femeie care se uită în oglindă

Ce este un cos tare sub piele

Alfă ce este un cos tare sub piele și cum să scapi de umflaturile de sub piele cu NIVEA

Ce este un cos tare sub piele?

Mulți oameni nu au auzit niciodată termenul „coș sub piele”, așa că, ce este această umflătură de sub piele?
Un coș sub piele este cunoscut și sub numele de acnee chistică, care se formează sub suprafața pielii și poate fi greu de observat. Pe măsură ce acestea se dezvoltă sub piele, ele sunt denumite medical coșuri cu umflare subcutanată. Le poți identifica sub forma unor mici umflături, pot fi dureroase, inflamate și de culoare roșiatică. Citește mai departe pentru a afla ce cauzează coșurile sub piele și cum să scapi de ele.


Coșuri sub piele pe bărbie și frunte

Cosurile tari sub piele se formează cel mai frecvent pe față, în special, în regiunea bărbiei și a frunții; se pot forma și pe partea superioară a spatelui sau a pieptului. Pentru a descoperi cel mai bine coșurile de sub piele, poți trece cu degetele peste suprafața pielii și vei simți adesea o umflătură; nu este, însă, întotdeauna cazul. Ar trebui să eviți să scoți coșurile de sub piele; nu așa vei scăpa de ele. Acest lucru se aplică în special pentru cele de pe bărbie și frunte, deoarece forțarea lor poate duce adesea la cicatrici sau infecții, împingând conținutul coșului mai adânc în piele și provocând inflamație. Este posibil să observi că se formează mai regulat pe bărbie și pe frunte, deoarece machiajul și atingerea constană a tenului sunt unii dintre factori principali care duc la formarea cosurilor sub piele.

Ce cauzează cosurile tari sub piele?

Cosurile tari sub piele sunt precum coșurile obișnuite, deoarece se dezvoltă atunci când porii tenului sunt blocați cu sebum (ulei produs de corpul tău), murdărie, bacterii, piele moartă și păr. Există mai multe motive pentru care organismului tău îi este greu să lupte cu acești factori, printre care:
 

Modificări hormonale


 

Când adolescenții se confruntă cu pubertatea, ei sunt predispuși la erupții de acnee pe măsură ce nivelurile hormonale se schimbă. Acest lucru poate fi observat și la femei în timpul ciclului menstrual sau al sarcinii.
 

TranspirațieActivitățile care te fac să transpiri pot agrava acneea și coșurile sub piele, mai ales dacă porți îmbrăcăminte strâmtă sau o pălărie/cască.
 

Igienă necorespunzătoare


 
Dacă nu faci duș sau nu te speli în mod regulat, vei observa că se formează ulei și murdărie pe piele, ceea ce va duce la dezvoltarea acneei și a coșurile sub piele.
 

Medicamentele


 

Umflaturile sub piele si acneea, în general, pot fi cauzate de medicamente care contin corticosteroizi, testosteron sau litiu.
 

Istoricul familiei


 

Acneea se poate datora istoricului familiei, deoarece se poate moșteni; dacă părinții tăi au suferit din cauza asta, există șanse mari să o faci și tu. Același lucru se poate spune și despre coșurile sub piele.
                                                                                                                  

Produse de îngrijire a pielii


                                                                                                                 
Folosirea machiajului în exces sau a cremelor hidratante grase poate astupa porii, încurajând formarea coșurilor.

Cum să previ umflaturile de sub piele:

Dacă ai probleme cu coșurile sub piele în mod constant, iată recomandările noastre despre cum să previi formarea acestora:
 

femeie zâmbind

 
- Curăță pielea în mod regulat
Este esențial să îți cureți tenul în mod regulat și să menții o igienă bună dacă vrei să previi apariția altor tipuri de cosuri sub piele, îți recomandăm să te speli pe față cu un demachiant dimineața, înainte de culcare și după ce ai transpirat.
 
- Folosește produse de îngrijire/machiaj adecvate
Îți recomandăm să stai departe de orice produse grase, deoarece tenul gras este unul din factorii principali care duc la apariția acneei și a cosurilor tari sub piele. Îți recomandăm să schimbi crema de față cu o cremă fără ulei, cum ar fi Gelul-cremă Revigorant NIVEA Care. Dacă te machiezi, ar trebui să încerci să folosești cât mai puține produse de machiaj, deoarece cantitățile mari de machiaj pot duce la astuparea porilor.
 
-       Lasă coșurile în pace
Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face este să încerci să spargi sau să atingi în permanență un coș sub piele. Acest lucru va irita și mai mult zona și poate duce la infecții sau cicatrici. După ce ai curățat tenul și ai aplicat produsele de îngrijire, lasă zona în pace.

Coșurile încăpățânate de sub piele

Dacă încă te mai trezești cu coșuri subcutanate încăpățânate luni de zile după ce ai încercat aceste sfaturi, îți recomandăm să cauți un specialist care să te ajute în găsirea unui tratament personalizat. Ar trebui să cauți un medic specialist dacă umflatura de sub piele este grav inflamată sau dacă observi semne de infecție, cum ar fi transpirația sau febra.
femeie blondă zâmbind