rutina de culcare

POVEȘTILE DE NOAPTE BUNĂ: SECRETUL CLIPELOR MINUNATE ALĂTURI DE CEL MIC

Ajută-l pe cel mic să adoarmă cu ajutorul poveștilor cu personaje fantastice. Descoperă tips & tricks pentru somn odihnitor!

POVEȘTILE DE NOAPTE BUNĂ – E TIMPUL PENTRU SOMN

O rutină relaxantă înainte de culcare este sănătoasă atât pentru copii, cât și pentru părinți. Descoperă ce poți face pentru a-ți ajuta micuțul să adoarmă repede și ușor. 

SECRETUL: POVEȘTILE DE NOAPTE BUNĂ

Pe lângă faptul că îi transpun pe cei mici într-o lume fantastică, cititul poveștilor de noapte bună are și alte beneficii: îmbunătățesc motricitatea, vocabularul și îi ajută pe copii să-și dezvolte capacitatea de a-și crea singuri propriile povești.

Iar atunci când le integrezi în rutina de dinaintea somnului, devin o parte esențială în somnul liniștit al celor mici.

pielea copiilor

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ CREEZI O RUTINĂ PENTRU CEI MICI

Copiii cu vârste sub șase ani au nevoie de 8-12 ore de somn pe zi. Iar o rutină eficientă de seară îi va ajuta să doarmă atât cât au nevoie pentru a se dezvolta și crește frumos. În plus, rutina de seară poate avea un impact pozitiv asupra comportamentului celor mici și îi poate ajuta să își dezvolte capacitatea de a se concentra pe anumite lucruri. Așa că încearcă să repeți în fiecare zi o rutină înainte de momentul somnului și descoperă rezultatele!
piele delicata copii

OFERĂ-I CEA MAI DELICATĂ ÎNGRIJIRE

Rutina de noapte bună nu este doar despre a pregăti mintea de somn, ci și pielea. Așa că oferă-i celui mic îngrijirea de care are nevoie pentru a-și menținea pielea fină și folosește în fiecare seară o cremă special creată pentru el ca NIVEA BABY MY FIRST CREAM. Aceasta protejează pielea copiilor împotriva efectelor negative din mediul extern și susține bariera de protecție naturală a pielii. Cu o consistență ușoară, crema se întinde și se absoarbe rapid, astfel incat tot procesul durează doar un moment și nu cauzează niciun disconfort copilului.

DE CE AR TREBUI SĂ-I CITEȘTI CELUI MIC POVEȘTI DE NOAPTE BUNĂ

Găsește-ți timp pentru a-i citi celui mic povești în fiecare seară! Astfel de momente prețioase vor deveni amintiri de neuitat, care vă vor întări relația și pe care le veți aprecia toată viața.

AVANTAJELE POVEȘTILOR DE NOAPTE BUNĂ PENTRU SOMNUL AL COPIILOR

Majoritatea copiilor iubesc poveștile de noapte bună. Cei mai mari dintre ei sunt nerăbdători să afle ce se întâmplă în continuare cu personajele lor preferate, iar cei mai mici vor să se lipească de mami sau tati și să descopere noi imagini uimitoare pagină după pagină.

Copiii învață permanent și acumulează noi informații, așa că și prin povești pot învăța despre prietenie, curaj, puterea de a-ți urma visurile și credința că orice poveste are un final fericit.

Poveștile de noapte bună pentru copiii mici se concentrează pe interacțiuni, deci vă permit să creați împreună momente memorabile. Îl poți întreba diverse lucruri pe parcurs ce îi citești sau îl poți invita să atingă paginile pe anumite personaje sau să se joace cu părțile interactive din poveste, dacă există în carte.

Cel mai mare avantaj al poveștilor de noapte bună: insuflă pasiunea pentru lectură și dezvoltă creativitatea copiilor de la o vârstă fragedă.

4 BENEFICII PE CARE LE AI CÂND ÎI CITEȘTI POVEȘTI DE NOAPTE BUNĂ CELUI MIC

  1. Apropierea: cititul poveștilor celui mic vă întărește relația și îl ajută pe cel mic să se simtă iubit și îngrijit.
  2. Concentrarea: poți ajuta copilul să se concentreze, adresându-i pe parcurs întrebări despre povește și despre personaje.
  3. Contemplarea: asociază întâmplările din poveste cu experiențe reale pe care cel mic le-a trăit, pentru a-l ajuta să descopere cum să reflecte.
  4. Creativitatea: cum ar putea să continue povestea? Permite-i celui mic să vină cu finaluri alternative de poveste. Imaginația lui nu are limite – așa că încurajează-l să o exploreze din plin.
povestile NIVEA

E TIMPUL PENTRU JOACĂ SAU TIMPUL PENTRU SOMN?

Pregătitul celui mic de somn este despre a-l ajută să se relaxeze pentru a se odihni. Jocurile și lucrurile interactive pot avea efectul opus. În schimb, cântecele de noapte bună sau poveștile sunt experiențe mult mai relaxante, calmante și memorabile; deci sunt ideale de inclus în rutina dinainte de somn din fiecare zi.

rutina de ingrijire pentru copii

BĂIȚA

Unul dintre cele mai indicate obiceiuri de inclus în rutina de noapte bună este momentul băiței. Pe lângă faptul că vă oferă posibilitatea de a vă apropia, îl poți învăța pe cel mic diverse lucruri cu ajutorul bureților în formă de litere și numerelor. În plus, apa călduță îl ajută să se relaxeze și să se pregătească pentru somn.

creme tales

MUZICA

Muzica poate fi extrem de relaxantă și calmantă pentru cei mici înainte să meargă la somn. În plus, poți transforma experiența într-una și mai interactivă, arătându-i copilului tău care e genul tău preferat de muzică și ce trupe sau artiști îți plac cel mai mult.

NIVEA baby

CREAREA MEDIULUI POTRIVIT

Unii copii adorm mai greu pentru că lumina de afară trece prin draperii. În acest caz, alegerea unor draperii care nu permit trecerea luminii va rezolva problema. Pe de altă parte, alți copii au frică de întuneric și au nevoie de o lampă de veghe pentru a adormi.