doua femei

Ce este acidul hialuronic?

Descoperă tot ce trebuie să știi despre această substanță, inclusiv ce este, beneficiile acidului hialuronic, formele sale și rutina de îngrijire a feței.

Ce este acidul hialuronic?


Acidul hialuronic este o substanță cu aspect de gel care este prezentă în mod natural în corpul uman, și anume în piele, articulații, ochi și țesut conjunctiv. Capabil să rețină de peste 1.000 de ori greutatea sa în apă, acesta joacă un rol important în a ajuta la reținerea umidității. Datorită acestor proprietăți, funcționează minunat ca o componentă anti-îmbătrânire în cremele și serumurile de față pentru a menține pielea moale și suplă. Îl poți găsi și sub numele de Hyaluron sau Hyaluronan.

Producția de acid hialuronic scade pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ceea ce duce la pierderea umidității, reducerea volumului și apariția ridurilor fine. În jurul vârstei de 25 de ani, sinteza acidului hialuronic din piele începe să încetinească, ceea ce duce la creșterea semnelor de îmbătrânire.


Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru piele?

8 beneficii ale acidului hialuronic

 1. Hidratează pielea

  Acidul hialuronic are proprietatea de a hidrata pielea. Atunci când este aplicat pe piele, toate straturile acesteia se hidratează intens de la acidul hialuronic, care pătrunde în ten și conectează apa cu celulele pielii.

 2. Definește contururile
   
  Este destul de normal pentru contururile feței să se înmoaie pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Principala cauză este scăderea colagenului și a elastinei din piele, care reprezintă principalele componente ale integrității structurale a pielii feței. Utilizarea produselor care conțin acid hialuronic te ajută să îți menții fermitatea pentru mai mult timp și face ca pielea să pară mai suplă.

 3. Umple pielea

  Odată cu vârsta, pielea feței își pierde din volum. Acest lucru este valabil mai ales pe obraji și pe linia maxilarului. Formulele concentrate cu acid hialuronic acționează ca un distribuitor de volum care poate ajuta, eventual, la umplerea obrajilor și la promovarea unui aspect mai tânăr.

 4. Adaugă strălucire:

  Acidul hialuronic asigură o hidratare sporită și fortifică bariera protectoare a pielii, contribuind la un ten tânăr prin îmbunătățirea sănătății celulelor și ajutând la creșterea strălucirii naturale.

 5. Netezește pielea

  Deși nu este posibil să previi în totalitate ridurile pe măsură ce îmbătrânești, poți influența cât de pronunțate devin acestea. Cremele și serumurile cu acid hialuronic oferă pielii tale o hidratare optimă, reducând ridurile existente și întârziind formarea altora noi. Aceste proprietăți antirid provin din capacitatea sa de a reține cantități mari de apă. Acidul hialuronic ajută pielea să se mențină hidratată, ""umplând"" ridurile existente pentru a le reduce aspectul."

 6. Contribuie la fermitatea pielii

  Pielea tânără este fermă și plină de volum. Cu toate acestea, în timp, își pierde din ce în ce mai mult din elasticitate. Produsele de îngrijire care conțin acid hialuronic pot ajuta la încetinirea acestui proces.

 7. Vindecă

  Aplicarea acidului hialuronic pe răni poate contribui la diminuarea dimensiunii acestora la suprafața pielii și ajută la ameliorarea durerii. Acidul hialuronic este prezent în mod natural în piele, iar producția sa crește în cazul rănilor deschise, ceea ce poate contribui la accelerarea procesului de vindecare. Ingredientul poate ajuta la reglarea nivelului de inflamație și poate determina organismul să formeze mai multe vase de sânge în zona leziunii. Te rugăm să reții că produsele NIVEA nu sunt formulate în acest scop.

 8. Proprietăți antioxidante

  Acidul hialuronic este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi din organism, dar este, fără îndoială, cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a reține apa în celule, ceea ce poate contribui la menținerea unui aspect sănătos al pielii.

Formele acidului hialuronic


Acidul hialuronic se distinge între două forme: cu lanț scurt și cu lanț lung:

Formele acidului hialuronic

Cu lanț lung

Conține un lanț lung de molecule care are o greutate moleculară mai mare.

Efect: Acidul hialuronic cu lanț lung stă la suprafața pielii, fără să o pătrundă. Acesta formează o peliculă fină care are un efect benefic și antiinflamator - de asemenea, face ca pielea să pară mai elastică. Cu toate acestea, dacă îți cureți fața, pelicula se îndepărtează odată cu ea - de aceea acidul hialuronic cu lanț lung nu are un efect real pe termen lung.

Formele acidului hialuronic

Cu lanț scurt

Acidul hialuronic cu lanț scurt sau cu masă moleculară mică este format dintr-un lanț scurt de molecule și, prin urmare, are o masă moleculară mai mică.

Efect: Pătrunde adânc în piele și ajută la stocarea umidității în țesutul conjunctiv. Acest lucru nu numai că face ca pielea să fie mai suplă și mai fermă, ci și reduce vizibil ridurile. Acidul hialuronic cu lanț scurt are așadar un efect de durată asupra tenului tău.

Produsele NIVEA Cellular Filler conțin aceste două tipuri de acid hialuronic, numite și Micro și Macro, pentru a hidrata intens și a netezi suprafața pielii, pătrunzând în același timp în straturile mai profunde.

femeie care aplică serul Nivea

Cum se utilizează acidul hialuronic

Care formulă funcționează mai bine?


Acidul hialuronic funcționează cel mai bine atunci când se aplică pe piele molecule de dimensiuni diferite. Așa poți beneficia de efectele pozitive ale ambelor variante.

Cu cât lanțurile de acid hialuronic sunt mai mici, cu atât acidul hialuronic poate pătrunde mai adânc în piele. Pentru un efect de durată împotriva ridurilor, îngrijirea ta ar trebui, prin urmare, să conțină o proporție mai mare de compuși cu lanț scurt - numai atunci ingredientul activ anti-îmbătrânire poate pătrunde cu adevărat în piele.

Rutina de îngrijire a tenului în 5 pași cu acid hialuronic - estompează ridurile și semnele îmbătrânirii


Acidul hialuronic poate fi găsit ca ingredient cheie în multe produse, cele mai populare fiind cremele de zi, cremele de noapte, măștile de față, serumurile, cremele pentru ochi și produsele de curățare.
Deoarece este o substanță naturală pe care corpul uman are capacitatea de a o produce, puteți utiliza acidul hialuronic de mai multe ori în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii. Acest lucru te va ajuta să îți menții pielea hidratată și poate contribui, de asemenea, la reducerea semnelor de îmbătrânire.

 Următoarea rutină de îngrijire a pielii folosește produse din gama NIVEA Cellular Expert Filler, care conțin acid hialuronic. Urmând această rutină, poți contribui la reducerea semnelor de îmbătrânire, în timp ce întărești și regenerezi pielea:

1. Curăță pielea

Curățarea feței este o parte importantă a rutinei de îngrijire, deoarece îți permite să elimini machiajul, poluarea și particulele de transpirație care s-ar fi putut acumula pe față, eliberând-o de factorii de stres și pregătind-o să absoarbă toate beneficiile oferite de produsele de îngrijire din rutina ta.

2. Aplică un serum

Includerea serumului în rutina de îngrijire a pielii ar putea ajuta la obținerea unor rezultate mai vizibile. Acestea au o formulă mai subțire decât cremele, ceea ce poate contribui la o absorbție mai rapidă și la o pătrundere mai adâncă, permițând o acțiune țintită împotriva problemelor pielii. 

Serumul NIVEA Anti-Rid Cellular Filler cu Acid Hialuronic este îmbogățit cu micro-acid hialuronic pur, care activează celulele pielii și ajută la întărirea și umplerea vizibilă a acesteia.

femeie care aplică serul Nivea Cellular
femeie care aplică Nivea Cellular Expert Filler

3. Aplică tratamentele specifice

Tratamentele pentru conturul ochilor sunt vitale pentru a păstra hidratarea din jurul ochilor. Deoarece circulația sângelui este mai scăzută în jurul acestei părți a feței, utilizarea tratamentului pentru conturul ochilor poate rezolva probleme precum laba gâștei și cearcănele. 

Aplică-ți un tratament pentru ochi, cum ar fi NIVEA Cellular Luminous630 Tratament anti-cearcăne pentru ochi, îmbogățit cu Acid Hialuronic și Cafeină, care tratează cearcănele de sub ochi, hidratează pielea și reduce liniile fine și ridurile, lăsând conturul ochilor luminat și întinerit.

4. Aplică crema hidratantă

Hidratarea feței este o etapă importantă în rutina ta, care ajută tenul să își mențină nivelul de hidratare, încurajează reînnoirea celulelor și promovează un ten mai fin.
Pentru un efect de umplere în 24 de ore, poți aplica crema de zi anti-rid Cellular Expert Filler FPS15, îmbogățită cu acid hialuronic și acid folic, care redă volumul și fermitatea pielii. 

Pentru rutina de seară, poți aplica crema de noapte anti-rid Cellular Expert Filler, care ajută la refacerea volumului pe timpul nopții, contribuind la umplerea ridurilor și la reîmprospătarea tenului.

5. ( Dimineața) Aplică SPF pentru a-ți proteja pielea

Este important să aplici FPS la finalul rutinei de îngrijire a pielii în fiecare dimineață, pentru a-ți proteja pielea de razele UV dăunătoare. Deoarece soarele este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii pielii, aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a îți păstra tenul tânăr, prevenind ridurile premature și decolorarea.

Gamele NIVEA Cellular Expert Filler & Expert Lift cu acid hialuronic

Gamele Cellular Expert sunt o soluție anti-îmbătrânire premium de la NIVEA, care conține ingrediente extrem de eficiente precum:

Acidul micro și macro hialuronic: 2 produse antiîmbătrânire esențiale, cunoscute pentru umplerea eficientă a ridurilor, netezirea pielii și hidratarea intensă.

Acid folic*: umple celulele și ajută la repararea fibrelor elastice ale pielii** pentru a promova o piele mai fermă și mai suplă
*prezent în produsele Cellular Expert Filler
**test in vitro cu ingredientul activ

Bakuchiol*: ajută la stimularea producției de colagen al celulelor, contribuind la reducerea ridurilor profunde și la redefinirea contururilor faciale
*prezent în produsele Cellular Expert Lift

Produsele NIVEA Cellular Expert ajută pielea să se restructureze la nivel celular, asistând la repararea și regenerarea biologică inerentă a pielii, acționând împreună cu aceasta.

 
Produse celulare NIVEA

Acidul hialuronic pentru bărbați

bărbat care aplică Nivea Anti-age Hyaluron Face Moisturizing Gel

Gamele NIVEA MEN Hyaluron și NIVEA MEN Anti-Age Power conțin cele mai mari concentrații de acid hialuronic dintre toate produsele anti-îmbătrânire NIVEA MEN. Ambele game acționează pentru a ajuta la reducerea ridurilor grație unor acțiuni foarte bine targetate. 
Gama NIVEA MEN Anti-Age Power acționează și asupra estompării dimensiunii și intensității petelor întunecate, pentru o piele cu aspect mai tânăr în 2 săptămâni*. 
* Bazat pe un studiu de autoevaluare, de 12 săptămâni, în 2022


Aceste produse pot fi aplicate zilnic, dimineața și seara, pe fața curată. 


Pentru rezultate optime, urmează același proces, înlocuind produsele de la NIVEA MEN.


Acidul hialuronic pentru probleme specifice ale pielii


Acidul hialuronic, datorită proprietăților sale de hidratare, poate ajuta la rezolvarea diferitelor probleme ale pielii.

femeie care folosește Nivea Cellular Luminous 630 Anti-Dark Circles Treatment
ACIDUL HIALURONIC PENTRU PROBLEME SPECIFICE ALE PIELII

FOLOSIREA ACIDULUI HIALURONIC SUB OCHI PENTRU REDUCEREA CEARCĂNELOR

Colagenul care hrănește pielea și acidul hialuronic hidratant sunt esențiale pentru a diminua cearcănele din zona ochilor. Pielea subțire, ternă și deshidratată de sub ochi sunt factori comuni care însoțesc cearcănele de sub ochi - iar acidul hialuronic poate ajuta la reducerea acestora.


Gama NIVEA Luminous630 oferă produse precum Cellular Luminous630 Tratament anti-cearcăne pentru ochi, îmbogățit cu cafeină și acid hialuronic, pentru a atenua aspectul ochilor obosiți și a reduce pungile.

Acidul hialuronic pentru probleme specifice ale pielii

Estompează acidul hialuronic petele întunecate?

Având în vedere că acidul hialuronic încurajează reînnoirea celulelor pielii, acesta ar putea ajuta la diminuarea petelor întunecate, a petelor solare și a celor de îmbătrânire. Rezultatele vor fi vizibile pe parcursul a câteva săptămâni, mai degrabă decât imediat, dar pielea se va simți fără îndoială mai hidratată și mai suplă.


Cu toate acestea, produsele NIVEA Luminous630 combină acidul hialuronic cu ingredientul Luminous630, patentat de NIVEA, care și-a dovedit eficacitatea în reducerea petelor întunecate. 


Gama NIVEA Luminous630 a luat naștere după 10 ani de cercetări ale experților NIVEA pentru a găsi ingredientul revoluționar Luminous630, care țintește reducerea petelor și echilibrarea pigmentului. 
Formula sa cu dublă funcție acționează asupra pigmentării existente pentru a ilumina petele întunecate și a le reduce dimensiunea, precum și pentru a echilibra producția de pigment nou pentru a preveni reapariția altor pete întunecate.

femeile care folosesc produsele Nivea Cellular Luminous 360

Ar trebui să folosești acid hialuronic?

Datorită numeroaselor sale beneficii, cum ar fi efectele de hidratare și de reumplere, acidul hialuronic ajută la menținerea unui aspect tânăr și radiant atunci când este aplicat zilnic. Potrivit pentru toate tipurile de piele, acest ingredient poate fi integrat cu ușurință în rutina de îngrijire a pielii pentru a viza problemele comune ale tenului. 


Combinat cu ingrediente precum Acidul Folic și Bakuchiol, care se găsesc în produsele NIVEA Cellular, acidul hialuronic poate oferi rezultate mai performante, susținând în același timp o creștere celulară, producția de colagen și retenția hidratării pielii.

Întrebări frecvente

1. Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță asemănătoare unui gel produsă în mod natural de corpul uman pentru a reține umiditatea și a menține pielea moale și suplă. Este prezent, de asemenea, în ochi, articulații și țesut conjunctiv, ceea ce îl face o componentă anti-îmbătrânire excelentă în produsele de îngrijire a pielii.

2. Cum acționează acidul hialuronic în organism?

Acidul hialuronic nu numai că aduce beneficii pielii, dar joacă un rol crucial în lichidul sinovial, care este o componentă principală a lichidului din articulații. Acesta poate fi utilizat pentru a ajuta la problemele articulare la bătrânețe, dar pentru sfaturi personalizate, consultă-ți medicul.

3. Există tipuri diferite de acid hialuronic?

În domeniul îngrijirii pielii, utilizarea unor termeni precum hialuron, acid hialuronic și hialuronan se referă la același lucru. Cu toate acestea, acidul hialuronic vine în diferite dimensiuni moleculare, iar lanțurile mai mici pătrund mai adânc în piele, oferind efecte anti-îmbătrânire de mai lungă durată.

4. Ce beneficii are acidul hialuronic pentru piele?

Acidul hialuronic oferă mai multe beneficii pentru piele, inclusiv definirea contururilor, umplerea pielii, conferă strălucire, netezește tenul, îi conferă fermitate, favorizează vindecarea și oferă proprietăți antioxidante pentru un aspect sănătos.

5. Cum ar trebui să folosesc acidul hialuronic în rutina mea de îngrijire a pielii?

Pentru a maximiza beneficiile, folosește diferite tipuri de molecule de acid hialuronic pe piele. Caută produse care conțin o proporție mai mare de compuși cu lanț scurt pentru a pătrunde în ten astfel încât să aibă un efect anti-îmbătrânire de durată.

6. Care este rutina recomandată pentru îngrijirea tenului cu acid hialuronic?

O rutină recomandată de îngrijire a pielii include curățarea pielii, aplicarea unui serum cu acid hialuronic. Urmează alte tratamente de îngrijire a pielii, folosirea unui produs pentru ochi, aplicarea unei creme hidratante și încheierea cu un SPF pentru protecție solară.

7. Ce produse de îngrijire a pielii conțin acid hialuronic?

Acidul hialuronic este un ingredient popular în multe produse de îngrijire a pielii, inclusiv în cremele de zi, cremele de noapte, măștile de față, serumurile, cremele pentru ochi și produsele de curățare. Acesta poate fi folosit de mai multe ori în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

8. Pot utiliza acid hialuronic cu vitamina C?

Pentru rezultate optime, poți combina acidul hialuronic cu alți nutrienți anti-îmbătrânire, cum ar fi vitamina C. Nu uita că, pe lângă reducerea cantității de hidratare a pielii, razele UV și stresul oxidativ sunt, de asemenea, responsabile de îmbătrânirea pielii.


Produsele hidratante precum acidul hialuronic funcționează bine cu antioxidanți precum vitamina C sau vitamina A și pot fi folosite împreună, fiind unele dintre cele mai bune ingrediente de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire.

9. Pot utiliza acid hialuronic împreună cu retinol?

Da, combinarea acidului hialuronic și a retinolului poate ajuta la atenuarea efectelor secundare ale retinolului, cum ar fi iritarea și uscăciunea. Introducerea acidului hialuronic în rutina de îngrijire a pielii după aplicarea Retinolului ar putea contribui la hidratarea pielii, reducând șansele de iritare a acesteia.

10. Există contraindicații sau efecte secundare ale utilizării acidului hialuronic?

Acidul hialuronic este, în general, sigur pentru toate tipurile de piele atunci când este aplicat local. Cu toate acestea, dacă ești supus unor tratamente medicale sau injecții, este esențial să te consulți cu un medic specialist.