Ingrediente de îngrijire și tratamente făcute acasă pentru păr

Natura este cea mai mare farmacie din lume și NIVEA şi-a construit una la fel, astfel încât să putem oferi cele mai bune și cele mai eficiente ingrediente în produsele noastre.

Ingrediente nutritive şi tratamente făcute acasă pentru părul tău

Keratină. Extract de rodie. Aloe Vera şi Complex Color-Oil. Aceste ingrediente se regăsesc în produsele NIVEA pentru păr. Sună bine? Şi noi credem la fel. Dar ce face un ingredient cum ar fi keratina? Și de ce este extractul de rodie bun pentru părul tău? Găseşti acasă ingrediente pe care le poţi utiliza pentru îngrijirea părului? Află aici.
Long Care & Repair

KERATINA NETEZEȘTE, ÎNTĂREȘTE ȘI FACE PĂRUL REZISTENT

Keratina este o substanță naturală proprie părului. Aceasta este compusă din proteine fibroase care conferă elasticitate și structură părului. Fibrele de keratină înconjoară celulele care formează nucleul de păr.

Datorită acestor celule de fibre, părul sănătos se lasă întins, răsucit, îndoit pentru ca apoi să se întoarcă la starea inițială.

Astfel, un păr sănătos poate să susţină între 60 și 100 de kilograme.

ALOE VERA HIDRATEAZĂ

Aloe Vera este cunoscută de mai bine de 3.000 de ani ca plantă medicinală. Frunzele plantei conţin în proporţie de 95% umiditate. Studiile stiinţifice au demonstrat că gelul extras din aloe vera hidratează pielea și, astfel, protejează împotriva uscării.

Mai mult decât atât, se dovedește că gelul de Aloe Vera vindecă rănile şi are proprietăţi antiinflamatorii și de stimulare a imunităţii.

În unele dintre produsele NIVEA de îngrijire a părului, Aloe Vera este folosit pentru a furniza scalpului și părului hidratarea necesară. Hidratare naturală zi de zi este ceea ce vă oferă aloe vera.
Aloe Vera
Rodie

EXTRACTUL DE RODIE ÎNTĂREŞTE PĂRUL

Rodia este una dintre cele mai vechi fructe medicinale și culturale ale omenirii. Mulți istorici vedeau în copacul de rodie biblicul "pom al vieții" aflat în grădina Raiului, ale cărui fructe trebuiau să confere nemurire.

Desigur, fructele arborelui de rodie nu conferă nemurire, dar extractul de rodie este un leac miracol și, prin urmare, unul dintre ingredientele produselor NIVEA de îngrijire a părului. Extractul contracarează deteriorarea celulelor oxidate și sprijină sistemele de apărare antioxidante ale organismului.

EXTRACTUL DE BAMBUS ÎNTĂREȘTE PĂRUL DE LA RĂDĂCINĂ

Atunci când vorbim despre bambus, ne gândim instant la plantele decorative din grădină sau la lemnul din care sunt realizate parchetul sau obiectele de mobilier.

Însă bambusul nu este doar decorativ. Datorită cantității mari de acid silicic pe care îl conține, bambusul este folosit de mii de ani în medicina chineză în tratamente pentru creșterea părului, întărirea oaselor și întreținerea pielii.

Mai mult, flavonoidele extrase din frunzele de bambus sunt utilizate și ca antioxidanți în produsele cosmetice. Cel mai bun exemplu este Șamponul NIVEA Volume Care care îi oferă părului tău sănătate și volum.

EXTRACTUL DE ACACIA CURĂȚĂ PĂRUL

Acacia aparține unei familii ce se regăsește în special în țările calde. Din aceasta este obținut extractul de acacia (gumă arabică). Acest extract este utilizat în unele părți ale lumii ca aliment sau medicament pentru indigestie, otrăvire sau răni minore.

Acacia are, de asemenea, un efect antibiotic putând fi utilizat pentru a trata infecțiile bacteriene și fungice.
În plus, acacia este folosit ca un protector pentru piele pentru că hidratează și menține pielea suplă și moale.
NIVEA 2în1 Care Express Şampon & Balsam conţine extract de acacia care curăță părul și îi oferă durabilitate.
Musetel

EXTRACTUL DE MUȘEȚEL PROTEJEAZĂ PĂRUL

Faptul că museţelul este o plantă medicinală nu este un secret.

Museţelului îi sunt atribuite efecte antibacteriene, anti-inflamatorii şi de calmare, motiv pentru care este aplicat în diferite moduri.

Ceaiul de muşeţel este băut în toată lumea. Pentru afecțiuni ale stomacului sau răceli, acesta contribuie la ameliorarea simptomelor. Muşeţelul îşi găseşte aplicabilitate chiar şi în produsele cosmetice.

COMPLEXUL COLOR-OIL PROTEJEAZĂ PĂRUL VOPSIT

Ingredientele benefice ale complexului sigilează suprafața părului și păstrează pigmenții în păr, astfel încât culoarea părului durează de două ori mai mult timp.

De o importanță deosebită în Complexul Color-Oil sunt uleiul de macadamia și filtrele UV care protejează părul de decolorarea provocată de radiația solară. Uleiul de Macadamia conţine un număr deosebit de mare de acizi grași nesaturați, având astfel un efect antioxidant puternic care oferă părului un aspect mătăsos.

Inovatorul Complex Color-Oil, se găseşte în Șamponul NIVEA Color Care & Protect.
Color Oil

INGREDIENTE DIN CASĂ PENTRU PROTEJAREA PĂRULUI

Ingrediente
Desigur, găsim şi în casele noastre o mulțime de produse care pot fi aplicate pentru a îngriji părul.

Oțetul oferă strălucire părului: Se amestecă 100 ml de oţet cu 500 ml de apă și se spală părul.

Ceaiul negru dă părului o strălucire caldă: se adaugă 3 plicuri de ceai la 200 ml de apă clocotită și se lasă să se răcească. După spălare, se înmoaie părul în ceai şi se acoperă cu un prosop. Lasă-l să acţioneze timp de 30 minute și clăteşte bine.

Argila degresează părul: amestecă 10 linguri de argilă cu 200 ml de apă călduță. Aceasta se aplică pe scalp. Lasă să acţioneze timp de 10-20 de minute si clăteşte cu apă călduţă.

Mierea protejează părul fragil: se amestecă o lingură de miere cu un gălbenuş. Masează amestecul în păr și lasă timp de 15 minute. Clăteşte cu apă rece pentru a evita coagularea gălbenuşului.

Condurul doamnei (cunoscut şi sub numele de Caneluța sau Conduraș) acționează împotriva mătreții: se adaugă două mâini de Condurul doamnei în 2 litri de apă şi se lasă la fiert 15-20 minute. Scurge-l într-o strecurătoare și lăsă-l să se răcească. Clătește părul de mai multe ori cu lichidul rămas.
Produse de îngrijire pentru părul tău