ingrediente vedeta

CE ESTE RETINOLUL ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Retinolul este considerat o armă miraculoasă împotriva ridurilor. Citește aici ce se află în spatele ei, cum funcționează retinolul pe piele și la ce ar trebui să acordați atenție cremelor și serurilor.

RETINOL: PUTEREA ÎMPOTRIVA RIDURILOR

Dacă ești în căutarea unui produs de îngrijire care să ofere fermitate pielii și care să o mențină sănătoasă, cu siguranță în research-ul tău ai dat peste retinol. Există, desigur, un motiv întemeiat pentru acest lucru: Retinolul are un efect regenerator și poate promova funcțiile naturale ale pielii.
 CE ESTE RETINOLUL?

Retinolul este un tip de vitamina A deosebit de eficientă pentru piele. Activează proprietățile regenerante ale pielii și, prin urmare, este cunoscut în principal ca ingredient activ anti-îmbătrânire . Dacă dorești să încercii retinolul, există atât seruri, cât și creme care conțin ingredientul activ.

Sfat: dacă nu ești sigură dacă retinolul este potrivit pentru pielea ta, atunci poți apela sfatul dermatologului.
 
retinol nivea

CUM FUNCȚIONEAZĂ RETINOLUL?

Retinolul acționează, în primul rând, împotriva ridurilor, acesta oferă fermitate pielii oferă fermitate pielii și o face mai rezistentă. De asemenea, un mare plus este că acesta rafinează tenul, adică ajută la retragerea umflaturilor și luptă împotriva coșurilor și a punctelor negre.

Beneficii:

  • Păstrează pielea întinsă: o componentă importantă a pielii este colagenul, o proteină endogenă care menține pielea întinsă. Odată cu înaintarea în vârstă, conținutul de colagen al pielii scade, provocând apariția ridurilor. Retinolul stimulează sinteza de colagen a organismului și poate contribui astfel la un ten mai ferm.
  • Reînnoiește celulele pielii: Stratul de piele vizibil și superior constă din reînnoirea constantă a celulelor. Acestea se regenerează foarte repede la o vârstă fragedă, dar viteza scade odată cu înaintarea în vârstă. Ingredientul activ retinol stimulează regenerarea naturală a pielii și face pielea să arate fresh. În plus, depigmentările sau semnele cosurilor pot fi reduse în acest fel.
  • Protejează pielea: Petele și ridurile sunt favorizate de radicalii liberi, printre altele . Acestea sunt molecule reactive care atacă celulele sănătoase ale pielii. Retinolul este un puternic antioxidant, deci acționează ca un agent de eliminare a radicalilor și echilibrează în mod specific radicalii liberi. Acest lucru îți protejează structura pielii, adică apar mai puține pete și riduri.

Important: Retinolul poate fi foarte bun pentru pielea ta, dar efectul depinde de concentrație și doză.
Regula generală este: mai puțin este mai mult! În timp ce cantități mici îți vor împrospăta pielea, cantități mari îți pot provoca iritarea pielii.CÂT DE TOLERABIL ESTE RETINOLUL?

Dacă utilizezi cantități mici de retinol, acesta este de obicei bine tolerat. Doar reține că pot apărea iritații ale pielii, cum ar fi roșeață și inflamație sau piele uscată, în special în zona din jurul ochilor. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să îți obișnuiești încet pielea cu ingredientul activ și, dacă este necesar, să eviți zona din jurul ochilor.

Cel mai bine este să aplici retinol din două în două zile la început. Dacă pielea ta reacționează bine, îl poți folosi zilnic.

vitamina a

ÎNGRIJIREA PIELII CU RETINOL

Poți aplica retinolul pe piele sub formă de cremă sau ser. Citește mai jos care sunt diferențele dintre cele două tipuri de produse.

SER RETINOL

Un ser  este un produs de îngrijire intensivă pentru fața ta. Retinolul pe care îl conține este special concentrat și se absoarbe rapid datorită texturii sale ușoare. Dacă dorești să îți pregătești pielea pentru acțiunea pe care o va avea vitamina, ar trebui să începi mai întâi cu o  curățare temeinică a feței. Folosește un gel de curățare ușor pentru a îndepărta excesul de sebum și celulele moarte ale pielii și apoi aplică cu un toner adecvat. Pasul următor este să masezi ușor serul pe ten.

Important: serul folosit singur nu este un leac miraculos. Pentru o piele sănătoasă, ar trebui să apelezi la îngrijirea extinsă care combină diferite ingrediente active și asigură pielii necesarul de  lipide și hidratare pentru un ten sănătos.

CREMĂ CU RETINOL

De obicei cremele combină diferite ingrediente active și, pe lângă retinol, conțin și lipide esențiale și alte vitamine inteligente. Pe lângă retinol, vitamina C, vitamina E  și acidul hialuronic este eficient pentru fermitatea pielii. Prin urmare, cremele sunt o îngrijire practică și generală. Pentru o utilizare eficientă, mai întâi curăță bine fața cu un produs de curățare ușor și apoi aplică un toner, astfel nutrienții pot fi mai bine absorbiți. 

Sfat: Serul și crema pot fi, de asemenea, combinate. Se aplică următoarele: mai întâi serul, apoi crema.
colagen nivea

DERIVATII DE RETINOL SUNT BUNI COMPATIBILI

Produsele de îngrijire a pielii cu derivați de retinol sunt în general bine tolerate și, prin urmare, sunt gentile cu pielea. Vitamina A pură, precum și acidul vitaminic A pot provoca intoleranță doar în anumite circumstanțe.
colagen

NU UITA PROTECȚIA SOLARĂ!

Dacă aplici retinol pe piele, acesta va fi mai sensibil la lumina soarelui. Prin urmare, este mai bine să aplici serul sau crema în rutina de seară. Dacă alegi să utilizezi retinol în timpul zilei, asigură-te că porți protecție solară, de preferat cu factor de protecție de 50.

FORME DE RETINOL

Dacă arunci o privire asupra ingredientelor diferitelor produse de retinol, vei observa că există diferite forme.

  • Derivații retinolului sunt precursori ai vitaminelor și sunt foarte tolerați. Aplicate pe piele, acestea trebuie mai întâi transformate în vitamina A, apoi în retină și, în cele din urmă, în acid vitamina A, pentru a-și putea dezvolta efectul pozitiv asupra pielii.
  • Retinolul este vitamina A pură. Este transformat în acid vitamina A din piele și poate fi pus la dispoziția pielii. Comparativ cu derivații, vitamina A pură este mai eficientă. Cu toate acestea, iritarea pielii ar putea apărea mai frecvent.
  • Tretinoina este vitamina A acidă. Este deja prezentă în organism în cantități mici și poate fi utilizată direct. Produsele cu acid pur de vitamina A necesită rețetă, deoarece au un efect foarte intens, iar iritarea pielii apare rapid. Prin urmare, acestea sunt recomandate numai de un dermatolog.