CUM POT PREVENI RIDURILE CREMELE CU VITAMINA C

CUM POT PREVENI RIDURILE CREMELE CU VITAMINA C

Știai că științifică pentru vitamina C este acidul ascorbic? Ei bine, aplicat pe piele prin creme și seruri, te poate proteja împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Acum urmează să vorbim despre cum funcționează de fapt și cum poți profita și tu de beneficiile vitaminei C în produsele de îngrijire.

3 EFECTE ALE VITAMINEI C ÎMPOTRIVA RIDURILOR

1. PROPRIETĂȚI ANTIOXIDANTE

Substanța vitală este un antioxidant care poate capta radicalii liberi și îi face inofensivi. Aici ne referim la radiațiile UV, poluarea aerului, stresul și fumatul.

2. APORT OPTIM DE NUTRIENȚI

Vitamina C poate crește densitatea papilelor. Papilele au un rol important în alimentarea pielii cu substanțe nutritive și oxigen, astfel menține textura fină a pielii.

3. STIMULEAZĂ PRODUCȚIA DE COLAGEN

Vitamina C poate stimula o nouă producție de colagen. Proteinele proprii ale pielii sunt responsabile de elasticitatea și de fermitatea pielii noastre. Cantitatea de colagen scade odată cu  înaintarea în vârstă și cu stresul oxidativ.

VITAMINA C: ÎNGRIJIRE ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE A PIELII PENTRU TOATE VÂRSTELE

Datorită proprietăților sale de protecție a celulelor, vitamina C ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și este ideală și pentru pielea tânără. Antioxidantul poate avea un efect pozitiv asupra aportului de substanțe nutritive și asupra cantității de colagen din piele în același timp, iar de acest lucru ai nevoie și la vârsta de 20 ani și la 40. Aici aliatul tău de încredere este gama NIVEA Q10 Energy, care este bogat în vitamina C și este potrivit și într-o rutină timpurie.
 

RECUNOAȘTE PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE DE ÎNALTĂ CALITATE CU VITAMINA C.

Deși multe produse cosmetice conțin vitamina C, ele nu sunt întotdeauna și produse care aduc efecte notabile asupra tenului tău. Prin urmare, atunci când cumperi o cremă de față acordă atenție următoarelor caracteristici ale produsului:

1. Alege produsele cu vitamina C. pură

Cremele cu vitamina C pentru ten conțin, de cele mai multe ori, doze mici de substanță vitală sau se utilizează variante modificate chimic. Deși acești derivați rămân stabili mai mult timp în creme și seruri, pielea nu îi poate folosi la fel de bine precum vitamina C pură.

Așa că încearcă să stai cât mai departe de acești derivați și să optezi pentru variantele pure ale vitaminei C, promitem că rezultatele se vor vedea.

2. Acordați atenție ambalajului corect

Pentru a te asigura că substanța activă din vitamina C rămâne în piele și nu își pierde eficiența, serurile și cremele trebuie plasate în tuburi sau dozatoare impermeabile la lumină și aer. Astfel acestea sunt protejate în mod optim de influențele externe.


VITAMINA C PENTRU PIELE: PREFERI MÂNCAREA SAU CREMELE?

Vitamina C este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru corpul uman, prin urmare, ar trebui să îl consumi zilnic prin alimente. O dietă echilibrată poate înlocui și măsurile anti-îmbătrânire? Ce alimente conțin de fapt multă vitamină C?

DE CE ARE NEVOIE ORGANISMUL TĂU DE VITAMINA C?

  • Substanța activă susține un sistem imunitar funcțional.
  • Vitamina C este esențială pentru oase și dinți sănătoși.
  • Organismul are nevoie de vitamina C pentru o absorbție bună a fierului.
  • Antioxidanții precum vitamina C protejează celulele de radicalii liberi.
  • Vitamina este necesară pentru ca pielea să funcționeze corect.

TOTUL DEPINDE CUM ESTE  PREGĂTITĂ

Vitamina C este sensibilă la lumină și căldură. Prin urmare, este mai bine să consumați fructe și legume proaspete și, ideal, crude. O mare parte din vitamina C se pierde în apă în timpul gătitului, dar o idee  bună, în cazul în care dorești să procesezi termic mâncarea este tocană legumele. Mâncarea fierbe timp de 10 minute, deci se păstrează mai multe vitamine.

O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ TE AJUTĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA RIDURILOR?

Te gândeai să mănânci mese bogate în vitamina C ca să dai un boost de vitamine tenului tău? Din păcate acest lucru nu se poate obține doar din alimentație, deoarece transportul vitaminelor către piele este restricționat de tractul digestiv. Astfel, chiar dacă consumați cantități mari de fructe și legume, o cantitate infimă de vitamina C va ajunge către piele. Pentru o alimentație adecvată a pielii cu vitamina C, ai nevoie și de un factor extern printr-o cremă hidratantă de față și seruri.

1. Portocalele

Citricele sunt cele mai cunoscute fructe bogate în vitamina C, astfel poți mânca una sau două portocale/lămâi ca să consumi porția de 100 mg de vitamina C recomandată adulților.

2. Spanac

Nu numai citricele, dar și multe tipuri de legume oferă organismului doza necesară de vitamina C, precum spanacul care conține 50 de mg de vitamina C la 100 de g. Ce zici de o salată cu spanac? Doar așa te poți bucura de cantitatea maximă de vitamina C.

3. Varza

Sunt multe soiuri de varză, precum varza de Bruxelles și broccoli care conțin de două ori mai  multă vitamina C  față de portocale. Recomandarea noastră este să nu le gătești prea mult, altfel își pierd proprietățile.

4. Ardeii

Știai că ardeii au aproape același nivel de vitamina C ca varza? Da, așa este, doar că volumul de vitamina C este dată de culoarea ardeiului și de modul de preparare. Ardeii roșii cruzi conțin cea mai mare cantitate de vitamina C, în timp ce ardeii gătiți conțin un nivel scăzut.

5. Măceșe

Unul dintre cei mai buni furnizori locali de Vitamina C este măceșul.  Acestea conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele.

6. Fructe Tropicale

Cea mai mare proporție de vitamina C se găsește în fructele exotice în formă proaspătă. Încearcă să adaugi pe lista ta de cumpărături cireșe mexicane acerola, camu sud-american și prune australiene.