Femeie cu porii înfundați

Pori infundati

Ce sunt porii infundati și de ce anume apar? Află ce sunt, cum să îi previ și cum scapi de porii infundati cu ajutorul sfaturilor de la NIVEA.

Cum scapi de pori infundati?

Îți analizezi adesea tenul și te întrebi ce sunt acele mici puncte? Evită stoarcerea coșurilor și agresarea tenului. Acest articol conține tot e trebuie să știi pentru a deveni un expert al porilor înfundați. La final vei ști ce sunt, cum să îi previ și ce trebuie să faci pentru curatarea porilor fetei.

Ce sunt porii?

Ia o oglindă și aruncă o privire. Vei observa că pielea ta nu este netedă ca hârtia. În schimb, este presărată cu deschideri minuscule. Aceștia sunt porii. Ei există pe tot corpul tău și ajută pielea să elibereze transpirația și sebumul prin suprafața pielii.

Care sunt cauzele porilor înfundați?

Păstrarea pielii frumoase și curate este esențială și te ajută să eviți iritația, erupțiile și inflamația. Porii ajută la eliberarea excesului de sebum și transpirație pe suprafața pielii. Acest lucru poate crea un amestec lipicios care captează murdăria. Dacă nu îți cureți pielea și nu îndepărtezi murdăria și resturile în mod regulat, vei observa că acumularea poate provoca pori înfundați. Și acei pori înfundați se pot transforma cu ușurință în pete.


Care sunt cauzele porilor înfundați?

4 lucruri care pot duce la înfundarea porilor

Pe scurt, porii sunt înfundați de celulele moarte ale pielii, murdărie și ulei. Acestea pot fi cauze ale:


1. Pielii excesiv de uscată
2. Produse comedogenice, cum ar fi demachiante, loțiuni sau cosmetice
3. Medicamente care pot influența uneori cantitatea de ulei pe care o produc glandele sebacee
4. Fluctuațiile hormonale, genetica și îmbătrânirea pot afecta cantitatea de ulei produsă de pielea ta

8 factori care înrăutățesc porii înfundați

Există obiceiuri de zi cu zi și lucruri în jurul tău care pot inflama porii deja înfundați de pe față.

Acestea includ:
1. Poluarea și toxinele din aer
2. Schimbări ale vremii sau umiditate excesivă
3. Excesul de ulei și bacterii transferate de pe mâini pe față
4. Probleme alimentare
5. Îmbrăcămintea sau echipamentul se freacă de piele
6. Scărpinarea pieii sau stoarcere petelor
7. Stresul și anxietatea crescute vă pot afecta pielea
8. Spălarea și frecarea excesivă a pielii

Femeie care râde

Ce pori se pot înfunda?

Bărbat folosind Nivea scrub față

După cum am menționat, corpul tău este acoperit de pori! Dar unele zone sunt mai predispuse la înfundarea porilor decât altele.

Ține minte, fețele noastre sunt acoperite de pori și glande sebacee. De ce contează asta? Ei bine, glandele sebacee produc sebum care se ridică la suprafața pielii, ieșind prin porii tăi.

Când aceste glande funcționează corect, pielea ta va arăta sănătoasă și strălucitoare. Dacă nu produc suficient sebum, vei observa că pielea este uscată și crăpată. Și dacă există prea mult sebum, este posibil să ai piele grasă și, desigur, pori înfundați.

Ce pori se pot înfunda?

Pori infundati pe față și pe nas

Mulți oameni se confruntă cu pori înfundați pe față și pe nas. Este posibil să observi acest lucru în preajma pubertății sau dacă începi să iei un nou medicament, deoarece acestea pot face uneori ca pielea să devină mai grasă.

 

Datorită prevalenței porilor de pe nas și bărbie, aceste zone tind să fie foarte grase. Și odată cu creșterea producției de ulei vine și mai multă murdărie. 

 

Porii înfundați și sebumul dur din ei pot duce la o problemă legată de acnee numită dopuri de sebum (denumite și dopuri de cheratina). Acestea arată ca punctele negre și, deși nu dor, pot fi enervante.

Femeie zâmbind

Pori infundati pe corp

După cum am menționat, corpul tău este, de asemenea, acoperit de pori. După față, porii de pe gât, umeri și piept sunt celelalte zone principale în care ai putea găsi pori înfundați din cauza numărului de glande sebacee sub piele. Dacă simți că ai porii înfundați în aceste zone, ar putea fi o idee bună să încerci o nouă rutină de duș pentru a te asigura că pielea ta este cât mai curată posibil.

Toate aceste cunoștințe sunt esențiale pe măsură ce ne apropiem de subiectul principal: cum scăpăm de porii înfundați.


De ce trebuie să ai grijă de porii înfundați

Uneori, porii înfundați nu vor cauza niciun fel de problemă. Dar dacă un por înfundat sau o colecție de pori înfundați devine inflamat, poate duce la accese incomode de acnee. Este o idee bună să le tratezi, să le îngrijești și să le păstrezi cât mai curate posibil, astfel încât să poți evita toate acestea.
De ce trebuie să ai grijă de porii înfundați

Cum scapi de pori infundati

Porii înfundați pot fi iritanți, dar primul lucru de reținut este să nu-i strângi sau storci niciodată. Acest lucru doar irită, adaugă mai multe bacterii în zonă și are potențialul de a crește erupțiile.

Amintește-ți, nu vei elimina toată murdăria din pori, dar următoarele soluții te vor ajuta să minimizezi acumularea de sebum și murdărie, lăsându-ți o piele revigorată și strălucitoare.

1. Alege un demachiant bun

Încercați Gelul de curățare cu apă de trandafiri de la NIVEA pentru a curăța în profunzime și pentru a ajuta la deschiderea porilor înfundați. Are o acțiune dublă - curăță fața și o exfoliază în același timp, folosind un exfoliant chimic ușor cu acid lactic pentru a micro-exfolia și netezi tenul și pentru a preveni petele și erupțiile care rezultă adesea din porii înfundați - în special din porii înfundați de pe nas. Acidul lactic este o alternativă excelentă la exfolianții tradiționali excesiv de texturați, care pot provoca microleziuni în piele și pot crește iritația dacă pielea este deja inflamată.

2. Îndepărtează machiajul înainte de culcare

S-ar putea să fii foarte obosit, dar încearcă întotdeauna să te demachiezi înainte de culcare. Demachiantele cu apă micelară NIVEA sunt perfecte din acest punct de vedere, deoarece le poți ține lângă pat cu niște dischete de bumbac, pentru o modalitate ușoară și rapidă de a îți îndepărta machiajul înainte ca fața să atingă perna.

3. Tratamente faciale și extracții

Stoarcerea pielii este strict interzisă. Cu toate acestea, cosmeticienii și dermatologii profesioniști licențiați folosesc produsele și instrumentele adecvate, astfel încât să poată efectua extracții în siguranță. Dacă simți că trebuie să îndepărtezi o parte din murdărie și resturi în mod corespunzător și complet, un tratament facial lunar ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

4. Aburire

Aceasta este o modalitate excelentă de a deschide porii. În mod ideal, poți aburi pielea înainte de a aplica o cremă hidratantă sau tratamente, astfel încât acestea să poată fi cu adevărat absorbite.

5. Mergi la un dermatolog

Dacă ți-ai actualizat rutina de îngrijire a pielii fără a observa îmbunătățiri vizibile, ar putea merita să vizitezi un dermatolog. Ei îți pot analiza pielea, îți pot pune un diagnostic și chiar îți pot prescrie medicamente pentru a rezolva problema particulară.

De ce trebuie să ai grijă de porii înfundați

Lucruri pe care să le eviți

Unii oameni sunt adepții tratamentelor naturiste, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și lămâia, pentru a-și desfunda porii. Cu toate acestea, unii oameni au descoperit că acestea doar agravează porii înfundați.

Dacă pielea ta este deja inflamată sau iritată, cel mai bine este să eviți bicarbonatul de sodiu, deoarece poate usca cu adevărat fața. În mod similar, acidul din lămâi poate provoca și mai multe daune pielii inflamate și iritate - deci ai grijă.

De ce trebuie să ai grijă de porii înfundați

Noua ta rutină pentru curatarea porilor fetei

Așa că, iată - dedesubturile porilor înfundați și, cel mai important, cum să scapi de ei!

Deși nu îți poți „goli” porii sau să îi menți 100% curați, adoptarea unei noi rutine de îngrijire a tenului concentrată pe îndepărtarea murdăriei și a resturilor ar trebui să țină departe murdăria excesivă și depunerile.

Dacă ești cu adevărat îngrijorat de cât de grasă este pielea ta, contactează-ți medicul sau dermatologul pentru sfaturi și tratamente de specialitate.