ingrijirea tenului iarna NIVEA

Tips & Tricks pentru îngrijirea tenului pe timpul iernii

Îngrijirea tenului tău trebuie să rămână o prioritate, mai ales în sezonul rece. Odată cu scăderea temperaturilor rutina ta trebuie adaptată pentru a-ți păstra tenul la fel de strălucitor și hidratat ca pe timpul verii.

CE SE ÎNTÂMPLA CU PIELEA PE TIMPUL IERNII?

 

Probabil că ați observat că pe timpul iernii pielea poate deveni cu ușurință mai uscată sau chiar mai mult de atât, să aibă tendința de mâncărime și senzație de strângere. Ei bine, acest lucru se datorează faptului că producția de sebum a pielii scade la temperaturi de peste opt grade. Corpul produce mai multă căldură, iar grăsimile de protecție a pielii rămase nu pot avea grijă la capacitate maximă, astfel stratul protector al pielii devine mai fragil. De asemnea, dacă tenul tău se confruntă cu frigul, pielea se contractă și nu mai este la fel de bine alimentată cu sânge. Rezultatul: pielea uscată, descuamată, poate chiar și prezența mâncărimilor.


ingrijirea tenului iarna

Pentru că ne dorim să îți păstrezi vitalitatea tenului ți-am pregătit 4 tips & tricks de îngrijire a tenului iarna.

rutina zilnica

1. MENȚINE-ȚI BUZELE HIDRATATE

Poate ai observat de multe ori că buzele sunt primele care sunt afectate de temperaturile scăzute, acest lucru datorându-se faptului că pielea buzelor este foarte subțire și sensibilă, așa că au nevoie de o extra grijă din partea noastră pe timpul iernii. 

Poate știai că buzele nu au glande sebum ca restul pielii noastre, prin urmare, nu au nicio peliculă protectoare de grăsime care să le împiedice să se usuce, așa că răspunsul pentru a-ți păstra buzele frumoase pe timpul iernii este să folosești cât mai des produse hidratante. 

În cazul în care citești acest lucru și buzele tale au fost deja afectate de temperaturile scăzute, atunci poți încerca să aplici o cremă de ochi bogată în vitamine, ingredientele acestora ajută la regenerarea buzelor crăpate care au nevoie de extra îngrijire.

2. PROTEJEAZĂ-TE DE RAZELE UV ȘI DE FRIGUL EXCESIV

Dacă ești una dintre persoanele active iarna, iar la prima zăpadă pleci într-o escapadă la munte, atunci asigură-te că ai o rutină zilnică de îngrijire pe care să o pui la loc sigur în bagaje.

Pe timpul iernii trebuie să folosești filtre UV suplimentare de la SPF 20 . Datorită atmosferei mai subțiri, expunerea la UV este mai mare pe munte decât în alte forme de relief, iar pe lângă acest lucru ar trebui să ai în considerare patul că efectul de împrăștiere și de reflexie a zăpezii crește radiațiile UV cu 50 până la 85%.

De asemenea, produsele de îngrijire cu un conținut ridicat de grăsimi sunt potrivite în special pentru pasionații activi de sporturi de iarnă, deci optați fără grijă pentru ele.

Un alt sfat este, deși pare unul părintesc, să vă protejați urechile și față cu îmbrăcăminte adecvată sau produse de îngrijire înainte de a ieși din casă. Cremele de protecție la rece protejează cele mai delicate zone ale pielii de influențele externe.
ten uscat
sfaturi de ingrijire a tenului iarna

3. STAI DEPARTE DE OBOSEALĂ

În timpul iernii te poți simți mai obosit deoarece corpul eliberează hormonul somnului melatonină și ne pregătește pentru odihna nopții. Pe măsură ce amurgul se instalează foarte devreme în timpul iernii, ne simțim adesea lipsiți de apă și epuizați. De aceea avem câteva propuneri care vor ține oboseala departe.

Ieși afară cu prietenii 

 Nu îți mai petrece zilnic timpul în casă și ia-ți prietenii la o plimbare în parc pe timpul zilei pentru a te umple de energie de la soare și de la poveștile lor interesante.

Controlează-ți meniul zilnic

Consumă în mod conștient dulciuri și mese consistente acum au un gust deosebit de bun - dar, de asemenea, dar nu când ai nevoie de foarte multă energie . Fiecare dintre noi are cheat day, dar mai apoi trebuie să mănânci mâncare cu conținut scăzut de grăsime să te poți simți mai energic. Vitaminele sunt bune și împotriva oboselii, așa că  asigură-te că ao suficiente fructe și legume în meniu, mai ales iarna.

4. ÎNCEARCĂ MĂȘTI DE FAȚĂ PENTRU TEN USCAT

Alocă-ți timp să îți faci câteva măști de față pentru o extra îngrijire săptămânală cu măști de față făcute în casă. Îți lăsăm mai jos două idei care îți vor  lăsa pielea strălucitoare și hidratată.

ÎNGRIJIRE CUPRINZĂTOARE

  • avocado
  • ulei de migdale

Puneți un avocado copt și lăsați această masă cremoasă pe față o jumătate de oră.

Dacă singurul avocado nu are efectul dorit, trebuie doar să adăugați ulei de migdale în viitor.

ÎMPOTRIVA PIELII USCATE

  • Miere
  • Gălbenuș de ou
  • Lapte praf

Se amestecă o jumătate de linguriță de miere cu un gălbenuș de ou și o linguriță de lapte praf. Lăsați acest amestec pe față timp de 30 de minute.

 

ten uscat iarna

Sperăm că seria noastră de sfaturi de îngrijire a tenului iarna v-a oferit informațiile de care aveați nevoie pentru a vă alege produsele de skincare din iarna aceasta.