Ce face un peeling chimic?

Peelingurile chimice sunt din ce în ce mai populare, însă ce efect au asupra pielii și oare sunt singura modalitate prin care poți avea o piele tânără?

Totul despre peelingurile chimice

Descoperă ce face un peeling chimic și de ce nu este întotdeauna cea mai bună opțiune de îngrijire pentru tenul tău.

Ce este un peeling chimic?

Un peeling chimic presupune aplicarea unei soluții pe ten care determină exfolierea unui strat, astfel pielea care rămâne este formată din straturile catifelate din interior. Apoi, pielea se regenerează pe parcurs prin producția de noi celule. Scopul final al peelingului chimic este să îmbunătățească aspectul pielii și să reducă ridurile și efectele îmbătrânirii.

Peelingurile chimice variază în funcție de ingredientele pe care le conțin, iar unele dintre ele acționează chiar și pe straturile mai adânci ale pielii pentru efecte și mai evidente. Candidații ideali pentru un astfel de tratament au o stare bună de sănătate, un ten luminos și o culoare deschisă a părului. Din păcate, umflăturile și denivelările pielii nu reacționează bine la peelingurile chimice și este nevoie de un altfel de tratament pentru a combate ridurile foarte adânci.

Mai mult decât atât, peelingurile chimice au o serie de efecte adverse asupra pielii și trebuie făcute doar sub recomandarea atentă a unui medic dermatolog.

functioneaza-peelingurile-chimice

Funcționează peelingurile chimice?

Peeling-urile chimice pentru ten pot avea efecte vizibile asupra pielii. Totuși, ele nu reprezintă o soluție miracol, pentru că sunt dure cu pielea și pot cauza efecte adverse. De aceea, este recomandată folosirea altor metode pentru reducerea semnelor îmbătrânirii.
folosire peelinguri chimice

Peelingurile chimice sunt folosite doar pentru ten?

Peelingurile chimice nu sunt folosite doar pentru zona feței. Chiar dacă de cele mai multe peeling-urile chimice acționează asupra zonei feței și a gâtului, peelingurile chimice pot fi folosite și pe corp pentru combaterea efectelor razelor ultraviolete și reducerea vergeturilor.

Peeling-ul chimic, 6 dezavantaje

 • Peelingurile chimice sunt mereu însoție de riscul inflamării pielii
 • Există și riscul apariției cicatricilor
 • Pot apărea schimbări permanente în ceea ce privește culoarea pielii
 • Peelingul chimic necesită și o perioadă de recuperare după tratament
 • Pielea va fi foarte sensibilă la razele ultraviolete după un peeling chimic, ceea ce înseamnă că va trebui să folosești produse foarte bune de protecție solară
 • Și nu în cele din urmă, peelingurile chimice pot fi foarte dureroase

Sunt peelingurile chimice necesare pentru un ten frumos?

Descoperă cum poți avea o ten catifelat și sănătoas fără să fie nevoie să apelezi la un peeling chimic.

Protejează-te de razele ultraviolete

Razele ultraviolete cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. În loc să recurgi la un peeling chimic pentru a reduce efectele acestora, ia măsuri pentru a le preveni folosind mereu protecție solară mai ales pentru zona feței ca Crema de Protecție și Bronzare pentru Față.

Sfaturi pentru un ten radiant - fără peeling

 • Bea suficientă apă pe parcursul zilei pentru a-ți menține pielea hidratată
 • Consumă multe fructe, legume și alimente bogate în acizi grași omega 3
 • Fă exerciții fizice care îmbunătățesc circulația sanguină
 • Demachiază-te cu atenție de două ori pe zi pentru a preveni astuparea porilor
 • Evită să-ți atingi tenul cu mâna, pentru că poți favoriza răspândirea bacteriilor

O rutină de îngrijire potrivită este tot ce ai nevoie!

Chiar dacă peelingurile chimice pentru ten pot avea efecte benefice asupra pielii, trebuie să fii conștientă de riscuri și să consulți neapărat un medic dermatolog. Însă, dacă ai o rutină corectă de îngrijire a pielii, nu există niciun motiv pentru care nu ai avea un ten tânăr, indiferent de vârstă.

În primul rând, curăță-ți tenul de două ori pe zi folosind Apa Micelară de la NIVEA, care curăță tenul în profunzime și previne astuparea porilor, care mai târziu pot determina apariția ridurilor.

Pe de altă parte, unul din cele mai des întâlnite motive care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii este uscarea tenului. Folosește o cremă hidratantă special creată pentru nevoile pielii mature precum Crema de zi anti-rid Q10 Plus, care previne apariția ridurilor și îți lasă tenul hidratat și frumos!

Astfel, alege o rutină corectă de îngrijire și poți uita de peelingurile chimice!

Exfoliere: O piele mai tânără și mai frumoasă fără un peeling chimic

Produsele pentru exfolierea tenului funcționează asemănător ca scruburile faciale, însă efectele sunt și mai evidente. Ambele îndepărtează celulele de piele moartă și scot la iveală pielea catifelată de sub stratul exterior. Exfolierea feței ultimul pas din rutina de ingrijire.

Nu uita de zona ochilor!

Chiar dacă ochii sunt oglinda sufletului, pielea din zona ochilor este prima care dezvăluie semnele îmbătrânirii. Fie că este vorba de riduri de expresie sau cearcăne adânci, folosește o cremă anti-rid eficientă ca Crema de ochi anti-rid Q10 Plus de la NIVEA.