apă micelară

Ce este apa micelară și cum se folosește?

Află ce este apa micelară, beneficiile acesteia și cele mai bune modalități de a utiliza și de a implementa apa micelară în rutina ta de îngrijire a pielii.

Ce este apa micelară și cum se folosește?

Apa micelară devine o componentă cheie în lumea frumuseții, totuși, s-ar putea să te întrebi ce este apa micelară și cum ar trebui să o implementez în rutina mea? Citește mai departe pentru a descoperi tot ce trebuie să știi despre curățarea delicată a feței cu produse de curățare micelară și despre cum să folosești apa micelară pentru a îndepărta rapid și complet particulele de murdărie. Datorită faptului că apa micelară este atât de blândă cu pielea, este potrivită în special pentru zonele sensibile ale ochilor, cu multe alte beneficii ale apei micelare menționate mai jos.

woman cleansing face

Ce este apa de curățare micelară?

"Deși poate ai auzit termenul de apă micelară, este posibil să ai încă întrebarea; „Ce este apa micelară? Apa micelară precum Demachiantul și apa micelară NIVEA este un demachiant care conține micelii. Aceste molecule de surfactant în suspensie sunt hidrofile și oleofile, ceea ce înseamnă că atrag apa, uleiul și murdăria care vine cu ele. Atunci când sunt combinate cu un tampon de bumbac sau un șervețel, acestea îndepărtează machiajul încăpățânat.

Proprietățile unice ale apei micelare de curățare înseamnă că poate fi folosită că spălare facială, demachiant și hidratant, în funcție de tipul tău de piele. Acum am răspuns: ce este apa micelară, s-ar putea să te întrebi ce sunt miceliile?"


CE ESTE APA MICELARĂ

Ce sunt micelele?

Fie că este demachiant sau tonic facial, termenul de micelii este bine cunoscut în sectorul frumuseții.

- Micelele sunt formate prin agregarea moleculelor microscopice de surfactant care sunt atât iubitoare de apă (hidrofile) cât și iubitoare de grăsimi (lipofile).
- Micelele pot elimina atât reziduurile de machiaj sau murdăria solubile în apă, cât și solubile în grăsimi.
- Datorită tehnologiei micelare, folosirea unui produs bun de apă micelară este tot ceea ce este necesar pentru a curăța fața în profunzime.
- Datorită formulei blânde, dar eficiente de apă micelară, nu este nevoie de frecare excesivă a feței, care ar putea irita pielea.

 
Deci acum știi ce este apa micelară și ce sunt miceliile, citește mai departe pentru a afla cum să folosești apa micelară?

micelii

femeile-folosind-apa-micelară

Cum se folosește apa micelară

Nu ai nevoie de multă experiență în frumusețe pentru aplicarea apei micelare; se poate face simplu prin înmuierea apei micelare într-o dischetă demachiantă Apoi, treci cu aceasta ușor pe suprafața faței pentru a îndepărta cu ușurință murdăria, machiajul și chiar și rimelul.

 
Pas cu pas pentru cum se utilizează apa micelară

1. Spălă-ți mâinile: înainte de a începe să utilizezi orice produs facial, este esențial să începi prin a-ți spăla mâinile, deoarece acest lucru te vă asigura că eviți mai multă murdărie pe față și în pori.

2. Selectează demachiantul potrivit: În continuare, trebuie să alegi apa micelară potrivită tipului tău de piele (uscat, sensibil, normal). Diferite produse cu apă micelară pot avea formule diferite pentru tipul tău specific de piele.

3. Înmoaie discheta demachiantă și șterge.

4. Termina cu o cremă hidratantă: Pasul final este să calmezi pielea cu o cremă hidratantă sau cu o cremă de față liniștitoare pentru a adăuga acel plus de hidratare.

O întrebare frecventă pe care o pun oamenii este dacă apa micelară trebuie spălată. Răspunsul la aceasta este nu! Apa micelară este un lichid de curățare care nu necesită spălare, așa că folosește produsul și continuă cu rutina obișnuită.


CE ESTE APA MICELARĂ

Apa micelară este un toner?

Poate exista o confuzie cu privire la „ce este apa micelară și cum este diferită de toner”. Cu toate acestea, există diferențe critice între toner și apa micelară. Deci, care sunt diferențele?
 
Apa micelară este un excelent produs multifuncțional folosit în general ca demachiant, primul pas în îndepărtarea impurităților, machiajului și murdăriei acumulate pe parcursul zilei. Datorită formulei sale, apa micelară adaugă și hidratarea înapoi în piele, la fel ca o cremă hidratantă, precum și ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii, rolul de toner.
 
În timp ce apa micelară poate fi folosită ca spălare a feței, demachiant, toner și hidratant, rolurile nu sunt inversate când vine vorba de toner. Tonerele sunt disponibile pentru a fi utilizate după curățare pentru a restabili pH-ul pielii și pentru a pregăti pielea pentru alte produse; totuși, un toner nu poate fi folosit ca demachiant sau demachiant. Deci, aceasta este diferența dintre toner și apa micelară.

5 Beneficii ale apei micelare

Mai blând decât demachiantele tradiționale: aceasta înseamnă că apa micelară este potrivită pentru toate tipurile de piele, în special pentru cele cu piele sensibilă. Acest lucru poate fi atribuit parțial faptului că majoritatea celor mai bune produse cu apă micelară sunt fără alcool.

Promovează hidratarea și umiditatea: Cele mai multe tipuri de apă micelară conțin compuși precum glicerina, care s-a dovedit că ajută pielea să rețină umiditatea. Prin urmare, este mai hidratantă decât șervețelele de machiaj obișnuite.

Ajută la acnee: cea mai bună apă micelară pentru pielea predispusă la acnee este cea care nu lasă reziduuri în urmă. Acest lucru se datorează faptului că cei care lasă reziduuri vă pot înfunda porii, făcând mai greu ca toxinele să părăsească pielea, rezultând acnee, puncte albe și puncte negre.

Scoate uleiurile și murdăria care înfundă porii: micelele pot crește, de asemenea, permeabilitatea pielii, permițând demachianților să ajungă la straturile mai profunde ale pielii.

Portabil și convenabil: ca produs cu mai multe utilizări care poate fi folosit ca demachiant, demachiant și toner, elimină necesitatea mai multor produse. Șervețelele de față cu apă micelară sunt grozave de folosit în deplasare și pot fi folosite pe tot parcursul zilei.
 
Deci, este clar că există multe beneficii ale apei micelare. Toate aceste beneficii ale apei micelare pot fi adăugate cu ușurință oricărui regim de frumusețe; În plus, apa micelară beneficiază de faptul că nu necesită nicio clătire înainte sau după utilizare!

nivea-apă micelară

Sfaturi de top pentru îndepărtarea machiajului ochilor cu apă micelară

Unul dintre cele mai bune beneficii ale apei micelare este că este demachiantul perfect pentru ochi; acest lucru este posibil deoarece caracteristicile menționate în „Ce este apa micelară” înseamnă că este delicată cu pielea, în special cu pielea sensibilă din jurul ochilor.

- Lasă tamponul micelar de bumbac sau șervețelul să se odihnească pe ochii închiși pentru a înmuia machiajul înainte de a șterge fața și ochii.
- Ai grijă să nu freci prea mult zona sensibilă a ochilor
- Repetă ștergerea delicată până când tamponul sau șervețelele sunt curate. Nu este nevoie să pui prea multă presiune.
- Asigură-te că îndepărtezi tot machiajul ochilor înainte de a-ți curăța restul feței.
- Când vine vorba de machiaj dur, încăpățânat, cum ar fi rimelul rezistent la apă, șervețelele micelare acționează ca un magnet pentru a șterge machiajul din zona sensibilă a ochilor pentru o îndepărtare rapidă, blândă și ușoară.

What is the best micellar water for you and your skin?

After learning about  “what is micellar cleansing water”, you’ll want to discover how to find the best micellar water for you. With so many products out there, it can be difficult to choose. To find the best micellar water for you, it is important to decide what the intended benefits are. Are you looking for a micellar water that's good for acne, one for sensitive skin or one to energise your skin? 

If you are looking for the best micellar water to revitalise and energise your skin, we recommend our new NIVEA Energy Micellar Water 3X Antioxidants formula, which includes vitamin C, Vitamin B3, and Cranberry to ensure your skin is deeply cleansed while leaving skin feeling revitalised a vegan formula.