei, oferindu-ți un ten care arată și se simte mai hidratat. 

✓ Unele studii susțin că un alt beneficiu al creatinei este să protejeze ADN-ul pielii de efectele nocive ale razelor UV. 


CE ALTE BENEFICII MAI ARE CREATINA?

Datorită proprietăților regenerative, creatina are o mulțime de alte beneficii cunoscute:

  1. Ajută mușchii să producă mai multă energie, contribuind la rezistența în timpul exercițiilor fizice intense, atunci când este administrată ca supliment alimentar.
  2. Contribuie la creșterea masei musculare, stimulând diverse procese necesare pentru dezvoltarea mușchilor.
  3. Are un rol important în creșterea performanței în sport – crește rezistența, puterea, viteza recuperării și chiar performanța psihică.
  4. Unele studii arată beneficiile creatinei în prevenirea bolii Parkinson, ajutând la reducerea scăderii nivelului de dopamină din creier, care generează simptomele.
  5. Are un rol cunoscut în reducerea oboselii, prin oferirea de energie suplimentară creierului.
creatina masca crema de fata

CARE SUNT PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE CU CREATINĂ POTRIVITE PENTRU TINE?

Produsele anti-aging din gama NIVEA conțin formule pe bază de creatină care lasă tenul reîmprospătat și cu un aspect mai tânăr, îmbunătățind aspectul ridurilor fine și al semnelor de îmbătrânire.
crema de fata
Crema de zi Anti-Rid NIVEA Q10 POWER cu FPS 30

Utilizată frecvent, crema de zi anti-rid Q10 Power mărește nivelul de coenzima Q10 și creatină proprii pielii, luptă eficient împotriva ridurilor, reducând și prevenind apariția celor noi. Și pentru că formula este îmbogățită FPS 30 şi cu o cantitate mai mare de filtre UVA, aplicarea regulată a cremei protejează împotriva ridurilor cauzate de expunerea la soare şi previne apariţia petelor pigmentare. În plus, formula de îngrijire oferă tenului hidratarea intensă de care are nevoie și îl lasă catifelat și radiant!
 Tratament intensiv NIVEA Q10 POWER

Formula inovatoare NIVEA constă într-un tratament intensiv pentru față care combină coenzima Q10 și creatina proprii pielii, cu scopul de a lupta eficient împotriva semnelor de îmbătrânire și ridurilor profunde. Astfel, tratamentul conține cea mai ridicată concentrație de creatină, de cinci ori mai multă decât crema de zi Q10 POWER și stimulează producția naturală de colagen la nivelul pielii.

Textura nonuleioasă este ideală pentru aplicare înainte de crema de zi sau crema de noapte și se absoarbe imediat în piele.

 
tratament fata q10