Ritualul de noapte bună: cum adormi bebelușul

Ora de culcare este un moment foarte special din rutina bebelușului. Este important să îi acorzi atenție pentru că va contribui la dezvoltarea bebelușului tău în următoarele luni și chiar următorii ani de viață.

Importanța rutinei dinainte de culcare

Un pas esențial de care trebuie să ții cont înainte să îl pui în pătuț pe cel mic este să îl liniștești. Astfel, îi vei crea o rutină care îl va ajuta să adoarmă ușor.

De ce ai nevoie de o rutină de culcare pentru bebelușul tău?

Stabilind o rutină înainte ca cel mic să adoarmă, îi reglezi ceasul biologic în așa fel încât să respecte un program sănătos de somn, ceea ce înseamnă mai mult somn și pentru tine!

Încearcă să îl liniștești pe cel mic cu cel puțin jumătate de oră înainte de somn. Stinge televizorul și orice alte dispozitive care îi distrag atenția înainte să îi faci o băiță relaxantă sau să îi cânți un cântec de leagăn. Vocea ta liniștitoare și melodia lină îl vor ajuta să se calmeze.

Fii sigură că bebelușul se bucură de rutina dinainte de somn și o asociază cu o experiență pozitivă, cu multe zâmbete, nicidecum cu stres. Astfel, el se va liniști mai ușor și va adormi mult mai liniștit, fericit și intr-un interval mai scurt de timp.

Poveștile dinainte de culcare

  • Contribuie la întărirea legăturii dintre părinte și copil
  • Încurajează bebelușii să se bucure de lectură și pot duce la dezvoltarea acestei pasiuni în anii următori
  • Stimulează imaginația copiilor
  • Ajută micuții să își construiască vocabularul
  • Stimulează dezvoltarea emoțională a celor mici, pentru că se simt iubiți și în siguranță în timp ce li se citește
5 povești de culcare pentru copilul tău

Aventura lui Leo în Munții Pernelor de Puf

Povestea curajosului Leo care pleacă în Munții Pernelor de Puf să îl salveze pe Urechilă îl va captiva pe micuțul tău. În plus, finalul poveștii îi găsește pe cei doi prieteni în pătuț, gata de culcare – la fel cum va fi și bebe!
5 povești de culcare pentru copilul tău

Mia și Bagheta Magică

Da, există zâne! Povestea Miei care ajută micuța zână să își recupereze bagheta magică transmite unul dintre cele mai frumoase adevăruri: când ai prietenii aproape, orice aventură devine magică!
5 povești de culcare pentru copilul tău

Mia și Mica Zână fac ordine în cameră

Pentru că nicio faptă bună nu rămâne neresplătită, Mia descoperă că după ce mama îi spune să facă ordine în cameră o așteaptă o surpriză: un spectacol de păpuși! Citește-i și tu povestea micuțului tău și învață-l că recompensele nu întârzie să apară când sunt meritate.
5 povești de culcare pentru copilul tău

Leo și săritura de la trambulină

Povestea care demonstrează că atunci când îți învingi temerile, devii mai curajos și capabil de noi aventuri! Iar orice limită depășită nu e decât startul altor descoperiri, fiecare descoperire aducând câte un strop de fericire.
 
casuta lui urechila
5 povești de culcare pentru copilul tău

Căsuța lui Urechilă

O poveste despre grija pe care o purtăm celor dragi. După ce Leo îi construiește o căsuță potrivită lui Urechilă, cei doi își imaginează noi tărâmuri pe care le descoperă împreună. Primul dintre ele: cel al Viselor Frumoase!

Produse de îngrijire pentru rutina de somn a bebelușului

Alege cu atenție produsele cu care ai grijă de bebelușul tău înainte ca el să ajungă pe tărâmul viselor.

Produse delicate pentru bebeluși - ideale pentru ora de culcare

Înainte să-l pui pe cel mic la culcare, este recomandat să oferi pielii lui îngrijirea de care are nevoie prin curățare și hidratare.

Primul pas: curățarea feței și a fundulețului. Cu Apa delicată de curățare NIVEA Baby tot ce trebuie să faci este să ștergi delicat pielea bebelușului folosind un prosop de bumbac sau vată. Spuma-cremă de baie Nivea Baby curăță eficient, împrospătează și hidratează cu grijă pielea delicată a bebelușului fără a fi nevoie de clătire.

Al doilea pas după curățare: hidratarea. Folosește o cremă eficientă, care menține pielea hidratată și intens catifelată. Recomandarea noastră: Crema NIVEA Baby Soft.
Un masaj liniștitor bebe

Un masaj liniștitor înainte de nani

Uneori este dificil să-l liniștești pe cel mic înainte de culcare. Pentru a-i induce starea de relaxare, oferă-i un masaj cu Uleiul de corp NIVEA Baby. Și pentru un plus de relaxare, îi poți cânta și un cântec de leagăn. Amândoi vă veți simți minunat și gata de somn!
Hidratarea pielii bebelușului

Hidratarea pielii bebelușului înainte de somn: de ce este importantă

În timp ce bebelușul doarme, celulele se regenerează pentru a-i ajuta pielea să se dezvolte corect. Hidratarea se pierde în mod natural în timpul somnului, iar prin aplicarea unei creme hidratante eficiente te vei asigura că bebelușul tău se trezește cu o piele moale și catifelată.
baby-bkg