Fată cu părul scurt, zâmbitoare

Vitamina E pentru ten

Ghidul nostru despre tot ce trebuie să știi despre vitamina E, cum se folosește și de ce e bună pentru ten.

Vitamina E pentru ten

Vitamina E este un ingredient cheie în îngrijirea pielii. Dar de ce ar trebui să îl folosești? Și ce face vitamina E pentru pielea ta? Vom aprofunda beneficiile acestui ingredient popular de îngrijire a pielii, vom discuta despre modalități în care poți profita la maximum de el și vom afla cum poți obține cele mai bune rezultate posibile atunci când folosești vitamina E pentru ten.
femeie

Îți prezentăm un erou al îngrijirii tenului: vitamina E

Vitamina E este adesea disponibilă sub formă de creme și ulei cu vitamine E. Se adaugă, de asemenea, la o serie de produse diferite de care s-ar putea să nu fii conștientă, inclusiv creme anti-îmbătrânire, serumuri pentru ochi, creme de protecție solară și machiaj. Deci, de ce este atât de populară și care sunt beneficiile utilizării vitaminei E în rutina de îngrijire a pielii?

Ce este vitamina E?

 

Da, este o vitamina. Dar „vitamina E” se referă la un grup de compuși, absorbiți în general prin alimentele pe care le consumăm, care contribuie la funcționarea normală a corpului uman. Dar este, de asemenea, extrem de benefică atunci când este aplicată local în îngrijirea pielii. 


Ce face vitamina E pentru piele?

Fată cu ochii închiși, zâmbind

Aplicarea vitaminei E pe piele ajută la protejarea pielii delicate de deteriorare cauzată de proprietățile sale antioxidante. Este, de asemenea, extrem de hidratantă – este atât un „umectant”, cât și un „emolient” – așa că îți ajută pielea să absoarbă apa și o captează în piele. Chiar s-a dovedit că ajută la ameliorarea eczemei pentru unii oameni.

Există atât de multe beneficii în folosirea vitaminei E pentru pielea ta! Dar câteva dintre ele ies cu adevărat în evidență...


Beneficiile vitaminei E pentru ten

1) Întărește bariera pielii

O barieră puternică a pielii îi permite să rețină apa și să rămână hidratată. Poate chiar ajuta la minimizarea sensibilității pielii.

2) Super hidratant

Când bariera pielii este mai puternică, aceasta este capabilă să rețină mai multă umiditate. Asta face ca vitamina E să fie un adaos deosebit pentru orice rutină – în special pentru cei cu pielea foarte uscată sau pentru lunile mai reci. Te va ajuta să ții departe petele cauzate de uscăciune, astfel încât să te poți bucura de o piele netedă și hidratată pe tot parcursul anului.

3) Proprietăți antioxidante puternice

Utilizarea produselor cu vitamina E oferă o doză mare de antioxidanți, care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi (impurități care se atașează pe față și provoacă leziuni ale pielii).

Antioxidanții ajută, de asemenea, la sporirea strălucirii pielii - previne oxidarea uleiului de pe față, ceea ce poate ajuta la reducerea punctelor negre. Produsele cu vitamina E îți pot proteja pielea și chiar ajuta la netezirea liniilor fine care au fost cauzate anterior de acești radicali liberi deranjanți.

4) Tratează hiperpigmentarea

Vitamina E este adesea folosită pentru a ajuta la estomparea zonelor de hiperpigmentare. Dacă asta reprezintă o problemă pentru tine, funcționează și mai bine atunci când este asociată cu vitamina C.

5) Protejează în cazul expunerii la UV

Vitamina E absoarbe lumina UVB – genul de lumină care poate provoca leziuni ale pielii și riduri. Dar chiar și așa, are anumite limite, de aceea nu este o scuză pentru a renunța la crema solară. Din fericire, cremele solare  NIVEA răspund diferitelor tipuri și nevoi ale pielii, facilitând găsirea celei mai bune creme de protecție solară pentru pielea ta.

6) Estompează cicatricile de acnee

Datorită proprietăților hidratante și capacității de a ajuta la repararea și protejarea barierei pielii, produsele cu vitamina E sunt adesea folosite pentru a ajuta la estomparea cicatricilor provocate de acnee. Este mai eficient asupra cicatricilor ușoare, dar utilizarea constantă a vitaminei E în timpul erupțiilor poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cicatricilor.

7) Îmbunătățește regenerarea celulelor

Vitamina E aduce celule noi la suprafață mai repede, ceea ce accelerează vindecarea, refacerea celulelor și regenerarea. Este un beneficiu pentru creme și serumuri, dar și un plus fantastic pentru produsele de îngrijire a buzelor datorită capacității sale de a repara și proteja rapid buzele crăpate.

Deci, este vitamina E bună pentru piele?

Răspunsul este cu siguranță da! Există o mulține de produse NIVEA cu ajutorul cărora vei putea profita la maximum de beneficiile vitaminei E pentru rutina ta de îngrijire.
Este bună vitamina E pentru ten?

Îngrijirea corpului și a feței

NIVEA conține vitamina E într-o gamă de produse datorită spectrului larg de beneficii pe care aceasta le are pentru piele.

S-ar putea să observi că uleiul de migdale dulci este adesea menționat ca un ingredient cheie în produsele de îngrijire a pielii hidratante. Asta pentru că este un ingredient natural cu niveluri foarte ridicate de vitamina E.

Dar vitamina E nu este doar pentru fața ta, ci este și intens hidratantă pentru întregul corp.

NIVEA oferă loțiuni de corp intens hidratante și hrănitoare, precum Laptele de Corp Rich Nourishing, care conține serumul nostru de hidratare intensă NIVEA. Această tehnologie inovatoare de îngrijire a pielii este infuzată cu ulei natural de migdale și vitamina E pentru o hidratare intensă. Pătrunde chiar și în straturile mai profunde ale pielii pentru a se asigura că hidratarea durează cu adevărat.

Și, desigur, vitamina E apare într-o mulțime de produse de îngrijire facială - de la uleiuri de buze la cremă de față - este atât de bună. De fapt, Crema noastră hidratantă de zi pentru ten normal cu SPF15 este infuzată cu vitamina E pentru a ajuta pielea să-și mențină hidratarea, să întărească bariera protectoare și să ofere un plus de protecție pentru pielea sensibilă.

Este vitamina E bună pentru piele?

Cea mai bună vitamină E pentru tenul tău

Există diferite tipuri de vitamina E, dar numai unul este benefic pentru organismul uman. „Tocoferolul” este cel mai des citat în lista de ingrediente a unui produs și este verificat pentru utilizare pe tot corpul!

Deci, dacă te întrebi dacă produsele pe care le folosești pentru îngrijirea pielii conțin vitamina E (în cazul în care nu este deja menționată pe etichetă), aruncă o privire pe lista de ingrediente și vei afla în curând.
Fata cu parul cret
Surse de vitamina E

Cum să beneficiezi de mai multă vitamină E

După cum am menționat anterior, vitamina E este o vitamină esențială și contribuie la funcționarea normală a corpului uman. Este extrem de benefică în îngrijirea pielii, dar ar trebui să și consumați vitamina E pentru a obține toate beneficiile posibile. Dar unde poate fi găsită?

Surse de vitamina E

Ce să mănânci

Sursele bune de vitamina E includ uleiurile din plante, cum ar fi uleiul de rapiță, floarea soarelui, porumb sau ulei de măsline. Nucile și semințele sunt, de asemenea, surse excelente. Germenii de grâu, care se găsesc în cereale, vor ajuta, de asemenea, la creșterea nivelului de vitamina E.

Surse de vitamina E

Suplimente cu vitamina E

Utilizarea produselor de îngrijire infuzate cu vitamina E este minunată. Dar și întregul tău corp poate beneficia de ea. Dacă nu crezi că ai această vitamină esențială, poți lua un supliment și ar trebui să vezi îmbunătățiri ale pielii, părului și chiar a vederii. De asemenea, întărește sistemul imunitar al organismului, ceea ce este întotdeauna de dorit în lunile de iarnă.

Asigură-te că nu exagerezi, deoarece dozele mari de vitamina E pot fi dăunătoare - cel mai bine este să te consulți cu medicul dacă ai dubii.

Excesul de vitamina E pe care corpul tău nu o folosește instantaneu este stocat pentru utilizare ulterioară, așa că probabil nu trebuie să suplimentezi zilnic (mai ales dacă dieta ta este bogată în vitamina E).

Îngrijire pentru piele

Produsele NIVEA folosesc o gamă de ingrediente naturale de îngrijire a pielii atunci când sunt formulate, pentru a ne asigura că totul funcționează așa cum trebuie și contribuie la menținerea pielii sănătoase.

Dacă ești vreodată în căutarea unor sfaturi pentru îngrijirea pielii, trebuie doar să cauți pe site-ul web NIVEA și vei găsi cu siguranță informațiile de care ai nevoie pentru a îți crea rutina perfectă de îngrijire a tenului.