femeie zâmbind

Cum scapi de petele de îmbătrânire a pielii

Află totul despre petele de îmbătrânire a pielii, ce sunt, ce le cauzează și cum să scapi de ele

Cum scapi de petele de îmbătrânire a pielii

Pete maronii pe mâini? Decolorări ale pielii fetei? Relaxează-te: așa-numitele pete de îmbătrânire sunt o reacție complet naturală și inofensivă a pielii. Cu toate acestea, multe dintre noi doresc să scape petele de îmbătrânire. Deci, ce sunt petele de îmbătrânire? Vă vom arăta ce ajută și sfaturi despre cum să scăpați de petele de îmbătrânire.

Ce sunt petele de îmbătrânire?

femeie punându-și cremă pe față

 

 

 

Fie pe față, fie pe mâini, petele de  îmbătrânire apar de obicei începând cu vârsta de 40 de ani și sunt un semn natural al îmbătrânirii. La urma urmei, pielea noastră a rezistat mult pentru noi de-a lungul anilor. Petele de îmbătrânire pot afecta persoanele de toate tipurile de piele, dar sunt mai frecvente la adulții cu piele deschisă.


Ce cauzeaza petele de îmbătrânire?

Petele de  îmbătrânire sunt cauzate în principal de expunerea pe termen lung la soare. În plus, factorii hormonali și predispoziția genetică pot fi, de asemenea, cauze ale petelor de vârstă. Pentru a înțelege cum se produce decolorarea pielii, se face o distincție între lentigines seniles (pete de îmbătrânire) și lentigines solaris (pete solare).

 

 

Acestea sunt diferențele:


Lentigines seniles: În timp, pigmentul gălbui lipofuscină (numit și pigment de vârstă) se depune pe epidermă. Acolo le decolorează în unele locuri. Acest proces face parte din îmbătrânirea naturală a pielii – dar razele UV și stresul oxidativ îl pot accelera.


Lentigines solaris:
Când este expusă la lumina soarelui, pielea produce pigmentul melanină pentru a se proteja. Anii de expunere la soare pot duce, în cele din urmă, la producția de melanină în exces, astfel încât pigmentul se acumulează și se manifestă sub forma unei pete.

femeie care face plajă

Sunt periculoase petele de îmbătrânire?

 

 

Petele de îmbătrânire nu sunt de obicei periculoase. Sunt un semn natural al îmbătrânirii pielii. Cu toate acestea, există riscul de a-l confunda cu melanomul. Dacă nu sunteți sigur, solicitați decolorarea pielii să examineze de către un dermatolog.

Petele de  îmbătrânire apar preponderent pe față și mâini

 

Deoarece dezvoltarea petelor de  îmbătrânire este atât de strâns legată de expunerea la soare care a fost „colectată” în timp, petele de îmbătrânire apar în principal pe zonele pielii expuse la soare. În consecință, petele de îmbătrânire se formează în principal pe față și pe mâini. Dar pot fi afectate și alte zone: petele apar adesea pe partea superioară a antebrațelor sau în decolteu.


Ce sunt petele de îmbătrânire de pe fata?

tânără zâmbind

 

 

Petele de îmbătrânire de pe față sunt foarte frecvente, deoarece este o zonă expusă frecvent la soare, un declanșator principal al petelor de îmbătrânire.

 
Petele solare apar atunci când melanina (care este responsabilă pentru pigmentul pielii) este produsă în concentrații mari - cunoscută sub numele de hiperpigmentare, motiv pentru care petele de  îmbătrânire sunt mai frecvente pe acele zone expuse ale pielii.

 

Petele de îmbătrânire de pe față sau de pe mâini variază în dimensiune și vor crește adesea în timp.

 

De obicei, încep mai mari decât pistruii, cu care sunt uneori confundați, dar petele de imbatranire de pe față nu se vor estompa fără a fi ajutate de tratamente.


Cum scapi de petele de imbatranire de pe fata?

Cel mai bun mod de a trata petele de imbatranire de pe față este de a minimiza expunerea pielii la lumina UV, ceea ce înseamnă aplicarea SPF zilnic, chiar și în zilele răcoroase și înnorate.
Dacă iti faci griji legat de petele de imbatranire de pe față, este important să le verifici de către un specialist pentru a elimina orice alte afecțiuni.

 

Înainte de a merge pe calea tratamentului invaziv și costisitor, încearca să respecți o rutină obișnuită a pielii. Adoptarea unei rutine care folosește ingrediente pentru a viza petele de vârstă de pe față poate contribui în mare măsură la diminuarea aspectului acestora și la uniformizarea nuanței pielii.
 
Dimineața: Noul Cellular LUMINOUS630 anti pete crema de zi întunecate este tratamentul nostru inovator pentru pete întunecate care, dacă este utilizat în mod regulat, funcționează cu pielea dumneavoastră pentru a reduce aspectul petelor de vârstă pe față în decurs de patru săptămâni. În primul rând, aplicați crema de zi nostru pe pielea curată înainte de a masa cu SPF, care protejează petele existente de a se întuneca și le împiedică să reapară.
 
Seara:  Aplicați Serului Cellular LUMINOUS630 pe pielea curată noaptea.

femeie zâmbind

Ce sunt petele de imbatranire de pe maini?

mâinile

Mâinile tale sunt la fel de vulnerabile la soare și la alte elemente ca și fața ta - și adesea nu suntem atât de amabili cu ele. Mâinile noastre sunt adesea trecute cu vederea atunci când aplicăm protecție solară, ceea ce le lasă expuse în mod deosebit la petele de imbatranire. 

 

Petele de imbatranire de pe mâini apar de obicei pe dosul mâinilor și, la fel ca petele de imbatranire de pe față, pot crește și se pot îmbina. 

 

Petele de imbatranire de pe mâini pot apărea plate și de culoare maronie. Uneori, petele de imbatranire de pe mâini pot apărea ca excrescențe ridicate cunoscute sub numele de keratoză seboreică.


Cum scapi de petele de îmbătrânire de pe maini

 

 

 

 

Pentru a minimiza petele de vârstă de pe mâini, aplicați protecție solară pe dosul mâinilor la fel de des ca și pe față.

 
Obișnuiți-vă să aplicați o cremă de mâini care vizează petele de imbatranire de pe mâini. Utilizați o loțiune hrănitoare care reduce vizibil aspectul ridurilor și ajută la prevenirea petelor de îmbătrânire induse de UV și la uniformizarea nuanței pielii. Utilizați în mod regulat, mai ales înainte de culcare pentru a te bucura de toate beneficiile.

aplicarea cremei de maini

Ce sunt petele de îmbătrânire pe picioare

femeie întinsă pe pat

 

 

 

În timp ce petele de îmbătrânire pe față și petele de pe mâini sunt comune, petele de îmbătrânire pot apărea și pe alte părți ale corpului, inclusiv pe picioare. Petele de îmbătrânire de pe picioare sunt cea mai frecventă cauză a acestei decolorări și, la fel ca petele de îmbătrânire de pe față, aceste pigmentări se dezvoltă din expunerea la soare, modificări hormonale, sarcină sau anumite tipuri de medicamente.

În timp ce petele de îmbătrânire de pe picioare, ca și petele de îmbătrânire de pe față sau de pe mâini, nu reprezintă o problemă medicală, ocazional, aceste pete maro pot fi un simptom precoce al unei afecțiuni preexistente, cum ar fi insuficiența venoasă cronică. Dacă sunteți îngrijorat de apariția bruscă a petelor maro, cereți sfatul medicului.

 

Cum sa previi petele de îmbătrânire ale pielii

Ai descoperit primele pete de îmbătrânire? Dacă dorești, acestea pot fi tratate cu îngrijirea potrivită. Iată cum să scapi de petele de îmbătrânire cu câteva sfaturi și trucuri.


Sfaturi despre cum să previi petele de îmbătrânire și cum să scăpați de petele de îmbătrânire:


Pentru a elimina petele de îmbătrânire, ai următoarele opțiuni despre cum să scăpi de petele de îmbătrânire:
pete de îmbătrânire

Utilizează o cremă pentru pete de îmbătrânire

Crema pentru petele de îmbătrânire poate ajuta la reducerea vizibilității petelor de îmbătrânire și la prevenirea apariției unor noi pete. Rețetele cu ingrediente active care protejează celulele precum vitamina C sau vitamina E sunt ideale - și te vor ajuta, de asemenea, să te protejezi de petele de vârstă de pe față.
 
Sfat: Pentru a obține un efect clar, ar trebui să utilizezi o cremă pentru pete de îmbătrânire zilnic, pe o perioadă mai lungă de timp.
ser pe față

Utilizează ser împotriva petelor de vârstă

Serurile sunt formulate mai intens decât cremele de zi și de noapte. Acesta este motivul pentru care sunt perfecte pentru a răspunde nevoilor individuale ale pielii și sunt o completare excelentă pentru rutina ta de îngrijire a pielii, mai ales dacă cauți să scapi de petele de îmbătrânire. Serurile speciale împotriva petelor de îmbătrânire pot ajuta la luminarea decolorărilor închise și, astfel, la rafinarea tenului într-o manieră țintită.
 
Sfat: tamponați ușor serul în piele.
femeie ținând o lămâie

Folosiți un peeling chimic

Cojile de acid din fructe fac că stratul superior al pielii să se dezlipească și apoi să se formeze din nou. Pigmentările superficiale se pot estompa după mai multe tratamente. Cu toate acestea, dacă doriți să eliminați petele mai profunde de vârstă, peelingul chimic trebuie să fie mai concentrat. În orice caz, aplicarea trebuie efectuată întotdeauna de un dermatolog pentru a evita riscul de răni ale pielii.
 
Important: După un peeling acid, pielea este iritată și mai sensibilă la lumină decât înainte.
femeie ținând o lămâie

Optează pentru microdermabraziune

Cu acest tratament, straturile superioare ale pielii sunt controlate și îndepărtate mecanic. Acest lucru se face folosind cristale fine care sunt aruncate pe piele cu viteză mare și apoi aspirate din nou. Rezultatul: decolorările profunde sunt îndepărtate și pielea se regenerează.
 
Important: Microdermabraziunea este efectuată de cosmeticieni și dermatologi. Cel mai bine este să afli mai întâi exact dacă un tratament este potrivit tipului tău de piele.
pete de vârstă pe față

Îndepărtează petele de îmbătrânire cu laser

Petele de îmbătrânire pot fi, de asemenea, îndepărtate cu laser. Metoda prin care energia luminii distruge pigmenții în exces este considerată a fi deosebit de eficientă. Cu toate acestea, umflarea și arsura după tratament nu sunt neobișnuite. În plus, nicio radiație UV nu ar trebui să ajungă în zona de piele afectată timp de câteva săptămâni.
mască de față pe femeie

Încearcă remedii de casă:

Lămâile sunt considerate un remediu natural de casă pentru petele de îmbătrânire. Uleiurile esențiale găsite în coji, precum și vitamina C găsită în fructe, se spune că ajută la inhibarea producției de melanină și descompun pigmenții întunecați din piele. Dacă dorești să încerci efectul, tamponează pur și simplu puțîn ulei de lămâie sau suc pe zonele afectate și lasă-l să își facă efectul. Alte remedii casnice pentru petele de îmbătrânire includ oțetul de mere sau sucul de cartofi. Când sunt aplicați pe piele, acești agenți pot avea și un efect de iluminare.
 
Important: Aceste remedii casnice nu înlocuiesc rutina zilnică de frumusețe.
corector

Corrector

Dacă vrei să acoperi petele de vârstă, le poți reduce sau acoperi aspectul cu un corector, un fond de ten sau o cremă de zi colorată.
 
Sfat: Cu cât petele de îmbătrânire sunt mai întunecate, cu atât machiajul trebuie să fie mai opac. În plus, produsele cu componente de îngrijire și un factor de protecție solara integrat previn dezvoltarea petelor de vârstă noua

Nu uita: protecție solară

Cel mai de încredere remediu pentru a scăpa de petele de îmbătrânire și a le preveni în primul rând, este crema solară. Deoarece cu o protecție UV suficient de mare, decolorarea pielii întunecate apare mai rar.

Cum să prevenim petele de îmbătrânire: protectia solară

Petele de îmbătrânire de pe față și în alte părți sunt un semn foarte plăcut al pielii mature. Cu toate acestea, diverși factori pot determina îmbătrânirea pielii foarte rapid și sever. Pentru a preveni acest lucru, există înainte de toate o modalitate de a vă lăsa pielea să îmbătrânească sănătos și încet, în spiritul îmbătrânirii lente: protecția solară. Iată câteva sfaturi despre cum să scapi nu numai de petele de  îmbătrânire, ci și pentru a le încetini aspectul.
doua femei

Aplicarea loțiunii: Cei care își protejează pielea de razele solare în mod constant și cu factorul de protecție solară potrivit, vor evita apariția petelor de imbatranire – sau cel puțin le vor întârzia. Cremele solare sunt obligatorii, mai ales în lunile însorite. Acest lucru se aplică în special părților pielii care nu sunt protejate de îmbrăcăminte: cum ar fi fața, decolteul, antebrațele și mâinile.

Sfat: Evită amiaza vara, când soarele strălucește cel mai intens. Apoi găsește un loc la umbră. Pălăriile de soare și umbrelele de soare sunt, de asemenea, recomandate ca protecție suplimentară împotriva radiațiilor UV.

Evita solarul: radiatiile UV artificiale din solar favorizeaza si formarea petelor de varsta si imbatranirea pielii in general. Apropo: chiar și o singură vizită la șezlong crește riscul de cancer de piele.

Bazați-vă pe antioxidanți: radiațiile UV creează radicali liberi. Acestea, la rândul lor, duc la stres oxidativ, care îmbătrânește pielea și provoacă formarea petelor de imbatranire. Contra-programul: antioxidanți. În cremele pentru piele, ele ajută la neutralizarea radicalilor liberi sub formă de vitamina C sau Q10.
Sfat: De asemenea, poți susține proprietățile regenerative ale pielii tale cu o dietă sănătoasă. În special, alimentele bogate în antioxidanți asigură o piele sănătoasă și strălucitoare. Prin urmare, consumați prea multe fructe, legume și leguminoase.