Descoperă coafurile ideale pentru femei mature

Pe măsură ce avansăm în vârstă, structura părului nostru se schimbă, însă nu și dorința noastră de a arăta mereu bine. De aceea, rutina de îngrijire trebuie ajustată pentru nevoile părului matur.

Coafuri pentru femei mature - o tușă de culoare

Când ai grijă de tine, te simți bine în pielea ta și se vede. Pentru multe femei trecute de 50 de ani, vopsirea părului face parte din acest ritual.

Cum se schimbă părul odată cu vârsta?

Pe măsură ce avansăm în vârstă, părul se subțiază. Nu numai că devine mai rar, ci foliculii produc fire mai subțiri. Astfel, părul este mai predispus la rupere și deteriorare.

În cele mai multe cazuri, albirea părului vine odată cu înaintarea în vârstă. Părul se regenerează la fiecare 2-10 ani. În timp, nivelul de melanină (pigmentul de culoare) din păr scade, iar părul devine gri sau alb.

De multe ori părul devine uscat, își pierde strălucirea și aspectul bogat și suplu de altădată. Pentru a preveni uscarea și deteriorarea părului, folosește produse ca Șamponul NIVEA Hairmilk, ce oferă părului îngrijire intensivă cu proteine naturale din lapte, fără să-l încarce.

Cum acoperi firele albe

Dacă vrei să acoperi firele albe, e o idee bună să eviți culorile compacte. O singură culoare pe tot părul va scoate în evidență rădăcinile cărunte care încep să crească. Tehnici mai subtile de colorare, precum tehnica balayage, oferă un aspect natural și maschează semnele de îmbătrânire.

Sfaturi pentru mai puține fire albe

Femeile care au doar câteva fire albe le pot masca prin șuvițe colorate sau reflexe de culoare. Astfel, își pot păstra mai mult timp culoarea naturală și fac mai puține vizite la salon pentru recolorare - șuvițele și nuanțatoarele nu trebuie reînnoite la fel de des ca vopseaua de păr.

Coafuri pentru femei mature - îngrijrea părului cărunt

O coafură potrivită pentru tipul tău de păr te poate întineri cu ani de zile. Iar încrederea în sine pe care ți-o dă o coafură reușită te face să strălucești.

Coafarea părului matur

Deși vedem des femei mature cu coafuri de tip permanent, cel mai mulți stiliști recomandă evitarea acestui look, fiindcă face părul mai fragil și mai predispus la rupere.

Pe măsură ce avansăm în vârstă, părul începe să se subțieze și să se rărească. Multe femei încearcă să redea viața părului lor prin coafare excesivă cu ondulatorul sau placa, ceea ce poate face părul chiar mai fragil și mai degradat.

Un mod bun de a da volum părului subțiat este cu Spuma de coafare Care & Hold, care face părul mai ușor de coafat și îi conferă volum în timp ce îl protejează de rupere și îi oferă îngrijirea delicată de care are nevoie.

Cuvinte pline de grijă


5 moduri de a avea grijă de părul matur și vopsit

  1. Folosește mereu balsam - acesta netezește cuticula și face părul strălucitor, dându-i un aspect tânăr.
  2. Caută produse special formulate pentru părul matur și colorat.
  3. Tratează-ți părul cu măști și serumuri în mod regulat pentru a-l menține sănătos și puternic.
  4. Evită coafarea excesivă cu placa sau ondulatorul.
  5. Folosește o spumă pentru volum ca să dai părului un aspect bogat și suplu.
 

Idei de coafuri pentru femeile mature

Dacă observi că părul tău se subțiază și își pierde volumul deși folosești produse specifice, încearcă tunsoarea pixie. Frumusețea acestei coafuri texturate și moderne stă în versatilitatea ei: o poți aranja ușor în funcție de dispoziție și ocazie.
adauga volum coafurii

Sfaturi de styling pentru femeile mature

Când vine vorba despre părul matur, e important să acorzi atenție volumului. Un mod ușor de a-l amplifica este aplicarea unui produs ca Spuma de coafat NIVEA Color Care & Protect și uscarea cu foehnul de la rădăcină. Această tehnică ridică șuvițele și oferă părului un aspect mai bogat.
background

Coafează ușor părul matur cu produsele de îngrijire potrivite