Rapunzel, lasă-ți părul liber!

Părul lung nu mai este un vis. Cu grijă şi blândeţe, o dietă sănătoasă şi câteva exerciţii fizice poţi să-ţi împlinești dorinţa de a avea un păr lung. Acum, cu păr lung, îţi poţi face coafuri uimitoare. Avem câteva sugestii din care te poţi inspira pentru coafuri strălucitoare.

ÎȚI DOREȘTI UN PĂR LUNG?

Cele mai multe femei visează la un păr lung și sănătos, cu aspect și strălucire. Dar care sunt sfaturile de îngrijire pentru ca acesta să fie deosebit și frumos? Trebuie să folosesc un balsam la fiecare spălare a părului lung? Avem răspunsuri la întrebările frecvente și sfaturi pentru părul lui Rapunzel.
Cat de des pot spala parul

SPALĂ PĂRUL LUNG ÎN MOD CORESPUNZĂTORÎNTREBAREA 1:
CÂT DE DES AR TREBUI SĂ-MI SPĂL PĂRUL?

La această întrebare nu există un răspuns general valabil. Practic, poți apela la următoarea sintagmă: "Cât mai rar posibil și de câte ori este necesar".

Este recomandat să-ți speli părul la fiecare două-trei zile. Dacă este posibil, poți spăla părul chiar mai rar.

Sebumul de la nivelul scalpului este un balsam natural care întreține părul lung. Grăsimea organismului hrănește părul și asigură că acesta nu se va usca repede.

În zilele în care nu ieși din casă este bine să renunți la spălarea părului. Acest lucru este valabil doar dacă nu ai părul gras, caz în care e bine să-l speli cât de des este necesar.

ÎNTREBAREA 2:

CE ȘAMPON AR TREBUI SĂ FOLOSESC?

Șamponul trebuie să se potrivească nevoilor părului tău. Selecția este practic nelimitată iar acest lucru pune de multe ori femeile pe gânduri. Ia în considerare, prin urmare, care sunt nevoile părului. Găsește aici câteva sfaturi pentru tipul tău de păr.

Părul uscat are nevoie de hidratare iar părul gras are nevoie de un șampon care reduce producția de sebum. Mai ales părul vopsit are nevoie de o îngrijire deosebită, acesta fiind puternic deteriorat după vopsire. Șamponul NIVEA Color Care & Protect cu Color Oil Complex protejează culoarea părului si oferă părului lung grija necesară. Apelează la un specialist dacă nu ești sigură de nevoile părului tău.

De asemenea, asigură-te că nu folosești prea mult șampon. Pentru părul lung este, de obicei, suficient o cantitate de dimensiunea unei alune. Prea mult șampon usucă părul și atacă fibra de păr pe termen lung.

ÎNTREBAREA 3:

TREBUIE SĂ UTILIZEZ UN BALSAM LA FIECARE SPĂLARE?

Răspunsul la această întrebare depinde de tipul părului tău. În principiu, poți apela la un balsam o dată la două-trei spălări.

Dacă ai părul uscat sau vopsit, ar trebui să-ți speli mai des părul. De asemenea, asigură-te că elimini balsamul din păr după spălare pentru a nu rămâne reziduuri în el. Acestea îngreunează părul și-l îngrașă din nou.

O dată pe săptămână ar trebui să utilizezi, de asemenea, un balsam intensiv, deoarece părul lung are nevoie de o mulțime de îngrijire. O mască pentru păr se poate face cu ușurință acasă sau masează o cantitate de balsam cât o nucă în părul umed, și lasă timp de 10 minute să acționeze, apoi clătește bine.ÎNTREBAREA 4:

CUM SĂ EVIT STRESAREA PĂRULUI ÎN TIMPUL SPĂLĂRII?

Deși duşurile calde sunt foarte plăcute, părul nu trebuie spălat cu apă prea caldă. Apa călduță protejează cuticula, care este foarte sensibilă, mai ales atunci când este udă.

Nu usca părul prin frecarea cu prosopul ci tamponează uşor de sus în jos. Astfel, umezeala este absorbită de prosop iar cuticula va fi netedă.

Părul ud este deosebit de sensibil, deoarece suprafaţa acestuia se deschide. Deci, nu peria părul când este umed. Prin utilizarea unui balsam leave-in sau spray-uri speciale poți rezolva nodurile din păr.
Stresarea parului
Produse pentru îngrijirea părului

Produse pentru îngrijirea părului

PĂRUL LUNG VREA SĂ FII ATENT CU EL

par in stare optima
Regula este: "Mai puțin este mai mult"! Avem câteva sfaturi pentru a ajuta părul lung să rămână sănătos:

ÎNTREBAREA 5: CUM RĂMÂNE PĂRUL MEU ÎN STARE OPTIMĂ?

  • Nu utiliza accesorii din metal sau elastice de păr fără acoperire completă textilă! Acestea pot deteriora cuticula şi implicit pot rupe părul. De asemenea, nu prinde părul umed! Părul ud este foarte sensibil la stresul mecanic.
  • Coafurile cu coadă de cal sunt, din păcate, o povară pentru părul lung. Lasă părului tău o pauză mai lungă şi încearcă să nu-l prinzi foarte des. Împletiturile și coafurile strâns legate afectează rădăcina părului și tulpina. Alternativ, poţi să-ţi păstrezi părul lung utilizând o bentiţă.
  • Nu expune părul la prea multă caldură atunci când îl coafezi. Lasă părul să se usuce cât mai des în mod natural. Dacă utilizezi un uscător de păr, setează-l pe modul cu aer rece. Foehn-ul cu aer cald nu trebuie ţinut mai aproape de 15 cm de păr.
  • Încearcă să renunți pe cât posibil la placa de păr sau ondulator. Aceste procese pot deteriora grav părul lung. Dacă nu poţi totuşi renunţa la coafarea părului cu ajutorul căldurii, utilizează produse de protecție termică.
  • O structură de păr rugoasă poate fi tratată cu produse pentru păr cu ulei de argansau ulei de sâmburi de caise. Aceste ingrediente oferă îngrijire părului bogat.
  • Deși sună contradictoriu, du-te la coafor! Tăierea regulată a părului este o necesitate pentru întreținerea părului. Pur şi simplu, roagă-ţi stilistul să taie mai puţin decât creşte părul într-o lună. Deci, dacă părul creşte cu aproximativ 1-2 centimetri pe lună, ai posibilitatea să tai doar o jumătate de centimetru.

TOTUL DEPINDE DE LUNGIME

Nu trebuie să stai cu mâinile în sân în timp ce părul tău nu vrea să crească aşa cum îţi doreşti. Noi îți arătăm câteva sfaturi pentru a te apropia de visul unui păr ca a lui Rapunzel.
În medie, părul creşte cu 1-2 cm pe lună. Adoptarea unui stil de viață sănătos, poate accelera creșterea. O dietă adecvată joacă un rol important, mai ales aportul de acizi graşi.

Acizii graşi omega-3 se găsesc în pește, ulei de in și nuci. Somonul, tonul şi macroul sunt bogaţi în acizi grași nesaturați. Vitaminele sunt, de asemenea, foarte importante pentru părul tău. Vitamina B6 şi B12, precum și acidul folic au un efect pozitiv asupra părului. Vitamina B6 se regăseşte în banane, cartofi, fructe de avocado şi produse lactate.

Vitamina B12 se regăseşte în carne. Cu toate acestea, şi produsele lactate și ouăle vă oferă această vitamină. Acidul folic se regăseşte în citrice, roșii, fasole, salată şi produse din cereale integrale.

Pentru a face părul să crească mai repede, ar trebui să-l expui la cât mai puţin stres. Sportul te ajută să reduci tensiunea de zi cu zi. Dieta sănătoasă și exercițiile fizice sunt premise importante pentru ca părul să crească mai repede.

Dacă părul lung este fragil și uscat, înseamnă că sebumul nu ajunge la acesta. Masează blând scalpul cu vârful degetelor sau cu o perie dreptunghiulară (Paddle Brush). Sub duș, masează scalpul ușor cu degetele de la gât spre vârf. Numele periei vine de la asemănarea acesteia cu o paletă. Datorită suprafeței mari este deosebit de potrivită pentru părul lung.

Sfatul nostru: părul lung până la umeri este deseori stresat de frecarea de umeri. Prin urmare, încercați să vă aranjați părul în așa fel încât să nu atingă umerii.
Cum creste parul mai repede?

ÎNTREBAREA 6: CUM POT FACE CA PĂRUL SĂ CREASCĂ MAI REPEDE?


PĂRUL FRUMOS RADIAZĂ DE STRĂLUCIRE

Parul frumos radiaza de stralucire

ÎNTREBAREA 7:
CUM DEVINE PĂRUL LUNG DEOSEBIT DE FRUMOS?

Alege o perie potrivită pentru un păr lung suplu și strălucitor. Periile cu peri naturali sau un pieptene de lemn grosier distribuie sebumul mai bine de-a lungul părului. Părul lung nu trebuie pieptănat mai mult de o dată pe zi pentru a nu-l stresa.

Pentru păr lung, strălucitor și mătăsos, există numeroase produse de îngrijire. Șamponul NIVEA Diamond Gloss Care oferă părului fațete multiple sclipitoare, folosind particule de diamant fine. Keratina lichidă oferă părului frumusețe vizibilă și suplețe.

ÎNTREBAREA 8:
CE PRODUS DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI ESTE INDISPENSABIL PENTRU PĂRUL LUNG?

Pentru a putea lăsa părul să crească, ai nevoie de un păr sănătos. Pentru ca părul lung să rămână viguros utilizarea unui balsam bogat o dată pe săptămână este o necesitate.

Masează o cantitate cât o nucă în părul umed, și lasă-l să acționeze 10 minute după care clătește bine. De asemenea, poți să-ți faci singură o mască de păr acasă. Măștile cu uleiuri bogate și nutritive sunt foarte ușor de făcut.

SCURT CA UN CHIBRIT SAU LUNG CA RAPUNZEL

Starea părului și lungimea acestuia ne pot afecta stima de sine – ne spune stilistul Sally Brooks. Sally ne dezvăluie ce este atât de special la părul lung.

ESTE PĂRUL LUNG LA MODĂ?

Părul lung este mereu la modă. Mereu se va vorbi despre modul în care trebuie coafat, vopsit, cât de lucios este sau cât de sănătos. Aceste aspecte sunt importante pentru un păr elegant.

CE ESTE ATÂT DE SPECIAL LA PĂRUL LUNG?

Părul lung îţi influențează starea! Este feminin şi versatil. Poți face multe lucruri diferite cu el, motiv pentru care femeile iubesc părul lung.

CUM POT PURTA PĂRUL LUNG?

Există multe modalități de a purta părul lung, fie mai sus, fie mai jos. Diferenţele de nivel vizibile oferă coafurii feminitate în timp ce un păr mai drept oferă luciu.

CINE POATE PURTA PĂRUL LUNG?

Toată lumea poate purta părul lung într-o anumită măsură. Avem tendința ca după o anumită vârstă să nu mai purtăm păr lung. Astăzi, este mai degrabă important modul în care purtăm părul şi mai puţin lungimea acestuia. Părul trebuie să respecte personalitatea şi stilul tău. Unul dintre principalele motive pentru care multe femei nu poartă păr lung este că nu au suficientă răbdare și taie părul care pare nesănătos. Totuşi, toate femeile pot purta părul lung. Trebuie doar să fie pregătite să facă un pic mai mult efort pentru a menţine părul sănătos.

CE ESTE PERMIS ŞI CE NU LA COAFAREA PĂRULUI LUNG?

Cu cât îl tratezi mai bine, va arăta mai mult timp minunat. Nu folosi perii din plastic, deoarece îţi vor rupe părul. Periile naturale elimină sarcinile electrostatice și netezesc părul ușor. Aparatele de styiling cu căldură nu îţi vor deteriora părul atât timp cât acestea nu sunt utilizate excesiv. Dacă foloseşti des uscătorul de păr sau placa, asigură-te că utilizezi produse de hidratare pentru a compensa uscarea părului.

CE CARACTERISTICI TREBUIE SĂ AIBĂ PĂRUL LUNG?

Caracteristicile părului lung sunt foarte importante. Nu există nimic mai frumos decât un păr bine îngrijit. Dacă părul este în stare bună, acesta se mișcă și vibrează atunci când păşim şi străluceşte puternic. Vârfurile trebuie să fie puternice şi să nu fie despicate. Este important să păstrăm părul sănătos. Cu cât textura este mai sănătoasă, cu atât mai săltăreţ va fi părul tău!