ingrijirea-buzelor

Întrebări despre îngrijirea buzelor?

1. De ce am nevoie de o îngrijire specială pentru buze?
Buzele tale au doar un strat subțire ce le protejează de iritațiile externe. E important să menținem nivelul optim de hidratare al buzelor și deosebit de important să le protejăm împotriva factorilor externi, precum frigul, vântul și radiațiile UV. Iarna, în special, buzele pot avea mai mult de suferit, uscându-se mai repede. Același lucru se poate întâmpla și vara, atunci când stai în încăperi cu aer condiționat.

Produsele de îngrijire a buzelor ajută la păstrarea sănătății buzelor. Pentru a proteja buzele, trebuie să le îngrijim pe tot parcursul zilei și nu doar atunci când ieșim din casă. 

2. Există vreun pericol de a deveni dependentă de produsele de îngrijire a buzelor atunci când le aplic în mod regulat?
Nu există nicio dovadă științică ce confirmă că utilizarea produselor de îngrijire a buzelor ar putea duce la o dependență fizică. Lipidele aplicate extern nu influențează producerea lipidelor endogene ale pielii. Cu toate acestea, în cazul buzelor crăpate, în care se produc doar cantități mici de lipide, ar putea fi necesară aplicarea balsamelor de buze de mai multe ori pe zi, mai ales în timpul iernii. Buzele îngrijite în mod regulat vor rămâne mai catifelate.

3. Buze crăpate - ce pot face?
În cazul în care buzele devin uscate și crăpate este important să acționezi imediat. Cea mai bună soluție este alegerea unui produs care poate ameliora senzația de uscare și ajută la repararea buzelor, precum și la sprijinirea procesului de vindecare. Gama NIVEA Lip Care include balsamurile SOS și Repair, un prim ajutor al buzelor crăpate.

4. Buzele pot fi arse de soare?
Pigmentul natural al pielii ajută pielea să filtreze razele UV periculoase din lumina soarelui, însă pielea buzelor nu conține aproape deloc melanină. În lumina directă a soarelui, buzele nu sunt protejate, de aceea, e indicat să folosim un produs care conține FPS. Gama NIVEA Lip Care include balsamul de buze SUN cu FPS 30.

Îți recomandăm un factor de protecție mai ridicat dacă ești la plajă sau la munte. Și nu uita! Razele UV îți pot afecta buzele chiar dacă afară este înnorat!

 

AI ȘI ALTE ÎNTREBĂRI?

Te rugăm să folosești formularul de contact.

 

CONTACTEAZĂ-NE