Uleiurile minerale din cosmetice

Tot ce trebuie să știi despre uleiurile minerale; diferitele funcții și proprietăți și de ce poți folosi produsele NIVEA care conțin uleiuri minelare fără probleme.

Sunt sigure produsele care conțin uleiuri minerale?

Uleiurile minerale sunt caracterizate de o compatibilitate excelentă cu pielea, capacitatea lor distinctă de hidratare și proprietățile de protecție, precum și performanțele ridicate în curățarea pielii.

Siguranța consumatorilor noștri este importantă pentru NIVEA

Toate materialele brute utilizate în cosmetice sunt testate exhaustiv și îndeplinesc cele mai înalte standare din punct de vedere al purității, calității și siguranței. 

Aceste așteptări se aplică în mod natural și în cazul ingredientelor brute bazate pe uleiuri minerale. 

Utilizăm doar uleiuri minerale rafinate și de calitate farmaceutică.

Consumatorii pot utiliza produsele NIVEA care conțin uleiuri minerale fără să-și facă griji. De ce utilizăm uleiuri minerale în produsele cosmetice?

Uleiurile minerale sunt utilizate în cantități variate în cosmetice, luând forma de uleiuri lichide sau ceară solidă. Datorită capacităților distincte ale acestora de hidratare, proprietăților de protecție precum și performanțelor ridicate în curățarea pielii sunt utilizate într-o gamă largă de produse. În plus sunt rezistente la apă și creează un strat protector pe piele. 

În plus, pot oferi o anumită fermitate produselor cosmetice și protejează pielea împotriva pierderii hidratării.

Sunt produsele care conțin uleiuri minerale sigure?
Da, cosmeticele cu uleiuri minerale sunt sigure. Chiar și Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor a ajuns la concluzia că „uleiurile minerale din produsele cosmetice sunt inofensive pentru consumatori”. 

Informații de background:
NIVEA utilizează doar uleiuri minerale rafinate și de calitate superioară. Aceste uleiuri sunt în concordanță cu reglementările legale precum Reglementarea Comisiei Europene pentru Cosmetice iar ghidurile de calitate sunt bazate pe ghidurile aplicate în EU Pharmacopoeia. În consecință, uleiurile utilizate sunt de calitate farmaceutică.
Cerințele înalte în materie de calitate și puritate a uleiurilor minerate au fost aplicate dintotdeauna, iar în 2004 au fost cuprinse și în recomandările COLIPA (Cosmetics Europe). Înainte de ajunge la raft, cosmeticele sunt testate și evaluate într-un raport exhaustiv de securitate de către un evaluator de calitate.

Un somn sănătos
Pot cauza uleiurile minerale cancer?
Nu. Numeroase studii au confirmat că uleiurile minerale din cosmetice nu au efecte cancerigene. Acestea pot fi consultate pe site-ul Agenției Europene pentru produse Chimice (ECHA) aici.

Uleiurile minerale penetrează pielea?
Ca o regulă de bază, uleiurile minerale au o vâscozitate crescută și nu pot penetra pielea din cauza proprietăților fizice/chimice ale acestora.
Acest fapt a fost dovedit de studii derulate în ultimii ani. Uleiurile rămân pe piele și o protejează pentru a preveni pierderea hidratării. În același timp sunt rezistente la apă.

Ce produse trebuie să evite consumatorii nesiguri?

Toate produsele cosmetice și ingredientele conținute de acestea comercializate în România sau UE sunt sigure și pot fi utilizate în siguranță.
Ce este MOAH? Este sigur?
MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbon) sunt compuși de hidrocarburi aromați. MOAH sunt în mare parte filtrați din uleiurile minerale utilizate în produsele cosmetice în timpul proceselor de rafinare și producție. Potrivit actualului nivel de cunoaștere, cantitățile în care MOAH rămân prezente chiar și după terminarea întregului proces sunt sigure pentru consumator. Uleiurile minerale care conțineau MOAH și după rafinare au fost din nou testate fără a putea fi stabilit un potențial risc al prezenței acestora. 

Ce este MOSH? Este sigur?
Din punct de vedere chimic, uleiurile minerale utilizate în produsele cosmetice sunt hidrocarburi saturate cunoscute ca MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons). Înainte de a fi utilizate în produsele cosmetice, uleiurile sunt cerate și curățate. Aceste procese asigură eliminarea oricărui risc asupra sănătății. Potențialul cancerigen este exclus de hidrocarburile policiclice aromate (PAH).

Ce părere aveți despre ultimele rezultate ale Fundației de Testare a Bunurilor (Stiftung Warentest)?
NIVEA acordă o atenție deosebită rezultatelor și interpretărilor furnizate de Stiftung Warentest. Verificăm rezultatele în detaliu. NIVEA este de părere că este nevoie de o clarificare a metodelor de analiză utilizate de fundație. Există discrepanțe considerabile între rezultatele făcute publice de Stiftung Warentest și cele rezultate din investigațiile interne derulate de compania producătoare.

product stage-bg