Crema reparatoare si hidratare pentru maini

CUM SĂ ÎȚI SPELI MÂINILE CORECT

PAS CU PAS: CUM ÎȚI SPELI MÂINILE CORECT ȘI TE PROTEJEZI DE INFECȚII

Faptul că spălatul mâinilor este cel mai ușor lucru din lume este un mit – pentru a îndepărta toți germenii este esențial să urmezi toți pașii de mai jos.

7 PAȘI PENTRU A-ȚI SPĂLA MÂINILE CORECT

Crema de maini NIVEA
1 PORNEȘTE APA
Ține-ți mâinile sub jetul de apă și udă-le pe toată suprafața. Temperatura ideală este medie, apa ar trebui să fie călduță spre rece, nu fierbinte, pentru că apa fierbinte afectează pielea sensibilă a mâinilor și o poate usca.
Crema pentru maini
2 APLICĂ SĂPUNUL
Folosește un săpun lichid sau solid și aplică-l pe mâini, masând ca să creezi o spumă. În cazul în care folosești săpun lichid: cantitatea obținută prin apăsarea unei singure pompițe este suficientă. Dacă folosești mai mult săpun, nu îți vei afecta pielea, însă nici nu vei avea mâinile mai curate.
Crema reparatoare pentru maini
3 MASEAZĂ-ȚI MÂINILE CU SPUMĂ
Asigură-te că spuma săpunul acoperă toate zonele mâinii, folosind mișcări circulare cu presiune ușoară: între degete, pe vârfurile degetelor, pe unghii și pe palme. Acordă cel puțin 20-30 de secunde pentru acest pas, ca să fii sigură că ai îndepărtat toți germenii și bacteriile.
crema pentru maini
4 CURĂȚĂ ȘI ZONELE DINTRE DEGETE
Zonele dintre degete trebuie curățate în detaliu. Ca să faci asta, ține cu o mână fiecare degete al celeilalte și trage-l spre exterior. Apoi, procedează la fel și cu cealaltă mână. Nu uita de degetele mari.
Crema de maini NIVEA
5 CLĂTEȘTE FOARTE BINE
Clătește complet spuma. Apropo: faptul că spălatul mâinilor fără săpun nu ajută deloc este un mit. Totuși, este într-adevăr mai puțin eficient decât spălatul cu săpun. Dacă ești în situația de a-ți spăla mâinile fără săpun, ține mâinile sub jetul cald de apă cel puțin 30 de secunde.
NIVEA
6 USUCĂ-ȚI MÂINILE
După, usucă-ți mâinile folosind un prosop delicat. Nu freca foarte tare, tamponează ușor pentru a nu-ți irita pielea. Și nu uita să schimbi prosopul în mod regulat (de exemplu, o dată pe săptămână pentru o persoană).
crema reparatoare pentru maini NIVEA
7 APLICĂ O CREMĂ DE MÂINI
În mod ideal, ar trebui să folosești o cremă de mâini după fiecare spălare, pentru că atunci când îți speli mâinile afectezi nivelul de hidratare a pielii. O cremă de mâini potrivită va susține procesul de regenerare a pielii și îi va oferi hidratarea de care are nevoie.

CUM ÎȚI SPELI CORECT ȘI ÎNGRIJEȘTI MÂINILE: SFATURI DESPRE SĂPUNURI ȘI CREME

Pentru e preveni uscarea mâinilor, este foarte important să alegi săpunul și crema potrivite.
Crema de maini hidratantaCUM AFLU CARE SUNT PRODUSELE POTRIVITE PENTRU ÎNGRIJIREA MÂINILOR?

Când cumperi un săpun, asigură-te că alegi unul cu o formulă delicată. Genul acesta de săpunuri nu afectează foarte mult stratul protector al pielii. Cel mai bine este să alegi un săpun cu uleiuri naturale, care previne uscarea mâinilor. Iar dacă o piele sensibilă, alege un produs cu eticheta ”ph neutru”.

Săpun solid sau lichid?

Pentru pielea ta, nu contează dacă folosești un săpun lichid sau unul solid. Totuși, în locurile publice, unde multe persoane își spală mâinile, este recomandată folosirea săpunurilor lichide, pentru că pe cele solide se pot acumula bacterii.

 

Ce cremă de mâini mi se potrivește?

În funcție de cât de des îți speli mâinile – de exemplu, dacă ai o profesie care îți cere să faci des asta – și de cât de uscate sunt, există o varietate de creme de mâini din care poți alege:

 • O cremă intensivă ideală pentru mâini deshidratate, care hrănește intensiv și accelerează procesul de vindecare a pielii
 • O cremă de mâini pentru piele normală, ideală pentru a menține hidratarea și aspectul sănătos al mâinilor
 • O cremă de mâini cu absorbție rapidă: ideală pentru persoanele care lucreaza la birou cu documente – nu va lăsa deloc urme uleioase pe ele!
 • O cremă de mâini antirid, îmbogățită cu Q10, care previne îmbătrânirea și oferă un aspect ferm
 

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ APLICĂ CREMĂ DUPĂ CE ÎȚI SPELI MÂINILE?

De fiecare dată când îți speli mâinile, nu îndepărtezi doar murdăria și impuritățile, ci și uleiurile de protecție ale pielii. De aceea, este foarte important să folosești săpunuri delicate și să aplici o cremă de îngrijire după fiecare spălare. În acest fel, vei susține procesul de regenerare a pielii și îți vei menține mâinile frumoase și catifelate.

 

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ ÎȚI SPELI MÂINILE CORECT?

Toată lumea știe: spălatul mâinilor este o obligație. Dar de ce? Și cât de des ar trebui să facem asta?

O IGIENĂ CORECTĂ A MÂINILOR NE PROTEJEAZĂ

Mâinile noastre sunt în contact cu diverse persoane și obiecte întreaga zi. Fie că ești la metrou, fie că scrii ceva pe telefon sau îți ștergi fața cu un șervețel, de fiecare dată când atingi o suprafață, bacteriile și germenii rămân pe mâinile tale.

De aceea, dacă le speli regulat și corect, scapi de toți potențialii germeni. Și acest lucru este foarte important pentru sănătatea ta: aproape 80% dintre boli sunt transmise prin intermediul mâinilor – în special infecțiile gastrointestinale, conjunctivita și gripa.

În același timp, bacteriile și impurităție de pe mâini pot ajunge foarte ușor pe ten și cauza apariția coșurilor.

Totuși: spălatul des al mâinilor stresează pielea și o usucă. De aceea, ar trebui să aplici o cremă hidratantă după fiecare spălare.

TREBUIE SĂ ÎȚI SPELI MÂNILE DE FIECARE DATĂ CÂND...

 • ... ai fost la baie
 • ... ai strănutat sau ți-ai sters nasul
 • ... ai avut contact cu oameni bolnavi
 • ... te-ai jucat cu animale
 • ... ai atins mâncarea animalelor
 • ... ai dus gunoiul
 • ... te-ai machiat
 • ... vei avea contact cu mâncarea, de exemplu – înainte să gătești
 • ... ai gătit, mai ales dacă ai atins carne crudă sau pește crud
 • ... ai avut activități de grădinărit
 • ... ai intrat în casă
Hidratare pentru maini
DUBLEAZĂ DISTRACȚIA: SPALĂ-ȚI MÂINILE CU CEL MIC

O manieră foarte simplă și distractivă prin care îl poți învăța pe cel mic să își spele mâinile în fiecare zi este să vă spălați mâinile împreună. În acest mod, veți avea atât mâini curate, cât și o activitate distractivă realizată împreună!

CÂND AR TREBUI SĂ ÎMI DEZINFECTEZ MÂINILE?

Oricine își spală mâinile în mod regulat și corect în fiecare zi face deja tot ce e necesar pentru igiena mâinilor. Numărul germenilor este redus în mod considerabil – și odată cu el și riscul apariției infecțiilor.

Deci, când ar trebui să ne dezinfectăm mâinile?

În instituțiile medicale ca spitalele, dezinfectarea mâinilor este esențială pentru a preveni răspândirea microbilor. Asta se aplică mai ales cadrelor medicale și asistenților.

Însă chiar și în calitate de vizitator poți proteja pacienții în acest mod – majoritatea dintre ei au un sistem imunitar slăbit și predispus la diferite boli infecțioase.
AR TREBUI SĂ ÎMI DEZINFECTEZ MÂINILE CÂND AM O RĂCEALĂ?

Indiferent dacă suntem răciți sau avem gripă, transmitem microbi prin intermediul mâinilor. Dar asta înseamnă că trebuie să ne dezinfectăm mâinile? Nu! Bazează-te pe spălatul mâinilor în mod regulat și corect și abține-te de la a-ți atinge mâinile cu restul oamenilor. Dacă faci asta, vei fi în siguranță.
Hidratare pentru maini NIVEA