TOTUL DESPRE TUNDEREA BĂRBII
LA CE TREBUIE SĂ FII ATENT?

Fie că folosești un aparat de tuns sau o foarfecă - cu aceste instrucțiuni, atât barba completă, cât și barba de 3 zile pot fi aranjate perfect!

SCURTAREA BĂRBII CU UN TRIMMER: SFATURI ȘI INSTRUCȚIUNI

Indiferent dacă ai barba lungă sau cu aspect de 3 zile, aparatul de tuns e aliatul de nădejde pentru o aranjare rapidă.

INSTRUCȚIUNI: CUM SE TUNDE BARBA?

Vrei să-ți aranjezi și tunzi barba? Uite cum o faci pas cu pas:

 1. Spală-ți barba: chiar dacă te grăbești, ăsta trebuie să fie mereu primul pas. Folosește un șampon sau o loțiune pentru spălat barba, las-o apoi să se usuce și piaptăn-o. Asta e toată pregătirea!
 2. Setează lungimea: vrei să te bărbierești complet sau să tunzi doar puțin? În funcție de asta, setează aparatul. 

  Acum este momentul să răspundem la o întrebare importantă:

  Ar trebui ca barba să fie tăiată în sensul sau împotriva direcției de creștere? Opiniile sunt împărțite. În general, totuși, te poți ghida după această regulă: zonele scurte, cum ar fi perciunile, tunde-le împotriva direcției creșterii, iar zonele mai lungi, cum ar fi obrajii, tunde-le în sensul creșterii firelor de păr. Cel mai bine este să încerci ambele variante și să vezi ce ți se potrivește. Dacă descoperi că pielea ta are reacții sensibile cum ar fi roșeața sau iritația, cel mai bine este să te bărbierești în sensul creșterii firelor de păr.

 3. Tunde-ți barba: Când începi, cel mai bine este să începi pe obraji și să mergi în jos. Când ajungi la buza superioară, ia o pauză.

 4. Aranjează mustața: nu tunde prea scurt aici. Pentru că e în centrul feței, mustața este esențială pentru un aspect plin al bărbii. Deci fie schimbi din nou setarea de lungime a aparatului, fie ai încredere în dexteritatea ta și iei foarfeca. Pentru a face acest lucru, piaptănă mustățile în jos și tăie-le pe toate chiar înainte de buza superioară.

 5. Desenează contururile: chiar și o barbă plină trebuie conturată pentru a avea un aspect îngrijit. Zona obrazului și a gâtului este importantă aici. Mai jos poți citi despre cum să creezi contururi de barbă perfecte.

 6. Pieptănă-ți barba: treci cu pieptănul prin barbă, iar dacă îți place lungimea, atunci totul este perfect!

 

INSTRUCȚIUNI: TUNDEREA ȘI ARANJAREA BĂRBII DE 3 ZILE

Cum să îți tunzi barba de 3 zile pas cu pas:

 1. Setează lungimea tunderii: În funcție de lungimea dorită, poți selecta o setare între 1 și 3 mm.
  Sfat: dacă nu ești sigur de lungime, alege mai întâi o lungime de tăiere mai mare și regleaz-o apoi pe măsură ce te bărbierești.
 2. Tunde barba: Cel mai bine este să îți tunzi barba în direcția creșterii – așa va arăta cel mai bine. Începe de la bărbie, treci peste gât și mergi până la maxilar și, în cele din urmă, la perciuni, pentru ca mai apoi să te ocupi de mustață. Sfat: dacă vrei să obții un aspect mai alungit al feței, există un mic truc când vine vorba de tunderea bărbii: lasă-ți barba mai lungă pe bărbie decât pe obraji.
 3. Creează contururi: îți plac marginile clare? Le poți crea cu un accesoriu special sau cu un aparat de ras umed.
 4. Îngrijește-ți pielea: Tunderea bărbii și rasul conturului stresează pielea, care poate deveni iritată și roșie. Deci după fiecare bărbierit, aplică produse hidratante și special create pentru pielea bărbaților.

 

 

4 SFATURI PENTRU TĂIEREA BĂRBII ȘI CREAREA CONTURURILOR

1. CÂT DE DES TREBUIE SĂ TUNZI O BARBĂ MARE?

Chiar și barba lungă, pe toată fața, trebuie tunsă și aranjată. Ca o regulă, poți face asta de îndată ce firele individuale se disting din forma bărbii sau barba nu mai are un aspect la fel de definit. Dacă vrei să crești o barbă, clar ai nevoie de puțină răbdare. De obicei, barba crește cam 1cm pe lună. Deci cu cât îți dorești să ai o barbă mai mare, cu atât trebuie să aștepți mai mult. Iar pe măsură ce aștepți, aranjează-ți barba din când în când și tunde-o pe alocuri ca să arăți fresh și îngrijit.

2. CÂT DE DES TREBUIE SĂ TUNZI BARBA DE 3 ZILE?

În general, o astfel de barbă se tunde aproximativ la fiecare 2-3 zile, astfel încât să își păstreze lungimea tipică de 0,5 până la 5 milimetri.

3. CUM TUNZI CONTURURILE DE PE OBRAJI?

Unde creezi contururi și linii depinde în totalitate de gustul tău, dar și de tipul bărbii. Dacă barba ajunge la pomeți de exemplu, poți crea contururi înalte. În cazul creșterii neregulate, începe de mai jos și trage conturul drept sau într-o ușoară curbă de la perciuni la mustață.

4. CUM TUNZI ZONA GÂTULUI?

Dacă vrei să îți bărbierești corect barba, e neaparat să te ocupi și de contururile gâtului. Ca să faci asta, trage mai întâi o linie imaginară care trece de la urechi la mărul lui Adam. Apoi, tunde toate firele de păr de sub această linie – iar conturul perfect pentru barbă este gata!


O ÎNTREBARE IMPORTANTĂ: CUM ALEGI APARATUL DE TUNS PERFECT?

Cauți în continuare prietenul de bărbierit perfect, care să te ajute zi de zi, dar nu știi de ce anume să ții cont? Nicio problemă. Îți spunem ce funcții ușurează într-adevăr bărbieritul:
 • Multe lungimi de tăiere: în mod clar - cu cât mai multe, cu atât mai bine. Așa o să ai setarea potrivită pentru toate stilurile de barbă și o să fii bine pregătit. Cine știe, poate că vrei să porți barba cu totul altfel în șase luni.
 • Funcții suplimentare: Multe aparate de ras oferă, de asemenea, un accesoriu pentru contur, altele includ și un aparat de tuns de precizie - perfect pentru tuns precis pe gât, obraji și buza superioară.
 • Performanța bateriei: merită să investești în aparare fără fir. Așa nu o să te agăți de cablul de alimentare când îți tunzi barba. În plus, în combinație cu o funcție de încărcare rapidă, aparatul tău o să fie aproape întotdeauna gata de utilizare.
 • Funcție de autocurățare: da, clar merită! Pentru că nu e nimic mai plăcut după bărbierit decât o curățare rapidă și fără efort.
 

ÎNDRĂZNEȘTE! TUNDE BARBA LUNGĂ CU FOARFECA

Dacă vrei să îți tunzi barba cu foarfeca, clar ai nevoie de tact și pricepere. Cel mai bine este să iei un pieptene ca ajutor suplimentar și să te tunzi încet. Cu puțină practică, poți atinge o formă a bărbii mult mai precisă cu foarfeca pentru barbă decât cu un aparat de tuns electric.

TUNDEREA UNEI BĂRBI LUNGI ȘI PLINE: CUM SE PROCEDEAZĂ

Barba ta este sacră pentru tine și nu vrei să iei mult din lungime, ci doar să modelezi forma ici și colo? Nicio problemă! Iată cum să faci asta cu o foarfecă:

Pentru bărbile lungi, este logic să începi cu pieptănare înainte de tundere. Asta te va ajuta să o descurci și să o tunzi mai ușor. Apoi ai două opțiuni:

Prima opțiune: ia foarfeca direct și folosește-o pentru a scurta părul mai lung sau pentru a tăia marginile.

Opțiunea a doua: Sau puteți folosi pieptenele pentru barbă pentru orientare. Treceți-o prin barbă și opriți-vă la lungimea dorită. Tundeți orice păr care iese din pieptene. Acesta este modul în care vă faceți pasul cu barba plină pas cu pas.

Sfat: Deoarece tehnica necesită o anumită practică, este mai bine să tunzi mai puțin și să vezi rezultatele pas cu pas.

Ești începător în tot ce ține de bărbieritul sau tunsul unei bărbi lungi? Atunci poate fi util să înveți câțiva pași de la frizer. Un profesionist te va ajuta să obții forma ideală a bărbii și contururile perfecte.