PENSULE DE MACHIAJ PENTRU ÎNCEPĂTORI - CE TIPURI DE PENSULE FOLOSIM ȘI PENTRU CE?

Pensulele fac cu siguranță diferența dintre un blending bun și unul care lasă de dorit. Cu toate acestea, există o gamă largă de pensule, mici, mari, subțiri sau în diferite forme și ajungem în situația în care nu știm de ce avem nevoie, mai ales când suntem la început de drum. Cu acest gând am pregătit un ghid care te va ajuta să alegi pensulele perfecte pentru tine.

PENSULELE DE MACHIAJ - DE CE AI NEVOIE DE ELE?

Pensulele de make up îți permit să aplici machiajul fără a lăsa dâre sau pete inestetice.

Deși unele produse pot fi aplicate cu degetele, utilizarea pensulei potrivite le va face să se impregneze mai bine în piele. În plus, realizarea unor tehnici de make up, precum umbrirea pleoapelor sau conturarea sprâncenelor, care sunt practic imposibile fără pensulele potrivite.

 

În plus, îți permit să-ți dezvolți abilități în arta machiajului, iar utilizarea acestora poate fi cu adevărat distractivă. Dacă tocmai începeți aventura alături de machiaj, ai să descoperi ce pensule de machiaj pentru începători vor funcționa cel mai bine și de care ai cu adevărat nevoie.


CARE SUNT CELE MAI BUNE PENSULE DE MACHIAJ?

Cele mai bune pensule sunt cele de bază, pe care le folosești cu adevărat, nu cele pe care le ții în trusă pentru ocazii speciale. Încearcă pentru început să cumperi strictul necesar cum ar fi: pensula de fond de ten, de fard de obraz și cea specială pentru fardul de sprâncene. Mai apoi pe măsură ce îți cumperi mai multe produse de make up sau când vrei să încerci o tehnică complexă, îți poți extinde colecția de pensule.
 

 

Cu siguranță te întrebi dacă trebuie să alegi toate pensulele cu păr natural sau dacă poți opta și pentru peri sintetici. Totul depinde de scopul pentru care le cumperi, perii naturali sunt mai moi și mai delicați, iar din acest motiv se folosesc pentru aplicarea produselor libere.

La rândul ei, varianta sintetică este utilizată pentru aplicarea formulelor de tip cremos, astfel sunt mai ușor să de spălat. Aceste reguli se aplică și pensulelor profesionale de machiaj. Important este să știi că nu neapărat periile de machiaj ieftine vor fi pur sintetice și cele naturale vor fi costisitoare.

În plus, calitatea pensulelor este demonstrată nu numai de peri, ci și de calitatea generală a produsului, cum ar fi modul în care sunt prinși perii. Atunci când ești gata să alegi un produs, acordă atenție dacă părul arată dens și dacă nu iese înainte de utilizare.


TIPURI DE PENSULE DE MACHIAJ

Tipurile de pensule de machiaj diferă prin mărime, formă, cât de strânși sunt perii în manșon, ce tip de peri sunt și lungime are mânerul. Cele mai mari perii sunt folosite pentru a acoperi zone mai mari ale feței, adică pentru a aplica fond de ten și pudră. Pensula medie este de obicei folosit pentru a aplica fard de obraz, bronzant și iluminator.

La rândul lor, toate periile mici sunt destinate machiajului ochilor, al sprâncenelor sau al buzelor. Mai jos vei găsi o explicație detaliată despre ce pensulă de machiaj este cea mai bună pentru tipul de machiaj pe care vrei să îl faci.

 

PENSULE DE CONTURARE

Pensulele de contur trebuie să fie moi pentru a ridica și a aplica cu ușurință produse libere, preferabil fiind ca perii acestora să fie în principal naturali. Aici ar trebui să cauți dimensiuni medii care să ofere suficientă precizie, dar și rapiditate. O pensulă prea mare poate provoca pete, în timp ce una mică îți va prelungi semnificativ timpul de lucru. Mai jos vei găsi detaliate diferențele dintre pensulele pentru bronzer, fard și iluminator care te vor ajuta la o conturare perfectă.

PENSULĂ BRONZER

Când vorbim despre aplicarea bronzerului ne referim la precizia dobândită prin exercițiu. Pentru o aplicare cât mai ușoară și pentru a-ți intra cât mai repede în mână ai nevoie de o pensulă de mărime medie cu vârful puțin rotunjit sau chiar ascuțit. Datorită acestor forme îți va fi mult mai ușor să umbrești părțile feței și în același timp vei avea o aplicare uniformă. Un truc este să începi conturarea din părțile exterioare ale feței, nu din centru.

PENSULĂ PENTRU FARD

Pensula de fard de obraz perfectă poate fi puțin mai mare decât cea de bronzer. Modelul cu peri lungi moi și vârf teșit îți va oferi cea mai mare precizie și dexteritate. Astfel atât aplicarea, cât și blenduirea produselor cosmetice vor fi foarte ușoare. O astfel de perie de machiaj ar trebui să perie ușor pielea, astfel încât să nu lase pete inestetice. Folosești fard de obraz sau bronzer foarte rar? Poți alege doar una dintre periile descrise cu care să aplici ambele produse cosmetice.PENSULĂ PENTRU ILUMINARE

Iluminatorul este un produs cosmetic care adaugă strălucire tenului, clar trebuie să îl incluzi în rutina ta de machiaj pentru un efect luminos. Desigur pentru a nu folosi prea mult produs care îți poate încărca tenul trebuie să folosești o pensulă potrivită și să eviți pe cât posibilul folosirea degetelor. Modelul ideal de pensulă este cel în formă de evantai, astfel este nevoie doar de o mișcare ușoară deasupra pemetelui și a nasului pentru a-ți oferi look-ul dorit.

PENSULE PENTRU FARDUL DE PLEOAPE

Atunci când alegi pensulele pentru fard trebuie să te gândești la precizia de care ai nevoie. Pensulele pentru pleoape pot fi împărțite în cele cu care aplici fardul și în cele cu care poți amesteca culorile. Pentru a aplica fardul peste pleoapă ai nevoie de o pensulă de ochi plată, nu prea largă, în formă de limbă (adică cu vârful puțin rotunjit). O astfel de pensulă îți va permite să iei cantitatea potrivită de produs și apoi să o aplici uniform pe piele. De asemenea, poate fi folosită și pentru aplicarea precisă a sclipiciului sau a pigmentului strălucitor.PENSULĂ DE BLENDING

Pensulele de blending permit finisarea perfectă a machiajului ochilor. Cu ajutorul lor, vei estompa liniile dintre umbre. Ce caracteristici ar trebui să aibă o pensulă de amestecare? Cel mai bine este să căutați modele nu foarte mari, cu o structură pufoasă. Păr moale și o formă ovală va aluneca ușor peste pleoapă, astfel încât să poți obține fără efort efectul unui nor colorat. 

PENSULĂ DE FOND DE TEN

Ceea ce distinge pensula de fond de ten este, desigur, dimensiunea mare față de celelalte. Dimensiunea mare permite o acțiune rapidă și o acoperire a întregii fețe cu fond de ten. Părul dens și o formă ușor rotunjită permit o aplicare precisă, iar pensulele cu un cap complet plat, tăiat drept, va funcționa, de asemenea, foarte bune. Trebuie să iei în considerate faptul că fondul de ten ar trebui tapotat, nu întins. Este foarte important ca pensula să fie făcută din peri artificiali. Nu absoarbe fondul de ten lichid, deci nu vei risipi produsul și, în același timp, este ușor de îndepărtat în timpul spălării. Un mic truc este ca înainte să aplici fondul de ten este să umezești ușor pensula, așa aceasta va reține mai puțin produs și va aplica mai mult produs într-un mod mai precis.

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl iei în considerare este că înainte de a aplica orice tip de fond de ten sau produs pe piele este hidratarea acestuia. Câteodată poți combina hidratarea cu uniformizarea tenului în cel mai simplu mod. Poate te întrebi cum este posibil acest lucru. Ei bine, folosind CUSHION 3ÎN1 care îți oferă doza zilnică de hidratare îmbogățită cu Acid Hialuronic, factor de protecție solară și pigmenți de colorare a tenului care îți uniformizează tenul. Vezi, easy - peasy! 

 

PENSULĂ DE PUDRĂ

De obicei, periile pentru pulbere se dovedesc a fi de departe cele mai mari. De asemenea, ar trebui să fie foarte pufoase. În acest fel, este ușor să strângi o cantitate mică de produs cu ele și, în același timp, să îl răspândiți cu precizie și rapiditate pe toată fața. Interesant este că puteți înlocui peria de pulbere cu un puf delicat. Acesta va răspândi produsul la fel de bine, în afară de aceasta, este adesea deja în ambalajul produsului.

PENSULELE PENTRU SPRÂNCENE

Dacă folosești pomadă sau fard pentru a-ți vă accentua zilnic sprâncenele, asigurate că ai o pensulă de machiaj specială. Datorită lor, poți con contura mai precis și în orice formă, chiar și cea de arc. Când alegi o pensulă pentru sprâncene ar trebui să aibă o formă scurtată cu peri densi. În același timp, ar trebui să fie destul de flexibilă. Forma oblică, plană și structura puternică favorizează scoaterea produsului și apoi desenarea și umplerea conturului sprâncenelor. Este bine dacă peria pentru sprâncene are la celălalt capăt o perie mică pentru pieptănat și coafat părul, dar nu este necesar. Puteți folosi o perie veche de rimel pentru acest lucru.


CUM SĂ SPELI PENSULELE DE MACHIAJ?

La fel cum te demachiezi în fiecare zi, folosind lichid micelar sau lapte demachiant, pensulele tale trebuiesc curățate. Cele pe care le folosești pentru a aplica produse cosmetice pentru cremă necesită spălare zilnică, deoarece pot deveni rapid un teren de reproducere pentru bacterii. Pe cele folosite pentru produsele uscate (farduri de ochi, pulberi) le poți spăla la două zile dacă nu ai timp zilnic.

Cu ce ar trebui să cureți pensulele de make up?

Există mai multe opțiuni aici. Poți cumpăra un lichid special pentru spălarea periilor cu efect dezinfectant. În acest caz, aplicați o cantitate mică de produs pe un prosop de hârtie și freacă peria de un loc umed. Repetă acest pas până când părul este complet curat. 

O altă soluție este să folosești un șampon ușor sau săpun lichid. Începe prin umezirea periilor cu apă, apoi stoarce cu ușurință orice exces, următorul pas este spălarea. Într-un castron mic, combină produsul cu puțină apă și înmoaie pensulele în el și folosește mișcări circulare pe marginile castronului pentru a elimina cât mai mult produs. Dacă trebuie să cureți periile cu resturi de formule grase, le poți spăla mai întâi într-un amestec de apă, câteva picături de ulei și șampon sau săpun.

O altă modalitate este spălarea periilor este folosirea produselor cosmetice pentru demachiere. Te întrebai dacă este sigur? Produsele cosmetice pentru curățarea feței au de obicei formule delicate care, deși elimină machiajul, nu irită pielea. Datorită delicateții lor, cu siguranță nu vor dăuna nici măcar perilor naturali. Uleiul de demachiere se dovedește și este ideal în acest scop, deoarece dizolvă bine toate impuritățile și, de asemenea, face față unui eyeliner impermeabil. Cum îți speli astfel pensulele de machiaj? Strânge o cantitate mică de produs pe o mână uscată, apoi masați perii uscați ai pensulei. Uleiul va dizolva produsele cosmetice rămase. Apoi clătește perii cu apă, îndepărtând uleiul rezidual care, la contactul cu apa, își va schimba consistența într-unul lăptos. Un exemplu de astfel de produs cosmetic este Uleiul de curățare nutritiv NIVEA pentru pielea normală.

 

În plus, uscarea în siguranță a periilor este la fel de importantă ca spălarea în sine. Nu face acest lucru niciodată la căldură directă sau la soare. Pune-le pe un prosop de hârtie, de preferință pe marginea mesei, cu perii care ies pe marginea mesei. În acest fel, ele nu vor fi deformate.

 

Cum să ai grijă de pensulele de machiaj?

Pensulele de machiaj trebuie să fie într-un mediu uscat, cu o temperatură stabilă. Prin urmare, baia nu este un loc potrivit pentru ele. De asemenea, așezarea lor în plin soare sau de un calorifer nu este cea mai bună idee. Nu le lăsa neprotejate, de exemplu pe o măsuță de toaletă, unde se vor deteriora rapid și vor fi expuse constant la lumină.

Cel mai bine este să le depozitezi într-un loc uscat, cum ar fi un sertar sau un dulap. Poți cumpăra o cutie sau un tub de carton adecvat care va funcționa bine și atunci când călătoriți . Asigură-te că firele de păr nu sunt ciupite sau deformate în timpul depozitării, doar așa vei prelungi semnificativ durata de viață a pensulelor preferate.

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE