Sfaturi pentru îngrijire după trecerea verii

Vara a trecut. Ceea ce rămâne sunt despicăturile din păr. Descoperă sfaturi despre cum să eviți părul despicat și să-ți îngrijești părul pentru ca la sfârșitul verii acesta să arate sănătos și îngrijit.

De ce părul meu este fragil și deteriorat?

Produsele agresive, părul uscat, tratamentele chimice, căldura, radiațiile UV, marea și clor-ul din apă, stresul - toți acești factori pot fi cauze ale vârfurilor despicate și a părului fragil. De asemenea, peste tot în lume, în timpul verii părul necesită aceeași atenție ca pielea.

În timp ce sub efectul soarelui pielea acumulează pigmenți, efectul asupra părului este opus: pierde pigmenți. Netratarea părului provoacă uscarea și fragilizarea acestuia, precum dispariția strălucirii și culorii. În special părul lung suferă în aspectul său general, în cazul în care nu este îngrijit corespunzător.

Dr. Sven Frey, director de dezvoltare de produse NIVEA Hair Care:
"Părul lung are nevoie de o grijă specializată - și un program de styling care are scopul de a satisface nevoile tuturor celor trei secțiuni de păr lung: baza, lungimea și vârfurile".
Par fragil si deteriorat
CARE SUNT CAUZELE VÂRFURILOR DESPICATE?
Părul nostru este format din trei straturi tubulare: canalul medular, cortexul și cuticula. Acesta din urmă este stratul exterior, care acoperă interiorul și protejează. Cuticula învelește cortexul cu 6 până la 10 straturi de celule dispuse în straturi subțiri. Aceasta reprezintă aproximativ 10% din diametrul părului.

Influențele externe, cum ar fi razele soarelui, clorul și periile dure atacă cuticula firului de păr.

În vârfuri există posibilitatea ca stratul exterior să se rupă și vârfurile să se despice.

Schimbările hormonale din timpul sarcinii sau menopauzei, stresul profesional și emoțional, precum și un regim alimentar nesănătos sunt, de asemenea, motive pentru care părul devine fragil iar vârfurile se despică.


CE SUNT VÂRFURILE DESPICATE?

Părul uscat și deteriorat are efectul negativ de a provoca ruperea vârfurilor și deteriorarea straturilor părului până la despicare. În special părul lung și subțire este predispus la despicarea vârfurilor. Femeile cu bucle naturale sunt de asemenea mai predispuse la despicarea vârfurilor.

Părul fragil poate fi prevenit și combătut în mod eficient. Urmează-ne sfaturile pentru a evita despicarea vârfurilor părului.

Cum evit deteriorarea părului?

SFATURI ȘI TRUCURI

  • După terminarea verii taie-ți vârfurile părului la coafor. Pe lună, părul crește aproximativ 1,5 cm – fapt care nu va dăuna vârfurilor. Sfatul nostru: La începutul toamnei, urmați un tratament cu keratină la coafor! Acesta va reduce daunele provocate pe timpul verii.
  • Redu căldura uscătorului de păr și evită periajul viguros. Ca femeie, utilizezi multe accesorii de hairstyling: uscător de păr, placă de păr şi ondulator, dar căldura acestora acționează asupra cuticulei şi provoacă despicarea vârfurilor. Usucă – pe cât posibil - părul în mod natural şi utilizează uscătorul pentru o perioadă cât mai scurtă de timp. Foloseşte produse de hairstyling cu sistem de protecție termică, cum ar fi spuma, care are grijă de păr și protejează împotriva căldurii.
  • Întreține părul, atât pe timpul verii cât și după cu șampon special care previne despicarea vârfurilor.
  • În plus, hidratarea facilitează pieptănarea părului tău. Săptămânal, utilizează o mască care să susțină cuticula, deoarece toamna părul necesită îngrijire intensivă. Sfatul nostru: pune o folie de plastic sau un prosop în jurul capului, astfel încât masca să acţioneze mai eficient.
  • Periază părul doar atunci când este uscat, pentru că părul ud este elastic și, prin urmare, se rupe mai repede. Înlocuieşte peria cu un pieptene și ține părul de la mijloc atunci când întâmpini noduri în păr. Astfel vei evita ruperea acestuia din rădăcină. Evită periile cu peri de metal și dinți deși! Poți cumpăra în orice farmacie perii cu peri naturali - acestea protejează părul și, astfel, previn ruperea și despicarea.
  • Dormi mereu pe o pernă din mătase, pentru că în timpul nopții părul se freacă de pernă. 
Sfaturi si trucuri
Cu aceste sfaturi și trucuri simple poți evita și combate despicarea vârfurilor și fragilitatea/fragilizarea părului.
Masca de par

MASCĂ DE PĂR CU MIERE, OU ȘI ULEI DE MĂSLINE ÎMPOTRIVA VÂRFURILOR DESPICATE

Pe lângă sfaturile NIVEA poți apela la remedii naturiste. O mască din ulei de măsline și miere poate face minuni după o vară călduroasă cu apă de mare sărată!

Amestecă o lingură de miere cu două linguri de ulei de măsline și un ou și masează totul în păr. După o jumătate de oră, clătește amestecul din păr.

Care este îngrijirea adecvată pentru părul deteriorat?

Părul sănătos, fără pic de daune este practic o himeră – dar, cu ajutorul unui tratament intensiv îți poți proteja cuticula părului și aspectul general sănătos. Totuși, cum repară anumite produse părul și cum se utilizează produsele de îngrijire? Aici avem câteva sfaturi pentru tine.
Utilizează șampoane care protejează părul și scalpul, dar sunt în același timp ușoare și hidratează. Șamponul NIVEA Repair & Targeted Care repară părul deteriorat și fragil datorită sistemul de reparare a firului de păr Kera Detect® și Nutri-Essences – cu ulei prețios de Macadamia și Eucerit®.

După spălare, trebuie să utilizezi un balsam de păr pentru o îngrijire suplimentară și pentru o pieptănare mai bună. Balsamul netezește suprafața părului și astfel reduce stresul mecanic cauzat de periere sau pieptănare.

Balsamul NIVEA Long Care & Repair îți repară părul cu ajutorul uleiului de babassu și de macadamia. Părul este reconstruit din interior spre exterior și protejat împotriva vârfurilor despicate.

O dată pe săptămână, este recomandată aplicarea unei măști de păr, ca parte a îngrijirii pentru a repara daunele adânci din păr. Masca descrisă mai sus oferă toate substanțele nutritive necesare părului deteriorat. Tratamentele cu ulei de avocado sau Aloe Vera sunt, de asemenea, o variantă bună pentru hidratare și îngrijire. Ca alternativă, poți folosi balsamul pe post de mască. Se aplică pur și simplu pe păr și se lasă timp de 5 minute să acționeze. Apoi se clătește cu apă călduță.

Balsamul NIVEA Repair & Targeted Care repară structura părului cu proteine și uleiuri naturale și previne vârfurile despicate și ruperea părului.

Ingrijirea adecvata pentru parul tau
Cu aceste sfaturi de îngrijire părul fragil și vârfurile despicate vor aparține în curând trecutului! Aplică sfaturile noastre şi tunde-ți părul în mod regulat la coafor, deoarece iarna părul este supus atât căldurii cât şi frigului, fapt care stresează părul suplimentar.